PlayStation.Community Blog ›› Binder

9 hozzászólás

2012.02.04. 20:30:29

Utolsó hozzászólás: trinity

2012.02.06. 16:22:00

Megosztás
Értékeld a blogot!
Save-Load
(avagy a farmolás/fialtatás)

Néha még ma is felmerülnek kérdések ezzel kapcsolatban. A fotós oldalamon ez, kinn van már jó fél éve, de most gondoltam ide is kiteszem.
Save-Load
--------------------

"mentesz, másik acc-ra átküldöd, visszatöltesz, aztán a másik acc-ról vissza ugyanez."
Igazából ennyi. De konkrétabban:

Először is, kell egy pendrive, vagy valami usb-s adathordozó.
Mielőtt elindítod a GT5-öt, kinn a PS főmenüjében, a játék indító ikonja fölött, van egy Save Data Utility könyvtár.
Oda menj be és a GT5-ös mentés-re nyomj egy háromszöget. Ott kijön a Copy opció, katt, és itt (ha már rádugtad a PS-re a pendrive-ot, akkor) kiadja azt az opciót is, hogy oda másold.

Ha ezzel megvagy, visszalépkedsz a játék indítóikonjához és beléphetsz. Most megtehetsz bármit. Vehetsz autót, fullratuningolhatod, megvehetsz rá minden gumit, ami kell. Aztán elküldöd, akinek akarod.

Ha ezzel megvagy, kilépsz a játékból, és visszamész a Save Data Utility könyvtárba, ahol most visszafelé csinálod meg ugyanezt.
Azaz most a pendrive-ról másolod vissza mentésedet a gépre.

Ha most visszalépsz a játékba, ott lesz minden pénzed, mintha meg sem történt volna az autóvásárlás, a tuning, stb.
Persze az autót már elküldted, így akinek küldted, az megkapja mindenképpen.

Ha esetleg egy olyan autót küldtél el, ami neked már előtte megvolt, akkor az a visszatöltéssel visszakerül a garázsodba. Ugyan néha megesik, hogy az ilyen módon visszatöltött autó kisképe eltűnik. Nem kell megijedni, a menüben ez visszaállítható.
Az autóra állva (a menüben), nyomsz egy háromszöget, és ott kiválasztod a Create Thumbnail opciót. Ennyi.
Ez amúgy valójában azért van ott, hogy ha pl. gépet cserélsz, és egy új PS-re kell visszamásolnod a mentésedet, akkor az egyedi autóid is kapjanak kis képet. Ugyanis a kép, az autó adatai alapján kreálódik, amikor pl. átfested, vagy Carbon motorháztetőt teszel rá. Ezek az egyedi adatok a visszamásolásnál elvesznek, mert valószínűleg ezeket az adatokat a mentés külön nem tartalmazza, ezért van ez a menüpont, ami átnézi az autó adatait, ami alapján újrakreálja a 3 kisképet. (a kockával tudod változtatni)

Fialtatás
-----------------

No ennek a bonyolultabb módja, ha ezt magadnak szeretnéd csinálni. Ezt hívjuk fialtatásnak.
Ez annyiban más, hogy (ha még nincs) kell csinálnod a PS-en egy másik felhasználót, és ott egy másik acc-ot.
Az előzőekben leírtakat kell megcsinálnod, annyi különbséggel, hogy most nem másnak, hanem a másik acc-odra, azaz magadnak küldöd el a cuccokat. (autó, festék, alkatrész stb.)
Amikor visszamásoltad a mentésedet, akkor át kell lépned a másik acc-ba, és onnan visszaküldeni magadnak a cuccokat.

A trükk lényege:
Mivel az elsődleges acc-odon save-load-oltál, így ott megvan az, ami volt (pl. festékek) és mivel a másik acc-odról ezt visszaküldöd magadnak, így szaporodik.
Ezt a folyamatot felgyorsíthatod, ha a másik acc-odon is csinálsz egy mentést, és ott is játszod a save-load-ot. Ehhez egy másik usb-kulcs kell, mert egy usb-n csak egy mentés lehet. (ne kérdezd miért)
Persze ez leginkább a festékeknél jó. Azaz előbb elküldesz minden festéket amit sokszorosítani akarsz (a másodlagos acc-odra), aztán átlépsz a másodlagos acc-odba, ott elindítod a játékot és elfogadod az ajándékokat (jelen esetben a festékeket), majd mentesz (a játékban) és kilépsz, majd a fent írtak alapján mented a pendrive-ra a GT5 mentésedet (a másodlagoson). Így nem kell oda-vissza küldözgetni. Elég ha egyszer elküldöd az adott festékeket (vagy mást), és a mentés után, elég ha a másodlagos acc-odról elküldöd magadnak, aztán visszatöltesz, és kezdheted elölről. :0)

Ezzel a módszerrel fialtathatsz alkatrészeket, festékeket, sőt, még a B-spec versenyzőidet is futtathatod, önmagad ellen, így még több pénzt keresve. Ehhez csupán a másodlagos acc-odon el kell indítani egy B-spec versenyzőt (ezt már a játék legelején megteheted) és azzal kihívni az elsődleges acc-odon lévő, akár mind a 6 versenyződet. Így azok mind a 6-an keresnek pénzt és XP-t. Ez a Remoot race. Szerintem baromság (mint az egész B-spec) de gondoltam leírom ezt is.

-----------

Tudnod kell, hogy van egy napi korlát is.
A küldhető cuccok: db/nap/PS (ez utóbbi annyit tesz, hogy (egy javítás óta) már csak PS-enként, és nem acc-onként értelmezendőek a napi korlátok)
-1db autó (max.999.999cr), vagy 1db ticket (ez lehet GiftCarTicket vagy más, szülinapi, 1000km stb. lényeg hogy a ticket-ek az autókkal egyenértékűek, így vagy-vagy)
-5db festék
-5db alkatrész (gumik, kürtök, tuningcuccok, alkatrészek)
-5db múzeumkártya
A napi fordulópont, hajnal 1-kor van.

A v1.10-es tapasz óta, lehetőség van sisakok és versenyruhák küldözgetésére is. Itt nincs semmiféle korlát. Sem darab sem acc. Bár ezeknél nem fontos a sokszorosítás, mivel nem tűnnek el.

Szóval ezért jó a festékekhez az előző bekezdésben említett másodlagos acc-os mentés (fialtatás), különben 2 napba telik megforgatni 5 festéket.

-----------

Több elem küldése:
Ha több elemet (ruhát, sisakot, alkatrészt, festéket stb) szeretnél küldeni egy adott embernek, akkor egyszerűbb, ha nem az ITEM-ek felől, hanem a COMMUNITY fül alatt, az adott felhasználó profiljában található GIFTS blokkban kiválasztod a megfelelő opciót (Garage, Items, Museum). Itt más csak rá kell kattintani az adott elemekre a küldéshez. Így a leggyorsabb, ha sok mindent akarsz küldeni (pl. ruhát/sisakot)

Fontos még megemlíteni, hogy ugyan a sisakoknál/ruháknál nincsen napi korlát, mégsem küldhető a végtelenségig, ugyanis van egy maximális szám az ajándék-dobozban. Egyszerre 50 ITEM lehet a GIFTS mappában!!! Ha ezt üríti az illető, mehet tovább a küldözgetés.
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
9. trinity  PlayStation.Community tag
2012.02.06. 16:22:00
LV5
Válasz 7. Binder üzenetére:
Nem nagyobb marhaság, mint alkatrészt küldözgetni. És ha már a festékekkel úgyis elpöcsöl az ember, viszonylag csekély idő és erőfeszítés mellétenni egy autót. Dehát nem kötelező.

Válasz 8.:
Köszönettel elfogadom a lehetőséget, egyelőre leltározok, és ha úgy adódik, élnék vele.
8. Binder  Drift & Photo
2012.02.06. 14:18:10
LV22
Válasz 6. trinity üzenetére:
Ja és ha már cak 1-2 autó kell, szólj, átküldöm...
7. Binder  Drift & Photo
2012.02.06. 14:16:03
LV22
Válasz 6. trinity üzenetére:
Nézd...egy kör alatt, többszázezret lehet nyerni...nem nézegetem a seasonalok hogy fizetnek, mert én már régen bevásároltam az összes autót, egy valag X1-est, és már nem tom hova tenni a pénzt, uh ha játszom (ritkán) akkor max élvezetből teszem, nem, a pénzért...szal nem tom most mi mennyit fizet, de most megkukkantottam.
több versenynél is 420.000 körül fizet az első hely. Ez 200%-os szorzóval, 840.000...ezt megcsinálhatod 5x, mire lecserélődik a fullos használtautópiac. Ne mond nekem, hogy 4.2 misiből nem tudsz vásárolni. :) Ehhez az összeghez, 31 db Ferkát kéne eladnod...xD Szal a mai seasonalok mellett, nincs sok értelme ezzel szórakozni, mert ennyi autót, egy hónap alatt küldözgetsz át megednek, egy B-spec versennyel meg összefarmolod pillanatok alatt ha kell.
6. trinity  PlayStation.Community tag
2012.02.06. 13:10:11
LV5
Válasz 5. Binder üzenetére:
Ez rendben is van, csak amíg hip-hop begyűjtesz egy kis zsét, változik a Used Cars felhozatala is. Így előfordulhat, hogy mire lenne miből megvenni, már nem szerepel az aktuális listában, aztán várhat megint rá a kedves játékos naphosszat, vagy még többet.

Én pl. 4 hónapja nem találtam már olyan autót a kínálatban, ami nincs még meg, pedig szinte napi rendszerességgel játszom. Erre az utóbbi két hétben 2-3 is akadt.

Persze akinek már csak néhány autó hiányzik, ott ez nem fontos, de a gyűjtögetés elején jól jöhet. Elsősorban erre az esetre gondoltam.
5. Binder  Drift & Photo
2012.02.05. 17:33:54
LV22
Válasz 3. trinity üzenetére:
Igen....ezt is én derítettem ki még anno, de már kitöröltem az adatok közül, pont azért, amit zozo is ír...a seasonalokkal, percek alatt horribilis összegeket lehet nyerni...
4. Zozo8  PlayStation.Community tag
2012.02.05. 13:42:34
LV24
Válasz 3. trinity üzenetére:
hüm, ez hasznos infó.Mondjuk perpill 6perc/850ezer Cr :D
T.függő és -.len blog: http://zar-ido.blogspot.hu
3. trinity  PlayStation.Community tag
2012.02.05. 13:35:01
LV5
Nagyon hasznos infó, azóta is hálás vagyok, mióta megosztottad velem anno. Még annyit hozzátennék (szintén jól jöhet), hogy a farmoláshoz célszerű Ferrari F40-est küldözgetni, mert ez a legdrágábban eladható autó a GT5-ben (135.000,-). Előfordult már (főleg eleinte), hogy a használtautók között elköltöttem minden kreditet, és már nem tudtam tovább vásárolni, pedig épp valamilyen fontosabb járgány kellett volna. Ilyenkor jól jött a bespájzolt F40-esek hada.
2. Zozo8  PlayStation.Community tag
2012.02.05. 13:25:17
LV24
Válasz 1. sasukeskapa üzenetére:
ki kéne rakni a topic fölé...
T.függő és -.len blog: http://zar-ido.blogspot.hu
2012.02.05. 12:37:37
LV21
Na asszem lesz ez párszor linkelve a GT5 topicban :D
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV22
Drift & Photo
PSC Kredit
24308 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Denebes Binder Péter
Fórumhozzászólások száma:
15876 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
2353 db
Utolsó belépés:
2020.02.24. 22:22:58
Regisztráció ideje:
2011.02.09. 19:07:45
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea