PlayStation.Community Blog ›› Totoro

12 hozzászólás

2013.03.12. 23:51:44

Utolsó hozzászólás: ALF22

2013.03.13. 18:24:39

Megosztás
Értékeld a blogot!
Előre is leszögezném, hogy nem panaszkodom. Csak próbálok értelmet keresni egy dologban, ami számomra teljesen érthetetlen.
Az egész körülbelül egy hete kezdődött. Az elmúlt egy hét pörgős volt számomra, ugyanis hozzám közelálló személyek úgy döntöttek ők is külföldön próbálnak szerencsét családostul. Segítettem amiben tudtam: kompra jegyfoglalás, hotelfoglalás, saját tapasztalatok elmesélése, stb..stb.. Ezalatt az idő alatt nem sok időm jutott egy kedves barátnémra. Mentségemre legyen szólva előre jeleztem, hogy emiatt nem leszek elérhető, mert szeretném ezt a kis időt velük és a kislányukkal tölteni.
Miután könnyes búcsút vettünk egymástól, én hazamentem és felléptem természetesen nem máshova, hanem a facebookra. Kedves barátném rámírt. Egy átlagos beszélgetésnek indult a részemről. A hol voltál, mit csináltál, hogy vagy kérdések megválaszolása után egy kissé ellenséges reakciót kaptam.Valamiképp a mi bajod kérdés és a semmi válaszhoz lehet köze, de nem tudnám megmondani. Úgy vélem nem ütöttem meg semmilyen rosszindulatú hangnemet vagy ehhez hasonlót, kedves barátném viszont mégis támadásnak vette. Na innentől kezdve megindult a lavina. Én ne beszéljek vele úgy, mint egy kutyával, neki ilyen "barátnő" (idézőjelben!!!!!!) nem kell, mert én sosem írok rá, egyoldalú az egész beszélgetés és a barátság is.
Megdöbbenve olvastam a sorokat és nem tudtam mire vélni a dolgot. Próbáltam diplomatikusan válaszolni, amiben érzékeltettem, hogy csúnya dolog ilyet írni valakiről és hiába veszem össze egy barátommal attól még ugyanúgy a barátomnak tartom és az első összezörrenés miatt nem adom ki az útját.
Sajnos semmilyen ész érv nem segített. Szó szót követett és én végül nem voltam hajlandó válaszolni neki. Végül írt egy hosszabb monológot, hogy ő nem kér bocsánatot azért, amiket írt, mert minden egyes szó igaz.
Az öccse tartott nekem egy fejmosást, hogy félre a büszkeséggel. Ő mindkettőnket ismer és tudja, hogy én mennyire szeretem a tesóját és, hogy a tesója mennyire szeret engem. Azt hiszem ugyanezt a barátném is megkapta tőle.
Én nem tudok sokáig haragban lenni mással. Engem ez valahogy kikészít. Napokig ezen puffogtam és fel is voltam háborodva, hogy ő ilyen sarkosan kijelentette, hogy nem fog bocsánatot kérni. De én miért kérjek bocsánatot!?
No de megtört a jég, ugyanis a gondolat, hogy gyűlöljek és rosszban legyek valakivel akit igazából nagyon is szeretek, nálam nem működik.
Írtam, hogy ne haragudjon és nem akarom, hogy azt gondolja a továbbiakban nem számíthat rám. Azt írta jelenleg annyi problémája van, hogy nem tud ezzel foglalkozni.
Mit ne mondjak kissé csalódott vagyok.
Még mindig nem értem mi történt és hogyan!? A bolhából lett egy elefánt. Nem értem mivel húztam ki nála a gyufát. Mi olyat írhattam amivel ennyire magamra haragítottam egy olyan embert, akivel egy egész délután minden egyes percében képes voltam nevetni.
Nem szomorkodom, ugyanis nem érzem magam hibásnak. Jelenleg engem is lefoglal nem egy dolog, de azért soha nem gondoltam volna, hogy egy ilyen megtörténhet közte és köztem. Igazából butaságnak is tartom az egészet és valahogy mégsem tudok rajta változtatni, ugyanis falakba ütközöm.
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
12. ALF22  Son of Liberty
2013.03.13. 18:24:39
LV26
Nőket sose fogod tudni megérteni.
Őket az érzelmek vezérlik, minket a logikus, száraz gondolkodás.

A szitu amúgy ismerős és én se tudok mit tenni ellene. Olyan mint egy hullámvasút. Lehetsz sokáig fenn (hetekig közös hullámhossz, nulla összerezdülés), de akkor is kijön rajtuk,hogy vmibe belekössenek.
Én úgy kezelem,hogy "majd lenyugszik, majd átgondolja" , én meg nem reagálom túl nehogy még rosszabb legyen. Puffogjon, engedje ki a gőzt.
11. Dolly91  PlayStation.Community tag
2013.03.13. 15:30:48
LV14
Lehet van oka, hogy ilyeneket írt, és rossz napja volt, azért szökött ki belőle ez az egész ilyen formában, én azért utánajárnék a dolognak.
Mondjon konkrét példákat, hogy pontosan miért gondolja, hogy "egyoldalú" a barátság, és hogy miért akarja, hogy vége legyen. Aztán lehet csak túlreagálta a dolgot :)
10. Totoro  PlayStation.Community tag
2013.03.13. 13:55:28
LV6
Válasz 8. Lil üzenetére:
Ez így igaz! Nem futok olyan szekér után, ami nem vesz fel, és csak remélni tudom, hogyha adok egy kis időt neki talán ő is rám ír egyszer,hogy: -Réka, haragszol még?
Mirror, mirror on the wall..
9. Totoro  PlayStation.Community tag
2013.03.13. 13:53:53
LV6
Válasz 6. Ruzsi üzenetére:
Az idegesít, hogy haragszik rám valamiért aminek nem tudom az okát.
Mirror, mirror on the wall..
8. Lil  ¯\_(ツ)_/¯
2013.03.13. 11:28:18
LV21
Az én véleményem az, hogy annak a másik embernek is lehet rossz napja, vagy lehet, hogy valamilyen problémája van, akár olyan, amit nem akar kiadni magából. Aludj rá 1-2-3 napot, hátha megváltozik a helyzet.
Larának igaza van, a facebook a szociális kapcsolatok pöcegödre, sosem beszélek rajta többet senkivel annál, hogy "szia, mikor találkozzunk?" mert annak majdnem mindig rossz vége lesz. :/
Az én példám: egyik nap összekaptam a barátnőmmel tökmindegy min... mondott nekem valamit, ami megbántott. Nem kenyerem amúgy a veszekedés meg a szitkok áradata, ezért ilyenkor én mindig puffogok. :D Nem szóltam hozzá 2 napig, de ugyanúgy köszöntem, meg minden, csak nem volt az a nagy spanság, mire a 3. napon megszólalt:
-Ági, haragszol még?
Jól esett nekem, hogy láttam rajta, hogy fontos neki a dolog. Aztán beszéltünk, és meglepődve vettem tudomásul, hogy neki valóban semmi fogalma nem volt arról, hogy mivel bántott meg engem. A furcsább az az, hogy ha nem veszek össze vele aznap, akkor ma valószínűleg szegényebb lennék egy másik barátnővel. :D Szóval ennyi... talán valami mélyebb dolog lehet ebben. Régebben engem is nagyon bántott, hogy a régi ismerőseimmel mindig én kezdeményeztem kapcsolatot, valószínűleg nem is véletlenül. Emberek jönnek és mennek, sajnos /vagy nem/ ezt el kell fogadni, és nem túlparázni a kérdést. A tapasztalatom az, hogy nem szerencsés valaki után nagyon kaparni. Aki akar, az úgyis visszatalál.:)
7. Quentaro  PlayStation.Community tag
2013.03.13. 10:42:28
LV5
Kis manipuláció. :) De ha fontos neked, akkor jól tetted, hogy írtál neki. Meglátod pár héten belül helyreáll a rend. Vannak emberek akik... nem is tudom, a határaikat feszegetik. Valahol azért húzd meg a határt, és intézd úgy, hogy ő keressen téged.

Egyébként Larának igaza van. Másképp jönnek át a mondatok gesztusok nélkül, és valahogy "bátrabb" is az ember. A telefon/skype is jobb, mint a chat.
PSN: Quentaro81 http://bit.ly/GTSklubFB
6. Ruzsi  PlayStation.Community tag
2013.03.13. 10:23:50
LV10
Mi idegesít jobban? Az hogy haragszik rád, vagy az, hogy nem tudod, hogy miért?
5. Totoro  PlayStation.Community tag
2013.03.13. 09:47:02
LV6
Válasz 4. Lara üzenetére:
Köszönöm szépen és a tanácsot is! :)
Mirror, mirror on the wall..
4. Lara  beauty junkie
2013.03.13. 09:30:27
LV26
a profilkép pedig szuper. :)
3. Lara  beauty junkie
2013.03.13. 09:30:07
LV26
na az a faszbúk korszak és generáció egyik következménye. hogy még egy ilyet is faszbúkon beszélnek meg az emberek.
eleve írásban sok minden nem úgy megy át mint személyesen.
ha egy ilyen dolgot ott írt neked és támadott akkor hagyd a francba. ha még annyi sincs benne, hogy mint felnőtt ember személyesen beszélje meg a problémáját akkor fölös ezen agyalni.
sajnos mindenki tapasztalja, hogy idővel barátság is tud elhalni. meg tud úgy változni a másik és bántani, idegesíteni annyira hogy látni sem akarod többet.
nekem is volt ilyen. ha most nem látnám soha többé, nem ejtenék egy könnycseppet se, sőt. pedig nagyon szerettem anno. de azt szerettem aki volt, akivel sok mindent megéltünk. nem azt, aki lett belőle.
viszont van az barátság is, mikor sajnos nagyon ritkán látod a másikat, mégis ugyanúgy szereted és ott folytatjátok ahol abbahagytátok. mintha nem is telt volna el az idő. mert ugyanúgy gondolsz rá. ő is rád és ugyanúgy szeretitek egymást. az viszont szuper. :)
2. dorten  PlayStation.Community tag
2013.03.13. 09:14:04
LV3
" Én ne beszéljek vele úgy, mint egy kutyával, neki ilyen "barátnő" (idézőjelben!!!!!!) nem kell"

" Azt írta jelenleg annyi problémája van, hogy nem tud ezzel foglalkozni."

Nem bántásból de -legfőbbképpen- ezek alapján kerülném ezt a személyt.
PSN: HunRoli
1. Lackooo  Hackerman
2013.03.12. 23:59:49
LV16
Hát én azt hiszem együtt érzek a barátnőddel...
PSN ID: Lacek84 -==#1HUN in Dead Nation==-
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV6
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
2631 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Josa (Réka Kata)
Fórumhozzászólások száma:
2295 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
33 db
Utolsó belépés:
2017.12.08. 18:49:26
Regisztráció ideje:
2012.05.08. 00:05:23
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea