PlayStation.Community Blog ›› Motoko

11 hozzászólás

2011.06.25. 02:02:31

Utolsó hozzászólás: DawidHUN

2011.06.26. 12:37:42

Megosztás
Értékeld a blogot!
(Figyelem, ez egy "Motoko" blogbejegyzés, ha nem tudod ez mit jelent, ne olvas tovább!:D)

A legnagyobb gond jelenleg, hogy a Zöld Ördög látta a földön fetrengeni a bestiát.
A bestia pedig 4 hosszú éven keresztül kúszott mászott és hempergett a saját vérében és mocskában.
4 hosszú éven keresztül, húzta magával a magfakult megkopott bajnoki övet, amit ha előbb elenged, már jóval régebben talpra állhatott volna.

Egyetlen lövés terítette le a bestiát, egyetlen egy nyomorult különlegesnek nem mondható töltény vitte földre őt.
Megtehette, hisz a bestia a gőgtől és a büszkeségtől elvakulva pózolt a legmagasabb szikla tetején, 2 fantasztikus fiúgyermek állt mögötte, egyikül sikeresebb volt, mint a másik.

A bestia nem védekezett, hisz ellenfeleiben nem fenevadat látott, csupán szerencsétlen hiénákat, akik a dögön lakmároznak.
A bestia a porba hullt és nem kért segítséget senkitől, nem várta el, hogy továbbra is őt szolgálják, azt mondta, mennyetek csak én felállok magamtól is.
A Zöld ördög, bedugta az ujját a vérző sebbe és egyenként kiemelt onnan mindent, ami a bestiát éltette.

Eközben a 3. gyermek nem tudott mit tenni apja érdekében, túlhizlalták, elkényeztették és mindennek ellenére szellemileg sem volt épp.
Számolni nagyon tudott, de festeni, na azt aztán nem, mondjuk festékből is keveset kapott és a vászon sem volt akkora amekkorát az apja ígért neki, ellenben a doboz amibe a vásznakat tartotta gigantikus volt.
Erre ő mindig azzal védekezett, hogy a festék ugyan nem sok, de legalább hamar szárad, mintha az számítana valamit egy remekműnél.

A bestia mára talpra állt, rettentő mérges és vérre szomjazik, ám ezalatt a 4 év alatt a zöld ördög is megerősödött sőt, vérszemet kapott.
A 3. fiú ugyan szépen megerősödött és úgy tűnik festeni is meg tanult, de már késő, hogy testvérei nyomdokába lépjen.
Jó partinak számít ugyan, de igazi erejét csak nyugdíjas korában fogja megmutatni, mikor már kevesen lesznek rá kíváncsiak.
A bestia eközben őrjöng a dühtől, és szörnyűséges tervet eszelt ki a Zöld Ördög ellen, születőben van a 4. gyermek, amivel most már biztosra kell mennie, ezért eltökélte, hogy magát a fenevadat fogja a világra segíteni.

Itt a mese vége, aki nem hiszi, az várja meg a következő évet.
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
11. DawidHUN  PlayStation.Community tag
2011.06.26. 12:37:42
LV8
Válasz 9. Motoko üzenetére:
Nem hinném, hogy az ingerküszöb szó használata megfelelő lenne erre a "jelenségre", merthogy hiába van az, hogy a TRINE, a Crysis vagy pl. a Bordelands is egy ugyan azon generáció gépeit koptatja, egymás mellé sem tehetőek vizualitások terén. Mindhárom jó valamiben, mutat valamit amit ki lehet hozni a grafikából. Vagy említsem csak a Limbo-t ami tényleg nem full hd mégis szépnek látod. Anno az MGS első PS1-es részében is hátast dobtunk az 5 poligonból álló fejektől amiken látszódott valami arc féleség. Ha azt nézem, hogy a Sprite-okból álló játékok és a BIT-ekkel operáló konzolok meddig bírták, ez a generáció még bőven messze van az ingerküszöb átlépésétől. Csak az utóbbi 5-6 évben moziban is olyan monumentális dolgokat lát az ember, hogy azt hiszi, videojátékokban is kifizetődő sőt elvárható lenne. Nem olvastad a 12. számban megjelent cikkemet erről. Ha csak egy szemszögből közelíted meg a témát, nem kapsz reális képet az egészről. Szerintem még mindig többet nyerünk ezzel, mert mire mennénk azzal, hogy lenne egy űber erős konzol? Semmire az ég adta világon! Hogy miért? Mert úgy járna mint a Jaguar Lynx vagy a Virtua Boy. Mindenki inkább az olcsó konzolt venné, mert arra van játék dögivel és nem a drágát, amire várni kell 2-3 évet mire olyan felhozatala lesz, amiért már érdemes megvásárolni. Ezt már a PS3-al eljátszotta a SONY és most láthatóan nem akar ebbe a hibába ismét beleesni.
10. zodiac55  PlayStation.Community tag
2011.06.25. 13:48:28
LV12
Válasz 9. Motoko üzenetére:
Nem hülye, csak nyilván mások a prioritások.
"Si vis pacem, para bellum."
9. Motoko  PlayStation.Community tag
2011.06.25. 13:01:01
LV7
Válasz 8. zodiac55 üzenetére:
És a játékélményt nem rontja, ha valakit zavarnak az említett betegségek?
Mindenki a saját ingerküszöbéből indul ki, ha őt nem zavar valami akkor a másik egy hülye.
2011-et írunk, ne remegjen a kép.
Lucy az egyetlen igazi Tekken karakter!
8. zodiac55  PlayStation.Community tag
2011.06.25. 12:47:23
LV12
És a nap végén nem a játékélmény a lényeg? (Abszolút csak a kíváncsiság hajt eme kérdés feltételekor.)
"Si vis pacem, para bellum."
7. tgabesz  PlayStation.Community tag
2011.06.25. 12:46:11
LV14
Válasz 3. Motoko üzenetére:
És nem hülyeségből nem váltanak most ilyen hamar. Az utóbbi egy két évben indult csak be igazán a ps3, ostobaság lenne kihúzni alóla a szőnyeget mikor végre közelednek a profit termelsé felé.

Egyébként meg csak nézd meg a cod-ok eladásait. Remekül mutatják, hogy a játékosok nagyja nem kér a fejlődésből.
6. tgabesz  PlayStation.Community tag
2011.06.25. 12:30:18
LV14
Válasz 5. Vhiktor üzenetére:
Ha előírás lenne rengeteg fejlesztő nem lenne hajlandó játékot csinálni a konzolokra.

Jó sok ujjad lehet, több mint 70 játék subhd-ben fut ps3-mon.
2011.06.25. 08:35:25
LV3
Mi az h 0 AA? Tudtommal mindkét konzolnál előírás, h 4-es élsimítást használjon. Amúgy meg az AA már rég elavult és sokkal jobb technikák vannak nála, ps MSAA, sok PS3-as játék ezt használja. A sub HD-t meg egy kezemen megtudom számolni.
4. Alien  PlayStation.Community tag
2011.06.25. 08:03:04
LV10
Válasz 3. Motoko üzenetére:
persze, ez mind szép és jó, csak sajnos ezt az ipart is a pénz mozgatja, és mivel a nagyon fejlett PC-vel rendelkező játékosok egy csekély része hajlandó csak pénzért játszani, így ez az egész helyzet így alakult.

egyébként maga a blog olyan, mintha Alan fogalmazta volna a Másnaposokból, nekem végig az ő hangja ugrott be...:)
3. Motoko  PlayStation.Community tag
2011.06.25. 03:11:21
LV7
Nekem semmi bajom a konzolokkal, de nem hülyeségből váltották őket le 5 évente.
A hozzáállásoddal csak az a probléma, hogy van az embernek egy minimum elvárása (ingerküszöb) ami nem mindenkinél egyforma.
Neked jók ezek a borzasztó majdnem subHD felbontású 0AA-s mocsokságok, de más már szívesen nyomulna, megfelelő fizikával és élsimítással ellátott játékokkal normális felbontáson.
Elég legyen a grafikus boszorkányüldözésből, így is ez a leghosszabb generáció a világtörténelemben, mit akartok még?
A Crysis-ről meg lassan le lehet szállni, nagyon is jó játék az, főleg az FPS-ek között.
Lucy az egyetlen igazi Tekken karakter!
2. DawidHUN  PlayStation.Community tag
2011.06.25. 03:04:39
LV8
Válasz 1. DawidHUN üzenetére:
Humoros volt látni, hogy percőr percre változik az arckifejezés. A DX11 így megy úgy közé amikor bejött a szifon és elkezdte mondani, hogy a 4-es még tök fölösleges mert az áráért nem tud többet és, hogy mennyire elég ez a 3g-s de milyen szép a C2 PC-n és milyen szuper a felturbózott Sonic a szifonon.... aztán szépen lassan rájött, hogy a PC ilyen ütemű túlpörgetése nem előre, csak a semmibe vezet. A tabletek, a telefonok, a mini notebook-ok most élik virágkorukat és képességeik bizonyos részét még csak ki sem használják rajtuk, mert még a tulajok is fölöslegesnek tartják. Megveszünk egy LCD TV-t és alapból 5 évre tervezünk vele. Megveszünk egy autót és 10 évre tervezünk vele...megveszünk egy PC-t és fél év múlva már az újításon gondolkozunk. Megveszünk egy konzolt, ami 3 éve a piacon van és még simán 3 évig tervezhetünk vele...ha nem 5-el vagy 7-el.
1. DawidHUN  PlayStation.Community tag
2011.06.25. 02:59:41
LV8
Még mindig nem értem, hogy mi a bajod a konzolokkal...és miért gondolod ezeket főleg a SONY-ról... Ma pl. sikerült egy elvakult PC-s gémer szemét felnyitnom, hogy miért is ilyenek a konzolok amilyenek. Miközben fogdosta a szuper kis szifonját és áradozott a tabletekről, szépen lassan rájött ő is, hogy nem a konzolok vannak elavulva, hanem a PC-k vannak túlságosan is előre. Ha nem lennének azok a varázsszavak, mint pl., hogy DX11, 1GB GDDR3 és a többi, kutya nem törődne azzal, hogy a Crysis 1 szebb vagy sem. Ahogy elnézem te is felültér a gyorsvonatra és szépen élvezted a száguldást, de a tájra már nem emlékszel. Felsorolsz pár nagyobb címet ami még szép is...pár olyat amit mindenki ismer.... de játszottál-e valaha is olyan ritkaságokkal, mint pl. Gulandro? Ez a baj azokkal, akik a konzolok elavultságát harsogják és az egymás közti harcon csámcsognak... igazán meg sem értik egyiket sem, mert még csak a felületét kapargatják csak. Én is beleestem párszor ebbe a hibába de rájöttem, hogy semmi értelme sincs. Azok, akik kiélvezik a konzolokat úgy, ahogyan vannak, nem törődnek azzal, hogy DX11-es vagy "csak" DX9-es a grafkártya.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV7
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
6956 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Árva Júlia
Fórumhozzászólások száma:
78 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
1884 db
Utolsó belépés:
2018.02.23. 01:46:33
Regisztráció ideje:
2009.02.06. 18:22:10
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea