PlayStation.Community Blog ›› metadata

22 hozzászólás

2013.01.23. 19:41:19

Utolsó hozzászólás: gabe83

2013.01.27. 13:06:19

Megosztás
Értékeld a blogot!
... avagy mi történt Bécsben a hétvégén?

Ott kell hogy kezdjem, hogy van egy nagyon szimpatikus fiatalember Új Zélandon, akinek a neve Mark (aka CptMunta). Hobbija, hogy felkeresi a világ fighting gamer közösségeit, lobbizik velük egy kicsit, interjukat készít a helyiekkel, majd feltölti őket a YT csatornájára. Elég sokat utazgat a világban, és 2012 őszén hozzánk is eljutott a C4P-be ahol az eddígi egyik legjobb Fight Clubot sikerült összehozni neki!

A nálunk készült video:
Mark és attitűdje egy külön bejegyzést érdemelne egyébként, de az ok amiért vele kezdem a beszámolót az az, hogy tőle hallottuk hogy előttünk a bécsi Virtual Dojo Vienna-ban járt. Fel is vettük a kapcsolatot az osztrák srácokkal, akik kíváncsiak lettek Mark budapesti felvételére is, és meghívtak minket a januári Van Dammage 5.1 versenyre ahol Street Fighter 3 Third Stike, Street Fighter IV, UMvC3, TTT2, Soul Calibur V játékokban hirdettek tournamenteket.

Összedugtuk buksi fejünket az egyik FC alkalmával és elhatároztuk, hogy kerül amibe kerül, megnézzük a sógorok versenyét! Playnorbi, Peacecraft Csabi és szerény személyem mellé betársult még Peti is, aki végül is csak sofőrködni és világot látni jött. A rendezvény 4 napos volt, csütörtöktől vasárnapig tartott, de versenyek csak pénteken és szombaton voltak.
A tervünk egyszerű volt: csütörtökön a warmup napon megérkezni, felmérni az ellenfél erősségét, majd egy nagyot aludni, és péntek - szombat frissen szétcsapni a csürhe között!
Engem személy szerint nem is annyira a verseny vonzott maga, sokkal inkább arra voltam kíváncsi, hogy az osztrákok mi módon bonyolítják le bajnokságaikat, illetve nagyon szerettem volna változatos, erős ellenfelekkel találkozni. Új emberekkel persze bármikor csapathat az ember a neten, de az azért nem ugyanaz mint amikor offlineban, minden nemű lag nélkül, tapasztalt játékosokkal találkozhatunk egy tournament keretei között.

A DOJO:
Az utazás és megérkezés részleteivel nem nagyon untatnálak benneteket, úgyhogy csapjunk is a közepébe:
A Dojo Bécs centrumában van, és gyakorlatilag egy 100-120 négyzetméteres, 5 helységes lakásra kell gondolni, ami az utcáról nyílik. Vicces volt, mert akár egy igazi Dojoban, belépéskor a cipőket itt is le kellett venni! Megérkezésünknek nagyon örültek a bécsiek, 2 éve szerveznek versenyeket, de hazánkból még nem képviselte magát senki. Gyorsan körbe vezettek minket, nekünk meg kb. leesett az állunk. A Dojoban 12 db beüzemelt, ilyen-olyan masina van. PS3-Xbox kombótól egészen egy Neo-Geo arcade boardig amin minden rom futtatható. Amerre a szem ellát arcade stickek, konverterek, poszterek, figurák, game guide-ok sorakoztak. Sosem volt olyan a 3 nap alatt, hogy nem tudtam volna hol játszani ha akartam, pedig közel 60 versenyző érkezett (amelyből 9-en képviseltük végül hazánkat). Csabi és Norbi gyakorlatilag abban pillanatban leültek SF-ezni az osztrákokkal mintha muszáj lenne, engem és Petit pedig beinvitáltak a konyhából átalakított chillout szobába, ahol egy 30 cm-es varázspálcával vártak (ugye nem félreérthető?).
Ledöbbentem a vendéglátóinktól. A szobában 2-en voltunk magyarok és vagy 5-en osztrákok meg egy Wii-n futtatott SNES emulátor. Amikor éppen nem velünk beszélgettek akkor is angolul beszéltek hogy értsük miről van szó, és ez a figyelmesség a 3 nap alatt is végig tapintható volt. Elmesélték hogy kb. 2 éve úgy döntöttek kibérelnek egy lakást és egy fighter találkozó hellyé alakítják, hogy fejlesszék a versenyszellemet és erősítsék a community-t. 10 ember dobja össze hónapról hónapra a lakbért, a netet, a rezsi és fűtésköltséget, de az anyagi oldal mellett MINDENKI hozzájárul a közösséghez valamivel. Bármivel. Ki éppen mivel tud. Elmondásuk szerint 1 hónapban csupán 4-5 nap van amikor üres a Dojo, tehát ha már ennyit áldoznak rá ki is használják!
Sokan nem is játszanak otthon vagy online, a konzolukat és a stickjüket inkább a Dojoban tartják a féltékeny barátnőktől minél távolabb. XD. Nem vicc!
Kiderült az is, hogy az osztrákok a HD konzolok idejében is igazi oldskool arcok. Képesek tömegesen a gép elé ülni, és akár a legelborultabb retro játékba is órákat tolni. A legkeményebb amit náluk láttunk a Kirby Samurai volt: Ez tulajdonképpen egy primitív VS game. Kirby és ellenfelei szemtől szemben megállnak egymással és egy a képernyő közepén megjelenő jelre meg kell nyomni minél gyorsabban egy bizonyos gombot. Ennyi. Aki gyorsabb volt az nyerte a menetet. Először nézem, mondom "tiszta hülyék ezek". Aztán kipróbáltuk mi is, és gyakorlatilag nem lehetett lerakni a kontrollert.
A FIGHTEREK:
A versenyre elég sokan érkeztek a környező országokból. Volt az osztrákokon kívül görög, török, cseh, usa, német és persze magyar versenyző is, szóval abszolút nemzetközi volt a mezőny. A legnépszerűbb játék a Street Fighter IV és az UMVC3 volt az osztrákok favoritja az SF3 Third Strike mellett, de így is simán lehetett találni SCV és TTT2 ellenfeleket is, vagy akár lazíthattunk valamilyen emulátorral. 90%-ban inteligens, kedves és minőségi ellenfeleket lehetett találni akikkel élvezetes a játék, de volt kb. kettő-három arc akik nagyon nem tudtak veszteni. A legdurvább egy török srác volt, aki teljesen normális volt addig amíg az ember le nem ült és meg nem verte. Ha kikapott iszonyatos ragebe kezdett, csapkodott üvöltött. Engem eléggé meglepett, hogy vendég létére mit meg nem enged magának, még a szervezők is csak összenéztek egy-egy kirohanásánál, hogy ezt meg mi lelte? Mondjuk nálunk itthon is előfordult már hasonló eset, és ha azt nézzük hogy 60 fighterből 3 volt olyan aki nem nagyon bírta verést akkor az még nem is olyan vészes arány. Összeségében elmondható, hogy mivel "szinte minden nap" játszanak egymással, a játék színvonala valamivel a miénk felett volt, ez alól talán csak a Tekken a kivétel.
A TOURNAMENT:
A csütörtöki lobbizós-bemelegítős nap után, pénteken kezdődtek a versenyek. Megérkezett végre a többi magyar is, Shoud Jézussal vonatozott fel, Savage pedig 2 győri boxos spanjával, Gergővel és Zack-el autókáztak az osztrák fővárosba. A szervezők amiatt, hogy mindenki tudjon fixen pár meccset játszani, azt találták ki, hogy a versenyzőket csoportokba osztják, a csoportban mindenki játszik mindenkivel, és az első kettő jut tovább csoportonként a szombati döntőbe.
Az első verseny a SCV volt, amiben az indulók csekély száma miatt nem volt nevezési díj. Ha itt tartunk akkor el kell mondanom, hogy belépő a 4 napra 10 euro volt, plusz 5 euro nevezési díj versenyenként. A nevezési díjakat végül a dobogósok között osztották szét 60-30-10% arányban.
SCV-ben indult Jézus, és bár csak kétszer kapott ki nem jutott sajnos tovább.
Ezután következett a TTT2, ahol 12 fighter feszült egymásnak 2 csoportban, az elsőben volt Shoud, Norbi és Jezus, a másodikban Csabi és jómagam. Említettem hogy volt 3 tag a versenyen akik nem tudtak veszteni, na közülük ketten az én csoportomban landoltak. Mivel az osztrákoknál majdnem mindenki Mishima player, nem nagyon örültek az én olcsó Ganryumnak és Wangomnak (én meg ugye jól ismerem a Mishimákat), és többször láttam hogy a 2 idegbeteg összesúg a hátam mögött. Egyiket előző nap eléggé megvertem, és mivel a versenyen mindenkitől kikapott ,velem már ki sem állt, csak beírta hogy 2:0 a javamra. Csabi is elég csúnyán elkente, aminek nagyon örültem, mert elég antipatikus volt. Ha valaki megfogta magyarázott, ha valaki felütötte magyarázott.
A másik idegbeteg következett. Őt lehetett látni kommentátorként a streamen is. Leültünk és én megkérdeztem tőle, hogy nem bánná-e ha jobb oldalon lennék? Erre ő gizdán odavetette hogy "őt ez nem érdekli". Kilépünk a főmenübe, beválasztom az oldalam, és szólok neki hogy nekem még szükségem lesz gomb konfigurálásra is. Erre a gyerek kiakadt, hogy miért nem állítottam már be eddig stb...én mondtam neki, hogy azért mert úgy is meg kellett változtatnunk az oldalt. Ez persze nem hatotta meg, magyarázott tovább is, hogy én milyen egy szerencsétlen vagyok, stb.
Nagyon felment bennem a pumpa, elhatároztam hogy ezt most nem teszi zsebre amit tőlem kap. Az első meccset simán hoztam, de a másodikban már fej-fej mellett haladtunk. Elég gusztustalan volt a Kaz/Bob párosa, dobással punisholt folyton stb.. 2-2 után az 5. menetben sikerült beszorítanom falhoz, és átfutott az agyamon hogy most kéne egy fasza védhetetlen fejelés, amit gyorsan be is nyomtam. A srác megijedt, elkezdett hátrálni a fal mellett, de az UB elérte és vége is lett a meccsnek. Emberünk vörös fejjel kerek szemmel felháborodva kérdezte hogy "ez meg mi vooolt", de én már csak röhögtem, mert így veretlenként jutottam tovább a szombati döntőbe. Csabinak sajnos 2 veresége lett, így mellettem egy osztrák srác Zazaboy juthatott tovább. A másik csoportban Norbinak sem sikerült a továbbjutás, viszont Shoud és Jezus bedaráltak mindenkit!
Következett az SFIV, itt Savage, Gergő, Zack, Norbi és Csabi is indult! Egyértelműen ez volt a legerősebb mezőny, olyan 25-30 indulóval. Az egyik legnagyobb név egy ázsiai származású német srác volt akit a német nyelvterület legerősebb Ken játékosának tartottak a helyiek. Megkezdődött a verseny, és én remekül szórakoztam, mert hihetetlen magas volt a mérkőzések színvonala. Sok esetben hajszálon múlt a továbbjutás, mellettem Savage önkívületi állapotban szurkolt a többieknek, mintha a Vegasi EVO döntőjét néztük volna! A legtanulságosabb része ez volt számomra a hétvégének, bár nem értek annyira az SFIV-hez, de az igazi hardcore hozzáállás, és a tournament tapintható feszültsége itt tornyosult ki leginkább.
Nem tudnám felidézni, hogy pontosan ki kitől kapott ki, a szomorú végeredmény az lett végül, hogy hajszállal ugyan de egyik magyar sem jutott be a döntőbe.
Az SFIV végére már jócskán éjfél körül járt az idő, azt lehetett tudni hogy Marvel vs Capcom 3 még meg lesz tartva, de az SF 3 Third Strike elmarad. Savage a verseny elkezdése előtt csinált egy 35-ös win streak-et Marvelben, így elég magabiztosan indult a versenyen, és végül veretlenül jutott tovább a csoportjából. Az utolsó ellenfelénél mikor felállt a székből rám nézett és diadalittasan közölte:
- Ezt meg fogom nyerni. Ennyi. Én vagyok a legjobb!
Muszáj volt hogy ezt elhiggye magáról. Enélkül egy ilyen mezőnyben, ilyen nyomás alatt idióta apró hibákkal kapott volna ki. A másnapi döntőben is 2 ellenfelet hidegre tett, majd aztán kétszer kikapott és így lett végül 3. helyezett. Ez a Marvel döntő nem szólt másról mint az iszonyatos darálásról, és mondanom sem kell, hogy ez is elképesztően izgalmas, magas színvonalú volt. Savage kicsit csalódott volt, de szerintem meg gyönyörűen letette a névjegyét, legközelebb már emlékezni fognak rá!
A Tekken döntőben Shoud verte Jézust, Jézus engem, én meg az osztrák srácot Zazaboyt. Borzasztóan örültem a 3. helyemnek is, még ha ez nem is volt fizetős helyezés. Egyébként senki ne gondolja, hogy az osztrákok kutyaütők lettek volna, csak egyszerűen mi voltunk a tapasztaltabbak.

A döntőről készült video:
http://de.twitch.tv/virtualdojovienna/b/358540056

BÚCSÚ A DOJOTÓL
A Marvel döntő után úgy határoztunk, hogy nem várjuk meg a SFIV döntőt is, mivel ott már sajnos nem volt magyar érdekeltség. Picit lobbiztunk még a helyiekkel, toltunk egy pálinkát és olyan 10 óra körül elindultunk haza. A szervezők elmondták, hogy általában minden hónapban van verseny náluk, de hasonlóan nagy kaliberüt legközelebb nyáron csinálnak majd. Mi persze megígértük, hogy ha megoldható akkor újból indulunk, tehát a történet nem ért itt véget, már csak azért sem, mert az osztrák Tekken playerek egyértelműen elismerték, hogy hazánkban magasabb szinten megy Tekken mint náluk, ezért ígéretet kaptunk 2 versenyzőtől is hogy eljönnek a Fight Club tournamentjeire. Így vagy úgy biztosan találkozunk még a sógorokkal, de mi akik most kint voltunk titkon azt reméljük, legközelebb a magyar küldöttség kibővül pár fővel (itt leginkább az SCV és SF játékosokra gondolok).

A KONKLÚZIÓ
Tanulságos volt nagyon a hétvége. Lehet mondani, hogy hát persze, ha nekünk ennyi pénzünk lenne, hogy csak játékcélra béreljünk lakást a belvárosban akkor a hazai színvonal is magasabb lenne, de igaziból az a nagy igazság amit én leszűrtem, hogy annak kell örülnünk amink van. Vannak MondoCon bajnokságok, versenyek Kecskeméten, Vácon és Budapesten, illetve a 2 hetenkénti C4P meetingek.
Fighterek! Éljetek velük!

Fotógaléria
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
22. gabe83  PlayStation.Community tag
2013.01.27. 13:06:19
LV21
Jó kis írás! Gratulálok az elért eredményekhez!
21. Ibshow
2013.01.24. 11:03:34
LV1
Köszi az élménybeszámolót és nagyon örülök az elért eredményeiteknek! Ez a videojáték szentély albérlet nagyon jó ötlet. Mint ahogy a Fight Club is nagyon tetszik, csak sajnos ritkán van lehetőségem lejutni.
三島 平八/ミシマ ヘイハチ 10連コンボ: 上・上・上・上・上・中・下・上・中・中
20. metadata  PlayStation.Community tag
2013.01.24. 10:00:20
LV15
Válasz 10. Rinity üzenetére:
Téged biztos megjegyeznek! :D

Voltak amúgy lányok a Dojoban, de nem játszani jöttek. Eszembe is jutott, hogy ebben mi itthon előrébb vagyunk, nálunk a Fight Clubban gyakran fordulnak meg gamer girl-ök!
FatHead
19. metadata  PlayStation.Community tag
2013.01.24. 09:58:08
LV15
Válasz 17. sny üzenetére:
De jó lenne!
FatHead
18. zolika  HALF NINJA
2013.01.24. 08:49:45
LV9
Tíz pont! O.O
Anthony Hopkick :D
17. sny  The Universal Migrator
2013.01.24. 08:18:20
LV7
Jó kis összefoglaló lett, remélem tényleg látunk majd pár labancot a jövőben FC eventeken. ^^ Ja és remélem legközelebb veletek tudok már tartani.
PSN ID: sny83
2013.01.24. 08:03:43
LV4
Nagyon jó volt olvasni, köszönöm, és természetesen gratulálok!
Jah és én is bérlek egy lakást ahol játszhatok ikszdélol.
PSN ID: Bendzsi
15. Don-Atello92  PlayStation.Community tag
2013.01.24. 06:25:01
LV6
Köszi a beszámolót és még egyszer gratula!
14. Sanada  Szerkesztő
2013.01.24. 00:12:46
LV4
Érdekes és olvasmányos beszámoló volt, köszi.
Az SCV és a társaság/hangulat miatt kicsit sajnálom is, hogy nem jutottam ki végül, de most nem volt rá lehetőségem, majd legközelebb. A szép eredményeknek viszont örülök, megvédtétek hazánk becsületét, grat a dobogósoknak!

Kirby Samurai rulez, ezt le fogom csekkolni :)
13. PlayNorbi  PlayStation.Community tag
2013.01.24. 00:03:44
LV7
Csak megerősíteni tudom a leírtakat, és buzdítani a többieket legközelebb a csatlakozáshoz ! Röviden szintén élveztem minden pillanatát nem beszélve nekünk is hasznos volt hiszen van miből építenünk a jövőben. Ati azt nemtudom láttad de a Ken-es srác most búcsúzott a selejtezőben annyira erős csoportban volt!
Haverok, Buli, Fight Club!
12. Unorthodox  PlayStation.Community tag
2013.01.23. 23:46:33
LV3
Stik b*zi
11. BenyoBoy  PlayStation.Community tag
2013.01.23. 23:30:13
LV17
Válasz 10. Rinity üzenetére:
Vagy indítanak egy külön kategóriát lányoknak és egyedüliként nyersz! :D Akkor már megéri! :D
A retrót nem látni, érezni kell!
10. Rinity  PlayStation.Community tag
2013.01.23. 23:00:52
LV6
Szuper lehetett - gratula minden helyezettnek ^^ Legközelebb én is megyek, és bár az első körben kiesek, arról legalább megjegyeznek majd hogy egyedüli lányként jelentem meg xD
Leda atomica
9. metadata  PlayStation.Community tag
2013.01.23. 22:10:19
LV15
Válasz 5. blountex üzenetére:
Igen, mikor megérkeztem és láttam hogy itt minden játékot játszanak, egyből Dragonken jutott eszembe, hogy ezt látnia kell! Talán majd legközelebb!

warass: hatalmas tepsi! Viccen kívül, eszméletlen dimenziói vannak! A karja ugyen enm Sanwa hanem Hori, ez érezhető, de semmiképp nem tűnt rosszabbnak mint a Sanwa karok. Brutálisan néz ki, és ha bedugod gyönyörű!
FatHead
8. ggeerryy  PlayStation.Community tag
2013.01.23. 21:41:15
LV4
Köszönjük a beszámolót :) jó lehetett nagyon ....
7. Jesus  PlayStation.Community tag
2013.01.23. 21:01:37
LV20
Válasz 5. blountex üzenetére:
SCV-ben komoly esélyei lettek volna, kiindulva abból hogy engem megver, én pedig szorosakat toltam velük.
Spupul!
6. Jesus  PlayStation.Community tag
2013.01.23. 20:59:24
LV20
Fasza volt az egész . :D
Spupul!
5. blountex  PlayStation.Community tag
2013.01.23. 20:37:46
LV5
DragonKen-t megnéztem volna milyen eredményt ér el. Ő még egy igen jó játékos minden verekedős játék terén.
PSN ID: blountex_HUN
4. warass  PlayStation.Community tag
2013.01.23. 20:17:34
LV2
Szép volt srácok! Mesélj Meta milyen a fighting edge? :)
wArAss RAMONE
3. BenyoBoy  PlayStation.Community tag
2013.01.23. 20:13:28
LV17
Nagyon jó kis beszámoló, gratula mindenkinek!
A retrót nem látni, érezni kell!
2. spawn  PlayStation.Community tag
2013.01.23. 20:04:57
LV1
A 3 játék(UMVC,SF4,TTT2) 1. helyezettjei pénzen kívül mind kaptak egy Dmc-t, valamint 2 DmC pólót, 1 soundtrack lemezt és egy törölközőt(ez is dmc-s lol) Amúgy a streamen, ha valakinek nem lenne tiszta, a neveket meccsek előtt bemondják, de a magyar meccsek a legelejétől kezdődnek!
1. yak  PlayStation.Community tag
2013.01.23. 19:56:29
LV1
Ez a stick a végén elég ötletes :D
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV15
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
7322 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
neked Vader Nagyúr!
Fórumhozzászólások száma:
5922 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
1654 db
Utolsó belépés:
2018.02.02. 15:22:38
Regisztráció ideje:
2008.10.11. 15:32:02
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea

PlayStation®Network Online ID