PlayStation.Community Blog ›› bundas01

25 hozzászólás

2011.11.24. 21:15:45

Utolsó hozzászólás: sat-elite

2011.11.28. 16:56:08

Megosztás
Értékeld a blogot!
"Együttes erővel tiltakoznak az amerikai internetes cégek a Stop Online Piracy Act (állítsuk meg az online kalózkodást, SOPA) nevű törvénytervezet ellen. Az online kalózkodást az USA kormánya olyan drasztikus lépésekkel akarja visszaszorítani, hogy még a Facebook és a Google is szövetségre lépett egymással ellene.

Rendkívüli módon tartanak az amerikai netes cégek a zene- és filmipar által támogatott új, elfogadás előtt álló törvénytől, amellyel az internetes jogsértéseket szorítaná vissza a kormány. A Facebook és a Google mellett az AOL, a Twitter és az eBay aukciós oldal egész oldalas, a New York Times napilapban hirdetésként elhelyezett nyílt levélben tiltakozott a törvénytervezet ellen, amely szerintük az internet normál működését is veszélyezteti.

Az internetes cégek szerint a rövid nevén SOPA-törvény károsan érintené a törvényeket betartó amerikai szolgálatások versenyképességét, ami által sérülne a munkahelyteremtő képesség is, de az internetes óriások szerint még a kiberbiztonság is romlana attól. A törvény ellen nem csak a videómegosztókat, közösségi oldalakat üzemeltető cégek tiltakoznak, hanem az üzleti iskolák professzorai és a befektetők is attól félnek, hogy lassítani fogják az innovációt a kalózellenes lépések. A törvénytervezetet a képviselőháznak benyújtó Lamar Smith texasi republikánus képviselő szerint a SOPA fő célja, hogy megakadályozza, hogy a kalózok jogi következmények nélkül kérhessenek pénzt más munkájáért.
A törvény ugyanis lehetővé tenné a tartalomtulajdonosok számára, hogy bírói végzés birtokában eltávolíttassanak a netről teljes oldalakat abban az esetben, ha azok szerzőijog-sértést követnek el. Ez azt jelenti, hogy ha például a YouTube-ra feltölt valaki egy lopott filmrészletet, akkor a teljes videómegosztót bezárathatja a felvétel szerzői jogainak birtokosa. A jogsértő tartalmak törlésére jelenleg is van módja a filmstúdióknak, tévétársaságoknak és lemezkiadóknak, ám teljes oldalakat nem zárathattak be egy-egy, csupán tömeges jogsértések miatt.
A SOPA-t kárhoztatta a rangos amerikai műszaki egyetem, az MIT (Massachusetts Institute of Technology) üzleti karán tartott beszédében Eric Schmidt, a Google korábbi vezérigazgatója, aki jelenleg a igazgatótanács elnökeként tevékenykedik. "Drákóiak a javasolt megoldások. A törvény értelmében az internetszolgáltatók kénytelenek webcímeket törölni a világhálóról, amit cenzúrának is hívtak, amikor utoljára megnéztem [a szó jelentését]" - mondta Schmidt.

Nem védenék többé a tárhelyszolgáltatókat

Az Ars Technica amerikai technológiai magazin által megszólaltatott Ryan Radia, a Competitive Enterprise Insitute agytröszt egyik tagja szerint képmutató lépés lenne az Egyesült Államoktól az internetszűrés bevezetése, hiszen az Obama-kormány többször elmarasztalta az internetet cenzúrázó rezsimeket. A szakember szerint az új törvénytervezetet az internet használatát szabályozó törvény, a Digital Millennium Copyright Act (DMCA) internetes szolgáltatókat védő, Safe Harbor című kitételének kijátszására találták ki, ami kedvezőtlen a jogtulajdonosok számára.
Az Amerikán kívüli kalózoldalak ellen is ad eszközöket a SOPA

Ennek értelmében a szolgáltatók nem felelősek a felhasználók által megosztott jogsértő tartalmakért, amíg a jogtulajdonos felszólítására hajlandók annak törlésére. Ha a tárhelyszolgáltatók a kérésre eltávolítják a jogsértő fájlokat, nem vonhatók felelősségre azokért. A jelenleg hatályos amerikai törvények értelmében a kalózoldalak megfigyelését, a jogsértő anyagok törlését kérő levelek kiküldését azonban a jogtulajdonosoknak kell elvégezniük, ami a videomegosztó és egyéb oldalak számának nagyságát tekintve nagyon nehezen kivitelezhető feladatot jelent.

A SOPA az illegális tartalmak kiszűrését biztosító megoldások költségének nagy részét átterhelné a tárhelyszolgáltatókra, hirdetési hálózatokra és online fizetésszolgáltatókra. A kalóz tartalmak szűrését az internetes domainnevek használatát biztosító rendszer, a DNS apró átalakításával érnék el.

A keresőkből is eltüntetnék a kalózoldalakat

A törvényjavaslat elképzelése szerint az internetszolgáltatóknak szűrőszoftvert kellene telepíteniük az IP-címek (pl. 192.168.1.1) és a webcímek (pl. www.origo.hu) közötti kapcsolatot biztosító DNS-szervereikre. Ez a jogsértésen ért honlapok webcímének begépelésekor egyszerűen megtagadná azt, hogy megadja a címhez tartozó IP-címet, így az internetező nem tudná felkeresni azt. Ez a megoldás egyébként kijátszható a számítógép hálózati beállításainak átállításával, de ez egy átlagfelhasználó számára nem triviális eljárás. A SOPA egy másik részének értelmében a jövőben a keresőmotorokat is kötelezhetné a bíróság arra, hogy indexükből távolítsák el a fájlcsereoldalakra mutató linkeket, így ezek a keresések találataiként sosem jelennének meg.

Forrás: AFPA SOPA-t támogató amerikai hanglemezipari szövetség (RIAA) és filmipari szövetség (MPAA), valamint a Kereskedelmi Kamara szerint az új törvény hatékonyabb eszközöket ad az igazságügy-minisztérium kezébe, amelyekkel megvédheti az országban működő cégek szellemi tulajdonát, és jelentősen könnyítené a filmek, tévésorozatok és zenék illegális letöltésének visszaszorítását is.

Nem tudnak dönteni a kalózellenes törvényről

Az Egyesült Államok Képviselőháza november 16-án tartott meghallgatást a SOPA ügyében. Az internetes cégek nyílt levele ellenére a törvénytervezet újabb támogatókat szerzett. A zenei, filmes és gyógyszeripari cégek azzal érveltek a meghallgatáson, hogy az ipar évi 135 milliárd dollárt veszít a hamisítások és jogtalan letöltések miatt. A kieső bevétel a stúdiók és gyógyszercégek mellett az ezeket kiszolgáló több ezer kisebb céget is érinti.

A törvénytervezetet benyújtó Lamar Smith képviselő még az év vége előtt el szeretné fogadtatni a SOPA-t. A törvény elleni lobbizást az elmúlt napokban elkezdő technológiai vállalatok szerint viszont még hosszú egyeztetésekre van szükség. Általános panasz a kalózkodás visszaszorítását célzó törvény ellen, hogy a tervezet már kiszolgálja a kreatív iparágakat, ám úgy készült, hogy az érintett technológiai cégeket meg sem kérdezték. Az internet szűrését, a kalózoldalak törlését viszont az internetes szolgáltatóknak kell majd megoldaniuk valahogy, ha a tervezetet mégis elfogadják."
Forrás : http://www.origo.hu/techbazis/internet/20111117-sopa...

Az alant látható képen van a véleményem.
Ha lenne komment akkor kéretik korrekt formában, a "w" betűs szót mindenképp kerülve, ellenkező esetben a blog megsemmisül.
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
2011.11.28. 16:56:08
LV1
"Az, ki feláldozza szabadságát biztonságáért, egyiket sem érdemli meg." - Benjamin Franklin
24. bundas01  Hivatásos Troll
2011.11.26. 16:26:24
LV20
Válasz 23. Quentaro üzenetére:
Esetleg nem kell a színészeket és producereket szarrá fizetni.Ha a Travoltának csak egy repcsije lenne, nem pedig három akkor is teljes életet tudna élni szerintem.Millió dollárok egy szaros filmért.Nevetséges.Sokkal kevesebbet fizetnék nekik, ha nem, tetszik akkor pedig lehet menni autópályépítésen aszfaltot teríteni.
Na ez is egy m.f.,színtén nagy a pofája:D
23. Quentaro  PlayStation.Community tag
2011.11.26. 15:11:39
LV5
Válasz 22. simon7109 üzenetére:
Ok-ok, csak hát nem mindenki jár moziba, és a mozis bevétel önmagában sokszor nem fedezné a költségeket, nem hozná a kívánt hasznot.
Ha úgy gondolkodunk, hogy, jáj én de csóró vagyok, én lophatom a filmeket, vegye meg a Béla, neki ÚGYIS sok pénze van...
akkor hamarosan odajut a filmipar is, ahová a PC-s játékipar jutott - csak nekik nincs kiút.
PSN: Quentaro81 http://bit.ly/GTSklubFB
22. simon7109  PlayStation.Community tag
2011.11.26. 04:04:11
LV18
Válasz 12. Quentaro üzenetére:
ezaz,hogy egy filmért nem nagyon éri meg fizetni.mármint,hogy megvedd teszem azt DVD-n.mert ha egy filmet megnézel akkor azt valszeg már többet nem fogod elővenni és így lényegében kidobtál X valahány ezret az ablakon.na meg rengeteg film van ami nem kapható még vagy már.akkor azokat ne is nézzük hanem várjuk meg amíg valamelyik TV adó leadja?
kis off,de ha már a TV adókról beszélek akkor felhozom.Épp a múltkor néztem a tv2-őn valami filmet.Asszem a Valami Amerika volt.Nem is ez a lényeg hanem az,hogy a filmben minden 20 percben volt egy 10 perces reklám!Az a teljes műsoridő alatt 40 perc volt ami majdnem a film hosszának a fele!Persze ez minden filmnél így van a tv2-őn és az rtl-en...
ezért utáltam meg őket és már jó ideje nem is nézem őket.szánalmas amit csinálnak.
PSN: misi2mezei
21. bundas01  Hivatásos Troll
2011.11.25. 20:36:20
LV20
Válasz 20. Zsolt üzenetére:
Tegye fel a kezét, aki cédére / dévédére csakis a letöltött dolgait írta ki, sem a fényképeit, sem a családi videóit. Valaki? Senki?

És akkor még bele sem mentünk abba, hogy az Artisjus matricás lemezen azért van a matrica, hogy fedezze a lehetséges jogdíjat.
Na ez is egy m.f.,színtén nagy a pofája:D
20. Zsolt  PlayStation.Community tag
2011.11.25. 18:36:56
LV11
Tegye fel a kezét, aki cédére / dévédére csakis a saját fényképeit, családi videóit írta ki, semmi mást. Valaki? Senki?
19. ALF22  Son of Liberty
2011.11.25. 16:42:15
LV26
Válasz 18. bundas01 üzenetére:
most már törvénybe (alkotmányba) kellett foglalni,hogy börtön jár XY "főfejes" megsértése miatt
nem néztem utánna, de sztem kínában,é-korában,kubában, fehéroroszországban is büntetnek ilyenkor
szal most már tényleg egy szinten vagyunk velük

lehet ismét elvtársazni (vagy polgártársozni)
18. bundas01  Hivatásos Troll
2011.11.25. 14:36:22
LV20
Válasz 16. ALF22 üzenetére:
Volt egy blogom, ami az egyik (azóta lelépett) tag blogon belüli cenzúrájáról szólt, de cenzúrázták....
Na ez is egy m.f.,színtén nagy a pofája:D
17. bundas01  Hivatásos Troll
2011.11.25. 14:35:13
LV20
Válasz 14. barnoca üzenetére:
mondjuk wc
Na ez is egy m.f.,színtén nagy a pofája:D
16. ALF22  Son of Liberty
2011.11.25. 14:05:07
LV26
azt hittem rólunk szól
mert itt van igazi cenzúra (igaz az itteni öncenzúra)
15. SteveY  the gunner
2011.11.25. 13:56:53
LV22
Válasz 4. Zangetsu üzenetére:
Az egy szánalmas gittegylet. A nívót jelzi, hogy ezek itt "tevékenykedhetnek" mert az égadta világon a pénzbeszedésen kívül máson nem jár az eszük. Ezért rendel mindenki külföldről CD/DVD lemezeket stb mert ezek egyből tartják a markukat. PEdig lehet csak a családi összejövetel kerülne rá...
Kedvellek öreg, de bántani foglak!
14. barnoca  PlayStation.Community tag
2011.11.25. 13:53:06
LV18
Mi az a szó amibe a "w" van?
13. Quentaro  PlayStation.Community tag
2011.11.25. 12:19:40
LV5
Ó igen, még valami: most kezdenek terjedni a cloud megoldások. Az oprendszer amit használok (Ubuntu Lucid Lynx) valósidejű fájlszinkront tesz lehetővé.
A barbatrükk itt jön: nyilvánossá tehetem bizonyos mappáim tartalmát, és link segítségével, böngészőn át letölthetik a fájljaimat azok, akikkel megosztom.

Miért ne ajánlhatnék egy jó filmet FB-n a barátaimnak, és miért ne oszthatnék meg priviben egy linket a saját cloudomhoz?
Mi gátolja, hogy emberek filmkatalógusaikat terjesszék fórumokon, közösségi oldalakon?

A Google és a Facebook nem véletlenül tiltakoznak. A Google most készül bevezetni a világ legnagyobb cloud szolgáltatását, az FB meg félhet, hogy az említett módszer miatt lelövik őket a CIA emberei. :) Az FB-t is cenzúrázzák majd? :D
PSN: Quentaro81 http://bit.ly/GTSklubFB
12. Quentaro  PlayStation.Community tag
2011.11.25. 12:13:13
LV5
Ja igen: magam sem fizetek minden esetben filmekért. De ha lenne sok felesleges pénzem, a jó filmeket megvenném.
Tőlünk nyugatabbra az embereknek van sok felesleges pénzük - csak a (véé betűs szó) egyszerűbb, kényelmesebb megoldás.
Senki sem hisz a kritikáknak, meg a pontozásoknak - zsákbamacskát meg vegyen a halál.
PSN: Quentaro81 http://bit.ly/GTSklubFB
11. Quentaro  PlayStation.Community tag
2011.11.25. 12:10:18
LV5
Nevetséges.
Az rendben van, hogy ha valaki pénzt kér azért, ami nem az övé, akkor töröljék a tartalmát, büntessék is meg.
Például lőjék le a fizetős torrenteket, a fizetős letöltőoldalakat stb. De pölö ha kapcsolódó dologból van bevétele (reklám), vagy csak úgy csinálja, akkor hagyják lógva.

Az illegálisan feltolt tartalmat persze valahogyan el kell távolítattni, és akár magát a feltöltőt büntethetik is.
A vaskalapos megoldás nem nyerő (Eddig se jött be soha.). Szerintem az út a legalizálás felé vezet: azaz egy STEAM vagy iTunes szerű cucc, amely MINDEN stúdióval, forgalmazóval megállapodik, és valami nevetséges összeget kérnek a júzerektől / letöltés.

ÉS/Vagy a reklámbevételekből a letöltések arányában részesülnének a jogtulajok. Viszont egyből minden megjelenik, jó minőségben. Persze a box office biznisz, az ilyesmi csatornák, és a teljes DVD forgalmazás megsínylené.
Viszont a minőség, a Blu-ray még mindig megérné a lemezvásárlást.
PSN: Quentaro81 http://bit.ly/GTSklubFB
10. simon7109  PlayStation.Community tag
2011.11.25. 00:28:10
LV18
Ez már megint milyen baromság...
Állandóan csak találgatnak mindenféle hülyeséget ami többeknek rossz azért,hogy néhányaknak jó legyen.
Am ilyen "fájlcserélő" oldalakon amikről szó van mióta csak illegális tartalom van?
Ami meg a legjobban idegesít,hogy ezek szerint illegális sorozatokat letölteni.Kérdem én,hogy miért?Azokat így is-úgy is ingyen nézi meg valaki akkor is ha a TV-be nézik,akkor miért ne lehetne letölteni ha valaki felveszi?
Remélem nem járnak sikerrel...
PSN: misi2mezei
9. bundas01  Hivatásos Troll
2011.11.25. 00:17:23
LV20
Válasz 8. rolmanus üzenetére:
Attól függ, hogy melyik oldal rak a politikusok zsebébe nagyobb pénzt.
Na ez is egy m.f.,színtén nagy a pofája:D
8. rolmanus  Önjelölt mindentudó
2011.11.25. 00:13:07
LV22
Undorító ez az egész, nagyon remélem, hogy nem fogadják el ezt a szart.
She was a real hero... She was a true Patriot!
7. bundas01  Hivatásos Troll
2011.11.25. 00:03:01
LV20
Válasz 6. solid üzenetére:
Tényleg bazz :)
Na ez is egy m.f.,színtén nagy a pofája:D
6. solid  PlayStation.Community tag
2011.11.24. 23:40:14
LV12
"Ha lenne komment akkor kéretik korrekt formában, a "w" betűs szót mindenképp kerülve, ellenkező esetben a blog megsemmisül."

Úgy látom a cenzúra már meg is kezdődött és Te kezdted el! :)
"Game has changed"
5. bundas01  Hivatásos Troll
2011.11.24. 22:15:50
LV20
Válasz 4. Zangetsu üzenetére:
És abba bele se megyek, hogy a saját fényképeim tárolásához miért kéne cimkés lemez.Röhej az egész.
Na ez is egy m.f.,színtén nagy a pofája:D
4. Zangetsu  PlayStation.Community tag
2011.11.24. 22:13:34
LV5
Válasz 1. bundas01 üzenetére:
Pont azért van üres lemezeken(CD,DVD,Blu-ray), memória kártyák(telefon)pendrive csomagolásán Artisjus címke, mert a cég szerint 100%, hogy te illegális dolgot fogsz rajta tárolni. Amúgy ez a kedves cég elmehet a fenébe nemrég volt róla a tv-ben riport. Tavalyi évben 13 milliárd forint bevétel volt a "szerzők jogainak" védelme címszóval amiből csak 6,5 milliárd forintot osztottak szét a 8000 bejegyzett emberke között, akiknek a "jogait" védték. Ezen riport előtt is meg volt róluk a véleményem. Van jó pár ismerősöm, aki programozó 10-20 éve és az összes jogvédőre azt mondják, hogy amikor elindult az internetes kalózkodás annak idején volt jó pár embernek esze, akiknek dolgozni nem volt kedvük, de pénzt szerettek költeni, hogy majd ők védik a "szellemi terméket" amit más emberek találnak fel stb.
3. bundas01  Hivatásos Troll
2011.11.24. 22:12:18
LV20
Válasz 2. Feles üzenetére:
Persze, hogy nem.
Na ez is egy m.f.,színtén nagy a pofája:D
2. Feles  Feles
2011.11.24. 21:58:56
LV14
Bundás, te lány vagy? :O *pokerface*
Feles
1. bundas01  Hivatásos Troll
2011.11.24. 21:30:23
LV20
És egy gyors kérdés, hátha tud valaki válaszolni.
Ha Artisjus címkés lemezt veszek, akkor annak tartalma, hogy lehet illegális???
Na ez is egy m.f.,színtén nagy a pofája:D
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV20
Hivatásos Troll
PSC Kredit
8734 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
bundas01
Fórumhozzászólások száma:
6941 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
994 db
Utolsó belépés:
2018.12.04. 07:04:02
Regisztráció ideje:
2008.11.14. 17:27:16
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea