PlayStation.Community Blog ›› Britpopper

56 hozzászólás

2013.02.21. 18:49:19

Utolsó hozzászólás: Britpopper

2013.02.27. 10:47:42

Megosztás
Értékeld a blogot!
Régebben imádtam ezt a szériát, újabban szinte mindenhol csak szapultam (köszönhetően a gyalázatos új részeknek), úgyhogy kap tőlem még egy utolsó, kivesézős bejegyzést. A Resident Evil (Japánban: Biohazard) videojáték-sorozat története nagyon régre nyúlik vissza, egészen 1996-ra. Akkor jelent meg az 1. rész az akkoriban hatalmas népszerűségnek örvendő PSX konzolra és alkotta meg a túlélő-horror játékok ősatyját. Persze volt már előtte egy Alone in the Dark is de az még igencsak kezdetleges volt, és persze abban nem voltak zombik (csak különféle groteszk lények). A Resi 1 klasszikussá vált igen rövid idő alatt, a Capcom pedig hozzálátott a folytatások készítésének. Nos, ha minden egyes részt fel szeretnék sorolni, külön-külön bemutatva őket akkor itt aludnál el a monitor előtt. A Resi 2 nekem is megvolt (erről írtam is korábban), apám vette, csak sajnos egy CD hiányzott a kettőből, úgyhogy a másik kampányt sosem ismerhettem meg, hála a magyar forgalmazónak. Fuck it. A Resi 3 (a misztikus Nemesis alcímmel) a PSOne korszak egyik nagy slágere volt, annak idején a suliban elég sokszor szóba került és ha jól emlékszem, felváltva nyomtuk haverokkal késő estig, anyám meg közben azt hitte elmentünk biciklizni a közeli tóhoz. Aztán jött a PS2, meg a Gamecube (a mozifilmekre most nem térnék ki) és míg előbbire ott volt a klassz Code Veronica, addig utóbbira az 1. rész remake verziója amely mindmáig szerintem a legzseniálisabb Resident Evil ami valaha megjelent. Eztán volt egy kis szünet, majd feltűnt a láthatáron a 4. rész amely ugyebár igencsak megosztó lett. Ha engem kérdeztek akkor szerintem a Resi 4 egy jó kis túlélő-horror amely pont jól találta meg az egyensúlyt a horror, az akció és a logikai feladványok között. Ugyan a PC-s kiadás felért egy kínzással (egér-támogatottság hiánya, Xbox-gombkiosztás a QTE-részeknél, stb.), a lelkes rajongók hamar orvosolták eme hibákat és nekik köszönhetően a Resi 4 mára egy PC-n is élvezetes kaland lett, többek közt olyan extrákkal mint maximális egér-támogatottság, avagy erősen feljavított grafika és textúrák. Ezek nélkül egy PC-s rajongó a falat kaparta volna a Capcom hülyeségei miatt. Szóval egy szó mint száz, nekem a Resi 4 tetszett. Klassz volt a hangulat, a környezet, tetszett az új megvalósítás és a történet is, a 2. rész óta pedig Leon karaktere is az egyik kedvencem, szóval nálam egyértelműen a jól sikerült epizódok táborát erősíti.
Később a Resi 5 ehhez már nem tudott túl sokat hozzátenni. Számomra ezt a részt a co-op mentette meg mert végig tudtam játszani barátnőmmel karöltve, akinek merőben új volt az egész stílus és tucatnyiszor ijedten sikoltott fel mikor egy zombi előbukkant a közelben. Ha magát a játékot nézem, akkor viszont úgy érzem, a Capcom igencsak átesett vele a ló túloldalára hiszen a horror már csak néhány jumpscare formájában jelentkezett, az akció viszont hatalmas teret hódított magának. Ez újfent megosztotta a rajongókat hiszen az egyre akció-orientáltabbá váló játékmenetet sokaknak nem vette be a gyomra. Emellett pedig a multiplayer is kezdett egyre előrébb furakodni (lásd: Mercenaries mód) ami már egy kissé túl tolakodó volt egy olyan szériától amelynek korai részeiben még színes mágneskártyákat, meg kulcsokat kellett gyűjtögetni a továbbjutás érdekében és full egyedül koslattunk benne például elhagyatott rendőrségeken. Ez a feszültséggel teli érzés nagyon hiányzott nekem az 5. részből, amit kissé tényleg soknak éreztem már, főként a terepjáróról golyószóróval való ólomosztás közben. Hiányzott nekem a régi para, na. Persze a Capcom fűt-fát ígért, hogy majd a 6. részben visszanyúlnak a gyökerekig de addig volt még egy Operation Raccoon City is, aminek nálam külön története van. Egyik legjobb barátommal tavaly külön rákészültünk az ORC-re, ő megvette, és mivel neki akkor még nem volt gépe, átvittem hozzájuk az én PS3 konzolom hogy majd azon végignyomjuk délután/este. A menü nagyon ígéretes volt. Szép, letisztult, hangulatos aláfestőzenével. Akkor hát New Game. Már arra sem emlékszem, hogy intro volt-e de utána csak úgy leb*szták az embert a pályára, aztán mehetett amerre lehetett. Az egésznek olyan feelingje volt mint egy multis meccsnek szimpla botok ellen (mert a zombik segghülyék voltak, még zombi-mércével mérve is). Én nem is tudom hány szintet csináltunk meg de arra kristálytisztán emlékszem, hogy a lelkesedésünk az első félórában semmivé foszlott. Bugos, hibákkal teli, a névre egyáltalán nem méltó cucc volt az ORC. Kész szerencse, hogy a barátom el tudta adni majdnem pont ugyanannyiért mint amennyiért vette. Emlékszem, másnap onnan mentem dolgozni és a bő 40 perces utazáson a buszon, álmosan, nekidőlve az ablaknak, végig az járt a fejemben hogy mégis mi a francot képzelhetett magáról a Capcom amiért kiadott egy ilyen trágyahalmot. Persze multiban biztos jó móka lehet ideig-óráig, de én sosem voltam az a nagy multiplayer-fan, és kikérem magamnak hogy egy Resident Evil csak és kizárólag a multira legyen kihegyezve. Aztán amikor azt hittük az ORC-nél már nem jöhet rosszabb, megjelent a 6. rész.
A Resi 6 idáig a mélypont. Ezt többek között az is bizonyítja, hogy bármennyire is méltattam fentebb a korábbi részeket, a 6. részt a mai napig nem játszottam végig. Pedig megvettem haveri alapon, nem is volt túl drága. Pedig újfent barátnőmmel karöltve ültem neki co-op módban. Pedig az első óra belőle még tetszett is. Aztán az egész átcsapott valami irdatlan nagy baromságba, ezerszer lerágott csont sztorival, kliséhegyekkel, meg egy olyan akció-orgia játékmenettel amelyet Michael Bay is elirigyelhetne. És hirtelen azon kaptam magam, hogy nem érdekel már a fél tucatnyi ismerős karakter, a csinos látványvilág, meg úgy cakk-pakk az egész játék. El is adtam gyorsan, félbehagyva, valahol a második kampány közepe tájékán. Nem kötött le, egy fikarcnyi motiváltságot sem éreztem magamban, hogy tovább folytassam. Egyszerűen elment a kedvem az egésztől. Minderről pedig egyedül a Capcom tehet akik gyökeresen megváltoztatták az egész szériát és nemhogy átestek vele a ló túloldalára, már magukkal rántották az egész lovat is. Páran megköveznének érte de szerintem a Resi 6 nem más, mint egy zombis Call of Duty. Egymást érik benne a scriptelt események, repkednek a lövedékek és minden sarkon felrobban valami. Ez már messze nem az a széria amely korábban volt. Én nagyon szeretnék végre egy klasszikus, tényleg a régi időket visszaidéző epizódot amelyben megint a parás horror-hangulat kapná a főszerepet és megint logikai feladványok tucatjain kellene átrágnunk magunkat a továbbjutás érdekében. Ezt tulajdonképpen most csak azért írtam le mert újabban olyat is olvastam, hogy néhány fejes szerint nem lenne rossz dolog egy Resident Evil sandbox játék valamikor a közeljövőben.

Az ég mentsen meg tőle minket.
Blog hozzászólások
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
56. Britpopper  PlayStation.Community tag
2013.02.27. 10:47:42
LV1
Válasz 53. wartin üzenetére:
Hihetetlen jó hangulattal bírnak még mindig.

Most már 100% hogy a közeljövőben végig fogom tolni a GC-re kiadott részeket is, kb. az Amnesia: The Dark Descent óta nem borzongtam egy jót horror játékon. :)
55. Britpopper  PlayStation.Community tag
2013.02.27. 10:38:32
LV1
Válasz 51. kobe üzenetére:
Engem sem érdekel túlzottan a következő generáció. Persze biztos minden sokkal szebb, sokkal kidolgozottabb, sokkal részletgazdagabb lesz nade nekem elsősorban a játékélmény a fontos. Pont emiatt játszom szívesen mind a mai napig régebbi, sokszor méltatlanul elfeledett videojátékokkal.

10 éve még biztos nem gondoltam volna hogy egyszer egy RE játékban is előkelő helyet kap majd a multi, vagy hogy a B-kategóriás akciófilm -szerű akciózás lesz benne egy-egy kampány. Persze tudom hogy mostanság ezekre van igény, hiszen a mai generációnak már ez fekszik de én speciel nem vetném meg ha egyszer visszanyúlnának úgy igazán a gyökerekig, mint a SH Downpour tette azt tavaly. Talán majd a Revelations-ben.
54. arhatati  PlayStation.Community tag
2013.02.24. 18:25:40
LV2
Válasz 52. kobe üzenetére:
Nem mondtam egy szóval sem, hogy új rész. De, amikor megjelent teljesen újraírták a gamecube akkori színvonalára, pár új résszel a történetben, ami fantasztikusra sikerült. És még mai szemmel is gyönyörű!! És az még túlélőhorror volt. Igazából nem értem, miért nem lehet elfogadni, hogy az embereknek más a véleménye. Azt gyorsan hozzá is tenném, hogy senki sem szólta le a négyet, csak elmondták szerintük miért jobbak az azt megelőző részek. Köszi a linkeket wartin. Lehet este játszok is a remake-el:-).
Question van? Van.
53. wartin
2013.02.24. 15:47:25
LV1
Válasz 52. kobe üzenetére:
Lássuk csak... így nézett ki az első rész:

http://www.youtube.com/watch?v=Pc7vnJ0O5LU

És itt van a remake-je:

http://www.youtube.com/watch?v=4uu8iz62oI8

Itt nem puszta felskállázásról van szó. :)
52. kobe  PlayStation.Community tag
2013.02.24. 13:38:36
LV11
Válasz 44. arhatati üzenetére:
A remake az az első rész újra eladva.
Nem értem, miért számít az új résznek?
51. kobe  PlayStation.Community tag
2013.02.24. 13:13:37
LV11
Válasz 49. Britpopper üzenetére:
Jó, de ez minden játékra igaz, ez nem a Resident Evil félresiklása.

Engem ezért nem érdekel a következő generáció. Mert ha csak a csapásszámon tudnak növelni, akkor az nekem nem új.
De ezért hiba lenne - szerintem - negatívan diszkriminálni a RE sorozatot, csak azért mert olyasmivel próbálkozik, amit mindenki megcsinál körülötte.
50. Britpopper  PlayStation.Community tag
2013.02.24. 10:58:38
LV1
Válasz 44. arhatati üzenetére:
Ezt osztom.

Már csak ezért is érdemes beszerezni egy Gamecube-ot.
49. Britpopper  PlayStation.Community tag
2013.02.24. 10:56:43
LV1
Válasz 41. xerox üzenetére:
Kinek a pap, kinek a paplan.

Nálam speciel a 4. rész - ahogyan írtam is - a jól sikerült epizódok táborát erősíti, ám nagyon sokan vannak akik szerint ott csúszott félre a széria. Főként külföldi fórumokon taglalják vérbőn egymásnak a rajongók, hogy miért nem jó (avagy pont hogy miért jó) ama rész. Én úgy tartom hogy a mai fiatalabb generációnak már inkább fekszik egy pár órás akció-orgia kampányként, aztán jöhet a multi. Kevesen vannak már akik szeretnek elveszni egy játék történetében, hangulatában.
48. Britpopper  PlayStation.Community tag
2013.02.24. 10:49:58
LV1
Válasz 38. Onimushaman üzenetére:
Én a Call of Duty szériánál érzem rendre ugyanezt.
47. Britpopper  PlayStation.Community tag
2013.02.24. 10:47:30
LV1
Válasz 36. kobe üzenetére:
Pontosan ezért lehet olvasni helyenként 8-9 pontos értékeléseket a 6. részről. Én tiszteletben tartom a Resident Evil nevet de ez már régen nem az a Resident Evil, ami egykor volt. Felőlem akár az összes eddigi szereplőt belepakolhatták volna, ha a hangulat nem működik, akkor felesleges. A 3. rész számomra azért foglal el sokkal előkelőbb helyet a rangsorban mert ott még azért jelentős szerepet kapott a horror, meg a Hitchcock -féle rögzített kamerás látvány, amellyel ugyan az Alone in the Dark már jóval korábban előhozakodott, ám valahogy a Resi és Silent Hill játékoknál forrott ki igazán. Persze azóta nagyot változott a játékos társadalom, mások az elvárások, a multi is szinte már kötelező alkotóelemmé vált, stb. De megintcsak a Downpour-t tudnám pozitív példaként említeni, amely visszaidézte a régi SH-játékok hangulatát a nyomasztó, egyben félelmetes atmoszférájával és a nyakatekert logikai feladványaival. Ugyan a korai részekhez nem érhet fel, ám legalább tisztelettel bánt a névvel és nem meggyalázta azt.
46. Britpopper  PlayStation.Community tag
2013.02.24. 10:36:26
LV1
Válasz 31. RottenSniffer üzenetére:
A 4. rész még ügyesen találta meg az arany középutat, utána már jóval nagyobb szerepet kapott az akció, meg a hentelés. Emlékszem a logikai feladványokra benne. Tényleg vicc, hogy mostanra már odáig degradálták őket hogy "lőj meg néhány harangot" avagy "illesz a helyükre pár szobrot". Érdekes módon a Silent Hill Downpour ebben a témában is vissza tudott nyúlni a gyökerekig. Durva is lett volna ha abban a játékban meg Silent Hill utcáin rád lövöldöző rémségeket kellett volna AK47 gépfegyverrel likvidálnod.
45. Britpopper  PlayStation.Community tag
2013.02.24. 10:31:55
LV1
Válasz 30. Alex üzenetére:
Szívesen olvasnék egy ilyen bejegyzést mert nekem is nagy kedvencem az a rész, és az utóbbi időben komolyabban elgondolkodtam rajta hogy tavasszal kimegyek a PeCsába és beszerzek pár ezer forintért egy Gamecube-ot amin végig lehetne tolni, pár egyéb klasszikus cuccal egyetemben.

Szóval ha mégis megírnád, akkor feltétlenül értesíts, kérlek! :)
44. arhatati  PlayStation.Community tag
2013.02.23. 18:55:35
LV2
Válasz 36. kobe üzenetére:
A remake például ver mindent! És nem mai darab!
Question van? Van.
43. arhatati  PlayStation.Community tag
2013.02.23. 18:53:30
LV2
Válasz 39. kobe üzenetére:
Nekem az a bajom a Resi 4-el, hogy volt egy béta verzió, nem is emlékszem pontosan kb 8 perc játékmenet volt belőle felrakva japánul és sokkal jobban tetszett az a rövid rész, mint ami lett belőle.
Question van? Van.
42. AssassinZoli  PlayStation.Community tag
2013.02.22. 22:10:17
LV1
Szerintem is a 4. résznél alakult át a játék, nem azt mondom h rossz lett vagy ilyesmi, fasza volt nagyon, de más lett a játék!
41. xerox  PlayStation.Community tag
2013.02.22. 19:56:33
LV18
Válasz 39. kobe üzenetére:
De ezt ennyire magadra vetted? Ráadásul itt senki nem is szarozta a 4. részt, még csak hasonlóval sem minősítette. Ellenben te degeneráltként titulálsz mindenkit, akik kulturáltan leírták negatív véleményüket, ahogy egyébként azt a blog írója is kérte.
Szerinted a "degenerált" jelző mennyiben illik rád?
psn id: zomimi78
40. G-men  PlayStation.Community tag
2013.02.22. 18:56:22
LV11
Ott van az Adás sztori, ott volt logika.
SicKLy SaVaGe
39. kobe  PlayStation.Community tag
2013.02.22. 18:30:42
LV11
Válasz 38. Onimushaman üzenetére:
Két dolog, hogy valami nem sikerült jól (5, 6), meg egy másik, hogy valaki azért szarozza a 4-et mert hogy már nem igazi Resi.
Ez utóbbi ugyanis egy magasan minőségi játék.
38. Onimushaman  Szerkesztő
2013.02.22. 18:03:45
LV24
Válasz 36. kobe üzenetére:
Az is nagyon kemény, hogy ilyen alacsonyan vannak az elvárások.
Ha az emberek lenyelik a szart is, akkor a Cashcom örömmel legyártja.
Nem értékelhetetlen alkotások, de eléggé közepes kategória.
señor
37. wartin
2013.02.22. 17:13:45
LV1
Ezután ajánlom a Resident Evil Zero-t!
http://www.youtube.com/watch?v=yi4lrduFp_E

Nem fogsz csalódni! És persze ha már lúd csapj hozzá egy Metal Gear Solid Twin snakes-t, mint remake az is nagyon ott van:

http://www.youtube.com/watch?v=3zKCy7zzbaA

Mind ott figyel a polcomon!
36. kobe  PlayStation.Community tag
2013.02.22. 14:38:00
LV11
Válasz 22. Britpopper üzenetére:
Azért elég "degenerált" (és most nem tudok jobb szót, sajnálom) hozzáállásnak tartom, amikor valaki azért, mert egy sorozat első része ilyen vagy olyan volt, nem lehet másmilyen a sokadik epizódja.
Főleg hogy ez az első rész (de akár a második is), tizenöt éve volt.
Azért az elég kemény, amikor 15 éves játékokért sírnak 25 éves emberek.
35. Quentaro  PlayStation.Community tag
2013.02.22. 14:07:19
LV5
Az RE nem akciójáték. Volt.
Egy horror, feladványokkal, és akciós részekkel. Valami egyedi elegye ezen elemeknek. Különleges atmoszféra.
A Dead Space első része kb azt hozta, amit egy RE-től vártam volna.
PSN: Quentaro81 http://bit.ly/GTSklubFB
34. Motoko  PlayStation.Community tag
2013.02.22. 14:00:01
LV7
Válasz 33. Lackooo üzenetére:
Lófaszt!
Lucy az egyetlen igazi Tekken karakter!
33. Lackooo  Hackerman
2013.02.22. 12:51:00
LV16
Röviden tömören: a 4. résznél. :D
PSN ID: Lacek84 -==#1HUN in Dead Nation==-
32. dorten  PlayStation.Community tag
2013.02.22. 12:26:06
LV3
Válasz 9. wartin üzenetére:
Ezt a videót korábban már láttam, és szerintem nagyon tuti lett volna.

A bejegyzéssel pedig egyetértek :(
PSN: HunRoli
31. RottenSniffer  PlayStation.Community tag
2013.02.22. 11:34:55
LV6
Nekem a negyedik rész tetszett a legjobban.10 emberből 8 azt mondja rá, hogy "Phőőjj, bazdmeg, ez má nem Resi, ez szar!", de szerintem az egyik legszebb darab.
Féltem közben, izgultam, és imádtam a Merchantot. :D
Kiváló történetvezetés, gyönyörű lények, jó feladványok - imádom!
Bolond kutyás néni
30. Alex  PlayStation.Community tag
2013.02.22. 11:29:58
LV13
Ez jó! Pont egy hasonló bejegyzést akartam írni abból az apropóból,hogy vettem egy Gamecube-ot a Remake társaságában.Számomra ez a játék a csúcsok csúcsa.Tiszta Resident Evil esszencia,a legzseniálisabb horror játék ami valaha készült.Ennél tökéletesebb Resident Evil nem készült és valószínüleg nem is fog.Izzadó tenyérrel és 160-as vérnyomással játszom.Baromi nehéz játék,sokkal nagyobb kihívás van benne mint bármelyik részben.Komolyan mondom rettegve játszom vele.Most is van kb 9 lőszerem a berrettában,a láda a ház másik oldalában, ráadásul tele van a villa karmos zombival akik gyorsabbak mint Jill futva.Bemennék egy ajtón,leszakad a kilincs.Nagynehezen elvonszolom magam egy másik ajtóig,bemegyek rajta és mikor már biztonságban érezném magam berontanak az ajtón....9 lőszerrel jó hagy egy sima zombit ki tudok csinálni de ezekre a vörös fejő rohadékokra egy tár is kevés.A rohadék megkarmol, az életerőm visszaesik a minimumra.Ismét elmenekülök valahogy.Folyosó...teljes csend...megnyugszom hogy megmenekültem.Betörnek a kutyák az ablakon, szétszednek, meghalok.És ez így megy folyamatosan a jàték során.Egy perc nyugtom nincs.Komolyan mondom ez a játék nem való mindenkinek.Nem hogy gyerekek kezébe nem adnám,de gyenge idegrendszerrel bíró felnőtteknek se.11 éve készült el az utolsó Resident Evil.Ráadásul toronymagasan a legjobb része a sorozatnak.Méltó lezárása egy korszaknak.A negyedik rész még szintén egy mestermű volt a maga nemében.Az tetszett.Az ötödiket co-op módban játszottuk csak.A hatodik pedig nevetséges szerintem úgy ahogy van.Még akciójátéknak is maximum átlagos.

Szóval aki Resident Evilre vágyik az vegyen egy Cube-ot a Remake-kel.Manapság 10 ezer alatt kapsz egy kockát és a neten találsz hozzá Re-t is.Ha a sorozat rajongója vagy nem szabad kihagyni!
SouthernPlayalisticCadillacMusic
29. Britpopper  PlayStation.Community tag
2013.02.22. 10:12:29
LV1
Válasz 18. Onimushaman üzenetére:
Kicsoda? :D

Szánalmas az az egész játék, én nem is értem hogy kerülhetett rá a Resident Evil név.
28. Britpopper  PlayStation.Community tag
2013.02.22. 10:11:01
LV1
Válasz 17. cay üzenetére:
Van rá esély hogy jó lesz, de azért én az eddigiek fényében nem várok túl sokat. Meglátjuk majd.

Igen, a co-op társasággal játszva tényleg jó de csupán az élmény miatt. Az egésznek valahogy olyan hangulata van mintha megpróbáltak volna mindenféle, manapság felkapott opciót belezsúfolni a játékba, de közben a történetet a legvégére hagyták és alig foglalkoztak vele. Hiszen a legegyszerűbb volt egy új vírust megalkotni és kész is. Problem Solved. Ennyi erővel az ABC összes betűjére juthatna egy-egy új vírus, aztán pedig már csak karaktereket kellene csatasorba állítani hogy mentsék meg (újra) a világot.
27. Britpopper  PlayStation.Community tag
2013.02.22. 10:04:28
LV1
Válasz 16. xerox üzenetére:
A mozifilmekről is vagy jót, vagy semmit. Az 1. rész 2002 tájékán nekem még tetszett is, főleg a zombik meg a látvány miatt. Apró kis kikacsintások is belekerültek amik szintén sokat adtak hozzá az élményhez. Aztán a 2. rész már elment zs-kategóriás irányba, szerintem a mai napig nem is néztem végig. A 3. részt is csak azért ültem le megtekinteni mert a Hegylakó rendezője dirigálta. Nem volt annyira nagyon tré de inkább volt akciófilm mint Resi -féle horror. Az utána következő részekre pedig már nem is emlékszem. Szépen lassan elmentek a minél látványosabb, 3D-re építő pénzlehúzások irányába és ma már ott tartunk hogy egy Resident Evil mozifilmre olyanok is szívesen beülnek akiknek fogalmuk sincs a szériáról, csak egy agyzsibbasztó marhaságra vágynak késő délután. Arról nem is beszélve hogy sztori szempontjából nagyjából a 2. rész óta a forgatókönyveket szerintem egy cerkófmajom írja.
26. Britpopper  PlayStation.Community tag
2013.02.22. 09:57:20
LV1
Válasz 15. Hayabusa üzenetére:
Na, azokból kellene egy HD-remake és pár hónapra befejezném a széria szapulását! :D
25. Britpopper  PlayStation.Community tag
2013.02.22. 09:56:02
LV1
Válasz 14. Greg üzenetére:
Talán. Az a baj hogy a 6. rész előtt is beígértek mindent, aztán az egészből tényleg csak annyi valósult meg hogy Leon kampányában helyenként (nagyon ritkán) visszaköszönt valami a régi hangulatból de aztán az egészet rögtön felváltotta valami adrenalindús akciólöket. Chris kampánya pedig tényleg szimplán egy zombis CoD, erre nincs jobb kifejezés.
24. Britpopper  PlayStation.Community tag
2013.02.22. 09:50:34
LV1
Válasz 10. metadata üzenetére:
Igen, ennél már csak egy Mario Kart -szerű versenyjáték, avagy egy DMC karakterekkel összeeresztett verekedős zagyvaság lenne rosszabb. Egyre-másra próbálnak új irányokba elmenni pedig a legjobb még mindig az lenne ha visszanyúlnának a gyökerekig és kiadnának egy olyan játékot amely lehet hogy a mai, akció-orientáltabb játékosoknak már nem tetszene, ám a régi fanoknak maximálisan bejönne.
23. Britpopper  PlayStation.Community tag
2013.02.22. 09:45:08
LV1
Válasz 6. Joci04 üzenetére:
Bizony, sajnos részben hasonló ez az egész az Alone in the Dark játékok történetéhez. Az 1. rész a 90-es évek hajnalán már kezdte kikövezni az utat az olyan nagyságok előtt mint például a Resi 1 avagy a Silent Hill 1. Aztán erre épült még két folytatás (egy "hagyományos" és egy western témában) majd egy szörnyű 4. rész (2001) és egy még szörnyűbb film (Uwe Boll rendezésében, ennyi szerintem elég is róla) után 2008-ban megpróbálták megreformálni a szériát de az eredmény egyszerűen katasztrofális lett. A játék feléig jutottam csupán (ott fogyott el a türelmem), és még örülhetek annak hogy meg tudtam szabadulni tőle pár ezer forintért.
22. Britpopper  PlayStation.Community tag
2013.02.22. 09:39:12
LV1
Válasz 4. kobe üzenetére:
A 3. rész a maga idejében már kezdett a Tomb Raider szériához hasonló rókabőr-effektusként tündökölni de legalább a klasszikus játékmenetet követte és így, sok év távlatából visszatekintve, mindenképpen egy korrekt folytatás lett. Nemesis karaktere legalábbis bennem mindig sokkal nagyobb félelmet keltett mint például az echte legyőzhetetlen (és a mozifilmekben önmaga paródiájába átcsapó) Wesker.
21. Britpopper  PlayStation.Community tag
2013.02.22. 09:34:24
LV1
Válasz 3. bundas01 üzenetére:
Ott már rezgett a léc, de legalább a horror hangulatot sikerült megtartaniuk és a logikai feladványok sem annyiból álltak hogy távcsöves puskával lőj meg néhány harangot a közelben (álá Resi 6 megint...).
20. Britpopper  PlayStation.Community tag
2013.02.22. 09:31:37
LV1
Válasz 2. wartin üzenetére:
Egy HD-remake tényleg nem lenne utolsó, én is remekül ellennék vele. Talán a közeljövőben összejön majd. Ha a Silent Hill kaphatott egyet akkor a Capcom is követhetné a példát. Avagy jöhetne a teljes reboot, mint már említettem alant. De a klasszikus stílusjegyek és örökségek mindenképpen vissza kellene hogy jöjjenek. Én még a rögzített kamerás megoldásnak is örülnék, régebben ez nagyon sokat számított a parás hangulat szempontjából. És nekem speciel az nem "visszautalás" vagy "kikacsintás" hogy az ORC-ben egy helyiségbe betérve a Holdfény szonáta szólt amely a Resi múltjában többször is visszaköszön. Ennél jóval több kellett volna a régi hangulat megidézéséhez.

A Dead Space szériának is most kellene egy hosszabb szünet, hogy majd újult erővel tudjon visszatérni mert szerintem ezt a sztorit már teljesen kiaknázták, ideje lenne új távlatok felé nyitni.
19. Britpopper  PlayStation.Community tag
2013.02.22. 09:21:34
LV1
Válasz 1. qwertyasderf üzenetére:
Hát igen, egy tisztességes reboot elkellene már a Resi szériának is. Én is hittem anno az ígéreteknek hogy majd a 6. rész visszaállítja a sorozat régi fényét de mindössze Leon kampánya volt az amely egy kicsit is visszahozott valamit a régi részek hangulatából. És sajnos ez sem az egész kampányra volt jellemző, csupán néhány pillanatára.

Ha a DMC kaphatott egy klassz reboot-ot a Capcom-tól akkor igazán kaphatna a Resi is. Bőven kijárna már neki mert az egész sztori kezd egyre jobban hasonlítani a Core Design + Tomb Raider kálváriájára.
18. Onimushaman  Szerkesztő
2013.02.22. 08:50:44
LV24
Valaki az ORC-t is isteníti. :D
señor
17. cay  PlayStation.Community tag
2013.02.22. 08:05:02
LV2
+1 RE6-ból a Leon-os kampányt toltuk le haverral co-op-ban. Így ketten fun volt, de a co-op miatt és nem a Resident Evil miatt. Sajnos. Egyedül eszembe nem jutna nekiállni, és már a többi kampény is hidegen hagy.

Azért én még bízok a Revelations-ben, jófélének tűnik.
16. xerox  PlayStation.Community tag
2013.02.22. 07:45:07
LV18
Ha már kérdezted...
Csak a Playstationös részekkel játszottam, és szerintem is a 4. résszel indultak meg a lejtőn. Az 5. részből a Gold Editiont vettem meg a Lost in Nightmares miatt. Az a kiegészítő hangulatos volt, nekem legalábbis tetszett, de az alapjáték rosszabb lett, mint a RE4.
Ami ezután következett, az a Resident Evil gyalázása. Nevetséges alsó kategóriás hulladékok. A legutolsó mozifilm pedig egy jól sikerült vígjáték.
Köszönöm, hogy elmondhattam a véleményem, meg is könnyebbültem. :D
psn id: zomimi78
15. Hayabusa  PlayStation.Community tag
2013.02.22. 07:26:02
LV2
Egyetértek jópár előttem szólóval.
Számomra a negyedik már nem volt Resi,mindenét elveszítette.
Úh,az első három rész...mind ott díszeleg a polcomon és nem utóljára vittem őket végig.
"R-E-L-A-X" - Aaron Rodgers
14. Greg  PlayStation.Community tag
2013.02.22. 04:34:03
LV25
Nekem még a negyedik is tetszett, az ötödik nagyon nem a hatodikban pedig a Leon-os sztorivonal megint visszahozott egy pici Resi hangulatot. Majd talán most májusban...
LV426
13. lev  PlayStation.Community tag
2013.02.22. 00:43:55
LV7
Nemrég fejeztem be a Zero-t, lassan komolyabban nekiülök a remake-nek.
12. ALF22  Son of Liberty
2013.02.21. 23:01:37
LV26
2. utan mar hullamzik
11. metadata  PlayStation.Community tag
2013.02.21. 22:08:51
LV15
Sandbox RE?? Ez eddíg amúgy a legjobb! Ezek teljesen kész vannak!
FatHead
10. metadata  PlayStation.Community tag
2013.02.21. 21:12:20
LV15
"köszönhetően a gyalázatos új részeknek"

Igen, én szerintem is "részekről" beszélünk és nem csupán 1-ről. Az RE5 olyan szinten nem jött be, hogy megfogadtam nem pazarolok időt az újabb RE részekre.
FatHead
2013.02.21. 21:07:13
LV1
Válasz 8. Penge70 üzenetére:
A legérdekesebb, hogy eleinte ijesztőbbre akarták, aztán fogták és törölték...

http://www.youtube.com/watch?v=2J7_8irvZp8
8. Penge70  PlayStation.Community tag
2013.02.21. 20:52:48
LV22
"Hol csúszott félre a Resident Evil?"

a 4. résztől, onnantól egy vicc az egész

2013.02.21. 20:52:23
LV1
Válasz 6. Joci04 üzenetére:
Szerintem ott van még a gamecube-os:
Resident Evil Zero, vagy a nagyszerű első rész remake-je. :)
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
LV1
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
768 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Britpopper
Fórumhozzászólások száma:
43 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
20 db
Utolsó belépés:
2019.12.08. 07:50:03
Regisztráció ideje:
2013.01.07. 13:41:58
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea