PlayStation.Community Blog ›› Binder

14 hozzászólás

2013.02.15. 16:51:44

Utolsó hozzászólás: Climaxpanda86

2013.02.16. 14:37:37

Megosztás
Értékeld a blogot!
Alien Colonial Marines
2013.02.12.-én kijött a játék...és azonnal ellepte a netet a sok felháborodott vélemény...gyakorlatilag mindenki forrong...ennek fényében érdekes volt leülni elé...
Előre lelövöm a poént ha nem haragszotok...MI KIB***OTT JÓL SZÓRAKOZTUNK!!!

Nos...kezdjük az elején...először is, én imádom az Alien filmeket...főleg a régebbieket. Ez önmagában nem jelent semmit, mert itt a PSC-n is olvashattunk nem egy olyan kommentet vagy blogot, ahol hasonlóan elvakult rajongók fröcsögtek a játékról...
Az üdvösséghez kellett egy 1400km-re lakó jóbarátom is...Empi, aki szintén nagy Alien fan és nem mellesleg FPS párti...elég jó is benne...velem ellentétben. :) Én leginkább a TPS-eket szeretem, valahogy az FPS-ekben zavar a szűk látótér...a TPS-ekben valamiért jobban érzem a térlátás előnyeit.

Node vissza a témánkhoz...nemrég kipróbáltuk a DeadSpace3 demóját, co-op-ban, de mivel én azzal cseppet sem tudtam azonosulni (nem toltam egyik előző részét sem), megjelenés előtt egy nappal eldöntöttük, megvesszük és végignyomjuk az Alien-t, co-op módban. Csak mi ketten. Aztán eljött a megjelenés napja...és az első tesztek, vélemények. Rossz volt olvasni a becsmérlő sorokat. Erre Empi, 12.-én reggel, küldött nekem egy videót FB-on, ahol a kezében forgatta a játék dobozát/lemezét...innen már nincs visszaút...:)
Én csak tegnap tudtam beszerezni. Pontosabban az én Drága feleségem, hazafelé beugrott a közeli konzolboltba és mivel nem talált szobros verziót, egy digitálterepmintás új DS3-as kontrollerrel lepett meg a játék mellé, mert tudta, rég vadászok egy olyat. Valszeg ha a szoborral a kezében állít haza, sikítoztam volna mint egy kiscsaj. xD
Empi nem játszott vele, hiszen megbeszéltük...együtt nyomjuk végig. Ellenben elkerülhetetlenül látta, ahogyan a testvére tolja...ami két dolog miatt volt jó...először is, konstatálta hogy a látvánnyal semmi baj, az összkép és a hangulat megvan, a fények és a hangok jók, másrészt azt is észlelte, hogy nekünk ezt Hard-on kell majd tolni. :)

Így is lett...tegnap éjjel, megbeszéltük, fél10-kor kezdünk...rákészültünk...neki még arra is volt ideje, hogy meglesse az első 2 részt az elmúlt napokban. Én leraktam a csemetéket, magamra zártam a nappali ajtaját, besötétítettem fullra, feltettem a fülest és 21:34-kor elindítottuk a játékot. A nappalink 7m hosszú...így a TV előtt ülve, kb. 5m "sötétség" volt mögöttem...így garantált volt az izgalom. :)

Indul a játék. Tény hogy nem verte ki a szemünket a grafika, de mi ekkor már olyan extázisba voltunk, hogy még az első menü zenéjétől is kész voltunk...beléptünk...egész könnyen csatlakozott és végig stabil volt a co-op!!!!!!!!!!!!!!!
Mint említettem, Hard-on toltuk, így volt tökéletes. Minden percét élveztük...hajnal fél3-ig toltuk...az 5. pályát még befejeztük...így kb. félúton tartunk vele...jövő héten lesz legközelebb időnk rá, akkor egy hasonló éjjeli maratonnal, valószínűleg be is fejezzük.

Hogy miért élvezzük ennyire??? Nem tudjuk. Valószínűleg, mert mi nem vártunk többet ettől a játéktól, mint hogy jól szórakozzunk. Nem egy AAAAAAA kategóriás játék...nem egy Uncharted...azt a játékot (második/harmadik részt), végig tátott szájjal toltam...de ettől nem az álleejtős grafikát vártuk. Láttam én is anyagot belőle megjelenés előtt, de én azokat már eleve osztomhússzal! Így mi, pontosan azt kaptuk, amit vártunk! Véleményem szerint, nagyon sokat hozzátesz az is, hogy egy jóbarátommal tolhattam. Így nagyon más...itt folyamatosan dumálunk, vigyázunk egymás seggére. Nem egyszer úgy szedtem le egy lényt, hogy az már a földön fekvő Empi-t csócsálgatta, vagy ő lőtt el a vállam fölött, mert mögöttem volt egy Xeno. :)
Amit kifejetten jó dolognak tartok, hogy co-op-ban, amit felvesz az egyikünk, azt megkapja a másik is...így én sokszor, nagyrészt pumpáltam Empinek a lőszert és a palyzsot a harc közben. Igazi csapatmunka. :)

Persze mi sem vagyunk vakok...sőtt...akik ismernek, tudják, hogy a GT5-el kapcsolatban igen kritikusan szoktam/tunk firkálni, a grafika és egyéb dolgok kapcsán. De az más...ott egy igencsak komoly fotó mód áll rendelkezésünkre, amit mi elég sűrűn használunk is. Ott is rengeteg alacsony felbontású, húzott textúra van. Ott is voltak olyan videók/képek megjelenés előtt, amitől a bokánkat lefostuk, aztán végül közel sem azt kaptuk, amit igértek. Pl. a füst,por,hó,víz irdatlan pixeles, az árnyékok ocsmányul kockásak. Persze a videókban, fényképeken ez tökéletesen el van tüntetve. Szóval ez nem egyedi eset.
De mi ebben a játékban, így kettesben, co-op-ban, ezeken a grafikai és egyéb malőrökön, max jókat kacagunk. Láttunk érdekesen mozgó vagy éppen beakadó, meghaló katonákat, de ez maximum mosolyt csalt az arcunkra...valamiért mi nem kezdtünk el ezen forrongani. Lehet ha egymagunk toljuk, marhanagy elvárásokkal a hátunk mögött, nappal, csak úgy, nem ütött volna ekkorát...de mi ezt, csak így éreztük hitelesnek. És így, ebben a formában az is lett.

Hogy miért írtam ezt a blogot??? Mert tegnap éjjel, miközben élvezettel játszottunk, úgy éreztem szükség van rá!
Még annak tudatában is, hogy tisztában vagyok vele, sokan jönnek majd ide forrongani hogy "de ez akkor is egy kapal széklet".
Ellenben mi, már most tudjuk, ezt a stuffot, nem csak egyszer fogjuk végigtolni. Nekünk bejött. :)

Pár kép is készült játék közben...

"A forgatás szünetében egyeztetés a Xeno-k kaszkadőrrel" :)
"Ezennel Lovaggá ütlek"
"Ez volt a legparább rész eddig...fegyver és mozgásérzékelő nélkül mászkálni itt"
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
14. Climaxpanda86  PlayStation.Community tag
2013.02.16. 14:37:37
LV1
Na ez a kis írás visszahozta a kedvem a játékhoz. Viszont nem hiszem, hogy a közeljövőben fogom beszerezni. Majd ha lemegy az ára. Akkor viszont itt a helye a polcomon.
13. Binder  Drift & Photo
2013.02.16. 14:29:13
LV22
Válasz 11. VarkD üzenetére:
...sztem csakabban... :)
12. Binder  Drift & Photo
2013.02.16. 14:28:49
LV22
Válasz 9. simon7109 üzenetére:
A katonák elleni harcot én sem értem...egy ponton már sok is volt...ott kicsit kizökkentem az "Alien varázsból"...amikor viszont a Xenok ellen kellett harcolni, az minden pillanatában izgalmas...minden lehető ajtót becsuktam magam mögött...mivel hétfőig nem tudjuk folytatni Empivel a sztorit, tegnap "kínomban" megnéztem a film első részét. Vicces hogy 2 évvel idősebb nálam...xD Ma meglesem még a 2. részt is... :)
11. VarkD
2013.02.16. 13:11:14
LV3
Közel sem tökéletes, de bőven alulértékelt. Single élvezetes eddig, főleg co-opban.
Otherworld.hu
10. simon7109  PlayStation.Community tag
2013.02.16. 03:28:05
LV18
Válasz 9. simon7109 üzenetére:
Ja, nem mondtam semmit sem az első 10 perccel kapcsolatban:D
Az az AvP-ben volt az első 10 perc nem ebben:)
PSN: misi2mezei
9. simon7109  PlayStation.Community tag
2013.02.16. 03:21:53
LV18
Havertól gyorsa elkértem a PC verziót mert kíváncsi voltam.
Az első pálya az nagyon hangulatos. A látvány sem olyan borzasztó.
Viszont nem értem miért kellett erőltetni az emberek ellni harcot? Vagy legalább csinálták volna meg rendesen... Ezt a játékot kivételesen legnehezebben kezdtem nem közepesen, de a katonák ellen nagyon nehéz mert akárhová megyek eltalálnak.
Amúgy nem tudom észrevette e bárki is, de a játék első 10 perce egyáltalán nem olyan mint az az első 10 perc amiről korábban volt videó:D Arra gondolok amikor egyedül kellett menni a sötétben egy kis pisztollyal. Az a rész valahogy eltűnt, vagy legalábbis nem az első 10 perc...
Aztán az a rész amikor kérdi a katona tőlünk, hogy hány ujját mutatja az sincs benne, pedig abban a részben a videóban nagyon jók voltak a karakterek meg az animációk. A teljesben meg valahogy ez eltűnt. A karaktereknek semmi jelleme nincs. Mintha gépek lennének.
PSN: misi2mezei
8. kiralygyozo  PlayStation.Community tag
2013.02.15. 19:15:48
LV2
Mint már írtam,egyszer minden képen végigtolom,még lehet,hogy élvezni is fogom.Vagyis megpróbálom kívül állóként szemlélni.Bár nem adok rá sok esélyt,hogy nekem be fog jönni.
A nagyképûség: -õl, butít, és nyomorba dõnt.
7. Binder  Drift & Photo
2013.02.15. 19:07:21
LV22
Válasz 3. VictorVance üzenetére:
Szivem szerint már ma is tolnám...de most hétfő este előtt nem fog egyikünk sem ráérni...nehéz lesz kivárni...:)
Amúgy nekem pl tetszett a bolygó is...a háttérben az a fústölgő, izzó cucc nagyon bejött...:) ott bámultam...Empi úgy rángatott el onnan hogy mennünk kéne...:)
A rakodó is marha nagy élmény volt...:)
6. EmpiHUN  Driftrocker/BF Veterán
2013.02.15. 18:54:46
LV13
Válasz 5. simon7109 üzenetére:
Csak a megfelelő stúdiónak kellett volna elvállalni...
A Birodalom örök!... khm.. Hupsz!
5. simon7109  PlayStation.Community tag
2013.02.15. 18:50:59
LV18
Amúgy rohadtul, de nem értem, hogy miért olyan nehéz összehozni egy igazán ütős és jó Alien játékot...
Mi olyan nehéz benne? Legyenek jók a hangok, a helyszínek, a hangulat és legyenek benne Alienek. Szerintem nem olyan hűdenehéz feladat úgy megcsinálni ezt jó AI-val és jó animációkkal.
PSN: misi2mezei
4. EmpiHUN  Driftrocker/BF Veterán
2013.02.15. 18:42:57
LV13
Válasz 3. VictorVance üzenetére:
Én örülnék a végén, ha ez komoly visszhanggal járna és ha gáz volt a készítés körül akkor példát kellene statuálni!
A Birodalom örök!... khm.. Hupsz!
3. VictorVance  Szerkesztő
2013.02.15. 18:40:11
LV18
Szerintem jól megragadtad a lényeget, attól függetlenül hogy tényleg nem egy kiváló játék, sőt, ha nem Alien-rajongóként nézem, akkor bizony eléggé rezeg a léc, de mivel gyerekkorom szerves részét képezték a filmek, főleg a második, kifejezetten jó élményt nyújt, gyengései ellenére is. Egyszerűen jó volt hallani a pulse rifle jellegzetes hangját tüzelés közben, vagy a pittyegő mozgásdetektort, bejárni az Aliens helyszíneit, és írtani a dögöket. A gond az hogy ez lehetett volna jobb is, mert így nagyon úgy tűnik, a rajongókat akarják csak megetetni, "nekik tökmindegy mit kapnak-alapon". Mindent összevetve, nekem viszonylag jó élmény volt a játék, jót nosztalgiáztam rajta, ezért sem tudtam haragudni már az AVP-re sem, de az 1-2 fokkal jobb is volt.
Örülünk?
2. EmpiHUN  Driftrocker/BF Veterán
2013.02.15. 18:30:24
LV13
Válasz 1. simon7109 üzenetére:
Tényleg ott rontották el sokan, hogy a rajongásukból és a hype-ból fakadóan sokat vártak és így tényleg egy naaagy kupac Sz@rnak tűnik, de félre kell ezeket tenni... persze ahogy azt olvashattad, szerintem kell egy barát akivel ezt együtt átéled... egyedül tudom, hogy nem jött volna be ennyire!
A Birodalom örök!... khm.. Hupsz!
1. simon7109  PlayStation.Community tag
2013.02.15. 18:03:32
LV18
Eredetileg megjelenéskor akartam megvenni, de aztán a megjelenés előtti beszámolók elvették a kedvem tőle, de ez alapján azért még sem olyan rossz mint mondják.
Előbb utóbb biztosan beszerzem szerintem.
PSN: misi2mezei
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV22
Drift & Photo
PSC Kredit
23928 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Denebes Binder Péter
Fórumhozzászólások száma:
15687 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
2353 db
Utolsó belépés:
2019.10.22. 19:02:32
Regisztráció ideje:
2011.02.09. 19:07:45
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea