PlayStation.Community Blog ›› gabe83

5 hozzászólás

2012.05.04. 08:55:11

Utolsó hozzászólás: Pala

2012.05.04. 11:33:20

Megosztás
Értékeld a blogot!
A Super Street Fighter IV játékban újabb harcosok tűntek fel a sima Street Fighter IV-et követően, így a vásárlás után egyből az új karakterek között néztem szét. Adon stílusa és személyisége egyből magával ragadott, bár meg kell jegyeznem, hogy elég lineáris a játékmenet vele. Kicsit utánaolvasgatva múltjának érdemesnek találtam a bemutatásra a capcom.wikia.com és a streetfighter.wikia.com segítségével.

Adon

Adon egy 182 cm magas, 73 kg súlyú, vöröses narancssárga hajú muay thai harcos, aki már a legelső Street Fighter játékban is szerepet kapott. Más szereplőkhöz hasonlítva kijelenthető, hogy lényegesen nagyobb egóval rendelkezik, és meglehetősen szemtelen karakter, aki szeret kérkedni képességeivel. Hajlamos alábecsülni néhány harcost – pl. Ryut.
„Mint a hatalmas jaguár: minden egyes győzelmemmel egyre erősebb leszek!”

Történet

Adon Sagat tanítványa lett három évvel azt követően, hogy az óriás harcos a muay thai királyává vált. Gyakran mondogatják róla, hogy „Sagat kisebb verziója”, még ha igyekszik is magát megkülönböztetni a lényegesen akrobatikusabb mozdulataival. Adon elindult az első World Warrior tornán, hogy bebizonyítsa: több ennél! Ryu ellen Adon hanyag módon védekezett, így egyetlen Shoryuken elég volt a kiütéséhez. Ezt követően Ryu legyőzte Sagatot is, amely törést eredményezett Adonban.
Adon nem volt mérges Ryura, amiért kikapott tőle, annál inkább Sagatra, mivel nem tudta fenntartani a muay thai becsületét (könnyedén megfeledkezve, hogy maga is vereséget szenvedett). Kihívta Sagatot, hogy megmérkőzzenek a Muay Thai Istene titulusért, és győzött is. A dühös Sagat azonban olyan súlyos sérüléseket okozott Adonnak, hogy hónapokig kórházban kezelték a szemtelen tanítványt. Adon sérülései végül begyógyultak, és egy új harcos vonta el figyelmét.
Pletykákat hallott egy olyan harcosról, aki azt a technikát érte el mesterfokon, amivel Ryu megnyerhette az első World Warrior tornát. Ez a harcos megölte azt, aki Adont szerette volna kihívni a muay thai címért. Adon ezt megfelelő kihívásnak vette, pedig csak annyit tudott a harcosról, hogy vörös haja van és fekete gi-t visel „Ég" (vagy Mennyország) jelentésű szimbólummal a háton. Adon felesküdött, hogy megtalálja a harcost és leteszteli erejét.
A Street Fighter Alpha 3 idején a világot járta be, és szembekerült Kennel, és rájött, hogy ő is ugyanabban a stílusban tréningezett, mint az általa keresett harcos. Leállt vele harcolni, hogy Ken mozdulatai alapján felismerhesse a titokzatos harcost. Ken felismerte Adonban, hogy Sagat tanítványa, amivel csak felidegesítette a hencegő muay thai harcost. Összecsapásukból Adon került ki győztesen.
„Nem rossz, de nem is elég jó, hogy letaszítsd a trónról a királyt!”

Rose később próbálta meggyőzni Adont arról, hogy ne folytassa útját, mivel az romboláshoz és végzethez vezet. A férfi azonban tántoríthatatlan maradt, és ment tovább. Végül szembe találta magát M. Bison diktátorral, aki dicsérően szólt Adon képességeiről, és bevallotta: alábecsülte korábban. Adon elutasította a dicséretet, és kijelentette, hogy nincs szüksége Bisonra, más kell neki. A diktátor valahogy ismerte Adon szándékát: a Shun Goku Satsu elsajátítása a muay thai stílus tökéletesítése érdekében. Adon megdöbbent, de Bison folytatta, és elmondta, hogy bolond a szándék, továbbá a Shun Goku Satsu sehol sincs a Psycho Power-höz viszonyítva, amit most demonstrálni is fog! Összecsapásukból kiderült, hogy bár Adon technikailag profibb, Bisont nem tudja legyőzni, így vereséget szenvedett. Mielőtt Bison beadhatta volna a halálos csapást, nevetett, hogy Adon nem fél a haláltól, ám ekkor a semmiből hirtelen előbukkant Akuma. Shun Goku Satsu mozdulatát végrehajtva (látszólag) megölte M. Bisont, majd távozott a helyszínről.
Ekkor döbbent rá Adon, hogy az általa keresett harcos Akuma. Minden korábbinál jobban elhatározta magát Adon, hogy megtalálja Akumát és magának követeli a „Raging Demon” erőt. [Ez az eseménysorozat vitatott a fő sztoriszállal kapcsolatban, ugyanis M. Bison a Street Fighter II-ben esik áldozatul a Shun Goku Satsunak.]
Sagat egy alkalommal megnézte Adon egyik meccsét, de az egykori tanítvány bosszantotta Sagatot, és meccsre hívta. Ott nyomban meg is mérkőztek, és Sagat egy Tiger Destruction mozdulattal legyőzte kihívóját.
A Super Street Fighter IV-ben Adont láthatjuk egy győzedelmes meccsen, majd az öltözőben elmélkedik Sagatról, aki még mindig nem nyűgözte le, elveszítette minden tiszteletét iránta, és képtelen feledni, hogy egykori mestere vereséget szenvedett Ryutól. „Áh, Sagat! Csak egy összecsapás kellett, hogy síró gyávává változz. Nagyon tiszteltelek, de most már csak egy fog nélküli tigris vagy. Halál vár a fogukat vesztett jaguárokra és tigrisekre! Mikor a puszta létezés szégyenletes, akkor véged van! Ilyen sokat felejtettél? Eldobtad büszkeséged muay thai harcosként, ledobtad karmaid, és feladtad. […] Rivaldafényben az időd lejárt!”
Az eltökélt Adon részt vett a S.I.N. által szervezett harci tornán, hogy véget vessen Sagat karrierjének, azonban ismeretlen, hogy végül meddig jutott. Mikor Sagat visszatért otthonába, Adon egy szikláról figyelte őt, és úgy gondolja, hogy egykori mestere megpuhult. Felesküszik, hogy sohasem lesz hozzá hasonló, és visszatér saját karrierjéhez, hogy az új muay thai legenda váljék belőle.
A tanítvány visszavág egykori mesterének: „Vége! A muay thai új korszaka elkezdődött!”

Harcstílus

Sagathoz viszonyítva Adon lényegesen dinamikusabb és akrobatikusabb muay thai stílusban harcol. Gyors walkspeed-del rendelkezik. A Jaguar Kick lehetővé teszi, hogy a vízszintes irányú lövedékek felett átugorva csapjon le rúgó mozdulattal ellenfelére. A Rising Jaguar során a földről felszállva térdel Adon, ez egy kiváló anti-air mozdulat az ugró ellenféllel szemben. Jaguar Tooth támadásakor a képernyő szélére ugrik, majd a magasból csap le zuhanó rúgással. Változtatni tudja a zuhanás szögét, így nem feltétlenül ellenfelére zuhan, ezzel összezavarva a másik harcost. Ezek az említett mozdulatok nagyon hatásosak a lövedékekkel operáló ellenfelekkel (pl. Ryu, Ken, Sagat) szemben!
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
5. Pala  PlayStation.Community tag
2012.05.04. 11:33:20
LV3
Válasz 4. gabe83 üzenetére:
Szívesen. :)
Egyébként jó ez a sorozat, kíváncsi vagyok kik fognak még feltűnni. :)
Unbowed, Unbent, Unbroken.
4. gabe83  PlayStation.Community tag
2012.05.04. 09:58:31
LV21
Válasz 3. Pala üzenetére:
Igazad van, köszi! :-)
Javítom!
3. Pala  PlayStation.Community tag
2012.05.04. 09:52:42
LV3
Egy kérdés/kiegészítés, az Akuma hátán található kanjit nem japánul ejtik ten-nek? Nekem úgy tűnt mikor többször is olvastam róla.
"The kanji 'ten' (天) - meaning "sky/heaven""
Unbowed, Unbent, Unbroken.
2. gabe83  PlayStation.Community tag
2012.05.04. 09:13:15
LV21
Válasz 1. zolika üzenetére:
Szívesen. Azt hittem, hogy te inkább csak a Tekkent kedveled! :-)
1. zolika  HALF NINJA
2012.05.04. 08:59:03
LV9
Kedvemre való blogsorozat, köszönjük! :)
Anthony Hopkick :D
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV21
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
25742 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Balassa Gábor
Fórumhozzászólások száma:
10419 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
849 db
Utolsó belépés:
2019.01.31. 12:14:04
Regisztráció ideje:
2008.11.14. 11:51:35
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea

PlayStation®Network Online ID