PlayStation.Community Blog ›› CortezCorleone

11 hozzászólás

2012.10.18. 12:04:07

Utolsó hozzászólás: Freeman

2012.10.23. 05:12:05

Megosztás
Értékeld a blogot!
És most valóban közeleg a tél, nem pedig a westerosi Starkok jelmondatát emlegetem.

Kína északi részére hirtelenjében lecsapott a hideg, reggel és este már minden nap fagypont alatt van a hőmérséklet. Ráadásul itt, a Bohai-tenger mellett a szél is igen erős, és borzalmasan hideg. Végülis hozzá lehet szokni, jobban mondva hozzá kell szokni, mivel a fűtés csak november 5-től indul be (és mi még szerencsések vagyunk, Kína déli részén nem is fűtenek, mivel anno Mao Zedong azt mondta, hogy a Yangtzétől délre meleg van [abszolút jogos, a téli középhőmérséklet 2 fok felett van, lol], ott ezért nem is építették ki a fűtési rendszert, mostanában kezdik bepótolni ezt a hiányosságot). Ha minden igaz, kemény telünk lesz, ugyanis a Kína Szibériájaként számon tartott Heilongjiang tartomány központjában, Harbinban a múlt hét végén leesett az első hó, a korai hó pedig hosszú és hideg telet szokott jelenteni.

Mindebben csak az a bosszantó, hogy normális téli cuccot nem hoztam magammal (be sem fért volna a bőröndbe), mondván, hogy itt minden ruhaneműt olcsón lehet kapni, elvégre a világ ruhagyára Kína. A hétvégi bevásárlókörutam viszont ennek az ellenkezőjére világított rá. Nem találok közgazdasági magyarázatot arra, hogy az itteni ruhák miért kerülnek másfél-kétszer annyiba, mint az otthoni kínai termékek, illetve hogy a minőségük miért fele olyan jó. Az "olcsó" pulcsik olyan 150 yuannél (5500 Ft) kezdődnek, de mindegyik műszálas, hideget átengedő anyag. Egy-egy jobb, pamutalapú pulóver 300-400 yuan (10-13 ezer Ft), ennyiért otthon már márkás cuccokat is lehet venni, nem pedig noname kínait. Kabátokkal, cipőkkel ugyanez a helyzet. Tényleg értetlenül állok a dolog felett, akinek esetleg van logikus magyarázata erre, az ne habozzon megosztani velem :)

Az itteni silány választékra való tekintettel valószínű, hogy egy újabb hétvégét fogok Pekingben tölteni, az ottani ruhapiacon olcsón lehet jó dolgokat kapni, remélem, végre találok valamit, és nem mirelitáruként végzem be a sorsomat a téli hidegben.

Frusztrál az is, hogy a kínaiak szemmel láthatólag nem fáznak annyira. Tudni kell, hogy a hazai diákok kollégiuma egy kicsit különbözik a miénktől. Egyrészt az ő koleszukban a szobák ugyanekkorák, mint nálunk, viszont nem két, hanem hat (!!!!) ember lakik együtt: három fém emeletes ágy van berakva a szoba közepére, illetve mindenkinek jut egy-egy félszekrény. A nálunk meglévő elektromos dolgok (hűtő, légkondi, mikró, full HD-s LED TV, vízforraló) luxuscikkeknek számítanak, ilyenről a kínai diákok nem is álmodnak. Másrészt csak reggel 6-tól este 11-ig van áram az épületükben, hétvégén ezt az időtartamot hajnal 1-ig hosszabbítják meg. Harmadrészt nincs melegvíz a vizesblokkjukban, szóval ha neadjisten nem hideg vízben akarnak zuhanyozni, akkor a campuson lévő, melegvizes épületekben elégíthetik ki ezen igényüket. Mondanom sem kell, ezek a vizesblokkok eléggé messze vannak a koliktól, az utcán így rendszeresen látunk vizes hajú lányokat/fiúkat sétálni, egy szál papucsban és pizsamában. Ezek után egész egyszerűen nem értem, hogy hogy bírják ki a téli szezont megfázás nélkül. Tegnap is láttam egy csajt a kajáldában, aki épp akkor végezhetett a fürdéssel, mivel egy elég vékonyka kis éjjeli ruha és egy tangapapucs volt rajta. Én az ing-pulcsi-kabát-sál-farmer-őszi cipő összeállításban is fáztam az utcán... Szóval érdekes ez, bár gondolom, hogy hozzáedződik az ember egy-két év alatt.

Az egyik magyar csoporttársunkat a héten meglátogatták otthonról, és az otthoni szeretetcsomagból mi is kaptunk egy picit, így ma tízóraira Túró Rudit ettem, illetve hozzájutottunk némi trappista sajthoz és májkrémhez is. Elképesztően örültem neki, nem is gondoltam volna, hogy ezek az apróságok ilyen rövid idő alatt is ennyire tudnak hiányozni. Otthon ugye természetes, hogy bemegyünk a boltba és leemeljük a polcról a Rudit, itt ez sajnos nem kivitelezhető. Jó volt egy kis hazai ízt érezni :)
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
2012.10.23. 05:12:05
LV1
Nagyon köszönjük a beszámolót. ( A blogcím tényleg lehetett volna figyelemfelkeltőbb. Viszont én figyelek....:) és azonnal tudtam hogy megjött egy újabb jókis kínai írás)
2012.10.22. 16:15:44
LV1
Kína külföldre exportálja a jobb minőségű áruit. Ezért marad az országban az olcsó kategóriából a legsz.rabb áru. Ezt bebuktad.
Az külön szívás, h beállt ott a tél. Itthon hétágról süt a nap egyelőre, fűteni sem kell. Nem is tudom mikor volt utoljára ilyen szép az október.
Kat
9. Sakamoto_14  A bölcs
2012.10.19. 20:11:55
LV20
1-2 év múlva talán már kisregényt tudnék írni a blog gazdasági oldaláról, de egyelőre ennyire futja: nem tudom, ott milyen árban vannak a márkásabb termékek, de biztosan nagyon drágák, szóval az itthonihoz képest drágább kínai ruhák ott nem számítanak annak, van elég felvevőpiacuk.

Egy átlagos magyarnak az ottani hőmérsékleti viszonyok tényleg cudarnak mondhatók, de én pl. bírnám, mert jobban kedvelem a hűvöset. A meleg víz hiánya viszont engem is aggasztana.

Egyébként legközelebb ne ilyen semmitmondó címeket adj a blogodnak, mert még véletlenül átugrom, és nem tudom megköszönni, hogy ismét tudósítottál. Jó volt, köszi. :D
8. leslie21  PlayStation.Community tag
2012.10.19. 08:00:44
LV11
Válasz 4. qwertyasderf üzenetére:
Emlékeim szerint tavaly is egész kellemes volt a tél, egészen februárig, amikor is jött az irtózatos hideg, még a -30-ra is lement a hőmérséklet éjszaka, itt az Alföldön. Be is baszott rendesen a szőlőnek, gyümölcsnek + nagyjából mindennek.
7. wooltur  PlayStation.Community tag
2012.10.19. 07:53:43
LV16
Azért ez a dúrva sztori! Se melegvíz, se fütés bizonyos részeken... no meg ez a gagyi ruha drága pénzért, teljes értetlen vagyok!! Képeket ha kérhetnénk a blogba! :]
R.I.P. Brúnó :-(
6. Lara  beauty junkie
2012.10.19. 00:48:00
LV26
Válasz 4. qwertyasderf üzenetére:
hát sajnos félő, hogy megint olyan lesz mint tavaly, hogy január február környékén -20 fokos szibériai hideg lesz amit csak hegymászó kabátokban lehet túlélni kábé. tavaly borzalmasan szenvedtem ettől.
akkor is így szívtuk be, hogy az elején langyi volt a tél aztán paff.
mintha valahogy a tavasz meg az ősz kezdene eltűnni és helyette ilyen abnormális szélsőségek alakulnak ki, hogy ősszel még nyárias az idő. aztán télen meg megpusztulunk a hidegtől.
5. Tevez11  PlayStation.Community tag
2012.10.18. 19:44:38
LV23
Válasz 4. qwertyasderf üzenetére:
Igen Dec.23-tól- Január 2-ig tél,-10,szakadó hóesés,feeling,de miután ez elmúlt onnantól +20,és folyamatosan növekedjen a hőmérséklet......:) szerintem ezt sokan aláírnák.Pl.ma csodás idő volt!
Pár éve én is ültem kint dec.23-án pólóban a teraszon........
"A fakezemmel,lekaszabolok pár Baszadékot"ArgFan75
4. qwertyasderf  PlayStation.Community tag
2012.10.18. 18:45:46
LV9
Válasz 1. Tevez11 üzenetére:
Lehet idén elmarad a tél, emlékszem pár éve haveromnál voltam, egész pontosan a boltjukban és az üzletház közelében levő digitális hőmérő 13 fokot mutatott, január közepén!

Kitudja, mondjuk én annak a híve vagyok, hogy legyen normális telünk, nameg nyáron örülnék egy normális nyárnak nem olyannak ami aszályos meg teli van 40 fokokkal.
2012.10.18. 17:53:23
LV4
Maradjon ahol van :) Még motorozni szeretnék az idén :)))
http://www.mkonzol.hu/ Konzolbolt Miskolc
2. Lara  beauty junkie
2012.10.18. 17:13:04
LV26
tényleg érdekes, hogy a kínaiak a full gagyi kínai ruhákat amiket itthon olcsón kapni, azt tök drágán árulják a saját országukban.
illetve ez a no meleg víz felállás se semmi. vizesen, papucsban mászkálni a hidegben... erre az egyetlen ésszerű magyarázat ami eszembe jutott a gyógyszergyár, hogy így akarnak profitot termelni. :P

kitartás majd így télre.
1. Tevez11  PlayStation.Community tag
2012.10.18. 17:09:08
LV23
Baba a kaland,fura egy világ.Én az itteni télre 120 mázsa fával indulok,de valszeg kevés lesz......
"A fakezemmel,lekaszabolok pár Baszadékot"ArgFan75
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV6
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
5161 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
CC
Fórumhozzászólások száma:
1960 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
606 db
Utolsó belépés:
2019.12.07. 12:53:15
Regisztráció ideje:
2010.07.14. 01:01:41
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea