PlayStation.Community Blog ›› GrayFox

26 hozzászólás

2012.12.23. 17:58:28

Utolsó hozzászólás: GrayFox

2012.12.28. 12:23:10

Megosztás
Értékeld a blogot!
Nos, mint már sokan tudjátok, nemrégiben debütált egy új játék, a The Phantom Pain bemutató videója, nem kis port kavarva.
A játékot a SPIKE VGA rendezvényén mutatták be és egy bizonyos független svéd stúdió, a Moby Dick Studio munkálkodik rajta, az ambiciózus rendezővel, Joakim Mogren-nel az élen.
Ez eddig szép és jó, azonban semmi különös nem lenne a történetben, azonban, aki látta a videót, tudja miért is olyan érdekes ez. A videóban egy Naked Snake-re/Big Boss-ra hajazó karakter a főhős, aki ugyan fizikumában nem emlékeztet a legendás hősre, azonban az arcvonalai és szemtapaszának lekötött helye elég árulkodóak. Ez bizony Snake. A játékról első ránézésre is megmondható, hogya a Kojima Productions jelen és következő generációs motorja, a FOX Engine hajtja. Aki látta a MGS Ground Zeroes trailerét, annak ez nem is lehet kérdéses. Az atmoszféráról csak annyit, hogy egy leginkább Silent Hill beütésgű kórházban játszódik és valljuk be, a hangulat is leginkább a híres horror szériára hajaz. Persze a lopakodás nem maradhat el, hősünk egy ismeretlen pácienssel együtt próbál menekülni a kórházból, ahol amellett, hogy katonák kezdik el megszállni az épületet, elég fura események is történnek, mint pl. a félkarú héroszunk, feltűnik az MGS3 Col. Volginja, The Sorrow, egy ismeretlen lángoló lovas és a trailer végén egy óriási bálna, aki bekap egy helikoptert. A METAL GEAR SOLID V sziluettről, amit a végén kiolvashatunk a The Phantom Pain logo felett, már nem is ejtenék külön szót.

Ez az, amit akárki kihámoz a trailerből. De akkor minek írtam blogot róla?
Mert tudjuk jól, hogy ezt a videót nem más, mint Hideo Kojima rendezte. A Joakim egy ügyes szójáték, amiből könnyen kaphatunk Kojima-t a Mogren pedig tartalmazza az ogre szót, azaz a Project OGRE-t, ami Kojima egyik jelenleg is futó projectje. Aki követi a mestert Twitter-en, láthatta, hogy néhány hónapja különböző kórházi jeleneteket örökített meg, kórházi karakterek rendereit pakolta fel az oldalra, valamint több motion capture felvétel is köthető a videóhoz, amiről Kojima szintén beszámolt. A VGA partin a Kojima Productions emberei mind Moby Dick Studios/The Phantom Pain pólót viseltek, milyen véletlen egybeesés.

Azonban vannak ennél különösebb dolgok is.
A címválasztásnál kezdeném. A Metal Gear Solid epizódokat soha, SOHA a büdös életben nem jelölték római számokkal. Anno, mikor a Peace Walker még MGS5 kódnéven futott, akkor is az MGS 2-3 és PO által használt betűtípussal voltak a forgatókönyvén a betűk, valamint az 5 is. Ezzel szemben itt kapunk egy V-t, ami könnyen lehet V, azaz 5. Azonban van itt nekünk egy PS Vita nevű handheld gépünk.
Hogy miért tartom ezt valószínűbbnek? Hát lássuk csak. Eleve ott a V betű, ami kézenfekvő a fentebb leírtak miatt. Ezen túl, a Moby Dick Studio oldalán az Image Gallery menü alatt a képek egy ideig a Vita felbontásához közeli (960x540) felbontásban voltak felrakva, majd a "véletlent" kiküszöbölvén frissítették a képeket, így most már 1280x720-as felbontásban tekinthetőek meg. Még egy apró véletlen eleve a Moby Dick Studio logója. Egy bálna uszonyát ábrázolja. Azt tudnia kell mindenkinek, hogy Big Boss történetének előzménye Dél-Amerikában, ott is főként Costa Rica-ban játszódott. Na most, Costa Rica-ban található egy félsziget, ami egy bálna uszonyára hasonlít. Kitaláljátok mi a neve? Szabad a gazda?
Uvita. Mi található a névben? Ja persze, Vita!
Két dolgot is jelenthet ez. Az egyik, hogy a The Phantom Pain-nek, valami köze lesz a Vita-hoz. A másik pedig, hogy ismét Costa Rica-ban fog játszódni. Lehetne. De nem.
A trailerben ügyesen elrejtett jelek utalnak a hollétünkre. Az első rögtön a nyitó képsorok után már látható is. Egy brit zászló és egy térkép. Egy térkép, amely nem másé, mint Ciprusé.
Ugyan csak egy paca látható ott, de mégis, ha megnézi az ember és összehasonlítja, valóban látható. Persze ez nem hasra ütés szerűen sakkozható ki. A belinkelt képen látható, egy UK felirat. Az pedig azt a részt jelöl, ami brit kontroll alatt van. Egészen pontosan 1956 óta. Több katonai támaszpont is található a közelben, a brit hadsereg itt állomásozott illetve állomásozik a mai napig is. Ezért van a trailerben látható konnektoroknak 3 ága.
És hogy még is mi van Ciprusnak ezen a területén, ami annyira fontos?
Egy kórház. Név szerint Princess Mary's Hospital. Egy brit erők által üzemeltetett kórház. A trailerben van egy rész, ahol Big Boss egy folyosón próbál átjutni, itt láthatunk egy faliképet, ami egy helyet ábrázol. Segítsek?

A furcsaságoknak még nincs vége. Azt hiszed láttad a trailert? Tévedsz.
Ezt a trailert láthattad:
De azt vajon tudta-e mindenki, hogy van a trailernek egy alternatív verziója, ahol a hangsávokat kicserélték?
És hogy mi lehet ennek a lényege? Mi a különbség a kettő közt? Az elsőben az audio kicsit kevésbé érthető, míg a másikban ez jobban kivehető. Illetve a zene mindkettőben más, de valahogy mégis fura...
Kojima az a típusú alkotó, aki szereti járatni a játékosok agytekervényeit. Nekem a hír láttán egyből egy dolog jutott eszembe. Valamiért össze kell illeszteni a két hangsávot. Ezt meg is tettem, itt megtekinthetitek:
Hogy mi lett a végeredmény? Szerintem tapasztalható. Érthetőek a dialógusok, illetve a zene változott. Nem is kicsit, ugyanis nem hogy nem lett az egészből egy nagy felfordulás, a két zenei sáv tökéletesen illeszkedik egymásra! Ez annyit jelent, hogy kettészedték a zenét és úgy rakták fel mindkét trailert! A Pontos okát ennek egyelőre még nem tudom, de egy biztos. Az első trailer végén hallani egy női hangot, amire először azt hittem, hogy a VGA-n volt valami felkonferáló vagy ilyesmi. Azonban, mikor a Moby Dick Studio hivatalos weboldalára felrakott videóban is hallható volt a hang megpróbáltam kihallani mit is mond pontosan.
"He has come to." Ami annyit tesz, hogy magához tért.
A tisztábban hallható verzióban viszont még is valami mást hallok ki akarva-akaratlanul.
V has come to...
Persze, valaki bizonyosan magához tért, mivel az egész trailer erre sugall. Hogy nyissuk ki a szemünket. Vagy valaki nyissa ki a szemét...
Végig egy bizonyos pittyegés hallható a háttérben, ami egy EKG géphez tartozhat. A trailer végén pedig, valaki magához tér.
Az utolsó furcsaság pedig a phantom pain-hez tartozik.
A http://www.thephantompain.com oldalon egy rövid összefoglalást olvashatunk róla mi is a fantomfájdalom. Egy olyan jelenség, amely elvesztett végtag, vagy szerv után érződik, azaz olyan, mint, ha azt éreznénk, ami valójában ott sincs. Valami amit érzünk, de igazából nincs... Mi van, ha a The Phantom Pain nem is egy valós játék, csak egy kiegészítés, vagy kampányvideó a következő MGS-hez? Valami, amit érzünk, de még sincs valójában...
Egyébként az oldalon még egy érdekes dolog is szembetűnhet, de ezt inkább így mutatom meg, hiszen két betű híján ez...
PATRIOT

Van még az oldalon egy idézet nagyon kicsiben:
Pain had not been completely eliminated, but the intensity had been reduced by over 50% and the burning component had completely vanished (Bittar et al., 2005).
Ennek a jelentőségére még szintén nem jöttem rá.

A The Phantom Pain rejtélyének megoldására még ugyan várnunk kell, de annyi biztos, hogy ismét elég jól elhintették a morzsákat, amiket követni lehet. A kérdés már csak az, hogy hová vezetnek...
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
26. GrayFox  Szerkesztő
2012.12.28. 12:23:10
LV9
Válasz 25. xetron üzenetére:
A Ground Zeroes az még ezen a genen ki fog jönni, ha a Phantom Pain tényleg egy játszható valami, akkor sztem annak a része, nem külön game.
メタルギアソリッド [METAL GEAR SOLID]
25. xetron  PlayStation.Community tag
2012.12.28. 11:10:59
LV20
PS3 vagy ps viátra fog jönni a játék ? Vagy next gen gépekre ?
Ultra Super Mega Combo Breaker .....
24. gaccsi  PlayStation.Community tag
2012.12.28. 01:02:15
LV4
Rögvest lefosom a bokámat és magam alá szarok. Nem semmi kis okfejtés. Megemelem a kalpagom. 5*
23. Bogyi
2012.12.27. 12:34:27
LV1
Ez egy jó írás.
5*
22. sting  PlayStation.Community tag
2012.12.26. 11:24:18
LV1
Telitalálat, minden logikus.
Nagyszerű összegzés.

Five Star!
21. xetron  PlayStation.Community tag
2012.12.26. 10:33:43
LV20
durva :)
Ultra Super Mega Combo Breaker .....
20. Gege00
2012.12.24. 20:04:19
LV4
5* remélem megírod, ha valami új infod van :)
Én már gamer voltam mikor te még sehol!
19. GrayFox  Szerkesztő
2012.12.24. 11:48:51
LV9
Köszi mindenkinek, igyekeztem összehozni ezt a blogot, nem bánom, hogy nem siettettem el, mert erre a videómizériára nem számítottam, a többi már előbb megíródott fejben. : ) Örülök, hogy volt értelme megírni.
メタルギアソリッド [METAL GEAR SOLID]
18. MrZ  La Peste Noire
2012.12.24. 10:02:24
LV12
Nagyszerű munka Főnök!
" Egy bolond százat csinál....ez az én hobbim. "
17. torbae  PlayStation.Community tag
2012.12.24. 09:20:27
LV4
Remek írás!
ment az 5 csillag :)
Why so serious?
16. Penge70  PlayStation.Community tag
2012.12.24. 08:50:27
LV22
bakker, nem semmi:)
respect
15. seeYOUsoon  PlayStation.Community tag
2012.12.24. 08:30:56
LV5
Vagy zseni vagy, vagy Kojima-val kefélsz :D 5csillag.
..loading, please wait..
14. Greg  PlayStation.Community tag
2012.12.24. 06:03:40
LV25
Nem semmi vagy ahogy ezt levezetted. Most már csak pár kérdésem lenne:
- Ki orvlőtte le Kennedy elnököt ?!
- A Rosewell-ben tényleg egy UFO zuhant le ?!
- A hidegfúziót már tényleg lehetne alkalmazni, csak mindenkit "balesetet" szenved aki be akarja vezetni ?!

;) Viccet félre téve ügyes kombináló vagy.
LV426
2012.12.24. 04:35:37
LV2
*és most meghajoltam.*
jó agyad van!
nevősztáppdömednessz!
12. GrayFox  Szerkesztő
2012.12.23. 21:09:37
LV9
Válasz 11. martin üzenetére:
:D
メタルギアソリッド [METAL GEAR SOLID]
11. martin  Főszerkesztő
2012.12.23. 20:57:56
LV27
Beszarok.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
10. GrayFox  Szerkesztő
2012.12.23. 20:28:36
LV9
Válasz 9. neoptolemos üzenetére:
Egy része kutakodás a neten, másik része saját kútfő. Jó helyen kell lenni, jó időben : )
メタルギアソリッド [METAL GEAR SOLID]
9. neoptolemos  Apu ökölbe szorult keze
2012.12.23. 20:22:02
LV8
Ezt mind egyedül!? Congrats!
8. VictorVance  Szerkesztő
2012.12.23. 20:20:38
LV18
Ez akár MGS, akár nem, isten játék lesz az biztos.
Örülünk?
7. Foxhound  Szerkesztő
2012.12.23. 20:08:57
LV14
Válasz 5. Reita üzenetére:
+1
"Why did i move here? I guess it was the weather."
6. qwertyasderf  PlayStation.Community tag
2012.12.23. 19:47:34
LV9
Csillagos ötös a poszt, nameg az okfejtés. És Kojima még ígyis simán lebegtetve tartja a dolgokat, na ő az igazán zseniális figura.
5. Reita  PlayStation.Community tag
2012.12.23. 19:21:02
LV17
Válasz 4. ColdHand üzenetére:
Engem érdekelne.
4. ColdHand  Szerkesztő
2012.12.23. 19:09:23
LV22
Inkább nem írom le a véleményemet erről az egészről. Ismét a lelkébe gázolnék pár Kojima rajongónak. :)
Nem én írom a szabályokat. Én csak kitalálom őket!
3. Reita  PlayStation.Community tag
2012.12.23. 18:58:18
LV17
Én esküdnék rá, hogy a Phantom Pain az a Ground Zeroes. Egyszerűen kizárt, hogy egyszerre több játékot fejlesszenek, főleg nem két főbb szálat.

Amúgy elég komoly ez a videós hangsávos dolog is. Kojima büszke lenne rád. Ötcsillag.
2. And1  Jedi Guardian
2012.12.23. 18:32:14
LV8
Nagyon érdekes meglátások!
1. Foxhound  Szerkesztő
2012.12.23. 18:09:19
LV14
"A http://www.thephantompain.com oldalon egy rövid összefoglalást olvashatunk róla mi is a fantomfájdalom. Egy olyan jelenség, amely elvesztett végtag, vagy szerv után érződik, azaz olyan, mint, ha azt éreznénk, ami valójában ott sincs. Valami amit érzünk, de igazából nincs... Mi van, ha a The Phantom Pain nem is egy valós játék, csak egy kiegészítés, vagy kampányvideó a következő MGS-hez?"

Zseniális az okfejtés! 5*
"Why did i move here? I guess it was the weather."
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV9
Szerkesztő
PSC Kredit
1889 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Trén
Fórumhozzászólások száma:
1524 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
1050 db
Utolsó belépés:
2020.01.28. 18:05:22
Regisztráció ideje:
2008.10.12. 15:22:49
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea