PlayStation.Community Blog ›› karez

20 hozzászólás

2012.04.23. 16:45:18

Utolsó hozzászólás: taron

2012.04.25. 10:46:31

Megosztás
Értékeld a blogot!
Idén nyáron, végre megtudjuk honnan is jöttek az Űrutasok. De vajon azt fogjuk kapni, amit várunk? Most itt az idő hogy összeszedjük pontosan mi is lesz Ridley Scott új sci-fi-je, ami jelen állás szerint az Alien széria előzménye lesz.
2007-et írunk. A 20th Century Fox látva hogy mekkora kritikai és nézettségi bukás lett az Aliens vs. Predator - Requiem filmjük, úgy látták jobb ha erősen megfogják a gyeplőt, és a két szörnyeteg jövőbeli film szerepeit csak nagyon megfontolt és jó forgatókönyvet kapva engedik filmvászonra. Predator esetén Antal Nimród magyarbarátunk, és Robert Rodriugez fenegyerek már csináltak egy egész korrekt folytatást a láthatatlan gyilkoló gépből. Ami többé-kevésbé tényleg jól sikerült, de semmi újat nem mutatott. Persze nem is akart, hanem annyi év szünet után végre vissza akart térni oda, ami naggyá tette az előző két részt, és azt mondhatjuk, hogy ez sikerült neki is.
De...mi a helyzet az űr másik nagy fenyegetésével, a Xenomorf lényekkel? Akik tojásokban fejlődve, majd arcunkba ugorva és kifejlődve megmutassa, ki van a tápláléklánc legtetején? De mégis hogy folytassuk, ha már Ripley kalandjait lezárták, bár egy pöpett folytatták is?
Sokan persze azonnal rávágnák, hogy "Hát játszódjon a földön! Sok potenciál lenne benne!" . Igen ám, de látva hogy az AVP 2-ben hogy valósították meg, szerintem mindenki egyetért azzal hogy a banánfejű lények nem jó horror elemek a földre helyezve. Akkor marad az űr, de folytatni még így is nehéz, hisz szinte minden lehetséges módon kilettek írtva. És a köztük élő legenda inkább tovább élt a különféle képregények, regények, és videojátékos spin-offok tengerében. Nem, valami más kell ide. Valami új de a sorozathoz nagyon erősen kötődő dolog és ehhez egy ember kell, aki eltudja intézni.
És itt érkeztünk el Ridley Scott-hoz. A zseni, aki szökő évente jön ki egy új filmmel, de sajátos víziójának hála idővel igazi klasszikusok lesznek. Így volt ez a legelső Alien filmnél is. Híresztelésekkel ellentétben nem Ridley Scott álmodta meg az egész idegen szinopszist. Két tehetséges író Dan O'Bannon és Ronald Shussett hozták össze a történet alapjait, és évekig finomították azt. Miután kész lett az egész forgatókönyv hónapokig házaltak a filmstúdióknak, majd kicsivel később akkor még reklámfilmeket gyártó Scott-hoz is előkerült. Miután elolvasta, már telefonált is a két jó barátnak hogy "Fiúk, ez a történet zseniális! Holnap gyertek be egy beszélgetésre. Megcsináljuk a filmeteket". A történet további eseményeit nem szeretném tovább taglalni. Aki erre lenne, kíváncsi itt van egy oldal, ami minden egyes lépést elmesél a történet megszületésétől, egészen a forgatás érdekességig: Alien Adatbázis
Tehát adott volt az eredeti rendező. Aki bár bevallása szerint sose szeret folytatásokat csinálni, és többször is kijelentette, hogy esze ágában sincs visszatérni az Alien franchise-hoz, végül beadta a derekát, miután a 20th Century Fox megengedte neki hogy bármit elmesélhet, csak az maradjon az univerzumon belül. Scott pedig gyorsan rá is vágta: Előzmény rész!
Bár nem újdonság hogy egy híres sorozat kap egy előzmény szálat, de sokan már előre felhúzták a szemüket, hogy ugyan milyen előzményt lehetne csinálni? Persze erre nem is akar Scott válaszolni, mert így is el volt foglalva a történet kitalálásával. Ami először fiával, később Damon Lindelof, mindenki kedvenc LOST sorozat atyjával közösen kezdtek el írni. A nagy tervezgetés időközben érdekes fordulatot vett. Az eddig is tudni lehetett, hogy Damon egy zseni, de miután Ridley bácsival jobban belemélyedtek az előzmények kitalálásában, rájöttek hogy itt sokkal több mindent akarnak elmesélni, mint hogy megtudjuk kik és miért gyártották az idegeneket.
Kedves olvasó, emlékszel még a legelső filmben látott lezuhant idegen repülőgépre? És annak egyetlen már halott túlélőjére, aki egy navigátor vagy irányítópultra érte el a halál? Mindig is tudni akartad ki is volt ő, mért zuhant le, és mért volt a fedélzetén egy rakomány Alien tojás? Akkor barátom, ez a te filmed lesz.
Ezért változott meg a film címe is. De miről is van szó? Ha él benned az összes Alien film története, lassan neked is megindult a fantáziád az előzetest látva, hogy itt bizony fény derül végre mindenre. De ne szaladjunk ennyire előre, hisz mégiscsak 60 évvel korábban fog játszódni a történet, így nem is kell a közepébe ugranunk.
A történet a nem is olyan távoli jövőben játszódik. Ahol már az űrkutatás már nagyüzemben folyik, és bizony átléptük a hiper sebességet is. De egyszerű űrséták mellett semmi újat nem találtunk. Csupán nyersanyagot, de idegen életformát egyszerűen nem. Azt gondolhatjuk, hogy bizony egyedül vagyunk a nagy univerzumban. Ám egy nap valami történik. Egy kis régész csapat, akik már évek óta kutatják az emberiség ősi szokásait, végül olyasmivel szembesülnek, ami végre előrébb jutunk azon teórián hogy egyedüli értelmes lények lennénk.
Több ősi civilizáció festményein, kőtábláin mind mind ugyanaz a csillaghalmaz található, és ha összetesszük őket, egy adott csillagpontot mutat meg nekünk a tejútrendszeren. Azaz valakik már évezredek óta itt szokott járni a mi bolygónkra, de ahelyett hogy megtámadna vagy elfoglalna minket...csak figyel minket, de nem csinál semmit. És eme csillagtérképek nem egy helyszín megjelel ölésként vannak jelen...ez egy meghívás. Egy olyan meghívó, ami talán több minden új információt tud szolgálni nekünk. Lehet választ kaphatunk arra is hogy mi hogy jöttünk létre. Lehet megtaláltuk ős apáinkat?
A Wayland Company társaság is felfigyel erre, és mivel már évtizedek óta támogatják az űrkutatást, nem hagynak ki egy ilyen alkalmat. El is indítják pár kutatót és felfedezőt, hogy létesítsenek kapcsolatot eme megfigyelőkkel. Az egész expedíciót pedig a Prometheus nevű új űrutazásra és annak kutatására kifejlesztett űrhajóval fogják megtenni. A hajó ha úgy nézzük először fogják használni, hisz pont ilyen alkalmakra tervezték, hogy amint van hasonló értelmes forma a világűrben, a Prometheus elhozza nekünk, ugyanúgy mint a görög isten tette, hogy lehozta az emberek közé a tüzet.
De mint tudjuk Prometheus ezért nagy árat fizetett. Az emberek megharagudtak rá, hogy felnyitotta az emberek szemét. Büntetésül egy kőhöz láncolták, ahol egy óriási griffmadár marcangolta szét testét, és büntetésül még halhatatlanságát is meghagyták, hogy élete végéig újra, meg újra átélhesse a borzalmakat. Vajon most is ez fog történni?
Ennél többet nem is írok, vagy még én se tudok. Annyi biztos, hogy az előzeteseket, és írásokat látva tényleg valami újat fogunk kapni. Alapjába véve jobban meg fogjuk ismerni eme Űrutasokat, a szokásait, és még sok minden mást. Gondolom most arra vagy kíváncsi, hogy ennyi minden mellett, vajon a Xenomorf lények is megfognak jelenni?
Igen megfognak...vagy talán, mégsem úgy ahogy mindenki reméli. Ridley Scott már a projekt elején kijelentette, hogy igen, szerepelni fognak ezek a lények is a filmben. De nem ők kapják a hangsúlyt, de valami úton módon kapcsolódni fognak a sztorihoz, és szerepelni fognak. Ám mielőtt valaki örömtáncot járna, Scott azt is mondta, hogy nem a meg szokott formájában fogjuk őket látni. Persze semmi ok az aggodalomra. Eme információk ellenére is érdemes lesz megnézni a filmet.

És hogy mikor?
Idén 2012 Június 8.-án a mozikba fog kerülni Ridley Scott mester új sci-fi víziója.
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
20. taron  PlayStation.Community tag
2012.04.25. 10:46:31
LV5
hát ja ez moziban nézős lesz de véletlenül sem 3dé..........nem rontok el több filmet ezzel a hülyeséggel......várom! :D
Ar0nka
19. TCr64EU  Choose life
2012.04.25. 01:32:40
LV22
Válasz 18. simon7109 üzenetére:
Mi a jó abban?
"Mert a kamion a miénk és el akarunk menni vele!"
18. simon7109  PlayStation.Community tag
2012.04.25. 00:44:22
LV18
remélem Győrben lesz feliratosan moziban.
na meg remélem jó lesz a 3D is:)
PSN: misi2mezei
17. TCr64EU  Choose life
2012.04.24. 10:51:50
LV22
Válasz 16. Ego007 üzenetére:
Az viszont sajnos egyáltalán nem biztos, hogy lesz feliratosan valamelyik moziban.
"Mert a kamion a miénk és el akarunk menni vele!"
16. Ego007  Admirális Generális
2012.04.24. 10:46:35
LV10
Egy biztos, hogy nem szinkronosan fogom a moziban megnézni, már a szinkronos bemutatója a moziban is szenvedés volt.
15. jime  non-alcoholic
2012.04.24. 08:27:31
LV29
Jajj, nagyon várom már a filmet:)
"wake up, you're dead!"
14. TCr64EU  Choose life
2012.04.24. 08:22:41
LV22
Válasz 12. bundas01 üzenetére:
Ridley Scott. ;-)

Melyik 2D moziba érdemes elmenni mostanában?
Utoljára az Aréna Plázában néztem a HP8-at, retekszar volt a kép és a hang...
"Mert a kamion a miénk és el akarunk menni vele!"
13. Alien  PlayStation.Community tag
2012.04.24. 07:08:41
LV10
kötelező mozi szvsz.

jó írás!
12. bundas01  Hivatásos Troll
2012.04.23. 22:54:29
LV20
Válasz 11. metadata üzenetére:
Az AvP 1-ről se gondoltam volna, hogy elkefélik. Szinte lehetetlen volt. Aztán simán ment nekik.
Na ez is egy m.f.,színtén nagy a pofája:D
11. metadata  PlayStation.Community tag
2012.04.23. 22:45:07
LV15
Válasz 9. bundas01 üzenetére:
Szvsz nem lesz elbaltázva. A zenéje is nagyon üt.
FatHead
10. tgabesz  PlayStation.Community tag
2012.04.23. 22:18:24
LV14
Válasz 8. wooltur üzenetére:
Miért?
9. bundas01  Hivatásos Troll
2012.04.23. 22:11:58
LV20
Miért érzem úgy, hogy el lesz bázva a film?
Na ez is egy m.f.,színtén nagy a pofája:D
8. wooltur  PlayStation.Community tag
2012.04.23. 21:50:26
LV16
Ezt a filmet eretnekség nem a moziba nézni!!
R.I.P. Brúnó :-(
7. HUN_GERGO  PlayStation.Community tag
2012.04.23. 20:00:30
LV15
Válasz 1. Penge70 üzenetére:
Bizony, moziban nézős lesz. :)
2012.04.23. 18:23:15
LV3
Válasz 5. karez üzenetére:
Hmm!Efelett elsiklottam, köszi!
Legalább van még egy indokom amiért azonnal megnézem mind a 3 trailert. ;D
Ami nem pusztít el az erősebbé tesz!
5. karez  PlayStation.Community tag
2012.04.23. 17:56:47
LV4
Válasz 3. Valentin üzenetére:
Ezért is az a "lény" vagy ismertem nevén az Űrutas lesz a fő kapcsoló része a filmnek. :)
Ő adta le az üzeneteket, feltehetőleg vele fognak találkozni a szereplők is. És van rá egy százasom hogy picit morcosz lesz valami miatt, és ezért ki is engedi a "házi állatkáit". :)

Ha megfigyeled az előzetesekben többször is feltűnik a maga 4-5 méter magasságában, még ha pár másodperc erejéig is. Köztük az is látható, ahogy beleül a végső "koporsójába". ;)
4. martin  Főszerkesztő
2012.04.23. 17:55:33
LV27
Válasz 3. Valentin üzenetére:
Több trailer és kép is van már, sokkal magasabbak, mint az ember.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
2012.04.23. 17:45:42
LV3
Remek ízelítőt nyújtottál! :)
Az Alien franchise-t mindig is nagyon kedveltem, leginkább az első két rész volt, ami elsöprő sikert aratott nálam. Köszönhető James Cameron és Ridley Scott zseniális rendezésének. A 3-4...szódával elment, és én azért az AVP-kel is elvoltam.

Erre az előzményre nagyon kíváncsi leszek. Nem tudtam, hogy ez Prequel lesz az Alien 1hez. Ami viszont feltűnt nekem...az Alien 1ben a lezuhant űrhajóban ugyebár találnak egy csontvázat. Az a maradvány - bár humanoid - sokkal nagyobb, mint egy átlagos ember csontváza. A filmben látottak alapján az a csontváz kb 4-5 méter nagyságú lehet. Kíváncsi leszek, hogy erre figyelni fog-e a rendező, vagy meg lesz-e magyarázva, hogy ha az a múmia egy emberi maradványt takar, akkor miért volt nagyobbnak ábrázolva a legendás Alien 1ben?
Ami nem pusztít el az erősebbé tesz!
2. martin  Főszerkesztő
2012.04.23. 17:37:31
LV27
A film első és utolsó 5 percét várom a legjobban.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
1. Penge70  PlayStation.Community tag
2012.04.23. 17:10:35
LV22
Nagyon várom már a filmet, szerintem moziban nézős lesz.
Amúgy köszi az ismertetőt, remek lett:)
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV4
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
3098 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Kovács Gergely
Fórumhozzászólások száma:
1333 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
324 db
Utolsó belépés:
2016.02.22. 00:23:52
Regisztráció ideje:
2008.10.22. 17:10:20
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea