PlayStation.Community Blog ›› karez

18 hozzászólás

2012.07.31. 18:17:22

Utolsó hozzászólás: zoba

2012.08.05. 22:40:47

Megosztás
Értékeld a blogot!
Fist of the North Star - Ken's Rage
Figyelem!
A következő játék erős tesztoszteron felhozatallal rendelkezik!

Ha te esetleg utálod a 80-as években készült Japán animációs sorozatok jellegzetes elemeit (mindenkin dagadnak az izmok, brutalitás és erőszak minden percben, folytonos harci kiáltások) akkor ez bizony NEM a te játékod!

Ellenben ha bírod a Hack n' Slash műfajt, vagy csak nagy rajongója vagy a Fist of the North Star (Hokuto no Ken) sorozatnak. És a Dynasty Warriors széria játékmenetét is eltudod tűrni, akkor üdvözöllek a Koei anime játékadaptációjának második sikeres próbálkozásán! :D
Úgy 2009 környékén közel hat és további mellékszálakkal rendelkező Dynasty Warriors játék után, a Koei csapata úgy döntött más műfajokban is kamatoztatja tudását. A Kínai és Japán történelmeket feldolgozó alkotások után a Japán fejlesztők az anime szériák világába ugrottak fejest. És két sikeres Gundam játék után az anime gyártók is úgy látták, hogy a Koei bizony minőségi játék adaptációt tud csinálni egyes sorozatokból. Így a készítők feletti elvárások is elég magasak voltak, mikor kiderült hogy a máig kultikus első komolyabb seinen anime szériából szeretnének videojátékot csinálni.
A Fist of the North Star története a nem is olyan távoli jövőben játszódik. Amikor is a nagy hatalmak nem bírtak magukkal és megnyomták azt a bizonyos piros gombot. Az atom bombák aktiválással a Föld végérvényesen elpusztult. A növények és állatok háromnegyede eléget, az emberiség nagy része sem élte túl. Ám mégis, emberek kis csoportja túlélte a nukleáris holokausztot, és sebeit nyalogatva elkezdődtek a hatalmi harcok. Az emberek két csoportra oszlottak, a gyengék és elesettek megpróbáltak túllépni a katasztrófán és kisebb társadalmakat építeni. A másik csoport pedig a bűn útjára lépve kihasználva hogy túlélték, motorokra felszállva és fegyvereket fogva elindultak elpusztítani és kirabolni minden esetlen embert. Félelmetes külsőket vettek fel, sokan halálos harcművészeteket tanultak ki.
Ám ebben a poszt-apokaliptikus világban, egy rég elfeledett ősi harcművészek jöttek elő. Az északi csillagok örökösei, akik az emberiség megszületése óta védelmezik az emberiséget, és fenntartják a harmóniát a természetben. Ám az atombombák felhők között ez az egyesség felbomlott. A harcosok szétszóródtak a világban, klánjukat elhagyták és saját szabályaiknak élve próbáltak túllépni a természet pusztulásán. Vannak akik megalomán hajlamuk előtört és nagy hadvezérek és erőszakkal megkent diktátorok lettek. Akik a béke útját járják pedig inkább meghúzták magukat. Egészen idáig!
Kenshiro, a legfiatalabb Hokuto harcos a sivatag süvítő porvihara között feltűnve elindul útjának, hogy megkeresse szerelmét Yuria-t, akit testvérei és ellenségei kobzoztak el. Különleges képessége puszta ereje és harcművészet tudása mellett egy titkos isteni képességgel is rendelkezik. Ez az erő lehetővé teszi hogy bárkit megütve adott pontokon az illető súlyos sérülések mellett szó szerint darabora robbantja, és testrészei kitörnek annak az embernek, aki útjába áll! Legkülönfélébb akupunktúrás ütéseket bemérve akár egy ujjal is képes embereket ölni.
Eme különleges képességekkel Kenshiro elindul békét teremteni a Földön, valamint a régi egyensúlyt helyrehozni. De ahogy halad útja során be kell látnia neki is, hogy sokaknak meg kell halnia eme béke megteremtéséhez.
Eme mára már klasszikusnak nevezhető anime szériának már jó pár játékadaptációja született az elmúlt évek során. De a szokásos verekedős játékokkal és egyszerű platformer játékok születtek csak. Valahogy egyik sem tudta visszahozni azt a hangulatot, amit az eredeti manga és anime széria elkövetett. Így esett a választás a Hack n' Slash-re, amit mint tudjuk megfelelően elkészítve, igazi csoda játékok születtek már az évek során. (Devil May Cry, God of War, és még sokan mások) A Koei is úgy gondolta ez lesz a megfelelő játék műfaj, ahol tisztességesen megcsinálható a sorozat. Ám aki ismeri a Koei csapat játékait, az picit kételkedve fogadja, hogy ugyan hogy képesek JÓ játékot csinálni? Olyanok, akiknek a játékuk nagy része arról szól, hogy van egy adag karakter, és százezreket lekaszabol a harcmezőn? Azt kell mondanom igenis tudnak újat mutatni! És bár Dynasty Warriors motorral készült, és nagyon sok játékmenetbeli elemekből süt hogy mi DW játékkal játszunk, ennek ellenére azt tudom mondani hogy kellően felfrissítették magukat a srácok.
A hatalmas mértetekkel rendelkező pályákból picit visszavettek, ráfeküdtek a kidolgozottabb külsőre, és effektekre, és bár elsőre kicsit lassúnak tűnik a püfölés, idővel megmutatja a játék foga fehérjét, és utána jön rá az ember hogy bizony nagyon is jól van megcsinálva.
DW játékokra jellemzően nincsenek túlbonyolított kombó rendszerek. Általában két-három gombot fogunk felhasználni a püfölések között, de ahogy fejlődik főhősünk, úgy egyre több és halálos ütéseket kapunk meg. Ami ütemes gomb váltakozással csúnyán elbánhatunk az ellenségekkel. A sorozathoz jellemző spéci támadások sem maradhatnak el, a játszható 12 karakter összes mozdulatát előhozhatjuk, és ugyanúgy látványosan pislogni fogunk mint a sorozatot bámulva. Aporppó, HnS műfajhoz méltóan skill pontokat gyűjtve gyúrhatjuk és fejleszthetjük a karaktereket. Így egyre erősebb, kitartóbb és rengeteg új mozdulattal rendelkező szereplőket faraghatunk. (személyre szabható spéci támadások!) És lesz is rá alkalom, ellenségek terén a motornak hála csak úgy burjánzanak mindenhol. Így huligán hajlamunkat teljesen kiélvezhetjük. Főellenségből is akad jó pár. Verekedős sorozathoz hűen szinte minden új fejezetben akad egy legyőzendő fő gonosz csatlósa, akiket hosszabb püfölés után egy látványos QTE harcot lenyomva tehetünk pontot a delikvens életének. Újdonság hogy a DW játékokra annyira nem jellemzően rombolható környezettel rendelkezik! Bár elemeire nem tudunk mindent lerombolni. Ellenben minden mozdítható és statikus épület kő kövön nem marad pusztításunk között. Sok barikád elemet elütve ellenségek sorait tehetjük ártatlanná, de a felvehető vasbeton szerkezetek és meghagyott robbanó hordókkal is csúnya pusztítást végezhetünk. Ellenségek jól irányzott rúgással falak ezreit lehet behorpasztani, és ahogy haladunk a történetben egyre több épületet szedünk darabokra. Legjobban a God of War széria megalomán pusztulásához tudnám hasonlítani.
A játék sztorija, csak a főhőst játszva is közel 15 órás kalandot ígér. Ezek mellett még öt sorozat szereplő történetét végiglehet vinni. Ezek mellett a játék rendelkezik Conquest móddal is, amiben további öt szereplő alternatív sztorijait püfölhetjük végig. Így összességében 50 órás kalandot kíván az embernek! De ha ez sem lenne elég, van lehetőség Boss rush módra is ha nagyon akarja valaki.
A játék ezek mellett rendelkezik cooperatív lehetőséggel is. Igaz csak Conquest módban, de nincs is annál szebb mikor barátainkkal, kedvenc karaktereket választva teszünk rendet a poszt-apokaliptikus világban. Mind osztott képernyőn, mind interneten is játszható.
Engem meggyőzött a játék! Bár Dynatsy Warriors rajongóként nem volt nehéz nem szeretni a játékot. De mint az anime sorozat rajongójaként kész öröm püfölni benne. Nem tökéletes játék, vannak hibái. (pl. DW játékokra jellemző unalomba fulladás) De ezeket is próbálták orvosolni és más játékosok kedvébe járva elkészíteni a játékot. Ami sikerült is de a hardcore rajongókon és Warriors játékokat ismerő egyének mellett másoknak csak azt tudom mondani hogy türelmet kérek. A játék nehézkesen indul, bénázva indul el az ember. De ha az ember ráérez a dologra, hamar megkedveli a játékmenetet. Nem mellesleg megismerhet egy 80-as évekbeli klasszikus anime történetét is.

8/10

+ Remek anime feldolgozás
+ Játékmenet egyszerű, de nagyszerű
+ Élettel teli szinkronhangok (elérhető az eredeti Japán szinkron is!)
+ Újfajta, egyre fejlődő dinamikus harcrendszer (karakterenként eltérő)

- DW játékmenet. Sokaknak szálka lehet ez.
- Egy idő után monotonná válik a töménytelen ellenség kivégzése
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
18. zoba
2012.08.05. 22:40:47
LV4
Válasz 17. Jesus üzenetére:
nem is mert a berserk a kedvenced
some say the world will end in fire
17. Jesus  PlayStation.Community tag
2012.08.02. 16:41:39
LV20
Válasz 16. Jesus üzenetére:
Hozzáteszem nekem ez a kedvenc anime/manga sorozatom, így a játékot is nagyon komálom. De akinek full idegen a dolog és semmi kötődése annak max 5 pontos a játék.
Spupul!
16. Jesus  PlayStation.Community tag
2012.08.02. 16:40:16
LV20
Válasz 15. martin üzenetére:
Ja értem. Hát ez a játék sajnos a fanoknak készült. Grafika néhol tagadhatatlanul ocsmány, dynasty warriors klón az egész, de ez nem meglepetés mert Koei. Amondó vagyok kár hogy ők csinálták. :(
Spupul!
15. martin  Főszerkesztő
2012.08.02. 08:20:05
LV27
Válasz 14. Jesus üzenetére:
Én a North Starról beszélek, nem a Narutóról.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
14. Jesus  PlayStation.Community tag
2012.08.01. 20:55:23
LV20
Válasz 12. martin üzenetére:
Az új Naruto sajna tényleg minden tekintetben rosszabb lett mint elődjei. Hardcore pvp tekintetében belerondítottak a harcrendszerbe, plusz lett egy két broken karakter meg felborult a tier list is és nem valami balanszos.

Offline tartalom tekintetében az 1 személyes módok monotonok és unalmasak. Az online-ról nem szólnék inkább semmit, mert amit feljebb írtam az belejátszik, plusz nagyon laggol.
Spupul!
13. karez  PlayStation.Community tag
2012.08.01. 12:56:10
LV4
Válasz 9. danteneverdie üzenetére:
Tetszetős videók! Igaz én HnS-ben a karakterek kimaxolása után már nem nagyon tud motiválni az ilyen hogy S rank-ot megszerezzem bármi áron. De örömmel szoktam végignézni az ilyen vérprofi combo videókat. :)
12. martin  Főszerkesztő
2012.08.01. 08:51:02
LV27
Válasz 10. Onimushaman üzenetére:
Szerinted.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
2012.08.01. 07:47:35
LV1
Válasz 10. Onimushaman üzenetére:
Juuj, ne is mond! El sem akartam hinni, hogy egy DLC játék szinjtét is csak alig elérő játéknak hogyan adhatott 8 pontot, ahogyan azt sem, hogyan nem vette észre azt a félrevezető szöveget, hogy az Awakening mód újdonság, holott már az első NUNS óta benne van ugyanúgy...
10. Onimushaman  Szerkesztő
2012.07.31. 23:22:25
LV24
Válasz 3. martin üzenetére:
Az akkora félrevezető böszmeség lett volna, mint a konzol magazinban rolmanus 8 pontos Naruto UNSG-je.
señor
9. danteneverdie  PlayStation.Community tag
2012.07.31. 22:26:15
LV2
csináltam pár gameplay videót a játékról: http://www.youtube.com/user/evf02d/videos ha érdekel 7 Star + S rang minősítés.
less talk, more screams!
8. danteneverdie  PlayStation.Community tag
2012.07.31. 22:20:05
LV2
Válasz 7. karez üzenetére:
nekem egyáltalán nem hiányzik manga 2.rész, mivel története messze elmarad 1.résztől, Raoh halála tökéletes befejezése volt a történetnek, kár volt folytatni, nagyon erőltet a 2.rész, Nanto teljesen eltűnt, Hokuto Ryuken meg egy nagy baromság, semmi köze az eredeti történethez szerintem. Hiába ott van Kaioh, Raoh-t nem lehet überelni. Bár játék szempontból örülök annak, hogy beveszik HNK2 karaktereket a folytatásban, több karakter=több játékidő.

sajnos DLC-ben csak 2 plusz karakter kerül bele a játékba, Heart és Outlaw, Heart még elfogatható, de az Outlaw legfeljebb csak poén karakterként minősíthető, tehát számomra teljesen felejtős.
less talk, more screams!
7. karez  PlayStation.Community tag
2012.07.31. 21:55:15
LV4
Válasz 5. danteneverdie üzenetére:
Szerintem a kimaradt események feldolgozásra kerülnek, hisz egy hónapja belett jelentve a 2.rész készülete. Ami ugye a manga másik felét dolgozza fel. (Raoh bátya, jesszusom már előre félek :D )

Dream mode egyébként a DW játékok Conquest megfelelője. Alternatív plusz időeltöltés hogy a karakteredet fejleszd. Plusz kellemes idegnyugtató alkalmazás egy nehéz nap után. Asszem a kijött DLC-k plusz 3-4 karakter irányítását is elérhetővé teszik. Lehet közte van az egyik, akit hiányoltál.
2012.07.31. 21:51:08
LV1
Válasz 3. martin üzenetére:
Mondjuk én 4-5/10-et adtam volna neki, azt is a harc rendszer miatt, meg az ötlet miatt, hogy shonen animéből hack'n slash-t készítsenek. Talán majd az új, PS3 only One Piece hack'n slash...
5. danteneverdie  PlayStation.Community tag
2012.07.31. 21:49:18
LV2
én is 8 pontot adnék rá, mivel nagyon fan vagyok az eredeti mangának(szerintem sokkal jobb mint az anime), maga a lengend mode igen hűen követi a manga történetét, bár vannak hiányoságai: hova tűnt Golan vörös sapkás ezredes, és a bazinagy Devil?

Dream vagyis "mi történt volna ha" story mód is jól sikerült. kár hogy számos híres karakter nem játszható, Ryuga, Shuu, Juda, Junza, Fudo:(

a pálya végén van rendes rang minősítés, nálam ez is plusz pont jelent.
less talk, more screams!
4. Zsolt  PlayStation.Community tag
2012.07.31. 20:30:00
LV11
Hatatatatata!
3. martin  Főszerkesztő
2012.07.31. 19:42:38
LV27
Szerintem ez egy igen rossz játék, 3 pontot adtam volna neki.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
2. karez  PlayStation.Community tag
2012.07.31. 18:49:22
LV4
Válasz 1. Onimushaman üzenetére:
Szó mi szó a kamera sokszor velem is kicseszett. (szerencsére ki elhet kapcsolni és saját kezűleg betájolni)
Coop lehetőséget eddig csak egy gépen próbáltuk. Szó mi szó DW játékokhoz másképp kell hozzáállni közös csetepatéra. Hisz egy karakter egyszerre 20 ellenséget is instant killezni tud. De megosztva a feladatokat, és főgenyók közös leveréséhez tökéletes.

Én azért megadtam neki a 8-ast. Hihetetlen mód jól szórakoztam. Pláne úgy hogy a sorozatot lassan három éve láttam. Jó volt nosztalgiázni vele játék formájában. :)
1. Onimushaman  Szerkesztő
2012.07.31. 18:42:14
LV24
Mint az alapmű rajongója is csak egy erős 6 pontot dobnék rá.
Ha láttad/olvastad a sorozatot, akkor el lehet vele játszani.
Egyszerűen játszhatatlan coop-ba a béna kamera miatt.
señor
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV4
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
3098 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Kovács Gergely
Fórumhozzászólások száma:
1333 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
324 db
Utolsó belépés:
2016.02.22. 00:23:52
Regisztráció ideje:
2008.10.22. 17:10:20
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea