PlayStation.Community Blog ›› soliduss

7 hozzászólás

2012.12.02. 08:53:47

Utolsó hozzászólás: MajorJoca

2013.03.03. 12:30:29

Megosztás
Értékeld a blogot!
Minden kezdetnek magában hordozza a véget. Ez már kicsit elcsépelt frázis, de kis túlzással mindenre igaz. Rengeteg idő telt el azóta, hogy az első Assassins creed játékot behelyeztem a gépbe és most ott tartok, hogy csendben üldögélek és bámulom az stáblistát (mely mocskosúl hosszú). Megérte várni az Ac3-at? A történet kiteljesedett? Választ kaptam az eddigi kérdéseimre? Sikerül a keserű szájízt kimosni amit a Revelations hagyott? A válasz majdnem minden kérdésre az, hogy igen. Nem szaporítom tovább a szót, vágjunk a közepébe.

2012. Október30.

Ott állunk a Da Vinchi dlc-ben megtudott koordináta helyén. A hely elméletileg az ősök utolsó mentsvára egy erőd, vagy egyesek szerint egy titkos labor ahol az emberiség megmentésének a kulcsa található. A lényeg, hogy maroknyi csapatunk kiegészülve William Milles-al és frissen felébredt Desmon-unkal készen áll az elmúlt pár hónapban felgyorsult események végkifejletére. ( ugyan lassan 6 év telt el a sorozat indulása óta, de ez a játékban mindössze pár hónap)
A templomot Desmond Dns-re kódolt alma nyitja. Az épület elég futurisztikus, lerí róla, hogy az ősökhöz tartozik. Hatalmas csarnok mely több elszigetelt kis termet rejt, valamint egy nagy erőtérrel védett ajtót a belső szentéjt. Mielőtt főhőseink elkezdenének agyalni, hogy mi is történt megjelenik Juno és új emléket szabadít ránk. (egyértelmű az ok, ne porosodjon az Animus 2.0 ha már a fél világon magunkkal cígeljük).
Ezúttal Haytan bőrébe bújunk aki egy nemes embernek készül elvenni az életét a nyakában hordozott ereklye miatt. Haytan többször is „a kulcsnak” titulálja, így Desmondék számára rögtön nyilvánvalóvá válik, hogy mit is kell keresniük. Haytan is megszállottja az Ősi civilizációnak így rögtön útnak is indul az új világba, Bostonba.( mint kiderül, az ereklye onnan származik). Nem ragozom nagyon túl a múltbeli szálat, hisz az mindig csak töltelék, de a lényeg, hogy Haytan nem éppen azon az oldalon áll melyet megszokhattunk. Egy Templomos és az újvilági rend első alapjait teszi le éppen amikor megtalálja az indiánok által védelmezett szentélyt. (meg persze Connor anyjának is a „belső” szentéjét)

November 5.- December 20

A jelenben ez hatalmas megdöbbenést kelt. Ezek szerint Desmond vérvonala nem teljesen „tiszta” , pedig Shaun kutatásai szerint Haytan szerepelt a régi rend tagjai között. Tovább kutatva kiderült, hogy nem volt túl rózsás a kapcsolata az apjával és minden bizonnyal egyik ellenlábasa csábította át a másik útra. Mi lehetett az a dolog amivel meg lehet győzni a szabadságban hívő embert ,hogy az irányított kontroll jobb? Desmond és Apja között sem túl rózsás a kapcsolat. Emlékezzetek, hogy főhősünk elmenekült és a tudatlanságot választotta mintsem azt, hogy harcoljon a szabadságért. Nem mindenki fogékony a „szabd gondolatokra”.
Shaun kutat egy kicsit és megkér minket, hogy nézzünk kicsit körül, mert néha random módon felbukkan Juno és sürgeti őket. De ez a sürgetés néha olyan mint egy üzenet, néha meg olyan mintha akkor és ott lenne egy személy és interaktívan válaszolna. Megjegyzi, hogy William elég keményen „leosztotta” erre „ölni tudott volna a tekintetével”. Nem tudják mire vélni. Most akkor itt él Juno vagy a múltból tekinget folyamatosan ide, hogy segítsen?
Az energia cellák lemerülőben vannak, de Juno megjelenik és Desmondnak elkezdi azt amire régóta várunk, válaszokat ad. Ezeket a válaszokat folyamatosan kapjuk meg amint behelyezzük az energia cellákat.

Az Ősök története

Az ősök 6 féle képen próbálták meg megmenteni a földet miközben az emberekkel folyamatos háborúban álltak. (Az akkori ellenállást Ádám és Éva vezette akik immunisak voltak az alma erejére. Ez, hogy lehet? A válasz egyszerű. Hybridek voltak. Ős és Emberi Dns keveréke melyek ugyan nem álltak olyan magas intelligencia szinten, mint a teremtőik, de bizonyos szempontból az emberek felett álltak. Ők képesek voltak megtörni a kontrollt. Emlékeztek a 2. rész „ The Truht” videóra? )
- 4 torony építésébe kezdenek mely befogja az energiát és megmenti a földet . Ez a terv kudarcba fulladt. 1 tornyot sem tudtak elkészíteni. Valószínűleg az emberekkel vívott harc miatt nem volt megfelelő kapacitásuk ( A 2. rész végén lévő üzenetet tehát Minerva az előtt küldte Ezionak mielőtt a terv kudarcba fulladt volna). Páran visszatértek a tervhez, de nem sikerült semmilyen alternatívát kidolgozniuk.

- Pajzs terv. Az Ősök birtokoltak bizonyos kis „gyűrűket” melyek energiapajzsot vontak maguk köré. ( Kid Kapitány kincse során pont egy ilyen tárgyat sikerül megtalálnia Connornak) Megkezdődött a tervezés fázisa ennek a technológiának a kiterjesztésére. Az egész földet körbe akarták vonni, de rá kellett eszmélniük, hogy egy várost sem tudnak megvédeni, nem, hogy egy bolygót. Ez a terv is kudarcba fulladt.

- Az Éden Almájának alternatív felhasználása. Az irányító szerkezet segítségével, a „gondolat teremtő erejébe vetett hit” volt a következő kétségbeesett ötlet. Ha az emberek 1 dologra koncentrálnak, akkor az elkerülhetővé válik. ( ezt a rész én magam sem értem, tényleg egy ennyire fejlett technológiájú faj ilyen elméletekhez nyúlt?) Természetesen ez is kudarcba fulladt.

- A test megerősítése, hogy ellenálljon a megváltozott körülményeknek. Fém és organikus test megalkotása az új cél. Juno férje Aita az egyik első tesztalany. A kísérlet balul sül el és kómába esik. Több hónapig szenved míg Juno eutanáziában részesíti szerelmét és megszabadítja szenvedéseitől. Ez a terv is bukó.

- A régi test átalakítása nem jár sikerrel. Mi lenne ha egy teljesen új fajt hoznának létre és tudatukat átöltenék beléjük. Mint az előző kétségbeesett próbálkozások ez sem járt sikerrel. Bár felfedezték annak a technológiáját, hogy lehet a tudatot digitalizálni és így levetkőzve az anyagi létet „örökké” élni. De ekkor helyhez lettek volna kötve, ez sem jobb mint a halál.

Minerva magas rangra tesz szert az ősök vezetőségében, minden erőforrást megkap a katasztrófa elhárításához. Felfedezi, hogy egyes gének öröklődnek és bizonyos információk eltárolódnak bennük. ( Animus alapja, valamint Altair által Ezionak hagyott ős szerkezetek is valószínűleg erre a technológiára építenek). Ez a felfedezés és az időutazás, vagy itt ebben az esetben a időbetekintés lehetősége elég komoly lehetőségeket rejt magában. Először a múltat szerették volna manipulálni, de a tanács elvetette az ötletet mondván ,hogy beláthatatlan következményei lehetnek ( Dr Emmet B. örökbecsű mondata gondolom mindenkinek ott cseng a fülében a téridőkontinumról ). Ekkor fordultak valószínűleg a jövő felé az ősök. Tudták, hogy újra be fog következni és azt is megtudhatták, hogy lesznek túlélők akik ha nem fecsérlik el az idők felkészülhetnek a közelgő katasztrófára. Megalkotja a „ Szemet” mely egy szerkezet amely valamilyen módon talán képes lehet megmenteni a világot, de valamilyen okból nem használják fel.
Minerva ekkor kerül összetűzése először Juno-val, akiről kiderül, hogy nem éppen közös nézeteket vall a tanáccsal. Ő csak eszközöknek tekinti az embereket és a szerkezeteket arra akarja felhasználni, hogy ő uralja a világot. Nem csoda ez az ellenszenv, hisz szüleit feldühödött lázadó emberek ölték meg. Bosszút esküdött fajtánk ellen. Elzárják és sorsára hagyják. Ez nem sokkal a napkitörés előtt lehetett. Tehát a Revelation végén látott (botrányos minőségű) Cg videó az ősök pusztulását mutatja. A végén felvillanó fény valószínűleg egy robbanás. Minerva és Jupiter valamint az ősök és az emberek nagyrésze eltávozik. Egy maréknyi túlélő marad csak köztük Ádám és Éva akik „ benépesítik” a földet. Az ősök közül páran túlélték ezért maradtak fent az emberek tudatában mint istenek.
(lehet ,hogy a CG-ben feltűnő nő Éva és a gyerek Káin?)

Vissza a jövő… izé a jelenbe

A jelenben Desmond az energiacellák keresgélése közben összetalálkozik Daniel Cross-al azaz a Subjet 4.-el. Ő egy árva kisrác volt, akit az Abstergo öröklés és leszármazásokat kutató részlege szúrt ki, mivel az egyik őse Nikolai Orlov volt, aki a Tunguskai incidens néven elhíresült katasztrófa túlélője és nem mellékesen egy renegát Assassin aki Oroszországból Amerikába szökött és rejtélyes módon nyoma veszett a történelemben. ( The Fall és a The Chain képregény sorozatok főszereplője). Röviden összefoglalva: Daniel egy „alvó” ügynök volt aki beszivárgott a Assassinok rendjébe és megölte a Mentorukat Dubai-ban. Mindezt úgy tette, hogy az agyát manipulálták így azt sem tudta, hogy mit cselekszik. Azt hitte megváltást hoz az Assassinok rendjére, de pusztulásba taszította. A jelenben ezért menekül mindenki és ezért vannak oly kevesen hőseink. Különleges képessége, hogy az Animus nélkül is hozzá tud férni az emlékeihez, bár ez inkább átok, mint áldás. E tette után nagyon magas beosztásba kerül, de inkább kifutófiú és verőlegény egy személyben. Nem tudni, hogy tényleg ilyen vagy csak ilyen személyiséget adtak neki Vidic-ék.
A múlt feltérképezése folyamatosan halad előre. Főhősünk egyre közelebb kerül Connor által elrejtett kulcshoz. A jelenben folyamatosan telik az idő. Napok, hetek rohannak és egyre kétségbeesettebb mindenki. A média nagyon erős napkitöréseket jelez előre, de természetesen terel és nyugtatja a népet. Shaun barátunk természetesen ismét tapló és jó Angolhoz képest osztja az észt. Próbálja oldani a feszültséget, de mindenki fél. Rebeccával többször olyan érzésük van mintha valaki figyelné őket. Valamint miért van az, hogy az utóbbi időkben szinte csak Juno jelenik meg nekik. Mi lett Minervával és Jupiterrel? Desmondot is kétségek gyötrik, mi a fenének olyan fontos ő?

Egy újabb energiaforrás bukkan fel Egyiptomban. Desmond apja elmegy érte, de csapdába esik. Elkapja Cross és Olaszországba viszi az Abstergo Animus központjába. (innen szöktet meg minket Lucy a 2. rész elején, valamint a Testvériség és Megváltás. részben a nagy teremben dolgozunk a multiplayerben mint kiemelt ügynökök. A 3. részben a multiplayer az animus mint otthoni konzol debütál ezzel férkőznek mindenki közelébe. Így scanelnek minket játék közben, hogy milyen tudás és gének birtokában vagyunk )
Desmond nem akar Connor és Haytan sorsában osztozni. Öngyilkos küldetésre indul, megmenteni az apját. Mindent egy lapra tesz fel. Az energiacella nélkül nem tudnak a templom belső szentéjéhez férni, erősítésre nem számíthat így egyenese besétál az oroszlán barlangjába. (elég meggondolatlan húzás). Leszámol Vidic-el és Cross-al, megmenti az apját és a fél templomos sereget a másvilágra küldi. (halknak jegyzem meg, hogy elég érdekes húzás ez az íróktól. Pontosan ugyan azt éreztem amit anno a subject 16-nél. Túl összecsapott és hírtelen ez a fordulat. Nagyon gyorsan vették ki őket a storyból, mintha nem tudtak volna már mit kitalálni. Jóval többet ki lehetett volna hozni belőle)

December 21.

Az utolsó emlék is szinkronba kerül, megvan a kulcs és már csak percek vannak a katasztrófa bekövetkezéséig. A csapat belép a belső szentéjbe és szó szerint szemben állnak egy őssel. Igen jól sejtettük, Juno nem csak egy hologram, egy kitekintés, ő valóban él a templom számítógépes rendszerében. Ezt bizonyítja a bináris kódoktól kapott üzenetek. A 01001010010101010100111100100111 kód jelentése az, hogy Juno. (nézzétek meg az email fiókotokat. Elég érdekes személyiség és hát nem a jó értelemben)
Régen ezt a központot azért építették, hogy a többi laborban feltárt kutatási eredmények mind egy helyen legyenek elérhetőek. Így ő évezrededet tölthetett a technológiák tökéletesítésével, és készülhetett erre a napra amit Minervával és Jupiterrel nyomon követtek.
A belső szentéjben található a Szem. Ezt a szerkezetet fejlesztette ki Minerva, de sohasem használták. Talán Juno fejezte be? Vagy lehet valamilyen nem kívánt mellékhatása van? A pontos okát nem tudni miért nem vettették be. Juno bátorít minket, hogy nyomjuk meg a szerkezetet és a világ megmenekül és minden happy lesz. Ekkor azonban megjelenik Minerva is. Pillanatokkal a vég előtt még egy utolsó kitekintést tesz, így lehet most ő is itt. (valószínűleg ez a kitekintgetés komoly számítási kapacitást igényel. Ahogy Jupiter is mondja a Revelation végén nem biztos, hogy sikeresen tudják, behatárolni az időt ezért helyeznek el inkább üzeneteket)
Két ős két lehetőséget tár az főhősünk elé. Minerva választása, hogy ne kapcsoljuk be a szerkezetet így az emberiség nagy része elpusztul, de a maradék újrakezdheti. Desmond lesz a vezetőjük, de mivel ő is halandó meg fog halni. Nagy tiszteletben fog állni, szinte Istenként fogják tisztelni. De egy nap majd fogják és kiforgatják a szavait, háború és pusztulás fog a nevében járni és nem biztos, hogy az emberiség megéli a következő katasztrófát. Önmaguk keze által fognak majd elpusztulni. Így véget fog érni az Ősök és az emberek története mindörökre.
Juno ezzel szembe felajánlja azt amit az emberek akarnak. Megmentheti Desmond az emberiséget, de van egy nem kívánatos mellékhatás. Desmondnak meg kell halnia. Miért pont Desmondnak vetődik fel bennetek a kérdés jogosan. A válasz egyszerű. Ádám és Éva leszármazottjai tehát birtokolja az Ős géneket. Az ősöknek tehát egy olyan ember kellett akiben megvan ez a gén. A „Sas Látás” vagy a többi megmagyarázhatatlan parajelenség a világunkban mind emiatt a gén miatt van. Ez a gén Desmon vérvonalában a legerősebb és benne éri el azt a szintet amely szükséges a gép működtetéséhez. Ezért irányították Altair, Ezio és Connor-t az ősök. Ezért voltak ők csak Próféták és Desmond a kulcs.

Desmond meghozza a döntést, Minerva szembesül, hogy kudarcot vallott és az akit a múltban bebörtönzött túljárt az eszén és közvetve ám de a jövőt a kezére játszotta. Bizonyára nem lehetett kellemes élmény ez a kitekintés a halála előtt.
Hősünk ráteszi a kezét a készülékre a „Szem” aktiválódik és a földet egy különleges energia veszi körül. Talán Desmond ereje, vagy a „hit” energiája? Vagy Juno megoldotta azt amit Minervának nem sikerült ? Végül is volt pár ezer éve, hogy kitalálja a következő lépést, hisz ő csak Desmondra koncentrált. Neki nem volt meg a technológiája a kitekintésre, tehát amikor ő megjelent a Testvériség végén a Colosseumnál és az Almánál ő akkor nem volt hologram, mint ahogy akkor hittük. Ő kényszerítette Desmondod Lucy megölésére egy látomás segítségével (felfedte,hogy mi fog történni, ha nem öli meg és a templomosok kezére jut az alma. A világ elpusztul és minden annyira rossz lesz. Persze azt nem tette hozzá,hogy ő meg marad a helyén a számítógépben örökre, vagy amíg el nem fogy a energia.) Juno a múltban tönkretette a kitekintésre használt szerkezetet, ezt Minerva orra alá is dörgöli a végső szópárbaj során. De Minerva valahogy készített még egy szerkezetet bár ekkor valószínűleg nagyon kevés ideje maradhatott ezért tekintett ki arra az időpontra amikor Desmond a belső szentéjbe jut. Talán meggondolta magát, vagy egyszerűen le akarta zárni az Ősök hagyatékát. Jobb elpusztulni gyorsan és fájdalommentesen mint hosszú háborúban. Az eredmény ugyan az csak a módszer más. Vagy tudta ,hogy mi vár az emberiségre ha Juno kiszabadul.
A stáblista lepereg és Juno elindul a kijárat felé. Desmond élettelen teste ott hever a földön, és egy „Ősi Isten” újra köztünk jár.

Hát véget ért a nagy kaland és lezárult egy korszak. Számomra mindenképpen. Desmond utazása elég vártalanul ért véget, de én meg vagyok vele elégedve. Igaz a testvériség végi befejezést nem überelte, de folyamatosan adagolja a választ a kérdéseinkre. Kívánhatunk ettől többet? Nem hiszem. Igaz voltak egy elég összecsapott jelenet, az „Abstergo ostroma”, de valahogy még is ott motoszkál bennem az a jóleső elégedettség. Juno húzása váratlan és briliáns volt végig ott motoszkált a fejemben ,hogy mi van ha tényleg él? Mi van ha tényleg a rossz oldal befojásol most és csak kihasználnak? De említhetnénk akár Desmond döntését is , de itt szerintem több van mint amit még elénk tárnak. A legtöbb kérdésre választ kaptunk, és elégedetten tekinthetünk vissza az utóbbi évek egyik legjobb sorozatára. Jó alapot hagytak az újbóli indulásra, kíváncsian várom, mely irányba mozdul el a sorozat.

Érdekességek:

- Desmond teste élettelenül terül a játék végén. De mi van ha Juno megszállja? Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy Desmond mind gonosz vagy mint Juno porhüvelye visszatér még a későbbi részekben.
- Shaun egyik beszélgetésben felvetette, hogy mi lenne ha befeküdne a gépbe és visszamenne az első civilizációig. Vajon megbirkózna vele az Animus? Mit találna ott? Esetleges folyattatásban szívesen vennék egy EDEN-ben játszódó részt ahol Ádám és Éva is szerepel.
- Az Assassins Creed Liberation Vita verzióban ÉVA és az ő üzenetét találja meg főhősnőnk 1777-be. ( ha valaki letolta szívesen várom a kommentet) ez egy újabb érdekes infó a sorozat jövőét tekintve.
- Juno lesz a fő gonosz ez tény. Vajon a közös ellenség összekovácsolja a két ellenséges frakciót? Talán amint Connor és Haytan megpróbált sikerülhet? William többször említi, hogy majdnem létrejött egyfajta béke a két oldal között, de valamiért sohasem tudod megvalósulni. Talán a közös ellenség új alapokra helyezi a kapcsolatukat?

Ha van kérdésed kérlek, ne kímélj: D
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
7. MajorJoca  PlayStation.Community tag
2013.03.03. 12:30:29
LV5
Bravo! Bravo!
Szép munka. Nagyon ügyes összeállítás, senki nem csinálhatta jobban. Tetszik, mert nagyon hasonlít a gondolkozás-módunk.
Szerintem a következő részben, az Assassin's Creed: Black Flagban, Desmond apja, William fog Animusba csücsülni. Ezért egy kicsit visszaugranak, Edwardhoz, Connor nagyapjához. Lehet, hogy Juno csak ülni fog az egész epizód alatt, miközben Desmond testét irányítva az asszasszinok ellen. Megeshet, hogy a templomos és az asszasszin rend között egyfajta csapatmunka lesz, de mélyen tudni fogják, hogy ők még mindig ősellenségek.

Várom az október 29-ét. Ubisoft jó munkát végez.
"Killing monsters."
6. soliduss  A Krónikás
2012.12.02. 20:12:28
LV25
Válasz 5. Aki23 üzenetére:
Valószínű, hogy voltak tudósaik akik azonosították az Ős géneket.
Mivel Vidic csak egy porszem volt a gépezetben könnyen lehet ,hogy a magasabb szinteken rendelkeznek azzal a génnel mely védi őket.
5. Aki23  PlayStation.Community tag
2012.12.02. 19:39:37
LV19
Én most egy dolgon gondolkoztam, ami nem pont ehhez a részhez kapcsolódik, de ugye a templomosok az éden darabokkal akarták uralni az emberiséget, de hogy védték volna ki, h rajuk ne hasson? Mert elvileg csak azokra nem hat akik az ősök leszármazottai. Lehet már el lett magyarázva és tudom is csak most nem ugrik akkor be:)
4. Aki23  PlayStation.Community tag
2012.12.02. 19:34:05
LV19
Amúgy a végén igazán bevaghattak volna vmi videót, h mi lett a társainkkal, mivel ez is igazából desmondhoz kapcsolódik.
3. Aki23  PlayStation.Community tag
2012.12.02. 19:32:02
LV19
Az animus ostrománál én is csalódtam, sokkal többre. Bennem egy kérdés van csak, h most Minerva élt ugye? És a múltból küldi vissza magát, nem csak ilyen emlék darab volt.
2012.12.02. 13:22:21
LV2
Jó lett.
1. jime  non-alcoholic
2012.12.02. 12:50:36
LV29
Köszi, 5*, ment a kedvencek közé a többihez:)
"wake up, you're dead!"
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV25
A Krónikás
PSC Kredit
17939 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Nagy Gábor
Fórumhozzászólások száma:
17869 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
5022 db
Utolsó belépés:
2019.11.15. 12:43:41
Regisztráció ideje:
2008.09.18. 16:00:12
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea