PlayStation.Community Blog ›› martin

43 hozzászólás

2012.10.13. 14:38:02

Utolsó hozzászólás: pepe

2013.01.15. 12:40:59

Megosztás
Értékeld a blogot!
2012 őszén egy átlagos szombat délelőtt sok hasznos dolgot lehet csinálni, ha épp nem dolgozik a polgár. Ki lehet pihenni a péntek esti ivászatot és bulit, de a heti meló fáradalmait is tévézve, filmezve, videojátékozva. Meg lehet főzni a hétvégi kaját. Gyereket, kutyát lehet sétáltatni a szabadban, vagy valamilyen sportot űzni, hobbinak hódolni. El lehet intézni a bevásárlásokat is.
És el lehet menni plázázni is. A plázázás nem keverendő össze a bevásárlással, hisz a plázázók nem azért mennek ezekbe az intézményekbe, hogy pénzt költsenek. Főleg nem most, hogy gazdacsági válcság' van. Ők az idejüket töltik a minden plázára jellemző, tipikusnak mondható üzemegységekben.

Telenor (T-Mobile, Vodafone) márkaüzlet

A negyvenes Joci és Erzsike, a Tóth család egy pár, ezért ők párban jöttek, hogy megnézzék azt a páros ajánlatot, amit pároknak kínál a szolgáltató, 0 forintért. Joci és Erzsike kiöltöztek a hétvége tiszteletére: mindketten ugyanolyan fehér-türkizkék-szürke Wink edzőcipőt (futócipő fazon gyöngyvászon-utánzatból) viselnek, amit együtt vettek egy leértékelésen. Joci bő, egyenes szabású, se nem sötét, se nem világos, se nem kopott farmert hord, amit Erzsike varrt fel neki, koptatóval. Méretes zsírhasát - amitől 12 éves kora óta nem látta a farkát, csak tükörből - cipelő testét szürke-kék kockás ingbe bújtatta, karján derék alá érő, páncélvastag háromnegyedes fekete bőrdzseki pihen. A magasságához mérten kedvesen molett Erzsike világoskék, extra-trapéz szabású, zseb nélküli macskafarmerben van és vékony sárga kötött pulcsiban, melynek mellrészén flitterből a játékos "Pusycat" (igen, egy "s"-sel) felirat pompázik. Ő is karján viszi kabátját, egy a derekát is takaró, mályva színű, kapucnis, steppelt bélésű vászon példányt.
Erzsinek egyébként nem tetszik a 0 forintos telefon, mert nem elég kicsi és nem színes a hátlapja. Náluk a buszgarázs irodájában már minden csajnak színes van. Jocinak szintúgy nem tetszik: kollégája Karcsi, akivel váltott műszakban viszik a teherautót, egy érintőképernyős ázsiai féltéglát vett, ami vonalkódot is tud olvasni. Legalább egy órán át kérdezgetik az eladót, majd csalódottan távoznak, mondván másra számítottak.

Maszek telefonbolt

A Musztafa-mobil pöttöm, de készülékekkel rogyásig telepakolt üzletében, ahol minden telefon vagy "vadiúj", vagy "két napos" címkét hordoz, csak két vásárló lézeng: Márvány "Stone" Attila és mátkája, Pásztor "Baby" Sylvy. A terpeszállásban várakozó, kidobóként dolgozó Attila harminc éves, kopasz, papírtalpú, cérnafűzős Diadora sportcsukát és oldalt végig szétpatentozható Nike dzsogingot visel, felkészülve minden esetre, hátha fejbe kell rúgni valakit, amit kényelmetlen, szűk öltözetben nem lehet. Felül sötétkék termo-pulóver óvja valaha kigyúrt, de a mértéktelen kokszfogyasztástól elmackósodott testét. Olyan telefon kéne neki, amibe 4 SIM-kártya is belemegy egyszerre, mert ő az okosban szerzett számokat preferálja. Mérges, hogy ilyen modell nem kapható. A szűk rózsaszín plüssnacis, csokibarnára szolizott Sylvy hófehér, térdig fűzős, oldalt Swarovski-kristályokkal díszített - a barátnője rakta ki neki a szív mintát - Converse tornacipőt vett fel, felül szintén rózsaszín kapucnist (mérete XS, márkája Amnézia) visel, melyből a lehúzott cipzárnak hála kikandikálnak 390 köbcentis mellei. Az ősz miatt Sylvy még egy ujjatlan, szőrös peremmel szegett mellénykét is húzott, karján harminc literes, kengurubőr-utánzat retikül fityeg. Az Ausztriában, Olaszországban és Svájcban revütáncosnőként dolgozó Sylvy egy iPhone 6-nak örülne, de mivel ilyet nem tud neki adni még Musztafa sem, fintorogva súgja Attila fülébe: "Ez egy fasz, kint már láttam hatost..."

Pénzváló

A nyolcvanat nemrég betöltő, özvegy Bercelenczy Kázmérné, született Braun Sára ritkuló, narancssárgára festett haját magasa tupírozta és hajlakkal állította be, amihez kiválóan passzol a vérvörös rúzs és az arcéleire felkent pirosító. A zsabós fehér blúzra lila blézert, arra barna hosszú posztókabátot húzott, májfoltos kezének ujjain aranygyűrű, fülében igazgyöngy fülbevaló fonott arany keretben. A hölgy arról érdeklődik a bódé ablakára vágott kis beszélőkéhez hajolva, a dollár árfolyama két hónap múlva vajon alacsonyabb vagy magasabb lesz-e a mostaninál, ugyanis akkor vár egy nagyobb összeget az Amerikába települt öccsétől, aki még '56-ban menekült ki ebből a mocskos rendszerből. Miközben beszél, idegesen tekintget a háta mögé, ahol a talpig fehér Rebook melegítő-szettbe, hozzá kacsaorrú fekete bőrcipőbe öltözött, éppen húsz Rafael Alexander már láthatóan dühös, hogy nem tudja beváltani azt a 100 eurót, amit kismenyasszonya, Kalányos Dzsenifer hozott haza hajnalban.

H&M (C&A, F&SZ, P&CS)

A hatalmas, áruval telepakolt, de dohos szagú ruházati üzlet egyetlen vásárlója a négytagú Szabó család, ahol a szülők még nem, de a gyerekek már tudják, hogy úgysem vásárolnak majd. Szabó László 55 éves, neje Zsuzsanna 49, mindketten tanáremberek egy általános iskolában. Előbbi matekot, utóbbi éneket tanít. László barna kordnadrágot és szürke zakót visel, cipője fekete és műbőr. Zsuzsanna vastag barna garbót és szürke szoknyát, cipője fekete és műbőr. Fiúk András, 15 éves, lestrapált farmerben és minta nélküli zöld pólóban van, ami két számmal nagyobb rá. (Édesapjáé volt, ő kapta egy iskolai sportnapon.) Ő egy fekete Linkin Park pólót nézett ki magának, amit a rányomott halálfej miatt László nem hajlandó megvenni. Ehelyett egy piros pólót akar ráerőltetni, rajta "Est. 1892 College High School University" felirattal, ami szerinte modern és divatos. Lányuk Ági, aki épp most töltötte a 18-at. Melle már nagyobb, mint az anyjáé bármikor is volt, szeme pedig ügyetlenül, de határozottan kihúzva feketével, amiért Zsuzsanna kifejezetten dühös, hisz ilyen sminket csak a ribancok hordanak a tévében. Ági egy bordó, szegecses dzsekit próbálgat, amiről anyja hallani sem akar. Sokkal szívesebben venné meg azt a sötétszürke, halszálka-mintás átmeneti kabátkát, ami a leértékelt cuccok között van, de Ági ekkor a sírással küszködve kirohan a boltból. A szülők szégyenkezve kullognak utána, András kuncogva szökdécsel mögöttük.

Media Markt (Saturn, Electro World)

A műszaki termékek fellegvárában is csak érdeklődők vannak. A videojáték osztályon a 20 éves Bence és a 21 éves Áron nézegetik az egyik legújabb, aznap érkezett PC-s szoftvert, melyet már mindketten végigtoltak 2 héttel a megjelenés előtt, torrent-verzióban. Tetszik nekik a színes doboz, ilyet azelőtt csak a neten láttak, de csak röhögnek minden olyan fasztojáson, aki játékért pénzt ad. Bence igen magas gyerek, de hozzá 45 kiló, így a fehér AXE reklámpóló, amit felvett, zászlóként lobog rajta. Félretaposott, foszladozó sportcipőben és kitérdelt farmerben meséli barátjának, hogy a szóban forgó játék szerinte egy szar, ő 2 óra alatt kijátszotta. Áron meglehetősen alacsony, ellenben 80 kiló: kopott kapucnis felsője úgy tapad rá, mintha vákuummal kezelték volna, lábán tépőzáras túraszandál kibolyhosodott szürke zoknival. Ő azon agyal, hogy ki kéne lopni a játék dobozából a magyar nyelvű gépkönyvet. Amikor az egyik eladó arról érdeklődik, segíthet-e nekik, az orruk alatt fakkjúzva kioldalognak az áruházból.
A tévéosztályról hangos, harsány óbégatás hallatszik - csak nem vásárlók végre? Nem. Csak a mátrapitypangi művelődési ház külön buszával érkezett Kovács család négy gyereke, a két szülő és a nagyi azon vitatkoznak, a másfél milliós Panasonic, vagy a két milliós Sony 3D LED Smart tévét vennék-e meg három méteres képátlóval, ha végre bejönne az a rohadék lottó...
...de nem tudnak megegyezni. Azt meg főleg nem értik, hogy tennék rá a egy ilyen vékony szar készülék tetejére az ázsia-centerben vásárolt, neonfényekkel villogó hangulatlámpát?
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
43. pepe  PlayStation.Community tag
2013.01.15. 12:40:59
LV1
.......nyígtam rajta rendesen, kösz fater az irományt, és rájöttem ,hogy ez a valóság :)
42. csavar  PlayStation.Community tag
2012.11.06. 23:53:17
LV1
Nekem most pont ez kellett, jót röhögtem, sőt vinnyogtam...ja és Pásztor "Baby" Sylvy-t ma láttam a WE-ben, csak a nadrág lett cserélve feketére a többi maradt :)
"Minden aminek kezdete van, véget is ér."
41. hajdugabor  PlayStation.Community tag
2012.10.23. 17:53:45
LV5
"F&SZ, P&CS" :D
.................................................
40. Bali
2012.10.23. 11:33:39
LV1
ezmiez? mit olvastam?
"I've got a pencil and a brain"
39. tiNk  PlayStation.Community tag
2012.10.18. 10:08:27
LV18
Remek írás. Jár az öccsillag'.
"We don't have to do this. You know that, right?"
38. jime  non-alcoholic
2012.10.15. 09:27:26
LV29
mátrapitypang..kéész..sííírok xDDDDDDDDDD
"wake up, you're dead!"
37. BenyoBoy  PlayStation.Community tag
2012.10.15. 09:01:29
LV17
Már-már túl részletes leírás! ;)
A retrót nem látni, érezni kell!
36. Tevez11  PlayStation.Community tag
2012.10.14. 16:02:50
LV23
Kibaszott jó írás!!!
Kosy....:) Minden átjött.
"A fakezemmel,lekaszabolok pár Baszadékot"ArgFan75
35. taron  PlayStation.Community tag
2012.10.14. 01:40:33
LV5
pont ma egész nap plázáztunk csajommal és igaz a szöveg:D:D
Ar0nka
34. zodiac55  PlayStation.Community tag
2012.10.14. 01:12:41
LV12
Nem tudom, hogy sírjak, vagy nevessek. Mint mindig, most is kiváló az írás, azt hiszem , hogy inkább nevetek.:D
"Si vis pacem, para bellum."
33. VictorVance  Szerkesztő
2012.10.13. 23:19:11
LV18
Na igen, a Media Markt. Igaz nálunk már vagy egy éve bezárt, de amíg működött, gyakran lehetett látni egy-két érdekes dolgot, 8 éves gyerekek akik összeverekednek egy konzol előtt, mert mindkettő játszani akar vele, 20-on felüli szakadt gatyás, bőrkabátos tanulatlan bunkó, aki valszeg nyitástól nyomja a nagy tévé előtt a GTA-t, mert a szeme olyan vörös, majd kifolyik
Vagy említhetném azt az esetet, mikor egy PS2 előtt lehetett egy 8 méteres sor, a végén ott állt egy kisgyerek, max. 7 éves, majd a semmiből megjelent az anyja, és elkezdett vele kiabálni, hogy "Mi a francot keresel itt kisfiam, hát egész nap könyörögtél hogy a mamánál akarsz aludni!"
Örülünk?
2012.10.13. 23:05:59
LV12
Jó írás!
"A győzelem a hit erejéből fakad."
31. eszg_  Szerkesztő
2012.10.13. 22:54:41
LV13
A Médijás brutálisan horzsol! :D Fasza bejegyzés.
Jól vagyok, nagyon köszönöm.
30. Allitta  YokaiMonkey
2012.10.13. 22:19:17
LV10
Éppen ma voltunk a feleségemmel Erzsivel egy páros ajánlatot meglesni amit 0 forintért kínálnak, de nem volt bejövős. Minket láttál? Az edzőcipőket pedig nászajándékba kaptuk Rózsika nénémtől aki már évek óta él ázsiában, tehát jobb mint az eredeti, nem leszólni. Azt pedig tanuld meg, hogy a nagy kő alatt lapul a méretes varangy, mégha nem is látom már. :)
Eddig csak érdeklődtem, most már figyelek is.
2012.10.13. 22:00:15
LV3
Gondolom a tanárnéni azért venné a hájszkúlt meg leértékelt kabit, mert csak arra van a pénze?
Amúgy de jó, nem csak nekem tűnt fel a C&A penetráns hullaszaga.
2012.10.13. 21:32:55
LV1
Besírtam ezen a blogon. :) minden alkalommal ezt tapasztalom, ha valamiért be kell menjek egy ilyen helyre.
Nemrég a Media Marktban (ahol végre találtam olyan kontrollert, amit kerestem), 3 kiscsaj - összesen voltak 35 évesek, de úgy néztek ki, mint a kurvák - adták elő, h a PS3 milyen szar, mert a Csabi (gondolom az istenkirály a suliban) csak xbox-on tolja és meg kéne valahogy fűzni a szülőket, h kapjanak ők is box-ot, h a Csabi közelébe férkőzzenek. És közben értetlenkedtek, h ki az a hülye, aki ennyi pénzt kiad a játékokért.

A másik szép eset, az egyik játékboltban volt, ahol épp az eladót kérdeztem egy játékról, kis nyikhaj bejön, szavamba vág - mennyi a vita? 80e. jah nem is drága (nem hát baltaarc, ha nem neked kell megkeresned rá a zsetont) - és megsértődik, mert rászólok, h neveletlen és más szavába vág és különben is séta-légzés neki.
Kat
27. VarkD
2012.10.13. 20:16:07
LV3
A Media Marktoson sírok a nevetéstől annyira igaz :D A különbség csak annyi hogyha bemegyek, akkor 10-12 éves Vér Pistikéket látok a kájnekt előtt ugrálni.
Otherworld.hu
26. bundas01  Hivatásos Troll
2012.10.13. 18:15:59
LV20
Ezektöl a plàzàkban tengődő lènyektől màr 10 ève is rókàztam.
Na ez is egy m.f.,színtén nagy a pofája:D
25. Agent  Vissza a mátrixba
2012.10.13. 17:59:28
LV11
Ezt nagyon jó volt olvasni. Hajnal kettőtől fent lévén fáradt vagyok és még most jön a piálás. Kellett ez, hogy felrázzon. :)
24. HUN_GERGO  PlayStation.Community tag
2012.10.13. 17:45:11
LV15
Szenzációs a blog, könnyesre röhögtem magam. :)

... kár hogy vége lett. :(
23. Dragonken  Szerkesztő
2012.10.13. 17:43:09
LV16
Válasz 15. kobe üzenetére:
Nem tudtam sajnos kimenni a Conra.
de miért nincs DK-n nadrág?
22. Raiden  PlayStation.Community tag
2012.10.13. 17:37:54
LV1
Válasz 21. martin üzenetére:
Persze. Valamilyen szinten minden embert érdekel, hogy mit gondolnak róla. Az már más kérdés, hogy a kritika/ vélemény legyen az negatív illetve pozitív milyen szinten érinti az önérzetét. Kicsit, nagyon vagy semennyire.
21. martin  Főszerkesztő
2012.10.13. 17:35:05
LV27
Válasz 16. Raiden üzenetére:
Téged érdekel, mit írnának rólad?
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
2012.10.13. 17:34:55
LV10
Válasz 18. Raiden üzenetére:
A-aa. A kettő egy szinten van.
19. gugello  PlayStation.Community tag
2012.10.13. 17:32:30
LV14
I love Magyarország! ;D
- lazíts ha bírsz -
18. Raiden  PlayStation.Community tag
2012.10.13. 17:31:41
LV1
Válasz 17. Bencsizy üzenetére:
Justin Bieber-nek jobban örülnél hüvelyk matyi?
2012.10.13. 17:27:09
LV10
Válasz 16. Raiden üzenetére:
Azt, hogy irritáló az avatarod.
16. Raiden  PlayStation.Community tag
2012.10.13. 17:23:11
LV1
Vajon más mit írna rólatok, rólam?
15. kobe  PlayStation.Community tag
2012.10.13. 17:09:11
LV11
Egyébként miért nem Mondoconon vagy? A helyszínen láttam olyat, hogy PS Community bemutató. Ki tartja, Dragonken?
14. HUN_ter  Dark Soul
2012.10.13. 16:56:42
LV26
...és a háttérben folyamatosan zúgnak a fülbemászó pláza-zenék...
So many games, so little time...
13. martin  Főszerkesztő
2012.10.13. 16:48:16
LV27
Válasz 12. kobe üzenetére:
És ha nem is emberekről szól?
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
12. kobe  PlayStation.Community tag
2012.10.13. 16:39:39
LV11
Ez a bejegyzés pont annyit ér mint az emberek akikről szól.
11. HunNicoBellic  Mérnök Úr
2012.10.13. 16:38:58
LV17
Ezért utálok vásárolni, az a sok nyomorék mindig ott lézeng. 10 perc alatt végeznék, de cipőt próbálni nem lehet normálisan mert a székeket mindig a legszűkebb út közepébe teszik (természetesen megkerülni nem szoktak az arrajárók). Ruhavásárlásnál is a nemvásárlók foglalják el a próbafülkéket 40 ruhával.
trance 'n' progressive
10. ALF22  Son of Liberty
2012.10.13. 16:28:26
LV26
:))))
ez hiányzott most nekem
9. Lil  ¯\_(ツ)_/¯
2012.10.13. 16:25:36
LV21
Én jobban félek azoktól a szörnyektől, akik ember alakban járnak.
8. SOLDIER  49%Motherfucker/51%SonOfABitch
2012.10.13. 16:18:34
LV11
Válasz 2. JadenFell üzenetére:
Ezt olvasni viszont, elég szomorú volt.
Please to meet you... Hope you guess my name.
7. SOLDIER  49%Motherfucker/51%SonOfABitch
2012.10.13. 16:17:52
LV11
És ilyenekből nincs is sok; csak most kinézve az ablakon látom mindet... háromszor klónozva.
Köszönöm, jót nevettem.:)
Please to meet you... Hope you guess my name.
6. Penge70  PlayStation.Community tag
2012.10.13. 15:58:24
LV22
:D
Sokszor én is az agyam eldobom, hogy egyesek miként tudnak öltözködni:D
Kedvencem az a típus, amely kiszáll az autóból egy szál strandpapucsban, lábkörmei helyett patái vannak, és persze totál dzsuvás mind a 10 körme:D
Annyi esze nincs, hogy ha már totál igénytelen és koszos, egy kurva tornacipőt felhúzzon:D
5. Richard  PlayStation.Community tag
2012.10.13. 15:45:48
LV5
Király vagy! Sírtam rajta! :)

"András kuncogva szökdécsel mögöttük."
"így fehér AXE reklámpóló, amit felvett, zászlóként lobog rajta."
4. Greg  PlayStation.Community tag
2012.10.13. 15:22:32
LV25
"Nike dzogingot visel,felkészülve minden esetre, hátha fejbe kell rúgni valakit."
Ez a faj őshonos mifelénk. Etetése szigorúan tilos. ;)
LV426
3. martin  Főszerkesztő
2012.10.13. 15:18:10
LV27
Válasz 2. JadenFell üzenetére:
Ha én történetesen tényleg egy "nolifer kocka aki felnőtt fejjel videojátékokra bassza el az idejét" karakter lennék, ezt akkor sem látná rajtam senki egy plázában sétálva. Maximum azt látná, mit viselek és milyen a fejem. (Személyeskedésedre válaszolva: ha újrakezdhetném, akkor sem választanék mást, csak a videojátékokat, főleg úgy, hogy nem csak szórakoztatnak, de meg is élek belőlük. Van ennél jobb kombináció?)
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
2012.10.13. 15:09:08
LV2
Erről http://adultainment.blog.hu/2011/02/18/kik_ba[...] ez a bejegyzés jut eszembe. De ha a végén megnézzük akkor meg rólad a fentiekben leoltott kidobóember írhatná hogy nolifer kocka aki felnőtt fejjel videojátékokra bassza el az idejét, meg aki ilyeneket ír valami mélyen frusztrált lúzer lehet aki így vezeti le az irigységét... és még valamilyen szinten igazat is lehetne neki adni (no offense). Mindettől függetlenül nekem is ez jár ilyenkor az eszemben, és én is szánalmasnak tartom a felsorolt jelenségeket, még ha mások is ugyanúgy elszörnyülködhetnének életem egyes aspektusain. Már persze ha jól jött át nekem a blogod mondandója és ez nem egy modern csendélet a tolmácsolásodban. Ugyanakkor kimaradtak a festett hajú ezer kiló fuxxal eláttott cigók és a jó öreg túracipő mindennapi viseletként hordva , vagy épp a faluról jött úriember aki gumicsizmában és svájcispakában (a magyar kőműves változatában) trágyaszagtól illatozva baktat be a pláza hipermarketébe.
A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka.
2012.10.13. 15:04:19
LV2
Jó volt, valahogy ismerősek a karakterek csak én nem tudnám ilyen jól leírni:)
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV27
Főszerkesztő
PSC Kredit
46951 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
martin
Fórumhozzászólások száma:
8362 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
17246 db
Utolsó belépés:
2020.01.24. 11:14:10
Regisztráció ideje:
2008.10.03. 14:10:30
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea