PlayStation.Community Blog ›› Britpopper

5 hozzászólás

2013.01.20. 14:53:52

Utolsó hozzászólás: zola0306

2013.01.22. 10:09:17

Megosztás
Értékeld a blogot!
Nemsokára (március elején) itt az új, megreformált epizód amely legalább annyi újítást hoz majd mint annak idején a Legend. Szerintem sokan előrendelték már, többek között én is várom mint a messiást. Lara jelen konzolgeneráción tett kalandozásainak méltó lezárása lesz eme új rész amiben én egyedül csak a multiplayer létjogosultságát nem tudom hová tenni, de majdcsak megbékélek vele egyszer (mondjuk a megjelenés napján). Addig viszont van még hátra pár nap. Engedjetek meg nekem egy nosztalgiázást a szériával kapcsolatban:

Ha akarnám sem tudnám pontosan megmondani, hogy mikor találkoztam először a Tomb Raider címmel. Annyi biztos, hogy már nagyon régen történt eme első találkozás. Még egy akkori haveromnál nyomtuk a kis fehér PSOne-t és az ő gyűjteményében akadtam rá Lara Croft első kalandjára. Arra is emlékszem, hogy elég karcos volt a CD, nem is vette be elsőre a gép. 11-12 évesek lehettünk. Délután volt, suli után, vagy hétvégén. Nem emlékszem már. A lényeg, hogy délután. Megebédeltünk és játszottunk. Persze nem ebből állt mindig a program, amikor csak tehettük, inkább a szabadban lógtunk. Bicikliztünk, deszkáztunk, összejártunk egymáshoz. Ilyenek. Élveztük a gondtalan fiatalság nyújtotta örömöket. Aztán aznap eléggé esőre állt, úgyhogy maradtunk inkább a szobában. És nyomtuk a kis fehér PSOne-t, ahogyan fentebb írtam. Tomb Raider. Ez volt fekete filccel felírva a CD tokjára. Persze másolt cucc volt, naná. Akkoriban csak elvétve találhattunk egymásnál eredeti játékot. A warez már akkoriban is ment, csak épp még azt nem tudtuk, hogy ezt wareznak hívják. Szerintem egy kicsit untuk is már a sok autóversenyt, meg gyerekes platform ugrabugrát. Spyro the Dragon, meg Harry Potter első két része. Ilyenek is voltak a repertoárban. Aztán Laci haverom – legnagyobb megelégedésemre – betette a Tomb Raider lemezét. Ami cseszett elindulni, annyira karcos volt. Try again! Második próbálkozás. Elindult. Hurrá, hurrá! Logók, intro, menü. Jó lesz ez, jónak ígérkezik. Az is volt, de még mennyire. Aznap sötétedés után értem haza pedig akkoriban még meg volt tiltva nekem, hogy sötétedés után érjek haza. És nem is laktam messze. Kb. 2-3 megállónyira. De egyszerűen a Tomb Raider annyira elvarázsolt, hogy nem tudtam elszakadni mellőle. A mai napig kellemes emlékeket idéz fel bennem és külön öröm, hogy az azóta készített tucatnyi folytatása sem csorbította eme általam felállított képet a sorozattal kapcsolatban.
Pedig a rókabőr-effektus sajnos előjött a Tomb Raider játékoknál is és egy idő után a rajongók már csak legyintettek az újabb részekre. A második rész még nagyon jó volt, azt is játszottuk kettesben Laci haveromnál. Aztán a harmadik már semmi újat nem tudott hozni, a negyedik engem nem fogott meg dacára annak, hogy összegyúrták a széria legjobb elemeit. A botrányos ötödik részről is inkább vagy jót, vagy semmit. Pedig végigjátszottam és akkoriban még tetszett is. Csak mai szemmel visszanézve látszik, hogy az egész olyan volt már mint egy olyannyira hosszúra nyújtott rétestészta amely a sok nyújtástól már kiszakadt. Lara ugyebár a negyedik rész végén meghalt. De mégsem, mert a készítők nem akarták veszni hagyni az aranytojást tojó tyúkot. Csak épp meg kellett újítani a szériát. Drasztikusan. Elemeiben. Mert bizony a PS2 generáció már nem volt vevő a régimódi játékmenetre és grafikára. Ebben akart változást hozni a hatodik epizód de az egész valamiért visszafelé sült el. Nem lett volna rossz játék az Angel of Darkness, ha nem adják ki idő előtt. Csiszolgatják még pár évig. Akkor nagyot szólt volna. De félkészen, telis-tele bugokkal (a játék elején volt egy létra amin nem is lehetett lemászni egészen addig amíg ki nem adtak gyorsan egy javítást ami ezt orvosolta) csak arra volt érdemes, hogy minden online és offline szaklap a sárga földig alázza. Utána a széria jogai új fejlesztőcsapathoz vándoroltak akik szerencsére már sikeresen reformálták meg a Tomb Raider univerzumot. Mind a Legend (2005), mind a 10 éves jubileumra kiadott Anniversary (2006) és a legutóbbi ''klasszikus'' játékmenettel bíró Underworld (2008) is elégedettséget váltottak ki a rajongókból. Ez utóbbiak egyébként Trilogy néven HD felbontással és egyéb extrákkal is beszerezhetőek egy csomagban, aki még nem játszotta végig őket az bátran tegyen velük egy próbát. Én amondó vagyok, hogy a Tomb Raider név most már garanciát jelent egy remek TPS akció-kalandjátékra és biztos vagyok benne, hogy a hamarosan érkező új epizód is remek lesz.
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
5. zola0306  SonsOfSaRock
2013.01.22. 10:09:17
LV16
Válasz 4. Britpopper üzenetére:
Ja,Survival lett rendelve :)
Igen várom.
"Nem isten az ami ilyennek teremtett!"
4. Britpopper  PlayStation.Community tag
2013.01.22. 09:46:45
LV1
Válasz 3. zola0306 üzenetére:
Abszolút megéri az árát.

Már a Survival Edition is rengeteg extrát kínál, a Collectors Edition meg ugye alapból tartalmaz még egy Lara figurát is ami szerintem nagyon jól néz ki. Kíváncsi vagyok hogy hány DLC érkezik majd a későbbiekben a játékhoz de azt hiszem ezekre megéri majd pénzt áldozni.
3. zola0306  SonsOfSaRock
2013.01.22. 09:34:07
LV16
Válasz 2. Britpopper üzenetére:
Az újat én is berendeltem.
"Nem isten az ami ilyennek teremtett!"
2. Britpopper  PlayStation.Community tag
2013.01.22. 09:04:53
LV1
Válasz 1. zola0306 üzenetére:
Akadt néhány platfrom-ugrabugra. Arra még tisztán emlékszem hogy színes drazsékat, meg csokibékákat kellett gyűjtögetni. :D

Az Angel of Darknes nálam annyira várt cím volt hogy épp Bulgáriában nyaraltam amikor megláttam egy ottani PC újság címlapján a játékot és azonnal megvettem a lapot. Egy szót sem értettem a cikkből de egyszerűen kellett. :D

Később én is nagyot csalódtam benne mert ami PS2-re megjelent, az egy félkész valami volt. PC-re pár évvel később már kijött az EVM gondozásában a javításokkal felszerelt verzió, én is csak akkor játszottam végig.

Az újgenerációs Tomb Raider játékok (Legend, Anniversary, Underworld, GoL) szerintem visszahozták a sorozat régi fényét, mindenképp jár nekik ezért az elismerés.

Az újat én a hét folyamán előrendelem, nagyon várom már március 5-ét.
1. zola0306  SonsOfSaRock
2013.01.20. 15:13:19
LV16
"Harry Potter első két része. Ilyenek is voltak a repertoárban"
Ezen jót röhögtem :D :D

Az Angel Of Darkness az valami förtelem szar volt.
A LEgend-et igen szerettem PS2-őn,azért is vettem meg a Trilogy-t.
Az új pedig előrendelve Collectors-ban.
"Nem isten az ami ilyennek teremtett!"
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV1
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
768 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Britpopper
Fórumhozzászólások száma:
43 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
20 db
Utolsó belépés:
2019.12.08. 07:50:03
Regisztráció ideje:
2013.01.07. 13:41:58
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea