PlayStation.Community Blog ›› VictorVance

20 hozzászólás

2012.03.08. 20:28:31

Utolsó hozzászólás: NAGYMESTER666

2012.10.09. 10:41:18

Megosztás
Értékeld a blogot!
Uncharted 3: Drake’s Deception – A történet

A továbbiakban az Uncharted nevű játék harmadik részének a (többé-kevésbé) részletes történet-leírásáról lesz szó. Előtte azonban szeretném elmondani hogy mennyire rajongok Nathan Drake kalandjaiért, az Uncharted széria nemcsak egy kiváló játékot, hanem hatalmas élményt, felülmúlhatatlan, megunhatatlan kalando(ka)t jelent számomra. Tisztában vagyok vele hogy nagyon sok gamer hadilábon áll az angollal, ezért hoztam létre egy ilyen bejegyzést. Törekedtem a helyes és pontos leírásra, kicsit (nagyon?) talán hosszabb is lett a kelleténél, de remélem élvezni fogjátok az olvasását!


Nem csűröm-csavarom tovább a szót, kezdődjön eme remek kalandjáték izgalmas és felülmúlhatatlan történetének ismertetése.
Nathan Drake, barátjával, Victor Sullivan-el egy Londonban található Pelican Inn nevű kocsmába tartanak. Ott találkoznak Charlie Cutter-el és Talbot-al, hogy lebonyolítsanak egy üzletet, amely során Drake tekintélyes mennyiségű pénzösszeg ellenében odaadja hőn szeretett gyűrűjét, amit mindig a nyakában visel. Nathan és Sully megvizsgálják a pénzt, amiről hamar kiderül hogy hamis, így verekedésbe keverednek a kocsmában található gengszterekkel, miközben Charlie és Talbot elmenekül. Miután mindannyian kiérnek az utcára, megjelenik Katherine Marlowe, egy régi ismerős, aki letépi Drake nyakáról a gyűrűt. Nate megpróbál utánamenni, mire Cutter lelövi őt és Sully-t is. Marlowe dühős lesz, majd beül a kocsijába és bandájával együtt hátrahagyják a gyilkost.

A történet visszaugrik 20 évvel ezelőttre. Az akkor még csupán 15 éves Nathan Drake a kolumbiai Cartagena-ban kóborol, Sir Francis Drake gyűrűjét keresve, amelyet egy múzeumban talál meg, ám az őrök kidobják, mivel tolvajnak nézik. Még ezelőtt felfedezi az akkor 40 éves Victor Sullivan-t, aki a vitrin körül mászkál, és annak zárjába próbál bedugni egy kulcsot. A férfi felkelti Nate érdeklődését, és a fiú követi őt, egészen egy kulcsmásolóig, majd onnan a piacig (közben a fiatal Marlowe is csatlakozik hozzá). Nate egy régi trükkel ellopja Sully-tól a kulcsot, majd éjszaka betör a múzeumba és magához veszi Drake gyűrűjét, ezen kívül pedig egy titokzatos rejtjelező korongot is talál. A felfedezés örömét Marlowe és Sully (na meg egy rakás gonosztevő) töri meg, de Nate megszökik előlük, a háztetőkön keresztül. Végül az egyik fegyveres sarokba szorítja, de Sully végül megmenti. Egy kocsmába viszi, ételt is italt ad neki, majd megkérdi tőle hogy miért lopta el a gyűrűt. Nate azt állítja hogy ő maga Francis Drake leszármazottja, tudva azt a tényt hogy a férfi bár házas volt, de a felesége sosem szült neki gyereket, viszont lehetséges az hogy egyik kalandja során utódja fogant. Nate elmondja hogy mikor Erzsébet királynő 1581-ben lovaggá ütötte Sir Francis Drake-et, egy gyűrűt adott neki ajándékba. Továbbá elmeséli hogy Drake-nek 6 hónapig tartott mire elhajózott Kelet-Indiába. Mivel Drake híres volt kiváló hajózási képességeiről, egy ilyen út nem tarthatott volna egy hónapnál tovább, ezért Nate úgy gondolta hogy elrejtett valamit, valamit ami a királynőtől kapott titkos küldetésből származott, esetleg valami hatalmas mennyiségű kincset, amelyet még sosem találtak meg. Ez volt az oka annak hogy Nate a gyűrűt és a dekódert is megakarta szerezni. Azonban patthelyzet állt elő, mivel Nate a gyűrűt, Marlowe pedig a dekódert birtokolja. Sully végül a szárnya alá veszi a fiút, a mentora és egyben apja helyett apja is lesz egy személyben.

A történet a jelenben folytatódik. Marlowe és bandája eltűnnek a londoni éjszakában, Cutter pedig jelez Nate-nek és Sully-nak hogy felkelhetnek. Kiderül hogy ők hárman egész idő alatt együtt dolgoztak és hogy Cutter szándékosan épült be Marlowe csatlósai közé. A trió követi Marlowe nyomait a sikátorokon keresztül, majd Chloe Frazier is feltűnik, egy furgonból száll ki, mivel az ő reszortja biztosítani hogy mindnyájan eltudjanak menekülni. Miután Nate, Sully és Cutter (Chloe a kocsiban marad) követik a nyomokat, rátalálnak egy föld alatti járatra, majd egy könyvtárra, ahová a nő már befészkelte magát. Marlowe megpróbálja beletenni a gyűrűt a dekódolóba (mivel a szerkezet csak így működik), kiderül hogy Nate átverte őket, és a gyűrű csak egy olcsó hamisítvány. A nő így rájön hogy az egész csak egy trükk volt és hogy még mindig életben vannak, így őröket állít mindenhova, ő pedig Talbot-al egyetemben elhagyja a könyvtárat. Nate kihasználja az alkalmat és körülnéz a könyvtárban, és megszerzi T. E. Lawrence (becenevén Arábiai Lawrence) naplóját és a dekódolót, amelyet John Dee készített. Nate beteszi a gyűrű a dekódolóba, mire az a „LONGHIDDEN” szót adja ki. Hamar rájön hogy ez egy anagramma, majd megfejti az üzenetet. Kiderül hogy az anagramma Francis Drake hajójára, a Golden Hind-ra (Arany Szarvas) utal. Ezen a nyomon elindulva átkutatják a könyvtárat, és megtalálják azt a szarvas fejet, amely egykor még a hajóhoz tartozott. A belsejében pedig egy térképet találnak, amelyet maga Francis Drake hagyott ott. Hirtelen azonban fegyveres emberek támadnak rájuk, így menekülőre kell fogniuk a dolgot, a találkozási pont rohannak, ahol Chloe már várja őket. Beszállnak a furgonba és sikeresen elmenekülnek, egyenesen a búvóhelyükre, ahol folytatják a bizonyítékok megvizsgálását. Nate elmondja hogy Erzsébet királynő Sir Francis Drake-et és John Dee-t bízta meg azzal hogy menjenek Arábiába és találjanak meg egy elveszett várost (a várost csak a Koránban említik meg, Ubar néven). T. E. Lawrence kiderítette hogy a város a Rub ’al-Khali sivatagban van, és a mérhetetlen gazdagság bölcsője, a helyet pedig a Sivatag Atlantiszának nevezte el. A Lawrence által készített dokumentumokból megtudják hogy a keresztes lovagok is keresték az elvezett várost, és hogy a város pontos elhelyezkedését egy francia kastélyban és egy szíriai fellegvárban tudhatják meg.

Nate és Sully Kelet-Franciaországba utaznak, egy elhagyatott romos kastélyba, ami egy erdő közepén található. Miután Nate likvidálta Talbot néhány emberét, a főépületbe mennek Sully-val, majd egy föld alatti barlangon keresztül egy kriptába jutnak. Egy koporsóban megtalálják az amulettet, amely képes lokalizálni hogy pontosan merre menjenek Jemenben, azonban Talbot emberei már felfegyverkezve várják őket a kijáratnál. Talbot megparancsolja egyik emberének Harris-nek hogy vegye el Nate-től az amulettet, aki ellenkezik, mire Talbot rálő, de a golyó szerencsére csak súrolja a bőrét. Nate végül odaadja a tárgyat, de ekkor hirtelen pókok bukkannak elő és megölik Harris, Talbot azonban még időben megszerzi az értékes amulettet. Az embereivel együtt elmenekülnek, így elzárva Nate-et és Sully-t a külvilágtól. A két bajtárs talál egy üreget, amelyen keresztül elmenekülnek, épphogy csak túlélik a pókok támadását, de mikor visszatérnek a főépületbe észreveszik hogy Talbot emberei felakarják égetni az egész kastélyt. Majdnem odavesznek, de végül ép bőrrel megússzák a tűzvészt, utána pedig egyből Szíriába mennek, mivel tisztában vannak vele hogy Talbot is odatart, valamint nagy esély van rá hogy a gengszterek Chloe-t és Cutter-t is követték (akik szintén a fellegvár felé igyekeznek).
Végül Szíriában megtalálják mindkettejüket egy vár környékén. Charlie megmutatja Nate-nek a naplót, amelyből az derül ki hogy Erzsébet királynő rendelkezett egy titkos kém társasággal, akik egy dolgot akartak: irányítsák ellenségeiket, így kihasználva őket, hogy még nagyobb hatalomhoz jussanak. Marlowe ennek a társaságnak a feje. A napló egy rejtett utalást is tartalmaz („ahogy fent, úgy lent is”), amelynek segítségével a csillagképekből és a különböző szimbólumokból megtudják hogy hol található a második kripta rejtett bejárata. Közben Talbot feltűnik és egy pisztolyból Cutter nyakába lő egy különös szérumot, amitől a férfi zavart lesz és agresszív, társai ellen fordul (de még ezelőtt Talbot elveszi a férfitől Lawrence naplóját). Össze-vissza hablatyol, ám az értelmetlen beszédéből Nate kikövetkezteti hogy hogyan lehet bejutni a kriptába, eltol egy kődarabot és így a csapat egy alagútban találja magát. Megtalálják a második amulettet is, így már pontosan tudják hogy Jemenen belül hol található a következő nyom. Azonban a fellegvárból kifelé jövet Talbot emberei megjelennek, így ismét csak menekülniük kell. Heves tűzharc után Marlowe és Talbot sarokba szorítja őket, majd utóbbi arra kéri Cutter-t (aki még mindig a szer hatása alatt van) hogy ölje meg a barátait. Cutter felülkerekedik, így egérutat nyer Nate-éknek, akik nagy lendülettel átugranak egy hosszú fadarabra, amely ezután le is szakad. Cutter viszont ennek ellenére is megpróbál leugrani (mivel közben Marlowe felgyújtotta előtte az egyetlen menekülési lehetőséget). Charlie végül bátorságot vesz magán, leugrik, de eltöri a lábát. A többiek segítenek neki, végül egy turista busz segítségével menekülnek el Talbot emberei elől. Mivel Cutter súlyosan megsérül, ezért kénytelen kiszállni a buliból, s vele együtt Chloe is így tesz hogy segítsen sérült barátján, így csak Nate és Sully utazik Jemenbe.

Épségben megérkeznek az Arab-félszigetre, a reptéren pedig találkoznak Elena Fisher-el, aki újságírói engedélyeket ad nekik, mivel így nem fognak feltűnést kelteni a városban. Miután elhagyják a repülőteret Elena kérdőre vonta Nate-et, a motivációjáról kérdezgeti és kifejezi aggodalmát Sully iránt, de Nate-et jobban érdekli az a tény hogy a nő még mindig hordja a jegygyűrűjét az elhidegült házasságukból. Elena azzal magyarázza a dolgot hogy ez „nagy segítséget nyújt a világnak ezen a részén”. Elena elvezeti őket a városba, de ahogy a régi kerületbe érnek észreveszik hogy a rendőrség kordont állított fel. Sikeresen kikerülik a blokádot, majd ezután Nate meglátja Talbot-ot és követi őt egy szállodába. Végül Talbot észreveszi Nate-et, verekedni kezd vele, majd kihajítja egy ablakon, de Drake-nek sikerült visszaszereznie a naplót, amit Talbot lopott el Cutter-től Szíriában. Miután egy piacon megküzd Marlowe néhány pribékjével, újra találkozik Sully-val és Elena-val, és együtt rábukkannak egy ősi ciszternára. Egy sor rejtvényen túljutva rátalálnak egy lámpásra, amelyet meggyújtanak s az megmutatja a csillagképet, amely a Sivatag Atlantiszához vezet. A triót húsevő pókok támadják meg, azonban ők sikeresek elmenekülnek. A város utcáira kiérve azonban Nate-et meglövik egy hallucinogén lövedékkel, amitől a férfi eltávolodik barátaitól, Talbot hangját követi, majd végül elájul. Amikor felébred a hallucinációból egy kávézó asztalánál találja magát, Marlowe, Talbot és egy kalóz társaságában.

Ekkor kiderül hogy Nate valójában nem Sir Francis Drake leszármazottja, és különböző dolgok derülnek ki a múltjáról (anyja öngyilkos lett, apját szövetségi bűnök miatt körözték, gyerekkora egy idejét árvaházban töltötte, majd megszökött onnan), és Sully-val való kapcsolatáról. Drake úgy tesz mintha nem zavarná a dolog, de megijeszti az a tény hogy Marlowe Elena-ról is tud mindent. A nő azt ígéri hogy semmi sem fog történni elhidegült feleségével, ha ő segít nekik megtalálni Victor Sullivan-t. Amikor Nate ezt visszautasítja, Marlowe felhívja a férfi figyelmét arra hogy bár már órák óta eltűnt, Sully mégsem kereste őt. A csüggedt Nate csendben ül, miközben Marlowe tájékoztatja őt hogy sikerült elfogni Sully-t és felkészültek rá hogy kivonják őt a forgalomból. A növekvő kétségbeesés hatására Nate felborítja az asztalt és üldözőbe veszi Talbot-ot, utcákon, tetőkön, piacokon keresztül üldözi a férfit, míg végül egy kertben utoléri. Egy brutális verekedés után, Nate-et kiüti a Rameses nevű kalóz.

Az eszméletlen Nate-et Rameses egyik elhagyott hajójára viszik. Ébredésekor megtudja a kalóztól hogy Marlowe busásan fizetett azért hogy öljék meg őt, de Rameses úgy döntött hogy életben hagyja, amíg meg nem tudja tőle az elveszett városnak a pontos helyét. Nate elmondja a kalóznak hogy fogalma sincs hol található, mire az kínzással fenyegeti a férfit, majd hozzáteszi hogy a társa talán segítőkészebb lesz. Nate elkezd aggódni, mert attól fél hogy esetleg Elena-t és Sully-t is elfogták, de Rameses elmondja hogy Victor Sullivan-t egy tengerjáró hajón tartják fogva, készen állva arra hogy kiszedjék belőle a szükséges információkat. Rameses távozása után Nate kiszabadul a fogságból, elintézi az őröket, majd a hajó belsejéből elmenekülve egy hajótemetőben találja magát, rengeteg hatalmas ronccsal. Követi Rameses-t a kikötőbe, és végül feljut a tengerjáróra, majd kihallgat egy beszélgetést, s ebből megtudja hogy Sully-t a hajó rakterében tartják fogva. Azonban odaérve kiderül hogy az egész csak egy átverés volt, Rameses bevallja hogy Sully nincs a hajón. Nate-et fegyveres kalózok veszik körbe, de ő szembeszáll velük, meglövi Rameses-t, majd felrobbant egy kézigránátot, aminek köszönhetően egy lyuk keletkezik a hajótesten, így a víz elkezdi elárasztani a rakteret. A hajó ide-oda mozog, meg végül egy autó becsapódik a falba, majd fel is robban, a tengerjáró ezután 90 fokban elfordul, Nate pedig kétségbeesetten elkezdi keresni a kiutat. Egy hatalmas ebédlőben találja magát, a kijárat felé indul, de ekkor lövéseket hall. A súlyosan megsebesült Rameses elátkozza Drake-et majd puskájával kilövi a tetőüveget, így a hajó belsejébe bejut a víz, és szökőárat okoz. Nate végül megmenekül a felborult hajóról, amelyet aztán elnyel a tenger mélye.
Nate a jemeni tengerparton tér magához, majd elmegy Elena lakására. A nő azt hitte volt férjéről hogy meghalt és mikor meglátja nagyon megörül neki, hosszan átöleli, mire Nate azzal viccelődik hogy amit csinál azt ebben az országban elítélik (vagyis a fizikai kontaktust Jemenben). A nő annyit válaszol: „Fogd be!”. Majd felvázolja a helyzetet: Marlowe és csapata fogva tartja Sully-t. Egy konvojjal haladnak a Rub ’al-Khali sivatagon keresztül az elveszett város felé. Marlowe két napos előnyben van, így a felzárkózás gyalog vagy kocsival majdhogynem lehetetlen. Elena rájött hogy létezik egy teherszállító repülőgép, amely fegyvereket és járműveket szállít a konvojnak. Nate és Elena eldöntik hogy együtt mentik meg barátjukat. Így ha fellopakodnak a repülőre, behozhatják a lemaradást és megmenthetik Sullivan-t. Mivel a repülő hajnalig nem száll fel, a nő ragaszkodik hozzá hogy Nate lepihenjen. Leülnek a kanapéra, amelyen Drake a nő ölébe helyezi a fejét, majd megkérdi Elena-tól hogy egyedül elindult volna-e Sully-ért, mire ő csak annyit válaszol: „Bármit megtennék azért hogy megmentsem”. Nate nagyon méltányolja ezt. Elena elkezdi simogatni a férfi haját, miközben Nate kimerülten próbálja elmondani amit gondol, bevallani a nőnek hogy szereti, de a fáradtágtól alig tud szóhoz jutni. Elena csupán egy egyszerű „tudommal” válaszol. Ahogy Nate lassan elszenderül, megsimogatja a nő bal kezét (amelyen a jegygyűrűt hordja) és bocsánatot kér tőle. Elena szájából ismét csak egy „tudom” hangzik el.

Másnap kora reggel Nate és Elena megérkeznek a repülőtérre, és elindulnak a teherszállító gép felé, miközben zaj nélkül elosonnak az őrök mellett, legvégül pedig már csak egy magas kapu áll az útjukba. Nate észrevesz egy dzsipet, majd utasítja Elena-t hogy várja meg amíg felmászik a kapun hogy onnan segítsen neki. A férfi azonban egyedül mászik át, és elmondja a nőnek hogy üljön be a kocsiba és menjen el, mert nem akarja megint megkockáztatni hogy elveszítse őt, mint azelőtt már oly’ sokszor. Miután végignézi ahogy Elena beszáll a dzsipbe, Nate a repülő felé indul, azonban golyózáporba keveredik, a gép pedig elindul a kifutópályán. A férfi elkezd futni utána, azonban a repülő egyre gyorsabban halad, viszont mellette hirtelen megjelenik Elena a kocsival. Drake beszáll a járműbe, majd annak segítségével felugrik a repülő futóműjére, amely szép lassan becsukódik, a teherszállító pedig felszáll.

A repülőgép rakterében Nate egy szellőzőaknán át mászik, de Marlowe egyik embere észreveszi és kirántja onnan. A két férfi összeverekedik, majd a bandita kinyitja a raktér ajtaját, Nate azonban valahogy visszavánszorog a gép belsejébe és kioldozza a rakomány egy részét, amely a banditával együtt kirepül a teherszállítóból. Azonban egyúttal Drake-et is magával rántja, akinek sikerül megkapaszkodnia a kötelekben amelyekkel a ládákat szíjazták össze, így végül vissza tud mászni a repülőbe. Miután épségben megúszta, egy csapatnyi őr rátámad, a férfi felveszi velük a harcot, de a repülőgép motorjai lángrakapnak. Egy robbanás lyukat üt a gép oldalán, így a banditák kirepülnek a levegőbe. Nate próbál ellenállni, de mindhiába, ő is a szabad égen találja magát, a sivatag felé zuhanva.

Nate megragad egy nagy rakománnyal teli ládát, és kioldja annak ejtőernyőjét, így biztonságosan földet ér a kietlen, több ezer kilométer kiterjedésű sivatag közepén. Lassan odavánszorog a repülőgép roncsaihoz, víz után kutat, de csak egy géppuskát talál. Végül elindul a forró dűnéken, tudva hogy nem valószínű az hogy valaha élve fog kikerülni a sivatagból. Hamarosan rábukkan egy kútra, amely azonban már régen kiszáradt. Nem sokkal később a sivatag melegje, a folyadék és élelmiszerhiány kimerültté teszi, majd elkezd hallucinációktól szenvedni, délibábokat lát egy oázisról és Sully-ról. Napokkal később kimerülten és halál közeli állapotban rábukkan egy városra, amely talán civilizációt rejthet magában. Közelebb érve azonban észreveszi hogy a települést lakói már rég elhagyták és csupán a romok maradtak meg. Nate nem adja fel, egy alternatív utat találva behatol a városba, majd egy lyukba leereszkedve talál némi vizet, ami viszont ihatatlan. Miután visszamászik, beesik egy ajtón és Marlowe emberei közt találja magát, akikkel tűzharcba keveredik. Egy hosszadalmas tűzharc után a banditák sarokba szorítják a férfit, azonban egy Salim nevű sejk és törzse megmenti őt. Először azt hiszik hogy ő is Marlowe emberei közé tartozik, de Nate meggyőzi őket hogy ő csupán egy bolyongó férfi, aki segítségre szorul.
Salim egy sivatagi táborba viszi Nate-et, ahol ő és a törzse él, valamint elmondja a férfinak, hogy két napja nyomon követi Marlowe konvoját. Nate elmagyarázza hogy Marlowe felhasználja Sully-t, mivel az tudja az utat Iram elveszett városába. Salim elmesél egy régi történetet Drake-nek: a város három ezer éve átkozott, mióta Salamon király átvette a hatalmat, és irányította a dzsinnek erejét. Ezután sok dzsinn fellázadt, ezzel kivívták Salamon haragját, aki bebörtönözte a sereget: egy rézedénybe zárta őket, azt pedig beletaszította a város vízébe. Salim és Nathan nem akarja hogy Marlowe megkaparintsa az edényt és szabadjára engedje a gonoszt, így lóháton a konvoj után erednek. Heves üldözés és tűzharc közben felrobbantanak néhány teherautót, majd megmentik Sully-t. Ezt követően elindulnak az elveszett város felé. Homokviharba keverednek, elszakadnak Salim-tól, majd a lovakat hátrahagyva rátalálnak Ubar főbejáratára. A város hihetetlen nagy, és még mindig a régi fényében ragyog, ám már teljesen üres, nem találnak semmilyen jelet arra hogy a közelmúltban emberek laktak benne. Nate és Sully rátalálnak egy működő szökőkútra, előbbi iszik is a vízből, barátja csak az arcát mossa meg. Ekkor a Hold eltakarja a Napot és feltűnik Talbot, aki egy puskával lelövi Sully-t. Nate kétségbeesetten karjaiba veszi mentorát, aki a vérveszteségtől meghal. Drake dühödten üldözni kezdi Talbot-ot, majd annak embereivel találja szembe magát, akiket láthatóan megszállt a dzsinn ereje, a fejüket lángtenger borítja, és képesek magukat teleportálni. Nate megküzd velük, majd nem sokkal később magához tér, rájön hogy ez az egész csak hallucináció volt, és Sully életben van. Az öreg azt állítja hogy a képzelődést a víz okozza, és így megtalálják a magyarázatot arra hogy mi történt Ubar népével évezredekkel ezelőtt: amikor Salamon király a vízbe vetette a réz edényt, az abból kiáramló hallucinogén anyag megfertőzte a készleteket, és így a lakosságon eluralkodott az őrület, végül a városon belüli civilizáció összeomlott. Nate rájön hogy Erzsébet királynőnek is az edényre fájt a foga, ezért bízta meg Francis Drake-et hogy találja meg Ubar-t, azonban a felfedező megtudta hogy a víz elátkozott, és visszatérése után azt hazudta a királynőnek hogy nem talált semmit. Ezután Francis minden bizonyítékot eltörölt a várossal kapcsolatban.

Nate és Sully megtalálják Marlowe-t, aki a csatlósaival együtt éppen egy daruval húzzák ki a vízből a rézedényt. A barátok különválnak és úgy döntenek hogy bekerítik őket. Sully Talbot mögé megy, Talbot viszont észreveszi Drake-et és rálő. Sully pont ebben a pillanatban támadja le a férfit, de Talbot legyőzi őt és a vízbe dobja. Nate utána ugrik és a víz mélyéből rálő a darura, amely kettészakad és az edény elsüllyed. Miután kimásznak a vízből észreveszik hogy a város omladozni kezd, így menekülőre fogják a dolgot, átverekedik magukat néhány banditán, majd Talbot-al és Marlowe-al találják szembe magukat. Előbbi leakarja lőni Drake-et, de padló beszakad, Marlowe pedig egy futóhomok közepére zuhan. Nate megpróbálja megmenteni, de a nőt elnyeli a homok, Francis Drake gyűrűjével együtt. A város egyre jobban omladozik, a két barát gyorsan menekül, mikor Talbot megtámadja Drake-et egy platform szélén. Nate megbotlik, Talbot megpróbálja leszúrni a késével, de akkor Sully ott terem és rálő a férfira, majd egy újabb rengés letaszítja Nate-et a platformról. Megkapaszkodik egy peronon és elkapja Sully pisztolyát is. Talbot felülkerekedik Sullivan-en, és egy hatalmas szikladarabbal akarja megölni az öreget, de ekkor Nate beleereszt két golyót Talbot-ba, aki lezuhan a mélybe. Tovább rohannak a pusztuló városból, mikor Salim lovakkal a segítségükre siet. Végül sikerül elmenekülniük, majd távolról nézik, amint az elveszett várost elnyeli a sivatag.

Ezután mindketten visszatérnek a jemeni repülőtérre, ahol Sully megmagyarázza, hogy a fiatal Nate miért keltette fel annyira az érdeklődését, elmondja hogy az ember nem választhatja meg az életét, majd visszaadja Drake-nek a jegygyűrűjét, amit biztonságban tartott, miközben a szerelmespár elhidegült egymástól, és amiről Nate azt hitte hogy már elvesztette. Majd a semmiből megjelenik Elena is, aki sajnálatát fejezi ki a férfinak, amiért elvesztette Sir Francis Drake gyűrűjét. Nate megnyugtatja a nőt hogy „minden rendben”, mert „talált egy sokkal jobbat”. Elena meglátja Nate ujján az eljegyzési gyűrűt, azután erősen átölelik egymást. Végül mindketten úgy döntenek hogy elhagyják Jement, Sullivan-el együtt, kéz a kézben. Az öreg egy új repülőhöz vezeti őket, amely ahhoz a Hog Wild nevű géphez hasonlít, ami 4 évvel ezelőtt semmisült meg...

Na, ennyi lenne. Sok embertől hallottam már hogy a harmadik epizód története gyengébb mint a másodiké, de véleményem szerint a Drake’s Deception sztorija mindent visz, bár nincs olyan nagy minőségi különbség az Among Thieves és e között, de mindenképpen egy olyan cselekményt kapunk, amely néhány hollywoodi blockbusterrel simán felveszi a versenyt. Remélem sok társamnak szereztem örömet ezzel a bejegyzéssel, köszönöm annak aki elolvasta!
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
20. NAGYMESTER666  PlayStation.Community tag
2012.10.09. 10:41:18
LV1
Sziatok!Ahogy elnézem nem éppen idevágó téma az enyém de szeretném a segítségét kérni azon embereknek akik az adott témában bármilyen infóval kecsegtethetnek számomra!Szóval,megkaptam kölibe az Uncharted 3 at de mivel nincs online pass kódom hozzá megkértem egy cimbimet hogy az accuntomba belépve csinálja meg nekem a hiányzó 1 trófeát ezzel megszerezve a platinát is.Ő igaz ember módjára meg is csinállta azonban elfeledte feltölteni azon nyomban.Így a két új trófea meg sem jelent.Másodszorra pedig csak az utolsó trófeát adta be neki a platinát nem.Most akkor a platina ugrott,vagy mi ilyenkor a teendő???
19. VictorVance  Szerkesztő
2012.08.26. 20:28:03
LV18
+1
Válasz 18. Dolly91 üzenetére:
Köszi, énis elolvastam a te írásaidat, gratula neked is :)
Örülünk?
18. Dolly91  PlayStation.Community tag
2012.08.26. 19:11:36
LV14
Szép munka, nagyon jó volt olvasni:) Én még az első két részről csináltam hasonlót karakterbemutatásokkal együtt:)
17. VictorVance  Szerkesztő
2012.03.13. 14:20:21
LV18
+1
Válasz 15. Tevez11 üzenetére:
Meg épp most olvastam hogy már Uncharted-képregény is van, szerintem majd azokról is írok egy "mélyreható" elemzést, történetleírást.
Örülünk?
16. VictorVance  Szerkesztő
2012.03.11. 20:28:33
LV18
+1
Válasz 15. Tevez11 üzenetére:
Igazából az első és a második résznek is le van már ide írva a története, így inkább a harmadikat csináltam meg. Gondolkoztam még hogy esetleg megcsinálom a Black Ops, a Modern Warfare 3, vagy a God of War-ok leírását, de ez még a jövő zenéje:)
Örülünk?
15. Tevez11  PlayStation.Community tag
2012.03.11. 10:42:48
LV23
Megint csak azt tudom írni,hogy számomra rendkívül részletes,összetett irományt olvashattam,köszönöm.
Az előző két részéről nincs kedved ilyen,vagy ehhez hasonló blogot írni?
"A fakezemmel,lekaszabolok pár Baszadékot"ArgFan75
14. gabor96  PlayStation.Community tag
2012.03.10. 16:06:08
LV5
Köszi így már kerekebb a története.
Brugge egy rossz hely.
2012.03.10. 12:07:20
LV3
Én is visszalépést éreztem a 2. részhez viszonyítva.
Túl sok volt a 3. részben az akció mozifilm központú jelentek, kb minden 5 percre jutott egy. Frusztráló volt számomra, hogy minden robban stb, minden 5 percbe majdnem meghal Drake.
Inkább ez a rész olyan volt mint egy mozifilm, játék meg nem igazán volt benne.
12. VictorVance  Szerkesztő
2012.03.10. 10:58:14
LV18
+1
Igaz azért azis, hogy amíg az első és a második között rengeteg fejlődés volt, addig a 2 és 3 grafikailag majdhogynem ugyanaz (persze nem pont ugyanazt a dizájnt kapjuk, természetesen az utóbbi szebb). Az Among Thieves grafikájában, történetében, játszhatóságában sokkal többet nyújtott mint a Drake's Fortune. Onnantól meg már nem lehetett nagyon hova fejlődni.
Örülünk?
11. kiralygyozo  PlayStation.Community tag
2012.03.09. 18:44:00
LV2
Nekem a 2. rész valahogy jobban fekszik.A 3. részben valahogy nem tudtam átélni azt a kalandot,késztetést,hogy"na most játszom egy jót"Félreértés ne essék a 3. rész is a nagy kedvencek közé tartozik,csak töbre számítottam.
A nagyképûség: -õl, butít, és nyomorba dõnt.
10. VictorVance  Szerkesztő
2012.03.09. 18:21:22
LV18
+1
Válasz 9. szikla85 üzenetére:
Jó, hát mindenkinek szíve joga eldönteni hogy melyik epizód tetszik neki jobban:) Nem nagyon vagyok ráizgulva a multira (RDR, meg COD amit sokat játszottam online, de azt se orrba szájba), szóval hogyha értékelnem kell egy gamet akkor azt a single alapján teszem meg, tehát így az Uncharted 2 és 3 is egy tökéletes, felülmúlhatatlan élmény. Csak nekem a 3 ilyen szinten jobban bejön, de elfogadom a mások érvelését is, hiszen nem lehetünk egyformák:))
A Golden Abyss egyelőre marad a boltban, meg a Vita is. A közeljövőben (talán a távoliban is) nem engedhetek meg magamnak efféle "luxust":))
Örülünk?
9. szikla85  PlayStation.Community tag
2012.03.09. 17:38:33
LV14
Válasz 8. VictorVance üzenetére:
az uncherted rajongok nagy része viszont a kettőt jobbnak tartja ,mint a hármat. Ha én irtam volna a tesztet akár ide akár a magazinba (lehet megkövezni) maximum 9-est adtam volna ,de a 8 az a reális ,s ez a multival együtt. Konkrétan lejátszottam 1 sima csatát + egy pályát co-opban ,de nem éreztem a késztetést arra ,h tovább vigyem . Anno a multis bétát is kiprobáltam ,de ég és föld a különbség a 2 nek. A 2ben ha jól emlékszem 18-as lvlig toltam a multit . Ezzel nem azt mondom ,h rossz a játék ,s ezt hangsulyozom ,de nekem ez édes kevés volt. Amire viszont kiváncsi vagyok az a Golden Abyss

I'm never asked for this
8. VictorVance  Szerkesztő
2012.03.09. 14:36:53
LV18
+1
Válasz 6. szikla85 üzenetére:
Nekem minden szempontból jobban bejött a 3, viszont azért volt 1-2 olyan apróság ami zavart. A végefelé már túl könnyű, és Talbot legyőzése is túlságosan "szkriptelt" volt, nem volt benne túl nagy kihívás.
Örülünk?
7. sony100  PlayStation.Community tag
2012.03.09. 13:15:04
LV5
Jó lett grat.
PSN ID: Kratos_90-
6. szikla85  PlayStation.Community tag
2012.03.09. 12:22:26
LV14
Elolvastam ,s azt kell mondanom ,h ez egy nagyon jó , korrekt leírás volt .Gratulálok ! A sztorival semmi baj nem volt ,hanem a játékban volt 1-2 dolog amire azt mondtam ,h a 2 jobb .A kettő nagyon magasra tette a lécet ,nem is lehet leverni onnan.
I'm never asked for this
5. Zweistein  PlayStation.Community tag
2012.03.09. 10:15:30
LV3
Köszi a történetért!!!!:)
2012.03.09. 08:42:32
LV1
Nagyon szépen összeraktad,mondjuk sok volt az olvasnivaló,de legalább szívesen olvassa az ember ha össze van szedve.
Gratula,remélem még sokan elolvassák!:)
TH3_G0LF3R
3. Krista505  PlayStation.Community tag
2012.03.08. 22:39:20
LV10
Szépen összeszedted! :)
2. VictorVance  Szerkesztő
2012.03.08. 21:58:22
LV18
+1
Nincsmit. Jó sok munkát igényelt, de szívesen csináltam, megérte:)))
Örülünk?
1. Tevez11  PlayStation.Community tag
2012.03.08. 20:40:43
LV23
Gratula!
Nagyon komoly,részletes!Számomra teljes mértékben megfelel.
Köszönöm.
"A fakezemmel,lekaszabolok pár Baszadékot"ArgFan75
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV18
Szerkesztő
PSC Kredit
16457 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Vlagyimir
Fórumhozzászólások száma:
6169 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
4846 db
Utolsó belépés:
2019.12.12. 07:34:25
Regisztráció ideje:
2009.09.21. 14:17:16
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea