PlayStation.Community Blog ›› Tom

4 hozzászólás

2008.10.08. 19:38:30

Utolsó hozzászólás: skandalovics1

2009.08.23. 20:18:42

Megosztás
Értékeld a blogot!
Először nem akartam írni erről a játékról, mert nem saját, hanem csak kölcsönbe kaptam. De annyira megtetszett a blogolás, hogy mégis megírom a magam kis szösszenetét a játékról. :)
A Star Wars mindenki által ismert és sokunk által elismert sorozat. Én magam nagy rajongója vagyok a szériának, ezért kíváncsian vártam, hogy milyen is lesz a végtermék. Örültem mikor kiderült, hogy egy TPS játékot üdvözölhetek a force unleashed-ban, hiszen a Jedi Knight, Jedi Outcast és a Jedi Academy nagy kedvencem volt még a PC-s játékos korszakomból. És habár ezek a játékok inkább FPS-ek voltak, de a végigjátszásuk alatt nagy részben a fénykarddal aprítottam, ami TPS nézőpontból (is) játszható volt, ezért aztán egy minimális párhuzamot lehet vonni ezen alkotások között.
A játék kellemes intróval nyitott és egyből elkezdtem monfordírozni, hogy vajon a játék is ilyen szép lesz-e. Szerencsére nem kellett csalódnom, hiszen csodálatos grafika tárult elém. De a vizualitáson való első elcsodálkozásomat tompította a kezdő 'tutorial' pálya játszható karaktere, Vader NagyÚr. Azt hiszem kijelenthetjük, hogy minden rajongó álma válhatott ezzel valóra részben, hogy a Star Wars Univerzum egyik legmeghatározóbb karakterét irányíthattuk, még ha ilyen kis időre is csak. Már előre sajnáltam szerencsétlen kis Wookikat ahogy a filmekben megszokott hörgésükkel jajveszékelnek a sötét nagyúr kezei által.
A bevezető szakaszt követően Vader titkos tanítványát irányíthatjuk majd a játék során, aki habár a kezdetben eléggé unszimpatikus volt a számomra, idővel mégiscsak megbarátkoztam jelenlétével.
A játékmenet a szokványos TPS akció mederben zajlik, illetve zajlana, ha nem egy sith lovagot irányítanánk. Az erő megvalósítása nagyon jól sikerült. Tiszteletét teszi a villám szórás, tárgyak/élőlények lebegtetése, erővel való ellökés és még olyan plusz dolgok is, mint a villám pajzs vagy az erő totális kirobbanása a főhősből, amolyan Advent Rising módra. Rendkívül látványosan van megvalósítva hála fizikai motornak. Három fizikus motort gyúrtak egybe a készítők. A havokot, ami szinte már széria tartozék a mai játékokban, az euphoriát, ami a karakterek valós időben történő interakcióját hivatott élethűvé tenni (a GTA 4-ben is tiszteletét tette; a kocsi kilincsébe kapaszkodó szerencsétleneket mindig öröm nézni leszakadni:) ) és a különböző anyagú tárgyak valósághű törését modellező DIMM-et. Ezek együttesen olyan látványt nyújtanak, amit eddig még nem láthattunk, legalábbis én még nem :) . Az erő használata helyettesíti végeredményben a távolsági fegyvereket, de azért jó lett volna látni a klasszikus lézer puskákat is a korábbi Jedi Knight-okból. Közelharcra viszont számtalan kombó áll rendelkezésre, melyek láttán talán még Dante is elismerően csettintene. Ezeket folyamatosan fejlődve nyithatjuk meg előre haladva a pályákon. Igen fejlődés! Akció játékhoz mérten egészen klassz kis részletes fejlődési rendszert kapunk, amiben kedvünkre alakíthatjuk StarKiller képességeit.
A történet szerintem kellően jól sikerült, vannak benne fordulatok (Sanyika:"Hoho FÓÓDULAT") és viszonylag illeszkedik a filmek történetéhez (SPOILER ON!!: A jó megnyerés illeszkedik, a rossz nem, de könyveljük el ezt amolyan plusz szórakoztató dolognak, mint amilyen a what if sorozat a marvel képregényekben. SPOILER OFF!!).
Természetesen vannak hibái is a játéknak, hiszen az élet sem fenékig tejfel. Kisebb grafikai hibák, többjátékos mód hiánya, rövid egyjátékos rész, de szerintem a hangulat kárpótolni fog mindenkit, akinek kicsit is tetszett valaha a star wars univerzuma. Sajnálattal vettem tudomásul mikor vissza kellett adnom a játékot haveromnak, hiányozni fog. Számomra a játék 6/10 volt és a későbbiekben biztosan beszerzek magamnak is egy példányt, ha a pénztárcám is úgy akarja. :)
Sajnos éppen akkor olvastam a neten a készítő stúdió bezárásáról szóló hírt, mikor már vizionáltam egy hasonló játékot Anakin főszereplésével hűen a film történéseihez, egy amolyan miből lett a cserebogár karakter fejlődéses történet meséléssel a végén komoly Vader zúzással nyakon öntve, egy esetleges alternatív végkifejlettel ala Vader vs. Uralkodó. És egy komoly aréna küzdelmekkel megfűszerezett, az összes szereplőt felvonultató multiplayer hiriggel. Hümm hümm ... elmereng. Nem volna rossz szerintem. :)
Nah de a jelen most eme program, szóval álljon itt egy kis kedvcsináló:
ui: Köszönet az oldal készítőinek, hogy felületet biztosítottak agymenésemnek.

Tom

Update: Aki teheti próbálja ki a játék psp-s, ps2-es vagy wii változatát is, mert megéri. Egy csomó új helyszín van bennük, ami a ps3-as verzióban nincsen, valamint szerintem jobbak a QTE-k benne.
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
4. skandalovics1  PlayStation.Community tag
2009.08.23. 20:18:42
LV1
Tetszet a szösszeneted'!

majd figyelem a többi írásod

:-)
3. Tom
2008.10.09. 12:30:07
LV4
Válasz 2. Hidari_HUN üzenetére:
Nem tudod mit hagysz ki. Egyszer mindenképpen érdemes végigjátszani.
2. Hidari_HUN  PlayStation.Community tag
2008.10.08. 20:45:55
LV17
Nálam tárgytalan a játék megvétele.:p
2008.10.08. 20:35:52
LV12
Nagyon szívesen máskor is!:)
PSN ID: GjChriss
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV4
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
3720 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Tom
Fórumhozzászólások száma:
910 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
600 db
Utolsó belépés:
2019.08.18. 19:52:06
Regisztráció ideje:
2008.09.09. 09:32:31
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea

PlayStation®Network Online ID