PlayStation.Community Blog ›› gabe83

10 hozzászólás

2011.05.13. 14:58:07

Utolsó hozzászólás: gabe83

2011.05.19. 13:28:21

Megosztás
Értékeld a blogot!
Shang Tsung

Kor: Ismeretlen
Magasság: 180 cm
Súly: 95 kg
Származási hely: Földi Birodalom (Earthrealm)
Faj: Démon (korábban ember)
Küzdelem előtti monológ: „Your soul is mine.” (Lelked az enyém!)

Életrajz
Az áldozatainak lelkét felhasználó gonosz varázsló, Shang Tsung töltötte be a házigazda szerepét az utolsó kilenc Mortal Kombat viadalon a Földi Birodalomban – mesterének kedvezően alakítva az eseményeket. A földi származású Shang Tsungot mágikus képességei vezették a Külső Világ megismerésében. A birodalom uralkodójával, Shao Kahnnal szövetkezett, életét neki szentelte, és cserébe megnövekedett hatalmat kapott. Erőteljes fekete mágia révén a császárhoz kötődik. Évszázadok óta Shao Kahn kénye-kedve szerint cselekszik. Amennyiben elbukja a Föld megszerzésére irányuló küldetését, az uralkodó haragját szenvedi majd meg.
Ending
Shang Tsung mohón bekebelezte Shao Kahn lelkét, és magába szívta annak elképesztő hatalmát. Újonnan szerzett mágiájával túltelítve, a Külső Világba menekült. Pillanatokkal öngyilkossága előtt Shang Tsungot felkereste Bo’ Rai Cho. A harcosok mentora felajánlotta neki, hogy megtanítja a fekete mágia kontrolálására, de egy különleges cél miatt. Liu Kang istenné vált, a hatalom megrontotta őt, és zsarnokká vált. Meg kellett állítani. Kőkemény képzést követően Shang Tsung elsajátította azt a technikát, amellyel legyőzheti Liu Kanget. A bosszú végül az övé lehet.
http://www.youtube.com/watch?v=jtpczclfSjk&featu...

Speciális mozgások (zárójelben a mozgás magyar neve, és az okozott damage)
- Fire Skull („Tűzkoponya”; 9%): Vízszintes irányú tüzes koponyalövedéket küld ellenfelére.
- Up Skull („Felfelé irányuló koponya”; 8%): Három változata van ennek a mozdulatnak. Shang Tsung egyenesen az égbe küldi lövedékét, amely vagy az ellenfélre (Up Skull Above), vagy az ellenfél mögé (Up Skull Behind), vagy az elé (Up Skull In Front) csapódik le.
- Ground Skull („Talaj menti koponya”; 9%): A talajból hív elő tüzes lövedéket, mely alulról eltalálva az ellenfelet, a levegőbe emeli. Három változata van a mozdulatnak: közeli (Close), közepes távra (Medium) és távoli (Far).
- Soul Steal („Léleklopás”; 8+8%): Elszív az ellenfél életerejéből egy keveset, és a mozdulat során átalakul ellenfelévé. Pl. Reptile ellen játszva, és a léleklopást végrehajtva, Shang Tsungból rövid időre Reptile lesz. Átalakult állapotában támadásai felerősödnek.

Megnövelt speciális mozgások
- Triple Skulls („Triplakoponya”; 15%): Három koponyalövedéket küld vízszintesen ellenfelére.
- Skull Storm („Koponyavihar”; 8%): Up Skull mozdulat három, egymás mellett egy időben lezuhanó koponyalövedékkel. Általában csak egy találja el az ellenfelet ezek közül, de nagy területet fed le, így szinte garantált az ellenfél eltalálása.
- Ground Eruption („Talajkitörés”; 13%): Távolról közelre haladva koponyalövedékek törnek az ég felé a talajból. Amennyiben szép sorban eltalálja a három lövedék az ellenfelet, akkor Shang Tsung közelében esik le végül, és 13%-os a sebzés.
- Soul Capture („Lélekszerzés”; 8+8%): A Soul Stealhez hasonló, de ezúttal hosszabb ideig marad átalakulva a varázsló.
X-Ray mozdulat
Your Soul is Mine („Enyém a lelked!”): Shang Tsung magához húzza ellenfelét, „belenyúl” annak mellkasába, és elszívja a lelkét. Látszódnak az ellenfél izmai, valamint, ahogy törnek bordái. A lélekszívást követően fejen térdeli ellenfelét, koponyatörést okozva.

Kivégzések
- Bang Bang („Bumm-bumm”): Shang Tsung gonosz bohóccá alakul át, elővesz egy pisztolyt és rálő ellenfelére. Azonban a fegyverből egy „Bang” feliratú zászló jön elő. Eldobja nevetések közepette. Mielőtt megnyugodhatna az ellenfél, hirtelen előránt egy másik pisztolyt, amellyel közvetlen közelről lelövi áldozatát, akinek szétloccsan a feje. A MK vs DC Universe-ben látott Joker kivégzés cenzúrázatlan változatáról van szó.
- Identity Theft („Személyiséglopás”): Mágiája révén Shang Tsung ellenfele testébe férkőzik, majd ráveszi áldozatát, hogy letépje a saját fejét.

_______________________________________________________________________________________________

Kratos

Kor: Ismeretlen
Magasság: 183-195 cm között
Súly: Ismeretlen
Származási hely: Spárta (Sparta; Görögország)
Faj: Korábban ember
Küzdelem előtti monológ: „You… will not see the end of this day!” (Te… nem fogod megélni a nap végét!)

Életrajz
Az ókori Görögország nem ismert Kratosnál vérszomjasabb harcost, aki egy ideig a háború istene volt. Az újra halandó Kratos visszavonult az istenek és emberek közötti évszázados összecsapástól. Magányossága azonban megtört, mikor rákényszerítették, hogy teret és idősíkot váltson. Az őrület elcsendesedésével Kratos a jelen Külső Világában, Shao Kahn előtt térdelve találta magát. Annak érdekében, hogy a császár biztosítsa magának a Mortal Kombat megnyerését, egy ősi rituálé megidézésével feláldozta élgárdájának lelkeit, ezáltal előhívva és szolgasorba állítva minden idők leghatalmasabb harcosát. A varázslat azonban képtelen volt Kratost megfékezni, aki rövidesen visszanyerte szabad akaratát. Shao Kahn arroganciáján feldühödve, Kratos felesküdött a hadúr gerincének kitépésére. A háború istene visszatért a csatába.
Ending
Shao Kahn meghalt. A háború istene felülkerekedett. A varázslat, mely előhívta magától megfordult. Ahogy lassan eltávolodott ettől a helytől és időtől, Kratoshoz Raiden és Fujin közeledett. Bár nem tartotta őket ellenségeinek, Kratost sohasem kedvelte a két isten. Felkészült a harcra. Meglepetésére meghajoltak előtte, ilyen tiszteletadást régóta nem látott halhatatlantól. Raiden elmagyarázta, hogy bár Kratos indítékai nem tiszták, megmentette a Földi Birodalmat. Hálával tartoztak neki. Ahogy visszatért saját világába, Kratos csendben megbiccentette fejét. A két isten megenyhülése egy napon még hasznos lehet. A hálálkodás gyakran kifizetődő.
http://www.youtube.com/watch?v=WP2L6cNfn6s

Speciális mozgások (zárójelben a mozgás magyar neve, és az okozott damage)
- Apollo’s Bow („Apollón íja”; 12%): Kratos előveszi Apollón íját, és két lángoló nyílvesszőt lő ki vele.
- Head of Helios („Héliosz feje”; 7%): A napisten levágott fejét előrántva fénysugárral átmenetileg elvakítja ellenfelét, így az tehetetlen a támadással szemben.
- Hermes Dash („Hermész-támadás”; 7%): Hermésztől szerzett lábbelijében lángnyomot maga után hagyva nekiszalad ellenfelének.
- Golden Fleece („Aranygyapjú”; eltérő %): A jobb felkarján található aranygyapjú segítségével visszaveri a támadást.
- Zeus’s Rage („Zeusz dühe”): Vág egyet pengéivel, s az ellenfél térdre rogy (2 hits: 6%), amennyiben Quicktime Event keretében sikeresen megnyomjuk a felvillanó gombot, akkor Kratos még ököllel rá is üt (további 7%).

Megnövelt speciális mozgások
- Apollo’s Inferno („Apollón pokla”; 14% vagy 24%): Három lángoló nyílvesszőt lő ki az íjból különböző szögben. A sebzést befolyásolja, hogy 2 vagy 3 nyílvessző találja-e el az ellenfelet.
- Helios Flash („Héliosz villanás”; 10%): A Head of Helios erősebb változata.
- Hermes Rush („Hermész-roham”; 10%): Charge-olható, azaz a gomb lenyomva tartásával késleltethető a mozdulat kivitelezése. Hermész lábbelijében nekirohan ellenfelének, aki előrefelé esik.
- Argos Ram („Argosz kosa”; eltérő %): A görög mitológiából ismert százszemű óriás pásztorról elnevezett mozdulat hasonló tulajdonsággal bír, mint a Golden Fleece.
- Revenge of Olympus („Az Olümposz bosszúja”; 17%): Két felvillanó gomb sikeres lenyomásával a Zeus’s Rage mozdulatot a Blade of Olympusszal (hatalmas kard) történő hátba szúrás zárja.
X-Ray mozdulat
Nemean Cestus („Nemeai oroszlánkesztyű”): Blades of Exile nevet viselő pengéivel Kratos odahúzza magát ellenfeléhez, hasba szúrja azt bordatörések és belső sérülések közepette, majd a Héraklésztől (Herkules) szerzett hatalmas oroszlánkesztyűjével arcon üti ellenfelét, amely súlyos koponyatöréssel jár.

Kivégzések
- Blade of Olympus („Olümposz kardja”): Blades of Exile pengéivel hasba szúrja ellenfelét, majd erőteljesen kihúzza azokat úgy, hogy az ellenfél megforduljon. A térdre rogyó ellenfél próbálja elállítani saját vérzését, ekkor Kratos hátulról átszúrja karddal a törzset, és felfelé rántva „szétnyitja” áldozatát.
- Medusa’s Gaze („Medúza tekintete”): Kratos előveszi Medúza levágott fejét, kővé dermeszti áldozatát, majd pedig a nemeai oroszlánkesztyűt felcsatolva csúszó mozdulattal szétüti. Az ellenfelet apró darabokra zúzó csapást még kétszer visszajátsszák különböző kameraállásból.

_____________________________________________________________________________________________

Chamber of the Flame

PS3 exkluzív karakterhez megfelelő exkluzív pálya is jár. A Láng kamrája egy hatalmas helyiség, amely otthont ad Pandora szelencéjének, és a benne található Olümposzi tűznek. Ez a helyszín gyakorlatilag teljesen megegyezik a God of War III-ban látott, a Zeusz elleni harc első felvonásának helyet adó pályával. Egy magas platformon zajlik az összecsapás, miközben a háttérben látható a tűz és a szelence is. A Mortal Kombatban zajló harc során időnként megremeg a pálya, és omladoznak a falak. Kis idő elteltével Gaia, a földanya tekint be a terem kiszakadt oldalán.
A pálya három stage fatalityvel rendelkezik, melyek mindegyike azzal kezdődik, hogy a játékos megragadja ellenfele nyakát, és a platform szélén kitartja. A feneketlen mélységben egy kifeszített, dinamikus építmény, az úgynevezett Labirintus található. Három gomb jelenik meg a képernyőn alternatívát kínálva: http://www.youtube.com/watch?v=xw9TidJwFPU&featu...
- Ha a játékos a kört választja: a labirintus előreforog, és az ellenfelet két oldalról 5-5 lándzsa szúrja át, négy részre vágva testét (fej, felsőtest, alsótest, lábak).
- Ha a játékos a négyzetet választja: az építmény hátrafelé forog, és a zuhanó ellenfelet hatalmas, összezáródó oszlopok préselik szét három részletben.
- Ha a játékos az x gombot választja: a labirintus nem mozdul el, és a ledobott ellenfelet lángcsóvák égetik el. A megmaradt csontok a földre zuhanva szétporladnak.

(Forrás: mortalkombat.wikia.com, Mortal Kombat játék)
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
10. gabe83  PlayStation.Community tag
2011.05.19. 13:28:21
LV21
Válasz 9. Onimushaman üzenetére:
Én sem gondoltam volna. Bár továbbra sem játszom vele, most inkább a MK-karakterekre figyelek. :-)
9. Onimushaman  Szerkesztő
2011.05.19. 12:43:33
LV24
Kratos meglepően jól sikerült, bevallom nem hittem benne. :D
señor
8. gabe83  PlayStation.Community tag
2011.05.14. 09:44:48
LV21
Válasz 7. tiNk üzenetére:
Ami azt illeti, a main karakterem, Quan Chi sem egy rushdown harcos, vele is inkább a kivárásra kell játszani. Ha az ellenfél hibázik, akkor oda lehet szúrni.
7. tiNk  PlayStation.Community tag
2011.05.14. 00:28:49
LV18
Kratos nagyon jó kari. Lassú, viszont erős, mint állat. Kimért játékstílus kell hozzá.
SC: Broken Destiny-be is nagyon beleillik sztem, de a mortál az mortál. :)
"We don't have to do this. You know that, right?"
2011.05.13. 20:12:31
LV7
Köszi!Kratost vártam már!
Tedd,vagy ne tedd,de ne próbáld!
5. gabe83  PlayStation.Community tag
2011.05.13. 19:28:14
LV21
Válasz 4. REWEN87hu üzenetére:
Igen, meglepően jól passzol a játékhoz.
Tetszik, hogy sokféle fegyverrel, eszközzel ruházták fel.
4. REWEN87hu  PlayStation.Community tag
2011.05.13. 19:25:35
LV8
Kratost szerintem nagyon eltalálták és beleillet az MK környezetbe és a pályája is bejött és a blog is
PS3 ID: rewen87hu ps4 id: vsanya87
3. gabe83  PlayStation.Community tag
2011.05.13. 15:34:51
LV21
Válasz 1. ssj3_vegetto üzenetére:
Na, az érdekes lenne. :-)

ermac4: Szívesen.
2. ermac4  PlayStation.Community tag
2011.05.13. 15:34:07
LV2
gabe83:nagyon köszönöm
1. ssj3_vegetto  The Champion of the Gods
2011.05.13. 15:28:56
LV20
" A két isten megenyhülése egy napon még hasznos lehet. A hálálkodás gyakran kifizetődő " - lehet a 4. részben majd ők támasztják fel Kratos-t :D XD
Don't Tempt My Dark Passenger
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV21
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
25742 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Balassa Gábor
Fórumhozzászólások száma:
10419 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
849 db
Utolsó belépés:
2019.01.31. 12:14:04
Regisztráció ideje:
2008.11.14. 11:51:35
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea