PlayStation.Community Blog ›› VictorVance

9 hozzászólás

2012.03.20. 20:09:50

Utolsó hozzászólás: VictorVance

2012.03.21. 18:37:55

Megosztás
Értékeld a blogot!
Rocky III (Rocky III – 1982)
Az 1979-es Rocky II után nem volt kétséges hogy Stallone végül trilógiává bővíti sorozatát, amely híressé tette. A harmadik felvonás három évvel követte a másodikat, valamint szintén '82-ben készült el a Rambo első része, amelynek sikere csak tovább növelte Sly sztár-státuszát. Bár a vietnámi veterán sztorija rengeteg kritikai elismerést hozott Stallone-nak, azért a Rocky III jóval nagyobb pénzügyi siker lett, az előző két rész fényében ez nem is csoda.

A történet ezúttal nem közvetlenül követi az előző részt, a film körülbelül két perc alatt összefoglalja hogy mi mindent történt eddig Rocky-val a bajnoki cím elnyerése után. Természetesen az első jelenetben rögtön a második rész végi meccset látjuk. Rocky kiüti Apollo-t, elnyeri a nehézsúlyú bajnoki övet. Milliókat keres, új házat vesz, reklámokban szerepel, az emberek rajonganak érte, a címét tízszer védi meg. Szóval az élete nagyon rendben van, sőt még szobrot is állítanak neki, azon a lépcső tetején, ahová egykor mindig felfutott és ünnepelte magát. Sikersorozata akkor ér véget mikor a brutális Clubber Lang (Mr. T) a második menetben könnyen kiüti Rocky-t és elhódítja tőle a világbajnoki címet. Rocky összeomlik, és amikor a meccs végén meghal apjaként szeretett edzője Mickey, mindent felad. Mielőtt azonban szögre akasztaná kesztyűit, egykori ellenfele, Apollo Creed meggyőzi arról, hogy csak úgy szerezheti vissza becsületét, ha ismét megküzd Lang-el.

Stallone ezúttal is nemcsak a történetet írta és a főszerepet játszotta, hanem a filmet is ő rendezte. Karaktereit ezúttal is rengeteg motivációval ruházta fel, ám Rocky személyisége itt már majdnem teljesen más mint az első két részben. Kikupálódott, fürdik a dicsfényben, bebeszélte magának hogy nincs az az ember aki őt legyőzné. Sokan rótták fel negatívumnak hogy Balboa itt már csak egy érzéketlen izomagyú, de szerintem nem így van. Most is vannak érzelmei, lelki vívódása itt is lényeges hangsúlyt kap. Szóval semmiképp se fogjuk fel hibának hogy Rocky megváltozott hiszen a három évvel járunk a második rész után, annyi idő alatt pedig valamennyire megváltozik a ember, főleg Rocky aki megvalósította az amerikai álmot és ünnepelt csillag lett. Persze Sly nem hagyhatta így figuráját és ismét nagy kihívás elé állította, amely nem más minthogy Rocky visszaszerezze becsületét, megküzdjön saját démonaival, mert anélkül nem lehet önmaga. Szóval a motiváció most is megvan a figurában, mert ennek hiányában Rocky nem is Rocky. Mint ahogy szív nélkül sem menne az egész. És az természetesen itt az is megvan, igaz már nem olyan mértékben mint az előzményekben.

Maga a fő cselekmény csak a film közepétől indul be, addig kapunk egy felesleges jelenetet, amiben Rocky megküzd egy Villámszáj nevű pankrátorral (akit az akkor még feltörekvőben lévő Hulk Hogan alakít). Véleményem szerint majdnem vicc kategóriába ment a jelenet, de azért ha az összképet nézzük nem annyira borzasztó. Nem tudom mi szükség volt erre a jelenetre, valószínűleg az lehetett az oka hogy Stallone nem tudott mit kitalálni hogy kitöltse a másfél órás játékidőt. Mindenesetre ez a rész is a filmhez tartozik, ezért valamennyire lehet tolerálni. Előnye hogy legalább izgalmas és nem megy unalomba, Hulk Hogan voltaképp önmagát adja mint a ringben, csinálja a műsort, a bírót a közönség közé dobja, majd maga is beugrik és csak úgy repülnek össze-vissza a fogak. Végül Rocky valamennyire lenyugtatja, aztán kiderül a pankrátorról hogy nem is annyira állat. Mindegy, azért jókat lehet röhögni a jelenet nézése közben.

A drámai elemek voltaképp Rocky veresége és Mickey halála után indulnak be. Egykori ellenfele Apollo Creed segítségét ajánlja, amit Rocky elfogad, de nem igazán akarja az egészet. Apollo karaktere itt sokkal lazább és szerethetőbb, látszik hogy segíteni akar az összeomlott bajnokon. Carl Weathers ismét remekül kelti életre a fekete izomkolosszust, az összes rész (amelyekben szerepel persze) közül itt a legjobb. Voltaképp mindenki egy kicsit más lett, kivéve Paulie aki itt is ugyanaz a bugyuta, akaratos és telhetetlen ember aki volt. Rocky-hoz hasonlóan Adrian jelentős változáson ment keresztül, már sokkal bátrabb, be is olvas Rocky-nak, mire az megint elkezd keményen edzeni. Sok kritika érte ezért a szereplőt, de mint már korábban mondtam mindenki változik (Adrian szavaival élve: "Bunyóssal élek"). Az edzésjelenetek mint az előző részek esetében, itt is fantasztikusak, Rocky itt már a tengerparton fut, táncszerűen mozog az edzőteremben és úszik. Mindezt Bill Conti híres hattyúdalára. Véleményem szerint kellett egy kis változatosság az edzést illetően, egymás után harmadszorra már nem nagyon lehetett volna bemutatni megint a lépcsős futást. Ha már a zenéknél tartunk, érdemes megemlíteni hogy itt hangzik el a Survivor együttes "Eye of the Tiger" című híres zenéje, amely minden idők egyik legjobb filmes betétdala lett, mind a mai napig játsszák a rádiók.

A főellenfelet alakító Mr. T eléggé közepesen alakít, egyrészt elhisszük neki hogy tényleg formában van és a ringben dózerként viselkedik, de játéka néha megmosolyogtatja az embert, annyira pattog és hadarja a szavakat. Mindezek ellenére hiteles ellenfele Rocky-nak, igaz közel sem annyira méltó mint Apollo volt. A film végi meccs ezzel szemben remekül meg lett csinálva (semmiképp se nézzük realisztikusan!), most is repülnek a keményebbnél-keményebb ütések, bár most nem küzdik végig mind a 15 menetet, de attól még nem kell szégyenkeznie ilyen téren a filmnek. Szóval úgy gondolom a Rocky III egy megint korrekt folytatás, igaz kicsit más a hangulata mint az előző részeknek, de én néha hangyányit jobbnak is éreztem mint a Rocky II-t. Ha nem készült volna több rész, akkor azt mondanám hogy ez méltó lezárása volt a trilógiának, de így hogy hátra van még ugyanennyi, ezért csak annyit mondok, ez egy kellemes harmadik rész, kicsit más, de mindenképp jól működő ötletekkel.

80%
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
9. VictorVance  Szerkesztő
2012.03.21. 18:37:55
LV18
Válasz 8. simon7109 üzenetére:
Apollo-t énis sajnáltam, de végülis a cselekmény és a dramaturgia szempontjából szükséges volt a halála, hiszen Rocky csak ennek hatására lépett újra a ringbe, bosszút akart állni.
Örülünk?
8. simon7109  PlayStation.Community tag
2012.03.21. 18:05:43
LV18
Az imént néztem meg:)
tényleg jó,csak kár,hogy ez már 30 percel rövidebb mint az előző 2:(
Na jöhet a 4.
A 4. részt valahogy nem bírom annyira.Jónak jó,de kár,hogy meghal Apollo:(
PSN: misi2mezei
7. wallace  Dark Passenger
2012.03.21. 08:36:04
LV18
Válasz 4. VictorVance üzenetére:
Vagy a promó meccs végén mondja Rocky:

"Charity hurts sometimes." :))
2012.03.20. 23:23:59
LV3
A végén lévő meccs tényleg nagyon jó, meg úgy maga az egész film kellemes alkotás :)
De nálam akkor is az 1 és a 4 a kedvenc!
Ami nem pusztít el az erősebbé tesz!
5. Misi3333  PlayStation.Community tag
2012.03.20. 21:09:29
LV5
uuu klasszikus de én nekem a kettő a best! :D
PlayStation all the way!
4. VictorVance  Szerkesztő
2012.03.20. 20:54:21
LV18
Válasz 3. wrestler_laci üzenetére:
Nekem az a kedvenc mondatom mikor Villámszáj bevonul a csarnokba és Rocky csodálkozik:
- Miért viszik?
Mire Mickey:
- A lábán jár:D
Örülünk?
2012.03.20. 20:36:23
LV3
Jó film.
Kedvenc mondatom, amikor a riporter kérdezi Lang-et.
Mi várható a ringben?
Fájdalom. :D
2. Penge70  PlayStation.Community tag
2012.03.20. 20:28:58
LV22
Ezt is imádtam:)
Mr. T remek választás volt, a végét többször is megnéztem anno, annyira fasza volt:)
1. Onimushaman  Szerkesztő
2012.03.20. 20:20:41
LV24
Ez is jó rész még.
señor
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV18
Szerkesztő
PSC Kredit
16460 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Vlagyimir
Fórumhozzászólások száma:
6170 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
4847 db
Utolsó belépés:
2019.12.14. 19:13:09
Regisztráció ideje:
2009.09.21. 14:17:16
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea