PlayStation.Community Blog ›› gabe83

11 hozzászólás

2011.07.04. 13:52:34

Utolsó hozzászólás: tunti

2012.12.17. 09:25:23

Megosztás
Értékeld a blogot!
Mielőtt elkezdeném nagyszabású projektemet itt a PSC-n a Red Dead Redemption játékkal kapcsolatban, szeretnék egy áttekintést írni a játék történetéről a reddead.wikia.com és saját tapasztalataim segítségével. Holnaptól kétnaponta teszek fel blogbejegyzéseket a story mode szövegkönyvéről magyar nyelven.

New Austin (1.-25. fejezet)

1911-ben a visszavonult törvényen kívüli, John Marstont a szövetségi ügynökök elszakítják feleségétől, Abigailtől, és fiától, Jacktől. Marston korábban van der Linde, azaz a „Holland” bandájának tagja volt. Az ügynökök megígérik Marstonnak, hogy visszakapja családját, amennyiben segít levadászni az egykori bűnbanda vezető tagjait. Marston New Austin territóriumba utazik, hogy elkapja vagy éppen megölje egyik öreg cimboráját, Bill Williamsont. Williamsonnak már saját bűnbandája van Fort Mercerben. Marston elmegy az erődhöz, és találkozik egykori társával, de lövést kap beszélgetésük végén, és Williamson hagyja meghalni az erőd falain kívül. Marston szerencséjére egy farmernő, Bonnie MacFarlane megtalálja őt, és orvoshoz viszi.
Miután néhány nappal később felépül sebesüléséből, Marston megkezdi visszafizetni a MacFarlane-éknek a segítséget; ennek megfelelően segédkezik a farm körüli munkákban. Mindeközben segítőket toboroz maga mellé a Fort Mercer ellen irányuló támadási tervéhez. Az armadillói Leigh Johnson rendőrbíróval és embereivel, a szélhámos Nigel West Dickensszel, a sírrabló Seth Briarsszel, valamint a részeges fegyverkereskedővel, „Írrel” a trójai faló taktikájával betörnek Fort Mercerbe, és lemészárolják Williamson embereit. Egyetlen bökkenő van: Williamson már átszökött Mexikóba, hogy segítséget kérjen Javier Escuellától, aki szintén Marston egykori bandatársa. Az Ír felajánlja, hogy átviszi Marstont a határfolyón Mexikóba, bár útjuk nem zökkenőmentes. Tutajukat mexikói banditák lövik a partról, de miután sikerült elintézniük az ellensége elemeket, a két férfi ép bőrrel partot ér Nueva Paraiso territóriumban.
Nuevo Paraiso (26.-41. fejezet)

Mexikóban Marston az ország hadseregének ezredesével, Agustin Allendével és Vicente da Santa századossal, valamint ezzel párhuzamosan az Abraham Reyes által vezetett forradalmárokkal is együttdolgozik. Gyermekkori példaképe, Landon Ricketts segítségével fejleszti lövésztudását, és újabb tapasztalatokra tesz szert. Eleinte Allende ezredes megígéri, hogy segíti elkapni Escuellát és Williamsont, de elárulja Marstont. A dolgok odáig fajulnak, hogy de Santa százados megpróbálja kivégezni Marstont a forradalmárokkal való együttműködés, valamint (Ricketts oldalán) Allende embereinek meggyilkolása miatt. Miután megússza a kivégzést, Marston szorosabbra fűzi kapcsolatát a felkelőkkel, és megölik de Santát, továbbá elfogják Escuellát. Ezt követően Marston csatlakozik Reyes ügyéhez és a felkelő társaihoz Allende villájának megtámadásáért. A roham során nem csupán Allende és Williamson esik el, de megölik Marston forradalmár társát is, a tizenkilenc esztendős tanárnőt, Luisa Fortunát, aki az elfogott Reyest igyekezett volna kiszabadítani. A sikeres akciót követően Reyes veszi át az uralmat a környező mexikói régiókban, és felesküszik, hogy bemasíroz hadseregével a fővárosba. Marston ebben már nem vesz részt, visszatér Blackwaterbe.
West Elisabeth (42.-56. fejezet)

John Marston megérkezik West Elisabeth territórium legfontosabb településére, Blackwaterbe, hogy találkozzon szövetségi összekötőjével, Edgar Rosszal. Legnagyobb csalódottságára Ross addig nem engedi Marstonnak a feleségéhez és fiához való visszatérést, amíg a Holland meg nem hal. Van der Linde ugyanis új sereget gyűjtött maga köré az északi régiókban, és háborút visel az amerikaiak ellen. Marston többször is akciókat vezet a Holland ellen, de a férfinek mindig sikerül megszöknie. Marston végül Ross embereivel támadást vezet a Holland főhadiszállása ellen. Marston végül egy sziklán kerül szembe a Hollanddal, aki mielőtt öngyilkosságot követne el a szakadékba ugrással, figyelmeztet: a kormányzat mindig talál egy újabb „szörnyeteget”.
Marston az „egyezség” alól felszabadulva újra együtt lehet családjával, és Beecher’s Hope-ban a farm körüli munkákban leli örömét. Gondtalan élete nem tart sokáig, ugyanis Edgar Ross elárulja, és váratlanul fegyveresen megtámadja. Barátja, Uncle (magyarul: Nagybácsi) elesik, de Marston még ki tudja menekíteni családját a farmról, mondja nekik, hogy lovagoljanak messzire, majd később találkoznak. Marston aztán az istállóból kilépve számos találatot kap Rosstól és embereitől - holtan rogy össze. Jack és Abigail a fegyverzörejeket hallva visszatér a farmra, ahol a halott John Marstont találják, a katonák pedig időközben távoztak a helyszínről. A családfőt eltemetik a farmra néző dombon.
A játék három évet ugrik az időben, 1914-et írunk. Jack áll a családfő mellé eltemetett anyja sírjánál. Megviselték az elmúlt évek történései, elsétál és játszható karakterré válik. Felkutatja Edgar Ross tartózkodási helyét, aki egy tó mellé vonult vissza és állítólag kitüntetéseket kapott a John Marston által elvégzett munkáért, továbbá a bűnöző megöléséért. Miután Jack – hírvivő álcában - Mrs. Rossnál érdeklődik megtudja, hogy a férfi vadászni ment. Rátalál Rossra, felfedi kilétét, és heves szóváltásba kezdenek. Ross azt állítja, hogy John Marston magát ölte meg azzal az életvitellel. A vita lezárását párbajban határozzák meg, ahol Jack megöli a visszavonult ügynököt. Apja gyilkosának halála után ránéz fegyverére, és arra a következtetésre jut, hogy megbosszulta ugyan apját, de ő maga is gyilkossá és bűnözővé lett, pedig ettől megpróbálta megóvni John Marston. Jack jövője ezt követően ismeretlen.
Egy újság foglalta össze John Marston társainak sorsát. Leigh Johnson armadillói rendőrbíró visszavonult, és olyan távolra költözött a várostól, amennyire csak tudott. Abraham Reyes ígéretet tett arra, hogy Mexikónak szabadságot biztosít, de zsarnok lett belőle. Bonnie MacFarlane megházasodott, de férje kiléte ismeretlen. Sokan tudni vélik, hogy egyik farmmunkásához, Amoshoz ment feleségül. Az Ír Thieves’ Landing egyik árnyékszékében véletlenül halálra sebesítette magát fegyverével, mikor az elsült. Seth Briars végül megtalálta hőn áhított kincsét, és meggazdagodott. Landon Ricketts-t pedig álmában érte a halál, így békében távozott.
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
11. tunti  PlayStation.Community tag
2012.12.17. 09:25:23
LV1
Esetleg trófeák lefordítása? ja és gratula a sok munkához és kitartáshoz ;)
2011.07.04. 21:10:51
LV5
Válasz 9. videkiman üzenetére:
"Donde estan los honorables y valerosos? Solo veo cobardes!" — Jose Rodriguez
9. videkiman  PlayStation.Community tag
2011.07.04. 20:46:48
LV2
Válasz 5. gabe83 üzenetére:
spanyol is megoldható lenne,ha nagyon megerőltetném magam xD
8. gabe83  PlayStation.Community tag
2011.07.04. 19:59:26
LV21
Válasz 7. Onimushaman üzenetére:
Igen, Jackhez semmi kötődése a játékosnak.
7. Onimushaman  Szerkesztő
2011.07.04. 19:26:38
LV24
Jó lesz nosztalgiázni.

Nekem egyedül a free roam nem tetszett, hogy Jack-el kellett menni.
señor
6. gabe83  PlayStation.Community tag
2011.07.04. 19:00:21
LV21
Válasz 3. krisz94 üzenetére:
Nekem is Mexikó tetszett a legjobban. Bár a másik két territóriumban is van szeretni való.
5. gabe83  PlayStation.Community tag
2011.07.04. 18:53:51
LV21
Remélem is, hogy nem unjátok majd halálra magatokat, mondjuk a 25. fejezetnél! :-D
Jó karakterek, jópofa szövegek vannak. A mexikóiak gyakran használnak majd spanyol félmondatokat, na azokat nem fordítom le...

Nem vagyok egy GTA-s, így ha sandbox játék, akkor Red Dead Redemption és The Saboteur a nyerők nálam.
4. Sakamoto_14  A bölcs
2011.07.04. 18:13:28
LV20
Kösz, hogy ilyen önzetlenül csinálod ezeket a blogokat.
2011.07.04. 17:12:37
LV5
Köszi. Amúgy én a mexikói részeket bírtam, az volt szerintem a leghangulatosabb, talán a környezet és az emberek miatt.
2011.07.04. 15:33:53
LV7
Köszi.Engem is érdekel a további írásod!
Tedd,vagy ne tedd,de ne próbáld!
1. HUN_GERGO  PlayStation.Community tag
2011.07.04. 14:50:11
LV15
Ez rengeteg munka lehetett (nem csak ez a blog). Gratula. :)

Mindenképp visszaolvasom majd őket. Ez az egyik kedvenc játékom. :)
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV21
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
25742 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Balassa Gábor
Fórumhozzászólások száma:
10419 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
849 db
Utolsó belépés:
2019.01.31. 12:14:04
Regisztráció ideje:
2008.11.14. 11:51:35
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea