PlayStation.Community Blog ›› hunlogi

2 hozzászólás

2012.12.20. 10:38:28

Utolsó hozzászólás: hunlogi

2012.12.20. 16:47:23

Megosztás
Értékeld a blogot!
Nem rég jelent meg a vikág nyugati féltekén "kedvenc" szamuráj szimulátorunk 4 epizódja. Mivel nagyon szeretem a témát hát ezért adva volt hogy az AC3 és az FC3 helyett e játékot szereztem be. (Persze az előbbiek is pótolva lesznek :D).

A történet most azt az időszakot dolgozza fel mikor a Britek megjelentek Japán partjainál és elkezdtek kereskedni velük, kezdik behozni a nyugati életstílust a Japán szigetek is. Természetesen sokan nem nézik ezt jó szemmel és mindent meg tesznek azért hogy a Gaijinokat kiűzzék az országukból. Természetesen ott van még a korrupt shogunatus a szadista (van olyan befejezés amikor konkrétan még a főhőst is MEGFŐZIK!) főminiszterével is, valamint a helyi magistratusi hivatal.
Persze van még egy rakás szereplő illetve frakció ahol küldetéseket lehet felvenni (tolvaj, gesha, yakuza, stb.) amelyek általában arról szólnak hogy le kell verni mindenkit.
Több tucat kardforgató és lándzsás küzdőstílust lehet alkalmazni amelyek tökélyre fejlesztése nem 1-2 óra lesz az biztos. Lényegében jelentős változás a küzdelemben nem történt az előző részhez képest, ugyan úgy megvannak a gyermekbetegségei is.

A grafika az kritikán aluli (sztem még ps2-n sem tartozna a szép játékok közé), de célnak épphogy megfelel, át tudja adni valamilyen szinten a kor hangulatát. A bejárható terület nagysága sztem négyzetcentiméter pontosan megegyezik a 3. rész területével.

Sok újításra nem kell számítani, de szerencsére a történet , a rakatnyi megnyitható extra és 10+ féle befejezés sokáig lefogja kötni a kanapé szamurájokat.
Összességében pont azt kaptam a játéktól amire számítottam, sőt a szadista főminiszter és LÁNYAI nem kicsit lepett meg. Akinek tetszett az előző rész, annak biztos vétel!
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
2. hunlogi  PlayStation.Community tag
2012.12.20. 16:47:23
LV1
Válasz 1. Sanada üzenetére:
Történet sokkal szórakoztatóbb illetve bővült néhány új funkcióval (csajozás stb.).
1. Sanada  Szerkesztő
2012.12.20. 15:15:44
LV4
Köszi, éppen azon agyaltam nemrég, hogy lehet ezt a játékot kellene beszerezni karácsonyra, és lehet az is lesz.

Rétegjáték, igen, technikailag is eléggé el van maradva, ez sem vitás, de annyira kevés valóban most már az echte szamurájos cucc, hogy már csak emiatt is beszerzem. Arról nem is szólva, hogy egyes elemeiben valóban szórakoztató, lásd pld. kardgyűjtögetés és harcrendszer.

Remélem azért a hármashoz képest egy kicsit többet fejlődött, az egy kissé csalódás volt, el is adtam idővel.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV1
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
1103 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Lóga Attila
Fórumhozzászólások száma:
133 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
153 db
Utolsó belépés:
2019.09.21. 18:54:45
Regisztráció ideje:
2009.07.03. 19:22:37
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea