PlayStation.Community Blog ›› gabe83

13 hozzászólás

2011.08.22. 10:50:30

Utolsó hozzászólás: ermac4

2011.08.28. 21:19:21

Megosztás
Értékeld a blogot!
A 2011-es Mortal Kombat blogsorozatot folytatva ezúttal a PS Store-ról megvásárolható DLC karakterek kerülnek bemutatásra. Kettesével haladva előbb a vérből erőt merítő Skarlet és a vak kardforgató Kenshi ismertetése következik.

Skarlet

Kor: Kevesebb, mint 1 éves
Magasság: Ismeretlen
Súly: Ismeretlen
Származási hely: Külső Világ (Outworld)
Faj: Genetikai kísérleti lény
Küzdelem előtti monológ: -

Életrajz
Shao Kahn parancsnoksága alá rengeteg harcos tartozik, de igazán csak azokban bízik, akiket maga teremtett. A számtalan harcmezőről gyűjtött vér némi mágiával összeállítva létrehozta az eddigi leghatékonyabb végrehajtót: Skarletet. A kiváló nyomkövető levadássza a birodalom vélt ellenségeit. A harc során Skarlet az ellenfél véréből gyűjt erőt, melyet saját bőrén keresztül szív fel. Shao Kahn egy új küldetéssel állt elő ijesztő harcosa számára: fedje fel Quan Chi valós szándékait és ölje meg, amennyiben a varázsló a császár elárulását tervezné.
Ending
Quan Chi mágiájának hatása alatt Skarlet megtámadta és megölte Shao Kahnt. Ahogy Quan Chi varázsa elillant, Skarlet rájött öntudatlan szerepére, mellyel a varázsló akaratának megfelelően rombolást hozott a Külső Világra. Shao Kahn vére ráfröccsent Skarlet testére, aki magába szívta a hatalmas erőt. Újonnan szerzett hatalmát Quan Chi ellen fordította. Az Árnytestvériség harcosai siettek megvédeni a varázslót, de vérük csupán azt szolgálta, hogy legyőzhetetlenné tegye Skarletet. A mágia és a vér fűtötte erő közötti összecsapásban Skarlet bosszút állt elesett mesteréért. Célját beteljesítve Skarlet eltűnt az árnyban, és várja Shao Kahn újjászületését.
http://www.youtube.com/watch?v=ig0mrlRuz_A

Speciális mozgások (zárójelben a mozgás magyar neve, és az okozott damage)
- Up Slash („Felfelé csapás”; 7%): Tőrével a levegőbe üti ellenfelét további combózás céljából.
- Down Slash („Lefelé csapás”; 9%): Tőrével felülről lefelé suhint. Az ellenfél levágódik a földre, majd visszapattan további combózás céljából.
- Blood Drop („Véres zuhanás”; 8%): Skarlet eltűnik, majd felülről ellenfele háta mögé zuhanva lecsap. Levegőben is végrehajtható mozdulat.
- Red Dash („Vörös nekilendülés”; 0%): Véres nyomon előrefelé csúszik.
- Red Slide („Vörös becsúszás”; 8%): Red Dash közben végrehajtandó mozdulat melynek során csúszva rúgja meg ellenfele lábát.
- Blood Ball („Vérlabda”; 15%): Skarlet megszúrja saját magát, és saját véréből labdaszerű lövedéket képez, melyet ellenfelére dob. Védhetetlen lövedék, melynek ívét a le vagy fel iránnyal befolyásolhatja a játékos. Figyelni kell azonban, hogy ez a támadás Skarlettől 7%-nyi életerőt elvon!
- Dagger Toss („Tőrdobás”; 3+4%): Két tőrt hajít egymásutánban ellenfelére vízszintes irányban.
- Air Dagger („Légi tőr”; 4%): Levegőben végrehajtandó mozdulat, melynek két fajtája van: távolra vízszintes irányban dobja tőrét, míg közelre átlósan lefelé hajít.

Megnövelt speciális mozgások
- Dual Up Slash („Kettős felfelé csapás”; 3+7%): Előbb vízszintesen csap tőrével, majd a levegőbe üti ellenfelét.
- Dual Down Slash („Kettős lefelé csapás”; 12%): Kettőt üt ellenfelére, a Down Slash erősebb változata.
- Blood Stomp („Véres taposás”; 12%): A Blood Drop erősebb változata, itt ellenfelére zuhanva belemártja tőrét, majd elgurul róla. Levegőben is végrehajtható mozdulat.
- Krimson Dash („Bíbor becsúszás”; 0%): Teljesen hasonló, mint a Red Dash, csak távolabbra irányul.
- Red Slide („Vörös becsúszás”; 8%): Krimson dash közben végrehajtandó becsúszó rúgás.
- Double Daggers („Kettős tőrdobás”; 5+8%): Dagger Toss erősebb változata.
- Tri Air Dagger („Hármas tőrdobás”; 4+4+4%): A levegőbe felugorva egyszerre három tőrt dob háromféle irányba, így elég nagy területet lefed.
X-Ray mozdulat
Blood Bank („Véradó központ”; 29%): A levegőben többszörösen előreszaltózva megüti ellenfelét, majd tenyérrel koponyatörést okoz, végül egy erőteljes rúgást követően lábbelijének hegyes sarkával kinyomja a szemet.

Kivégzések
- Blood Bath („Vérfürdő”): Egyik tőrét ellenfele fülébe döfi, és továbbra is kezében tartja, majd a másik tőrrel elvágja áldozata torkát, melyből vér spriccel ki. Az összeesni kezdő ellenfelét még tartja egy ideig a fülbe állított tőr révén, és közben a véres „zuhany” alá áll.
- Make It Rain („Essen csak”): Skarlet megszúrja magát tőreivel. Vértócsává alakulva ellenfele alá mozog, majd véres oszlopokat képez, amelyek magasba tartják vízszintesen az áldozatot a végtagokat átszúrva. „Emberi” alakot ölt, és felvágva ellenfele gyomrát a kifolyó vér és belsőségek alá áll.

_____________________________________________________________________________________________________

Kenshi

Kor: 24 év
Magasság: 185 cm
Súly: 84 kg
Származási hely: Földi Birodalom (Earthrealm)
Faj: Ember
Küzdelem előtti monológ: -

Életrajz
A kardforgató Kenshi évekig járta a világot méltó ellenfelet keresve. Mikor egy titokzatos idős férfi, Song felajánlotta, hogy megmutatja a képességeihez méltó ősi kard, a Sento lelőhelyét, Kenshi engedett a büszkeségnek. Követte Songot egy kriptához, amelyben a Lelkek Forrása volt elhelyezve. Mikor Kenshi megszerezte a kardot, ősi harcosok lelkei törtek elő, megvakítva őt. Song felfedte kilétét: ő Shang Tsung. Magába szívta a lelkeket, és otthagyta Kenshit a sötét labirintusban meghalni. Azonban a Sento Kenshihez szólt, és kivezette a kriptából, majd felfedte előtte elveszett örökségét: azon harcosok leszármazottja, akiket ide temettek el. Kenshi felesküdött, hogy legyőzi Shang Tsungot, és kiszabadítja elődei lelkeit.
Ending
Ősi kardja, a Sento által vezérelve Kenshi legyőzte Shao Kahnt és megmentette a Földi Birodalmat a pusztulástól. Bosszúját azonban még nem hajtotta végre Shang Tsungon. A rejtőzködő varázsló elbújt valahol a Külső Világban. Jax megengedte Kenshinek, hogy az újonnan kifejlesztett portált használja, amely a világok közötti utazást biztosította. Cserébe Kenshi beleegyezett, hogy az új Külvilági Felügyelő Ügynökséget (Outerworld Investigation Agency) szolgálja. Számtalan küldetést követően végül rálelt Shang Tsungra. Üvöltve szúrta át a Sentót Shang Tsung mellkasán. A varázskard Kenshi őseinek lelkét szívta magába, és Shang Tsungból egy elsorvadt testet hagyott. Bosszúja beteljesítésével Kenshi magára hagyta meghalni a hatalom nélküli Shang Tsungot.
http://www.youtube.com/watch?v=sRtaINLRkbo&featu...

Speciális mozgások (zárójelben a mozgás magyar neve, és az okozott damage)
- Spirit Charge („Lélektámadás”; 9%): Kenshi telekinézissel vállal támad ellenfelének.
- Rising Karma („Felemelő karma”; 5%): Telekinézis segítségével a levegőbe csapja fel ellenfelét kardjával.
- Telekinetic Slash („Telekinetikus vágás”; 10%): Telekinézis segítségével a levegőből lesújt kardjával az ellenfélre. Három változata van: közelre, közepes távra, távolra.
- Tele-Flurry („Telekinetikus lökés; 9%”): Telekinézis segítségével a távoli ellenfélre két ütést, és egy rúgást mér.
- Blade Reflect („Karddal visszaverés”): Az ellenfél lövedékét kardjával visszairányítja.

Megnövelt speciális mozgások
- Spirit Vengeance („Lélekbosszú”; 12%): Kenshi telekinézissel vállal nekitámad ellenfelének, és még kardjával lecsap egyet.
- Karma Eruption („Karmakitörés”; 4+5%): Telekinézis segítségével előbb felüti kardjával ellenfelét, majd a földre suhintja a fegyverrel.
- Telekinetic Blade („Telekinetikus penge”; 5+8%): Telekinézis segítségével a levegőből lesújt kardjával az ellenfélre, majd felfelé is csap egyet. Három változata van: közelre, közepes távra, távolra.
- Tele Beatdown („Telekinetikus verés”): A Tele-Flurry erősebb változata + két ütéssel.
- Blade Absorb (Karddal elnyelés): A lövedékeket nem veri vissza, hanem a mozdulat révén életerőt gyűjt belőle.
X-Ray mozdulat
Soul Blade („Lélekkard”; 32%): Kenshi ellenfele gyomrába dobja kardját, majd odateleportál. Kihúzza a fegyvert ellenfele testéből, majd kardnyele aljával szétzúzza a koponyát, végül a kardot alulról felfelé vágva további sérüléseket okoz a bordákban és a koponyán.

Kivégzések
- Split Ends: Kenshi telekinézissel felemeli ellenfelét, közben kardját előrántja, és a távolba állítja bele a földbe. Majd az áldozatot a kard irányába hajítja. A földön csúszó ellenfelet kettévágja az álló kard.
- Scatterbrained („Hebehurgya”): Telekinetikus képességét alkalmazva levegőbe emeli ellenfelét, majd többször a kamerának csapja. Ennek során a szem is kinyúlik a szemüregből. Végül kardjával távolról kettévágja a levegőben lévő áldozatot.

__________________________________________________________________________________________
Forrás: Mortal Kombat játék, mortalkombat.wikia.com
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
13. ermac4  PlayStation.Community tag
2011.08.28. 21:19:21
LV2
Válasz 8. gabe83 üzenetére:
Egyetértek .
12. ymmoTS  PlayStation.Community tag
2011.08.25. 01:09:43
LV4
igy olvasva skarlet nem tünik visszafogott finom teremtésnek... a kivégzései nagyon kedvesek .. :))
So.. this is what it feels like
11. gabe82_  PlayStation.Community tag
2011.08.23. 21:14:48
LV16
Válasz 10. gabe83 üzenetére:
"Testközelből" nem ismerem, csak a karaktere miatt tetszik. Sajnos nem vagyok MK játékos, kimaradt majd' minden része, de ezt be fogom szerezni.
10. gabe83  PlayStation.Community tag
2011.08.23. 21:11:56
LV21
Válasz 9. gabe82_ üzenetére:
Kenshin már többször elgondolkoztam. Neki az a specialitása, hogy távolabbról zargatja az ellenfelet. Közelharcban annyira nem jó.
9. gabe82_  PlayStation.Community tag
2011.08.23. 21:06:17
LV16
Kenshi karaktere teszik, még ha nem is túl eredeti. Mindig is szerettem a vak kardforgatókat, mint például Nick Parker a Vak végzet című filmből, vagy Utsutsu Mujuro a Ninja Scroll-ból.
Remek írás.
8. gabe83  PlayStation.Community tag
2011.08.23. 20:45:42
LV21
Válasz 6. alucccard üzenetére:
Olvastam róla, hogy remek mix-upjai vannak, és ha nagyon megszorongatják, akkor könnyedén elteleportál.
Múltkor jól megvert egy külföldi Freddyt használva (nem ismerem a trükköket ellene...).
Nekem Mortal Kombat kell, nem pedig jöttmentek válogatottja.
7. alucccard  A retkes
2011.08.23. 20:08:11
LV22
Egyébként fasza leírás! ;)
6. alucccard  A retkes
2011.08.23. 20:07:36
LV22
Válasz 5. gabe83 üzenetére:
Freddy egyébként jobb mint a többi DLC karakter, jók a kombói és könnyen játszható karakter nagy sebzésekkel!
5. gabe83  PlayStation.Community tag
2011.08.23. 18:55:11
LV21
Válasz 4. alucccard üzenetére:
Freddyt nem veszem meg, a másik hármat eddig szinte nem is használtam.
4. alucccard  A retkes
2011.08.23. 15:23:43
LV22
Megvannak a DLC-k de nem használom őket!
3. ermac4  PlayStation.Community tag
2011.08.23. 08:10:24
LV2
Már alig vártam .
2. spatz  PlayStation.Community tag
2011.08.22. 14:34:17
LV3
Már vártam .)
SpatZ blog,Demons Souls FAQ,Dark Souls magyar wiki
2011.08.22. 14:01:29
LV3
Nagyon jó kis írás!
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV21
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
25742 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Balassa Gábor
Fórumhozzászólások száma:
10419 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
849 db
Utolsó belépés:
2019.01.31. 12:14:04
Regisztráció ideje:
2008.11.14. 11:51:35
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea