PlayStation.Community Blog ›› gabe83

6 hozzászólás

2011.06.24. 19:17:49

Utolsó hozzászólás: krisz94

2011.06.25. 16:37:17

Megosztás
Értékeld a blogot!
A Red Dead Redemption helyszíneinek prezentációja folytatódik. Az amerikai New Austin territórium bemutatása után következzen hát a mexikói régiók ismertetése. Bár a story kronológiai sorrendje szerint nem Diez Coronas következne, én mégis az egyik kedvencemmel kezdeném a déli kalandot.

Diez Coronas

Diez Coronas (magyarul: Tíz Korona) a Nuevo Paraiso territórium egyik meghatározó régiója. A territórium legkeletebbre fekvő régióját a szintén Nuevo Paraiso-beli Perdido nyugatról, míg a San Luis-folyó északról határolja. Diez Coronas északi része magasan fekvő terület az El Presido erőddel, míg a déli és nyugati részek völgyvidékek. A régió legjellegzetesebb geológiai formái a Utah és Arizona államok határán található Monument Valleyre emlékeztetnek. Ennek értelmében a tájképet vörös színű, 150-300 méter magas táblahegyek és sziklatűk uralják.

Diez Coronas honos növényei:
Butterfly Weed (magyarul: Gumós Selyemkóró; latinul: Asclepias tuberosa)
Prickly Pear (magyarul: Fügekaktusz; latinul: Opuntia littoralis)
Woolly Blue Curls (latinul: Trichostema lanatum)
Diez Coronas térképén a fontosabb helyszínek és települések figyelhetők meg. A kép alatt ezek bemutatása kezdődik meg.

Alta Cabeza (magyarul: Emelt Fő – azaz büszkeség)
A Stranger mellékküldetések „Aztec Gold” epizódja kapcsolódik a településhez.

Casa Madrugada (magyarul: Felkelő Nap Háza)
Thieves’ Landinghez (Tall Trees régió) hasonlóan a bűnözés melegágya, ahol bármi megtörténhet, mivel a település egyetlen rendőre is tisztességtelen. Mondani sem kell, ha valaki galibát akar okozni, akkor nem kell tartania a jogi következményektől. A településen gyakran lovagolnak át banditák kisebb csoportokban, és fegyvereikkel az égbe lőve száguldanak tovább, sőt előfordul, hogy meglasszózott áldozataikat húzzák lovuk után gúnyos nevetések közepette. Szokványos dolog Casa Madrugadában, hogy férfiak kést emelnek a prostituáltakra, és torkuk elvágásával fenyegetőznek. Azon sem kell meglepődni, hogy váratlanul párbajra hívják a településre tévedt embert.
Nem csupán a banditáktól kell tartania a település lakosainak, mivel időnként farkasok veszélyeztetik az emberek testi épségét.
A Stranger mellékküldetések „Eva in Peril” epizódja kapcsolódik Casa Madrugadához.
Érdekesség: Alapvetően a település nevének jelentése, a „Reggel/Pirkadat Háza”, amely a „Felkelő Nap Háza” népdalra utal sokak szerint. A népdal arról szól, hogy egy férfi egy New Orleans-i bordélyházban tékozolja el életét.

El Matadero (magyarul: „Vágóhíd”)
A város fő attrakciója a Juan de la Vara által üzemeltetett vágóhíd. A lakosok többsége mexikói és kínai munkás. A településen 150 dollárért megvásárolható lakrész (Safehouse) tetején talpazattal rendelkező Maxim Gun (hatalmas golyószóró fegyver) található.
A Stranger mellékküldetések közül a „Love is the Opiate”, a „Poppycock” és az „Aztec Gold” epizódok kapcsolódnak a településhez. El Mataderóban és környékén rengeteg csörgőkígyó fordul elő, így körültekintően kell közlekedni. Továbbá nem árt vigyázni, ha lövöldözésbe bonyolódunk akkor a házakban lévő robbanóanyagok könnyen a vesztünket okozhatják.
Érdekesség: A story mode-ban Allende ezredes bukását követően a mexikói sereg katonái továbbra is jelen vannak a településen.
A vasúti csomópont, El Presidio. Az erődváros a San Luis-folyó közelében található.

El Presidio (magyarul: „Börtön)
A mexikói hadsereg egyik erődítménye. A messzi északon található Nekoti Rock (Tall Trees régió) tetejéről látható El Presidio. Igaz nem túl részletes kép tárul elénk az erődről, ha belenézünk a sniper puska távcsövébe.

Mesa de la Luna (magyarul: Hold-fennsík)
Angolra lefordítva a „mesa” szó nem csupán „table”-t, hanem „small tableau”-t is jelenthet. Utóbbi esetben drámai helyzet a jelentése, ami a Red Dead Redemption sztorijára hatványozottan vonatkozik. Mesa de la Luna a wyomingi Devil’s Rockra emlékeztet. A hegymászók és a természetjárók körében rendkívül népszerű Ördögtorony szikla az USA első nemzeti emlékműve (1906), és a Harmadik Típusú Találkozások filmből is ismert.

Mesa del Sol (magyarul: Nap-fennsík)
A jelentés csengése hasonló, mint a Mesa de la Lunánál leírtak. Mesa del Sol a Monument Valley egyik legismertebb sziklaformációjára, az egyujjas kesztyűt formázó hegyre, a Mittensre emlékeztet.
Mesa del Sol környékén megtalálhatja a játékos a Stranger mellékküldetések „Love is the Opiate” epizódjához kötődő fehér csődört.

Roca de Madera (magyarul: Fás szikla)
A sziklához kötődik a kincskereső kalandozás, azaz a Treasure Hunter Challenge nyolcadik küldetése.
Torquemada Nuevo Paraiso legkeletebbre fekvő települése. Hosszú szerpentinen keresztül közelíthető meg

Torquemada
Magas fennsík tetején található város, melynek közelében romok találhatók. Ez arra enged következtetni, hogy nagy csata színhelye volt a terület. A story mode-ban Allende ezredes rezsimjének bukása után csupán El Mataderóban és Torquemadában fordulnak elő mexikói katonák. A csörgőkígyókra itt is vigyázni kell, mivel megbújnak az épületek között. Torquemada a hopi indiánok által lakott arizonai Walpira emlékeztet, amely az egyik legrégebbi, állandó lakossal rendelkező település az Egyesült Államokban.
Érdekesség: A játékbeli település neve minden kétséget kizáróan Tomás de Torquemada (1420-1498) Domonkos-rendi papra, és spanyol főinkvizítorra utal, akinek nevéhez több ezer ember meggyilkolása és elüldözése kötődik.

______________________________
A blogbejegyzés megírásában a reddead.wikia.com kelt segítségemre.
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
2011.06.25. 16:37:17
LV5
Válasz 5. gabe83 üzenetére:
Énis mindig elolvasom :D
5. gabe83  PlayStation.Community tag
2011.06.25. 14:59:57
LV21
Válasz 4. videkiman üzenetére:
Azt hittem, hogy a kutyát sem érdekli a RDR! :-)
4. videkiman  PlayStation.Community tag
2011.06.25. 10:16:07
LV2
Válasz 3. gabe83 üzenetére:
ha nem is hagy mindenki nyomot maga után,aki elolvasta....de olvassuk,csak így tovább :))
3. gabe83  PlayStation.Community tag
2011.06.25. 07:16:51
LV21
Köszönöm.
Bár a látogatottság elmarad z előzetesen elvárthoz, de mindenképp folytatom az elmélyedést a Red Dead Redemptionben. Nem csak a régiók bemutatásánál ragadok le.
2. Sakamoto_14  A bölcs
2011.06.25. 07:00:37
LV20
Továbbra is jó blogokat írsz.
1. And1  Jedi Guardian
2011.06.24. 22:27:36
LV8
Szvsz az egyik legigényesebb (jó értelemben vett kocka ) gémerblog a tied.

Csak így tovább !!!
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV21
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
25742 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Balassa Gábor
Fórumhozzászólások száma:
10419 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
849 db
Utolsó belépés:
2019.01.31. 12:14:04
Regisztráció ideje:
2008.11.14. 11:51:35
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea