PlayStation.Community Blog ›› Balee

4 hozzászólás

2012.08.19. 16:57:12

Utolsó hozzászólás: cay

2012.08.19. 22:56:49

Megosztás
Értékeld a blogot!
Papo & Yo
Bevallom a launch trailerig, illetve a demóig nem is hallottam a játékról. A demó ugyan sokat nem árult el a játékból, de az azért kiderült belőle, hogy érdemes lesz beszerezni. Aztán olvasgattam róla pár tesztet, főleg a metacritices gamer véleményeket, és tegnap megvettem. Nem bántam meg, igaz a játékidő elsőre nem több 3-4 óránál, és a fejtőrök, illetve platformrészek sem túl nehezek, de a játék hangulata, története egyszerűen fenomenális, talán leginkább az ICO-hoz tudnám hasonlítani.
A játék főszereplője Quico, a dél-amerikai fiú, akit alkoholista édesapja rendszeresen ver. Quico ezért apja elől menekülve kitalál magának egy képzeletbeli világot, ahol a kedvenc kis játékrobotja egy "élő-lélegző" kis gépezet, apja egy (amikor éppen nem iszik) lusta Monster (a játékban így nevezik), illetve (amikor pedig be van rúgva) egy dühös, izzó szörnyeteg. A játékban rengeteg a metaforikus elem, a fiú néger, szerintem viszont leszűrhető játékból, hogy valójában fehér (apja is az), csak mintegy ezzel magyarázza be magának, hogy miért gyűlöli az apja. Ahogy említettem a Monster nevezetű tényleg aranyos kis szörnyeteg a fiú apját szimbolizálja, a béka (amitől dühös szörnyé válik) az alkoholt, a kék rohadt gyümölcs talán a másnaposságot, amikoris másnap reggelre az apja lusta disznó válik, aki nem törődik a fiával. A kis aranyos robot pedig szinte barátja a fiúnak, segíti a platformrészeken, és tényleg érezni, hogy a fiú mennyire szereti a játékát, hiszen szegénynek nincs is más barátja. A kis csaj meg talán a változást jelenti, hogy van kiút ebből a nyomorult életből. Persze ez csak vélemény, lehet hogy Ti mást láttok bele a játékba. És pont emiatt különleges a játék (és ezen a ponton hasonlít a legjobban a Journey-re, vagy a Datura-ra), semmit nem magyaráz meg, nincs intro és outro, nincsenek átvezetők, az embernek magának kell értelmeznie az egészet.
Egyébként a játék ötletesen vegyíti a platform és logikai részeket, csupán egy-két elgondolkodtatóbb rész van, igaz nem használtam a hint boxokat a trófea miatt, de így is baromi gyorsan rájöttem mindenre. A játék látványra legtöbb helyen átlagos, viszont van pár gyönyörű rész, főleg a vége fele a naplemente-felkelte.

Igazából ez megint olyan játék, mint a Journey, a Datura, vagy akár az ICO, hogy nehéz megmondani, hogy miért olyan zseniális. Érzéseket vált ki az emberből, elgondolkodtat, és ez nagyon kevés játékról mondható el manapság.
Egyedüli negatívum a nagyon rövid játékidő (bár olyan szép kerek így is az egész, hogy nem is olyan nagy baj, egyébként 2 végigvitelt mindenképpen igényel a sapkák miatt -emiatt meg is éri, kurva beteg sapik vannak), illetve hogy néha bizony képes belassulni, meg azért előfordul bár "apróbb" bug. (pl. párszor kiestem a pályáról).

9/10

Érdemes meglesni a launch trailert, sok mindent megmagyaráz:
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
4. cay  PlayStation.Community tag
2012.08.19. 22:56:49
LV2
Nagyon bejött a demó. Egyedi cím, mind látványilag, mind témailag. Valszeg beszerzős lesz. Csak a borzalmad karakter-animáció rontja kicsit az összképet, de majd túlteszem rajta magam. :)
3. Misi3333  PlayStation.Community tag
2012.08.19. 18:18:29
LV5
imádom az ilyen játékokat. ez is be lesz szerezve :D ("történet" *5)
PlayStation all the way!
2. atesz11  PlayStation.Community tag
2012.08.19. 18:01:09
LV22
Ha egy szer jól leárazzak beszerzem:)!!!!
PSN ID : atesz11
1. jime  non-alcoholic
2012.08.19. 17:14:09
LV29
Elég érdekesnek tűnik, trial-t ki fogom próbálni.
"wake up, you're dead!"
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV12
Devil's Advocate
PSC Kredit
4259 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Bálint
Fórumhozzászólások száma:
4599 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
2126 db
Utolsó belépés:
2019.06.02. 14:26:55
Regisztráció ideje:
2010.12.09. 21:49:38
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea

PlayStation®Network Online ID