PlayStation.Community Blog ›› Greg-T

33 hozzászólás

2012.04.23. 19:05:57

Utolsó hozzászólás: dorten

2012.04.26. 11:32:58

Megosztás
Értékeld a blogot!
Azt hiszem az egész 1998-ban kezdődött, 12 éves koromban. Elindítottam a kis szürkében a Gran Turismo 1-et, és elragadott. Egy autós szimulátor, amiben érezni lehetett az autók "súlyát", nem volt eszeveszett sebességmámor, hanem valóban, a realitás érzését adta, a többi arcade cucchoz képest.
Itt kezdődött a vezetés iránti szeretetem, ami a széria további részeinél, egészen a 2005-ös GT4-ig tartott, akkor már a 900 fokban fordulni képes Logitech kormánnyal (ami a mai napig jó szolgálatot tesz PS3-on is), no meg persze a 24 órás le mans-i versennyel, ami kinyírta a fat ps2-m olvasófejét.
De nem bántam. Megérte.

A suli befejezésével, és a munkába állás után pár évvel sikerült némi megtakarítást összerakni ahhoz, hogy ha már megvan a jogsi, akkor tegyük át a GT-t a való világba, irány a használt autó piac.
A dolog egyszerűnek indult, nem volt elvárásom: legyen egy doboz 4 kerékkel, és vigyen el oda ahova kell. Első körben egy 80-as évekbeli kis Ford Escort jött volna számításba, de valahogy nem tetszett, hogy az bal első lámpa és motorháztető közt 5-6 centi köz van, a másik oldalon meg rásüllyed a lámpára (elég kemény ütés érte a motorteret). Második kör: ajánlat: Peugeot 405 piros anyagi okokból sürgősen eladó. Megnéztem. Kipróbáltam. Sajnos tényleg piros, nembaj a Ferrari-k is azok ;) de azokban nem volánbusz szintű váltó van, és nem telítődik benzingőzzel az utasterük, ha 10 percig kocsikázol velük. Felejtős. A harmadik próba említésre méltó darabja egy (már meg nem mondom milyen típusú) fekete, sportos Mazda lett volna, bár kissé brutál áron, dehát nézelődni szabad. Csillagfelni, bőrülés, morcos, csinos. A motortér már kevésbé volt csinos azzal a retro barna celluxszal, amivel az összes motorba tartó cső át volt tekerve. Vastagon. Makettnek jó, beindítani már nem is akartam. Pár méterrel arrébb már figyelt engem, az amit én is kerestem.
Egy szimpla 97-es 406. Gyári, semmi extra, se hangszóró se rádió, viszont megkímélt állapotú.
Árban is megfelelő volt, a külső, és belső átvizsgálás után is rendben volt, mentem vele 1 kört, tökéletes. Kérdeztem is, az értékesítő kollegát, hogy lehet ez... Egy idős úré volt az autó, aki cserébe hagyta itt, egy új autóért ráfizetéssel. Tökéletes, az idős urak nem járnak driftelni, hanyagolják a gyorsulási versenyeket egyszóval bízhattam a dologban. Nem tudom, hogy a 406 szemelt-e ki engem, vagy én "őt" de ha már így rátaláltunk egymásra, ismervén a többi versenyző ár/érték arányát, visszük.

Persze a kisördög nem alszik. Nem telt el fél év, és valamiért már nem lett olyan erős a gyorsulása, és csörgött is valami indításkor. Katalizátor. Nem a torka véres, csak cserélni kell. 20.000. Azért, hogy működjön. Örültem, nemgond, a szerelők kicsit alánéztek, az alvázon egykét rozsdásabb csövet hegeszteni, cserélni, ennyi kellett. Akkor ott a műhelyben kezdett elkapni a gondolat, hogy ha már alapból ilyen kis csinos, mi lenne ha feldobnám. Valahogy így indul a függőség :)

Kezdetben elég a kisebb dolog: egy kis 1000 forintos króm kipufogóvég, dísztárcsák, új üléshuzat. Aztán rájössz, hogy egy alapból elegáns autón, ez a teszkós dolog elég vicces. Ekkor már tudtam: nem lesz megállás.
Először, a már amúgy is öreg, rozsdás kipufogót cseréltem, egy krómozott, duplavégű dobra. Durva hang, és komolyabb is, mint egy felhúzott teszkós krómvég ;)

Később elkezdtem keresgélni a neten, a "keményebb drogokat": Body kit (vagy ha úgy tetszik első- hátsó lökhárító, meg oldalszoknyák). Rengetegféle van 406 coupéra, 4 ajtós sedan-ra (aminek 1 dobja van és nem 2) már csak 2.

Az Enigma: (http://www.magnatuning.ro/hu/product/7421/Peugeot-40...)
és a General kit: http://www.magnatuning.ro/hu/product/4924/Peugeot-40...

A General esetében félő, hogy a képek 2000 utáni szériából származó 406-ról készültek (ezeknek az "orrán" fekete a rács), nekem meg 97-es, így ha pár mm-ben eltér akkor kuka. Ilyen árakkal pedig nem szivesen szórakozik az ember. Egy hónap e-mailezés egy hozzáértő szakemberrel, aki utána járt és kiderítette: ez a nekem való. Amikor igent mondunk a dologra, még 3 hónap, mire beszerzik.
El is felejted mit is akartál, aztán egyszercsak megérkezik. Szürke matt, műanyag darabok formájában, ami elég lelombozó, mert nem látod még a folyamat végét.
Visszatértem jóöreg szerelő barátaimhoz, akik a katalizátoron is dolgoztak, srácok, hoztam egy kis extrát. Örültek nekem, és ez nem irónia, ez a kis csapat, akiket találtam, tényleg imádják a munkájukat. Odavannak ezért. Nameg azért is, hogy darabokra szedjék a kocsimat, lerombolva a roncstelepi szintig, hogy még mielőtt elküldik festésre, rápróbálják a dolgot. Ekkor nagy kő esett le a szivemről: stimmel. Persze benne van az a fél milliméter hézag, de fehér gittel kitölthető, és feltűnésmentes.
Rendben akkor vágjunk bele, festés: 3 hét. Akkor 4 hónap alatt 10 évet öregedtem, úgy éreztem, ebből sose lesz semmi. Aztán lett. Megérkeztek a festett darabok, és 2x12 órás műszakban felkerültek
a spoilerek:
Telt-múlt sokáig az idő, és apróságokkal bővítettem: újabb tárcsák, szemöldök, alu pedálok, Momo Cobra Carbon váltó, és egy lexus stílusú hátsó lámpa ( http://dtmtuning.hu/product_info.php?products_id=441... imádom az ilyen kis karikás dolgokat, kicsit skyline-os), kis Monster matricák hátra és a kilincsekre, amolyan igényesen, valamint Isotta ablaktörlők. Nem mertem nagyobb dologba belevágni, egyrészt mert tudtam mivel jár, másrészt az anyagi keretek is megcsökkentek, már a tankolás is tuningnak minősül az utóbbi időben.
De tudtam, hogy kell valami. Eddig is megkaptam az utcáról odabiccentve "höhö, taxi", és nem szeretem, ha hozzá hasonlítják, bár a filmet imádom, de az a 406 igénytelenül van összerakva, előre egy löki, hátra egy brutálnagy szárny, ültetve,felnivze, és kész.
A többi már csak filmtrükk. A 2. részben előkerült hókotró csőr pedig mindennek a teteje, valljuk be: ami a mozivásznon, vagy a tévében menő, az a valóságban gyorsan nevetségessé válhat. Többek közt ez volt az oka (najó meg az ár is), hogy a szolidabb General szett került fel a sajátomra.
Mi kell még? Egy szárny. Nem taxis. Nem drága, 30.000-ért kinéztem egy evo típusú szárnyat, ismét érkeztek a műanyag darabok, bár most gyorsabban mint az előző esetben, ment a festés, 1 hét, és nemrégiben felkerült az utolsó elem is.

Most így nézünk ki belülről:
És így kívülről:
2009 január óta van meg a szépség. 15 éves. És transformers módjára alakult át, gyáriból, egy szexi döggé :)

Megvolt az újabb "adag" és egyelőre stop van. Sikeresen lenulláztam a tartalékom, és a jövő eléggé kétséges, az okokat, a romló fizetéseket, nagyobb terheket ismerjük. Persze beleestem abba az ördögi körbe, amibe a szilikonos plázapicsák: ha belekezdtél, sose lesz tökéletes, sosem lehet abbahagyni, soha sem vagy "kész".
A tervek már most megvannak, egy laza kis sport direktszűrő, belevághatnánk a motorháztetőbe is (süllyestész, rács), az ültetést és a felnit hanyagolni fogom, nem a magyar utakra való dolog. Legalábbis, ha nem csak tuning-showkra akarok járkálni (ahhoz pedig ez a fejlesztés még nagyon kevés). Nem, én hétköznapi szinten használom, és vagyok rá büszke, illetve arra az útra, és sok-sok kihívásra, amin keresztül kell menni ehhez.
Sokan azt mondják, minek költök ennyit, egy valljuk be: öreg autóra.
Adjam el, vegyek jobbat, stb. Hát nem. Amíg megy a motor addig nem, ha meg megáll akkor azt is kicseréljük, ha leszakad az egész alja akkor azt is, de ha az ember ennyi munkát, időt, pénzt, és energiát befektet valamibe, azt igazán a sajátjának érzi.
Összehozott a sors, és azóta is tart a "szerelem".

És az egész a Gran Turismoval indult, 98-ban.
Real Driving Passion. :)

Köszönöm, hogy benéztetek, akik további képekre kíváncsiak: http://www.facebook.com/gregt01

Respect,béke,csákány ;)
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
33. dorten  PlayStation.Community tag
2012.04.26. 11:32:58
LV3
"Mazda lett volna"
Hát vehettél volna egy MX3 -at. Ez jó úgy, ahogy van és nem kell rá monster matrica...
http://data.motor-talk.de/data/galleries/0/18[...]

Na de ne haragudj, nekem nem tetszik. Már maga az, hogy Peugeot, a kinézetről meg nem is mondok semmit.
PSN: HunRoli
32. Ruzsi  PlayStation.Community tag
2012.04.24. 22:55:44
LV10
Becsülendő, hogy ilyen jól fogadod a kritikát.
31. Sektor  PlayStation.Community tag
2012.04.24. 19:48:16
LV3
Válasz 28. wallace üzenetére:
Egyetértünk.
Mixing.Dj/Progressive
30. Greg-T  Kitiltott felhasználó
2012.04.24. 18:48:07
LV2
Válasz 26. Zozo8 üzenetére:
Tetszenek a fejlesztendő ötletek, többek között ez is volt a célom, ezzel a kis bloggal, valamiféle divatos szóval élve: "brainstorming" összehozása :)

ezúton is köszönök mindenkinek minden hozzászólást, az építő jellegű kritikák pedig további ötleteket adnak ;)
(csak az a kurva pénz :D)

29. HUN_GERGO  PlayStation.Community tag
2012.04.24. 16:32:19
LV15
Válasz 28. wallace üzenetére:
:)
28. wallace  Dark Passenger
2012.04.24. 15:25:05
LV18
Én inkább nem mondok semmit. Ha neked tetszik, gyakorlatilag csak az a lényeg.
27. Manic  PlayStation.Community tag
2012.04.24. 11:45:26
LV1
Szép lenne, de a Monster-es matrciát én is leszedném, mert főleg kívülről nagyon rontja az összképet. Meg a padlószőnyeg sem tetszetős.

Apróságok helyett meg inkább félretennék és először a kormányt, meg a középkonzolt cserélném ki valami modernebbre (esetleg még a műszarfalon a cuccokat)
26. Zozo8  PlayStation.Community tag
2012.04.24. 11:30:02
LV24
Választottál egy teljesen jó autót aztán szépen lassan elrontottad:)

Már ne haragudj hogy ilyet írok, de szerintem ha valaki már elkezd tuningolni akkor azt csinálja rendesen ez a semi-homasita állapot nem menő.

ami nem tetszik:
1)monster matricákat azonnal le
2)fekete szemöldök a lámpán?jól látom?ugye nem?
3)azok a krom izék a motorháztetőn...áh
4)beltér vissza gyárira
5)inkább járj dísztárcsa nélkül:)
6)ez a taposólemez ez...a kromozott váltógombbal...nee...

ami tetszik:
1)"Lexus style" hátsó lámpák
2)bár én a sajátomra ilyet nem raknék, de a body kittel sincs gond szerintem, a sallangok nélkül mutatna is
3)a spoiler se rossz
4)kipuff is okés
5)megkímélt normális autót vettél,nem az számított hogy benne legyen a 4karika/propeller faktor, hanem hogy működjön, rendesen.Ez dicsérendő.

ha megnézed a listát akkor azokat írtam negatívnak amitől a blogod elején megfogadtad hogy távol tartod magad.
"Aztán rájössz, hogy egy alapból elegáns autón, ez a teszkós dolog elég vicces."

szerintem így jól mutatna, amúgy gyárilag csak 14es a 406os felnie?:O ez meglepett azt hittem minimum 15ös a gyári méret.

És tényleg ne vedd bántásnak, vagy ilyesmi, csak írtad hogy szívesen fogadod a véleményeket, remélem nem sért, nem az a célom!
T.függő és -.len blog: http://zar-ido.blogspot.hu
25. Tevez11  PlayStation.Community tag
2012.04.24. 10:58:12
LV23
Grat,klassz verda,jól néz ki,ízlésesen van megcsinálva.
"A fakezemmel,lekaszabolok pár Baszadékot"ArgFan75
24. laguna028  PlayStation.Community tag
2012.04.24. 08:49:10
LV7
Azért ne a "cicáknak" csináld meg a járgányt ;)
23. Penge70  PlayStation.Community tag
2012.04.24. 08:19:44
LV22
Jól néz ki, grat:)
Francia autóknál, nekem is inkább a peugeot tetszik, a reault-tól viszont rosszul vagyok, annyira ronda a legtöbb.
A matricákat én is leszedném, és a krómot is (azok inkább sötét metál verdákon néz ki jól), de ez a tiéd, a te ízlésed, ha neked így jó akkor ne törődj a "rusnyázókkal".
22. Alien  PlayStation.Community tag
2012.04.24. 07:04:33
LV10
grat, szépen megcsináltad, bár én a krómot kivül-belül hanyagolnám (szvsz nem divat már), inkább carbon vagy matt fekete elemekkel kéne játszani.
21. tsabe  PlayStation.Community tag
2012.04.24. 06:52:41
LV12
Válasz 18. HUN_hatrix üzenetére:
szerintem is gagyi a monster logo, inkább egy gran turismo logo kéne rá.
PiPi
20. HUN_hatrix  The Saboteur
2012.04.24. 01:43:51
LV30
Válasz 14. JASZY38 üzenetére:
Szerintem a gumi jól néz ki.
Olyan verseny kerék hatása van.
PSN ID: HUN_hatrixx ... Nincs hiszti! ;)
19. HUN_hatrix  The Saboteur
2012.04.24. 01:40:00
LV30
Ja ...és szerezz be egy TAXI táblát a tetejére. :D:D:D:D:D:D
PSN ID: HUN_hatrixx ... Nincs hiszti! ;)
18. HUN_hatrix  The Saboteur
2012.04.24. 01:35:00
LV30
Válasz 16. Greg-T üzenetére:
Szerintem is a Monster matrica kuka...

Amit én még átalakítanék:
- az ajtó oldaláról a fekete díszlécet eltüntetni... lefestetni... tisztán.
http://www.kephost.com/images4/2012/4/24/9cha[...]
PSN ID: HUN_hatrixx ... Nincs hiszti! ;)
17. bundas01  Hivatásos Troll
2012.04.23. 22:34:53
LV20
Válasz 16. Greg-T üzenetére:
Akkor szerintem szedd le az összes krómos cumót, illetve a monster matricákat is kukáznám.
Na ez is egy m.f.,színtén nagy a pofája:D
16. Greg-T  Kitiltott felhasználó
2012.04.23. 22:29:21
LV2
egyébként hálás vagyok minden véleményért, ezekből tudok "tanulni"
:)
15. Greg-T  Kitiltott felhasználó
2012.04.23. 22:28:22
LV2
Válasz 14. JASZY38 üzenetére:
gumifestés: 14-es kerék optikai csalódás révén nagyobbnak tűnik, mivel ha belevágnék a felnizésbe, akkor az 30.000/db + 16-os kerékre már kell ültetőrugó szett, és a közeljövőben nincs erre 200.000-em :)

Volt egy nagyobb monsteres matrica a motorháztetőn, attól már megváltam, kicsit visszakanyarodtam a divatosból a cult irányba.

a tuning amatőr, ez tény :) mindent saját ízlés szerint válogattam, nem volt tanítómesterem ;)
2012.04.23. 22:18:44
LV4
A Kormorán gumit miért festetted ki? Az elég vicces :D
Egyébként jó lenne, a matricákat leszedném és a króm beütésű cuccokat, azok gagyi kinézetűek, falusi sviftre valók.
Talán az első maszk még ami kicsit...hmmm...megosztó kinézetű! A hátsó szárny viszont jó!
http://www.mkonzol.hu/ Konzolbolt Miskolc
13. Greg-T  Kitiltott felhasználó
2012.04.23. 22:13:06
LV2
amit már baromi régen keresek, de sehol se találok 406-ra, az valami normális headlight. angel-eyes stílusban gondolkodnék, de 206,405-re, meg coupéra van csak... pedig az még tényleg elférne
12. Greg-T  Kitiltott felhasználó
2012.04.23. 22:09:22
LV2
Válasz 11. bundas01 üzenetére:
:D
11. bundas01  Hivatásos Troll
2012.04.23. 22:06:03
LV20
Válasz 9. Greg-T üzenetére:
Ne viccelj, ilyen tükre Győzikének van.
Na ez is egy m.f.,színtén nagy a pofája:D
10. MazaHUN  PlayStation.Community tag
2012.04.23. 21:54:50
LV7
tutti nagyon grat:D
(a kevesebb néha több:)
independent
9. Greg-T  Kitiltott felhasználó
2012.04.23. 21:54:03
LV2
Válasz 7. bundas01 üzenetére:
Kéne valami műszerfal dekor (karbon szerű borítás), meg valami visszapillogó is: http://dtmtuning.hu/index.php?cPath=22_406

de hallgatom ma a híreket, és szomorodok
8. Greg-T  Kitiltott felhasználó
2012.04.23. 21:52:11
LV2
Válasz 7. bundas01 üzenetére:
Hát igen a belső nem millás cuccokból van, keresetileg nem állok úgy :)

Dehát a laikus "cicák" ezt nem szúrják ki
:D

Beltéren a váltókar ami komolyabb eresztés.
7. bundas01  Hivatásos Troll
2012.04.23. 21:47:58
LV20
Ne haragudj, de szerintem elég rusnya. Főleg a taposólemez utánzat a lábaknál. Persze meglehet velem van a baj, de ez rettentő bazári nekem.
Na ez is egy m.f.,színtén nagy a pofája:D
6. Greg-T  Kitiltott felhasználó
2012.04.23. 21:32:21
LV2
Válasz 4. HUN_Zsubi üzenetére:
Épp Dirt 3-at nyomtam, elkapott a ken block feeling ;)
5. HUN_ter  Dark Soul
2012.04.23. 21:25:07
LV26
durca!
So many games, so little time...
4. HUN_Zsubi  PlayStation.Community tag
2012.04.23. 21:07:32
LV12
Most komolyan, Monster matrica a kormányon?

Kívülről teljesen rendben van, a feketén hagyott tükrök kifejezetten jók.
Gyűjtői kiadások: http://mycollection.blog.hu
3. Misi3333  PlayStation.Community tag
2012.04.23. 19:43:49
LV5
szép! jó "kis" tuning... ;)
PlayStation all the way!
2. ALF22  Son of Liberty
2012.04.23. 19:37:28
LV26
dúrva és grat!!
én az amcsikat irigylem ebből a szempontból
ott akármilyen régi kocsit előveszel nagyon fel lehet pofozni
itt meg ami 15 éves mezei jármű azt már fikázzák,hogy szabaduljon meg tőle az ember

de itt a példa,hogy mit lehet kihozni európai kocsikból is
1. jime  non-alcoholic
2012.04.23. 19:23:15
LV29
Ejhaa, gyönyörű!!!:)
"wake up, you're dead!"
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV2
Kitiltott felhasználó
PSC Kredit
1482 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
vvv
Fórumhozzászólások száma:
9 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
550 db
Utolsó belépés:
2013.12.19. 11:08:59
Regisztráció ideje:
2011.02.21. 17:20:17
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea