PlayStation.Community Blog ›› Remulto

7 hozzászólás

2012.02.06. 21:11:11

Utolsó hozzászólás: Remulto

2012.02.09. 13:34:00

Megosztás
Értékeld a blogot!
Nemrégiebn megjelent a PS3 exclusive autós-lövölde demója, amely meglehetősen pozitív hatást gyakorolt rám.

A Twisted Metal mindig is azon videójáték sorozatok közé tartozott, amelyek nem feltétlenül a grafikájukkal, hanem inkább a sajátos játékélményükkel, s az egyedi hangulatukkal próbálták meg lenyűgözni a gamereket. Úgy vélem, hogy ez az elődök esetében sikerült is, hiszen egy elég sikeres franchise-ról beszélünk, aminek hamarosan megjelenik majd a legújabb epizódja, csak és kizárólag, Playstation 3-ra. Pár nappal ezelőtt felkerült a PS Store-ra a játék demó verziója, amelyet már megjelenéskor egyből le is töltöttem, és bele is vetettem magam a Sweet Tooth ( ő a Twisted Metal sorozat főszereplője, és a legtöbb játék tobozán az ő ördögi bohóc vigyora szerepel) újabb kalandjába.

A próbaverzió elindításakor, ami egyből feltűnt nekem, s csak pozitívumként tudom felhozni, az a hangulatos zene, és a jópofa menürendszer. Abból kifolyólag, hogy ez csak egy demó verzió, így nem rendelkezik a teljes játék lehetőségeivel, ezért csak egy training módot, egy challenge módot, és két online módot, a sima DeathMacth-et, és a csapatmunkára alapuló új játéktípust a Nuke-ot próbálhatjuk ki, mindezeket két pályán. Először érdemes kipróbálnunk a training módot (gyakorló mód), hiszen az alapbeállítások alatt nem a megszokott módon, az X gomb, avagy a bal hátsó R2 ravaszgombbal tudunk rálépni a gázra, hanem a négyzet gomb nyomva tartásával, vagy ennek megnyomásával.

Véleményem szerint, ha körülbelül egy órát rászentelünk a játékra, akkor mesterien elsajátíthatjuk az először bonyolultnak tűnő irányítást. Azonban ez sajnos nem lesz elég, ha eredményesen meg akarunk tanulni játszani, s nem szeretnénk pár másodperc leforgása alatt elhalálozni az online csatákban. A különböző járművek, különféle egyedi fegyverekkel vannak felszerelve-így mindenki a maga ízlésének megfelelően választhatja ki a járművét-emellett körülbelül 15-20 fajta fegyver van még, amit a pályák különböző pontjain tudunk felszedni, amelyek között akad követőrakéta, sniper, bomba, stb.

Ezen fegyverekkel, azonban nem elég csak rendelkeznünk, hiszen tudnunk is kell, hogy mikor, melyik helyzetben használjuk fel a megfelelő rakétát, puskát, lángszórót, sniper-t, s egyéb lehetőségeket, hiszen egy jó stratégia, és a gyors helyzetfelismerés teheti igazán professzionálissá, és eredményessé a Twisted Metal játékosait. Jómagam pár meccs után egészen belejöttem, s hozzászoktam a folyton változó, s szinte néha már káoszba bocsájtkozó csatatérhez, s egyre jobban elkapott, a kiskoromban létező Twisted Metal hangulat, ebben persze a remek zenék, és a pályák rombolhatósága, meg az egész játék egyedisége, s a karakterek is nagy szerepet játszottak.

Sajnos a demóban van egy hangulatromboló elem is, hiszen ha online meccset akarunk indítani, akkor általában tizenöt alkalomból csak egyszer kerülünk be egy internetes mérkőzésbe. De ez sajnos még nem minden, hiszen ha valamilyen szerencse folytán végre sikerül ez a művelet, akkor egy vagy két játszma után a legtöbb játékost ledobálja a server, network hozzáférési hibára hivatkozva, így akik mégis ott maradnak a Matchmaking Lobbyban, azoknak addig kell várniuk, amíg a server nem talál egy adott számú játékost.

Összeségében engem minden általam megemlített negatívum ellenére a játék teljesen meggyőzött arról, hogy képes az elődökben már jól megismert, és jól működő dolgokat továbbvinni, de emellett alkalmazkodni a következő konzolgenerációhoz, hiszen ha jobban szemügyre vesszük a játékot, akkor nem túlzás azt mondani, hogy ez a játék igenis szép, mind grafikailag, mind pedig az átvezető animációk minőségét tekintve. A februári játékszezon bár sok AAA kategóriás játékkal kecsegtet majd, mégis úgy vélem, hogy a Twisted Metal-ra, (amely nem kap annyi figyelmet, hiszen nem reklámozzák a gammát annyira, mint a többi, idén februárban megjelenő játékot) is érdemes lesz odafigyelni, nálam tuti vétel lesz, hiszen, az előző részek is nagy hatással voltak rám.

A játék egy egyfajta limited edition verziót is kap majd, amit alapáron vásárolhatunk majd meg, s ez a kiadás tartalmazni fogja, az elődöt, ( Twisted Metal Black) amit egy letöltő kód segítségével érhetünk majd el a PS Store-ról.

Ezen cikkem, a saját oldalamon is elolvasható, az alábbi linken:

http://gamerbase.web4.hu/cikk/twisted-metal-playstat...
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
2012.02.09. 13:34:00
LV3
Válasz 6. kisst-1 üzenetére:
Okés, benne vagyok.
6. kisst-1  PlayStation.Community tag
2012.02.09. 12:16:40
LV4
Örülök, hogy te is csipázod a gamét. Szerintem fogjuk együtt tolni.
A hsz kizárólag a felhasználó véleményét tükrözi..
5. Ruzsi  PlayStation.Community tag
2012.02.07. 13:36:16
LV10
Válasz 4. ALF22 üzenetére:
Szerintem náluk pár éve már csak a pénzről szól a dolog. Nekem teljesen kiégettnek tűnnek és próbálják a 2000-es évek eleji sikereiket meglovagolni az utóbbi két albummal, de már unalmas.
4. ALF22  Son of Liberty
2012.02.07. 12:54:02
LV26
Válasz 3. Ruzsi üzenetére:
áá pont a RHCP-n filózom,hogy már vagy a 3. számukat hallom, de még mindig nem tetszik
2002 után amik jöttek első hallásra is jók voltak, de ez a mostani...
Agyon nyomhatják az első számukat róla, de képtelen vagyok megszeretni. Kiba..ott szar lett ez az album, meg a stílus amit felvett a gyerek (bajusz, emó séró), na meg az új gitáros.
3. Ruzsi  PlayStation.Community tag
2012.02.07. 11:36:00
LV10
Nekem nem volt türelmem órákig gyakorolni és szokni az irányítást. Neked jó, mert van múltad a játékkal kapcsolatban és ez átlendít azon a ponton, ami engem meggátol abban, hogy tovább gyakoroljak és így abbahagytam.
Erről egy barátom jut eszembe, mikor megkérdeztem tőle, hogy milyen az új Red Hot Chili album (nagy rajongójuk) és ő azt válaszolta, hogy még meg kell hallgatnia párszor, hogy tetszen neki.
2012.02.07. 05:39:06
LV3
Válasz 1. noozi üzenetére:
Köszönöm.
1. noozi  PlayStation.Community tag
2012.02.07. 00:16:49
LV17
Grat jó értékelés :) dobok neked egy friss videót 2 órája tették fel
http://www.gametrailers.com/video/david-jaffe[...]
PSN ID; No_Ozi_
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV3
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
2094 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
X
Fórumhozzászólások száma:
486 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
476 db
Utolsó belépés:
2018.03.21. 14:14:12
Regisztráció ideje:
2011.05.03. 00:02:57
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea