PlayStation.Community Blog ›› soliduss

3 hozzászólás

2012.01.28. 20:42:58

Utolsó hozzászólás: soliduss

2012.01.29. 18:00:15

Megosztás
Értékeld a blogot!
Nem tudom, hányan emlékeztek, még a magyar képregény korszak aranykorára. Az 1990-től 1999-ig terjedő időszakot én így nevezném. A jó öreg rendszerváltás, megnyitotta számunkra a nyugat kapuit, így az első adandó alkalommal a superhősök ellepték az újságosokat (mintha a vasfüggöny lehullását várták volna csak), így kemény 5 évesen örökre a rabjuk lettem.
Marvel és DC. Ez a két nagy univerzum uralja a piacot. Míg az első a mozikat, addig a másik az úgy nevezett TV Show-akt uralja. Elég ha csak a kultikus Smallville sorozatra gondolunk mely 10 évig volt a TV-k képernyőin, mely nem sok sorozatnak adatott meg.
Az elmúlt hetekben akadtam rá a Young Justice trailerére az interneten és azonnal a rabja lettem. Emlékeztek még az egykor szebb napokat is megért Cartoon Networkre? Azért használom a "szebb napokat" is megért jelzőt, mert a rajta futó egyes rajfilmek minősége, hát finoman szólva is alig üti meg az Agyhalottak színvonalát. Tudatos szülőként egy laza mozdulattal le is tiltottam. (Nem hiába kezdték el újra nyomatni a jó öreg Tom és Jerry-t. Gondolom nem volt nézettség)
Na mármost a CN amcsiban elég jó kis sorozatokat szponzorál, melyek jó eséllyel a hazai csatornára csak fényévekkel később fog eljutni. Reméljük a Young Justice nem fog erre a sorsra jutni.

Young Justice

Ugye mindenki ismeri az Amerikai Igazság ligát ( de hülyén hangzik ez magyarul leírva ) és tagjait Batmant ( neki most igazán jó a marketingje), Superman ( neki reméljük Zack S. csinál egy jó kis filmet) Marsbéli fejvadász, Flash, Diana , Zöld Íjász és öreg Aquamant.
Na mármost ők finoman szólva sem férnek bele a "young" jelzőbe így a történet most nem róluk szól, hanem a pártfogoltjaikról, kik a hősök árnyékába élnek és tanulnak, hogy mihamarabb ők is a liga teljes jogú tagjai lehessenek. Az első részben Robin, Kid-Flash, AquaLad és Red Arrow a vizsgájukra készülnek. A vizsga sikeres és így bebocsátást nyernek a hősök csarnokába. Na mármost mindenki elégedett, csak Red Arrow nem.(Zöld Íjász megint nem tudta tartani a száját) Ő tud mindent és irritálja ,hogy a hősök hülyének nézik.Hisz ez csak az előszoba, hisz a főbázis a Watchtower nem a földön hanem az űrben található. Ő nem akar tovább "sidekick" segéd lenni ezért lelép. (persze nem ilyen egyszerű) Épp ekkor fut be egy hívás a jó öreg Cadmus Laborból, melyet parkoló pályára tesznek a hősök. Na ugye a nyughatatlan Robin, rögtön lecsap az ajánlatra és küldetésre vezeti barátait.....
Több Spoilert nem szeretnék leírni, de annyit biztosan írhatok, hogy nem semmi kaland keveredik ebből.
A rajzolás minősége első osztályú. Nyoma sincs az eltúlzott arányoknak mint a szintén CN-os Justice L sorozatban. A szinkronokhoz igazán nagy neveket sikerült megnyerniük, Superman szikromhangja például Nolan North.
Igazi minőségi szórakozást is karaktereket garantál, mely igazán jól beleillik a DC univerzumba. Mind Batman és Superman új oldalukról mutatkoznak be. Természetesen a supergonoszok is tiszteletüket teszik, de semmi sem az aminek látszik. Lesz itt minden, belső ellentétek, részeken átívelő szálak és még egy kis szerelmi száll is befigyel majd. Mi kell még?
Kiknek ajánlom a sorozatot? Hozzám hasonló gyereklelkű felnőtteknek, akiknek tetszett a Smallville sorozat vagy akik már régen láttak igazán jól megkomponált rajzfilmet. Akik szeretik a DC univerzumot, vagy akik irigykedve, figyelik, hogy milyen jó kis cuccokat gyártanak a mai fiatalságnak.
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
3. soliduss  A Krónikás
2012.01.29. 18:00:15
LV25
Válasz 2. Zsolt üzenetére:
Én a justice l.et rendelgetem havonta.
2. Zsolt  PlayStation.Community tag
2012.01.29. 10:57:58
LV11
Maradok a képregényeknél... Ez az új 52 annyira király, hogy azt sem tudom, melyik sorozatot kövessem belőle. :)
1. Masamune  PlayStation.Community tag
2012.01.29. 07:45:15
LV14
Ezt már anno beajánlottam nektek a képregényes topikban, csak basztatok rá reagálni:D

Amúgy Aquaman miért öreg Aquaman? Csak azért kérdezem, mert ő nem öregszik. Meg most, hogy vannak ezek a névfordítások? Diana akkor már miért nem Diána:D hamár Csodanő nem lett belőle, a Marsbéli Fejvadász miért nem J'onn,(vagy J'ános) ha már a Csodanő Diána?:D Zőld Íjász miért nem, Zőld Nyíl? Na mindegy:P
"Na de Gyurma Gyuszi!"
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV25
A Krónikás
PSC Kredit
17939 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Nagy Gábor
Fórumhozzászólások száma:
17869 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
5022 db
Utolsó belépés:
2019.11.15. 12:43:41
Regisztráció ideje:
2008.09.18. 16:00:12
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea