PlayStation.Community Blog ›› kobe

29 hozzászólás

2011.04.30. 18:22:00

Utolsó hozzászólás: Beczy

2011.05.06. 08:38:02

Megosztás
Értékeld a blogot!
Még egy régebbi blog bejegyzésben megkérdeztem tőletek, hogy melyik lenne az a régi játék, amit szívesen látnátok, feldolgozva vagy akárhogy.
Akkor nem válaszoltam erre a kérdésre, most viszont fogok.

Persze nagyon sokféle játékot lehetne mondani a múltból, amit érdemes lenne remake-elni vagy folytatni, épp ezért három dolgot kikötök már az elején.

1. Olyan játékokat írtam, ahol tényleg lenne értelme a feljavításnak - minden régi játékot lehetne remake-elni, de nem mindegyiket lenne érdemes.
2. Piacképességet nem vettem figyelembe. Hiszen akkor ezek a játékok elkészülnének, vagy már elkészültek volna.
3. Kihagytam azokat a címeket, amiknek valószínűleg lesz folytatása, vagy várható hogy lesz, pl. Kingdom Hearts. Mások menet közben estek ki, mint az SSX.

és lássuk, mik azok, amik maradtak...

10. Maniac Mansion

A Maniac Mansion az első point & click kalandjátékok egyike volt (vagy talán az első?), ami bevezette a stílus reneszánszát PC-n és egyéb személyi számítógépeken. A történet három (választható) jó barátról szól, akik egy villát derítenek fel.
Miért lenne érdemes remake-elni? Egyrészt, mert a játék baromi régi, 1987-es, és ebből fakadóan ma már szinte lehetetlen játszani vele. A többi PC-s kalandjátékkal elég jól el lehet ma is boldogulni, lásd Sam & Max és társai, de a Maniac Mansion ideget és látószerveket kikészítő.
A formula viszont unikum, hogy három emberrel kell párhuzamosan rejtvényeket és feladványokat megoldanunk, és egymásnak segíteni kijutni pl. a fürdőszobából.
Egy feldolgozás meglehetős hasznot húzhatna a ma népszerű co-op módból, és természetesen az élethű grafikából, lásd Heavy Rain.
Persze felesleges fejtegetni, hogy ez a játék mekkorát durranna...semekkorát. De jó játék lenne. Kalandjáték és co-op? Naná.

9. Parasite Eve

Ez az a játék, amit kizárólag önző célokból vettem a listára, ugyanis ez az a játék, amivel soha nem játszottam, de még látni se nagyon láttam.
De azt tudom, hogy egy mai modern korban játszódó RPG, aminek a főhőse egy csini csaj.
Dobjuk az RPG jelzőt belőle - már a második rész sem az volt - és legyen egy modern akciójáték a Resident Evil 4 mintájára. Aki játszotta az Assignment Ada című fejezetet a Wii-s változatban, annak lehet elképzelése arról, hogy a dolog hogyan működne a valóságban.
Látod hátulról a csajt, váll fölötti kamera, célzás egy helyben; inventory, félig modern, félig horrorisztikus környezet.
Na, benne vagy, Aya?
(egyébként láttam a játékot videókon, és szerintem az akciójáték sokkal jobban illik a cucchoz, mint az RPG)
8. Star Fox

A Star Foxnak volt egy folytatása, de az egy idióta kalandjáték volt GameCube-ra.
Én olyan Star Foxot akarok, mint SNES-en vagy N64-en, űrhajós-lövöldözős cucc, rengeteg manőverezési lehetőséggel, instant nehézséggel, több választható útvonallal, pálya végi bossokkal - mai megvalósítással.
Sajnos ezt se fogjuk látni, hacsak a Nintendo új bejelentett gépére nem fog harakirit elkövetni újra, mert ugye ez a játék is egy bukás lenne anyagi szempontból.
Kár, a Star Foxnál elragadóbb konzolos űrhajós játék nem született soha.
/róka, itt béka - gond van/

7. Dirge of Cerberus

Mielőtt ugranál egy hátast a karosszékedben, elmondom mit keres itt a Dirge of Cerberus.
Abban az időben, amikor a Dirge of Cerberus kijött, az emberek nem voltak hozzászokva a gondolathoz, hogy egy Final Fantasy játék lehet teljesen RPG mentes, ad abszurdum lövöldözős. A Dirge of Cerberus éppen emiatt vegyes fogadtatásra talált, pedig nem volt különösebben rossz anyag: ha engem kérdezel, kimondottan jó volt, extra járműves és lopakodós részekkel.
Ma már a Final Fantasy XIII és egyéb részek után ez a gondolat korántsem szokatlan, és simán le lehetne porolni még egyszer az ötletet, és Vincent kezébe adni a pálcát.
Egyébként meg: a Final Fantasy környezet adott, a főszereplő is, a játékmenetet meg sok tekintetben ki lehetne egészíteni a modern kor vívmányaival, a fedezékbe húzódással, QTE-kkel és a többivel, és egy olyan cool, látványos és szép akciójátékot összehozni, amilyet nem látott még a világ.

6. Another World/Out Of This World

A francia játékgyártás 90-es évek eleji műremeke több szempontból is aktuális nálam, de erről majd máskor...
Az Another World egyike volt az első játékoknak, amik egy moziszerű, úgymond cinematikus élményt akartak átadni, amit a későbbiekben más játékok sokkal jobban csináltak, lásd Metal Gear Solid, mint nyilvánvaló példa.
Ez a cinematikus vonal az Another Worldben abban nyilvánult meg, hogy a helyszínek között átvezető videók voltak, és külön bejátszás volt róla, amikor lehajoltál a fegyveredért.
Ma már ezek az erényei odavesztek, de a környezet, a világ amelyben játszódik megvan, és nyilvánvalóan ma már nem kockafejű emberek menetelnének a képernyőn.
A játékmenet egyszerű, kortalan elemekre épített: kicsi stratégia, kicsi ügyesség, kicsi trial & error, és éppen ezért ma is megállja a helyét.
Mindenesetre érdekes lenne látni, hogyan oldanák meg a feldolgozást belőle, és micsoda grandiózus kalandot csinálnának belőle.

5. Daytona USA

A generáció furcsasága, hogy ezek a hardverek mi mindenre képesek, ennek ellenére a stílusok beszűkülésének lehetünk a tanúi.
Most mondjátok meg, hogy a 90-es években olyan árkád autós játékok dübörögtek, mint a Daytona USA, ma meg óvatos maszatolás megy a Dirttel, a Shifttel, meg a többivel.
Először is nem árt tisztázni, hogy a Daytona mitől különb, mint a többi régi autós játék, lásd SEGA Rally vagy Ridge Racer. Hát először is abban, hogy ezekből volt már feldolgozás - olyanok, amilyenek. Másrészről a Daytona volt az a játék, amely elrabolta a figyelmet az előző kettő elől.
A Ridge Racer jó, de az egy sima driftelős játék, nincs benne semmi különös. A SEGA Rally meg kissé rétegjáték, azoknak jó, akik szeretnek rally-zni.
A Daytona USA titkának megértéséhez elég volt csak belépni a játékterembe. Nem kellett egy kört se nyomulnod vele, hogy tudd mitől jó.
ÓRIÁSI kivetítőn 25-30 Nascar kocsi repesztett irdatlan sebességgel, tomboltak a lóerők, olyan zajt produkálva hogy nem lehetett nem odafigyelni rá.
A 40 autó eleve unikum volt, talán a mai napig sincs ennyi egy autós játékban.
A nagy kérdés, hogy hogy lehetne ezt a jelenkorba átültetni, ezt a csupa izom autós fílinget. Természetesen nem olyan lenne, mint az őskorban, hanem sokkal inkább mint egy igazi Nascar játék - egy bő keretek közé szorított Nascar játék, irreális ütközésekkel, iszonyat sebességgel, törhető kocsikkal.
Ilyen játékot el tudnék viselni, és nem is kellene hogy Daytoná-nak hívják, de hát mindenképp kötni akartam valamihez.
(igen, ezek igazi Nascar autók, hogy érezd miről beszélek)

4. Black

Talán nincs is olyan előző generációs anyag, aminek ennyire nyilvánvaló lenne, hogy kell folytatás.
A Black már az előző generációban mindent úgy csinált, mint a mostani generációs anyagok - csak jobban.
Éppen ezért nem is érzem, hogy különösebben indokolnom kéne: Black 2-t ide azonnal!

3. Killer Instinct

Ha most bejelentenék a Killer Instinct folytatását X360-ra (exkluzívként), akkor a ma eladott gépemet azon nyomban visszavásárolnám - és ez csak félig vicc. Mivelhogy soha nem fogják bejelenteni, vagy ha igen, akkor se lenne olyan, mint amit elvárnánk, nyugodt szívvel váltam meg tőle.
A Killer Insinct az egyik legkülönlegesebb verekedős játék volt a játéktermekben - úgy is mondják, a legjobb nyugati verekedős - , aminek a stílusa sok emberben mély nyomot hagyott. Nem véletlen, hogy egy esetleges Killer Instinct 3 a legtöbb remake-et, vagy folytatást követelő listán rajta szerepel.
A játék a mai napig unikum a felállított harcrendszerével, a kombókra épülő támadásaival és megszakításaival, ami persze azt eredményezte, hogy egy jó játékos ellen esélyed se volt kiállni küzdeni; de volt a Killer Instinctnek még valami mása.
Stílusa. Olyan stílusa ami határozottan leválasztotta a japán játékoktól, és megmutatta milyen az, amikor a nyugatiak igazán jó designt hoznak össze.
A karakterek természetesen vérfrissítésre szorulnának, de nagyjából azért megfelelnek még ma is, és mindez elképzelhetetlenül látványos lenne a mai grafikai effektekkel.
Ha ezt a játékot megcsinálnák, a SF IV - vagy a Mortal - egy igazi kihívóra lelne, és visszaállna az a furcsa helyzet, hogy megint ez a három játék uralná a verekedős játékot piacát.
Nincs új a nap alatt.

2. Elite

Ez a játék valószínűleg már túl öreg ahhoz, hogy bárki is játszott volna vele az idejében, és így vagyok ezzel én is.
Az Elite olyan alap játék, mint mondjuk a Pong, csak más szempontból. És éppen ezért valószínűleg soha nem fogunk látni belőle remake-et, hiszen egy teljesen új játékot kéne írni.
Ha ma elindítanád, a játékot se találnád benne, és ezt nyugodtan vedd komolyan.
Egy fekete háttér, rajta ilyen-olyan objektumok, többnyire fényes pontok. Nem véletlen, hisz az egésznek bele kellett férnie 200 KByte-ba.
Mi fér bele 200 KByte-ba? Egy egész univerzum. Csak adathalmazként, nem megjelenítve.
Pontosan ez az ami változna.
Egy alapjaitól felhúzott univerzum, amelyben kereskedhetnél, csatázhatnál, meg mindent ami egy tisztességes kereskedő élettel együtt jár.
A Mass Effect nem egy rossz irányvonal, és a bolygók felfedezése is haladhatna hasonlóképpen, csak valahogy a kereskedelmi/gazdasági szimulációs vonalat kell hozzácsapni, meg űrhajós csatákat beletenni, és helyben lennénk.
De mindezt valószínűleg már csak egy MMO-ban fogjuk látni, mint ahogy látják azok, akik EVE Online-nal játszanak.

1. Final Fantasy VII

Nem volt, nem is lehetett kérdéses, mi lesz az első helyezett.
A Final Fantasy VII a valaha volt legnagyobb kaland, egyben egy új gép szárnypróbálgatása, ami szinte ORDÍT azután, hogy újra megcsinálják.
Minderre pedig egy ok van, éspedig a grafika.

A Final Fantasy VII a legnagyobb vesztese a PlayStation generációnak, és a kezdeti a 3D-s technológiának. A Final Fantasy VII ma is jó játék, és kötelező darab mindenkinek függetlenül attól, hogy élvezed-e a harcrendszert, vagy úgy egyáltalán bejön-e, és ezt nagyon ritkán mondom játékra.
Ezt azért merem így kijelenteni, mert valószínűleg nálam inkompetensebb, anti-jrpg-s embernek nem tudod odaadni a játékot, és még én is élveztem. Utáltam, gyűlöltem, de élveztem.
Sajnos azonban a Final Fantasy VII, a jelenlegi formájában, nem tud felnőni ahhoz a nagysághoz, amit megalkotott, és ami miatt kíváncsiak rá, így hát kritikus lenne egy remake belőle. Nem, ez itt nem választás kérdése, mint a többinél. KELL.
Úristen, mekkora királyság lenne újra bejárni Midgart, a slumst, Junont, Cosmo Canyont, a városokat...
Csakhogy ez alkalommal a városok nem öt házból állnának; a szereplők nem baltával lennének saját képmásaikra faragna. Az Advent Children látványvilága elevenedne meg a szemünk láttára, és a szabadon bejárható helyszínek keverednének a mesteri (utólag már tudom), matériákra épülő harcrendszerrel.
Félre az óvatoskodással. A Final Fantasy VII minden idők LEGJOBB Final Fantasy-je.
De jelenlegi formájában nem az. Jelenlegi formájában csúnyán elveri mind a X, mind a VI...a többit már említeni se merem (igen, szerintem a XII is - oké, lehúztam magam a klotyón).
Minek is emlegettem az Advent Childrent? A közelmúltban a XIII megmutatta, hova fejlődött a látványvilág, és ez bármilyen FF VII-tel párosulva lenyűgöző eredményt adna.
Évek óta mondom, hogy felesleges kihozni újabb Final Fantasy részeket. EGY projectre kéne a Square-nek ráfókuszálnia, és ez a VII remake-elése.
Valahogy. Bárhogy.
Bízom benne, hogy ez a fohász egyszer meghallgatásra talál.
Xbox 360 exkluzívként...
csak vicceltem.
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
29. Beczy  PlayStation.Community tag
2011.05.06. 08:38:02
LV3
Elite! Már a blog elején ez ugrott be.
Scud Race! Ő a legjobb SEGA arcade verseny játék. Oda-vissza veri a Daytona-t. :)
28. Kyo  Szerkesztő / Admin
2011.05.03. 13:46:37
LV16
A StarFox jön 3DS-re.
27. Painmare  PlayStation.Community tag
2011.05.02. 18:51:53
LV2
Úúú Dirge of Cerberus. De szerettem. Pedig úgy álltam neki, hogy csak azért mert FF 7 világ. Aztán a végére egyre jobban élveztem. Zenék és átvezetők nagyon adták!
2011.05.02. 17:33:33
LV4
orulok hogy meg valaki emlekszik az Elite-re :-) Bizony oskori kedvenc ez, mily szep is lenne az egesz elite univerzumot valami vadiuj kokemeny hardware alapokon ujracsinalni.
2011.05.02. 17:31:02
LV4
Az FF VII ugy ahogy van minden idok legjobb jateka, remeke nelkul is. Ami a grafikat illeti, a karakterek tenyleg tompa baltaval faragottak, de a nem 3d hatterek szerintem igenis szepre sikerultek, ez az a jatek ami mindig ott diszeleg a polcomon a maga melto helyen, elso szerias kiadas. es a psn verzio amit soha nem torlok ki a psp-go belso memoriajabol.
24. HUN_hatrix  The Saboteur
2011.05.02. 06:39:58
LV29
"A generáció furcsasága, hogy ezek a hardverek mi mindenre képesek, ennek ellenére a stílusok beszűkülésének lehetünk a tanúi."
/Legjobb példa erre a SOCOM4. Anno PS2-n hanggal történt a csapatnak az utasítások kiadása, most meg 2011ben PS2on nem hogy fejlődött volna tovább, hanem még ezt is kiveszi belőle és kaunk egy szimpla lövöldét./

"Black"
Nem gondoltuk volna, hogy egy ilyen cuccot ki lehet sajtolni a PS2ből, de a fiúk megtették. Ha olyat tudtak PS2-n mit tudnának PS3on... JUJJ! (Már ha tudnának és nem visszafelé fejlődnének.)
PSN ID: HUN_hatrixx ... Nincs hiszti! ;)
23. HUN_hatrix  The Saboteur
2011.05.02. 06:31:47
LV29
Parasite Eve
"Látod hátulról a csajt,.... láb közötti kamera... :P ... célzás egy helyben... " :P
PSN ID: HUN_hatrixx ... Nincs hiszti! ;)
2011.05.02. 05:08:23
LV1
Elite nagyon jöhetne. Meg egy Turrican 4
21. Ayame90  PlayStation.Community tag
2011.05.01. 21:05:51
LV13
Válasz 20. Ayame90 üzenetére:
Az FF IX-et kihagytam! :D
Praise the Sun
20. Ayame90  PlayStation.Community tag
2011.05.01. 21:03:32
LV13
Én leginkább egy Chrono Cross remake-nek és folytatásnak örülnék a legjobban!
De jó lenne az FF VII remake is, Suikoden folytatás/remake.
Ott van még a Persona is, na annak is kijöhetne már egy újabb része. Más játék már nem is kell :D
Praise the Sun
19. barnoca  PlayStation.Community tag
2011.05.01. 15:31:32
LV18
18. Alien  PlayStation.Community tag
2011.05.01. 10:57:42
LV10
az új Another World-öt adnám, bár ha emléxem egy PC-s hd remake készült belőle.
17. seeYOUsoon  PlayStation.Community tag
2011.05.01. 10:00:52
LV5
ÚJ Another World, Flashback, Soul Reaver-t a népnek :))
..loading, please wait..
16. bundas01  Hivatásos Troll
2011.05.01. 09:57:49
LV20
Válasz 14. ALF22 üzenetére:
http://www.youtube.com/watch?v=0HaYZsc66Bk
Day of the tentacle intro.
Jaja volt az Elitenek folytatása.Ott írtam.Frontier.
http://www.youtube.com/watch?v=HbegNmKRZUM
Na ez is egy m.f.,színtén nagy a pofája:D
15. solid  PlayStation.Community tag
2011.05.01. 09:40:30
LV12
Ha arra gondoltál, akkor a GC-s Starfox Adventures az kiváló játék!!! Nem ugyanolyan mint a régiek, de kiváló!
Amúgy FF VII remake-et mindenkinek! Előbb-utóbb muszáj megcsinálniuk...
"Game has changed"
14. ALF22  Son of Liberty
2011.05.01. 07:59:21
LV26
Válasz 13. bundas01 üzenetére:
ismerős a cím(day of the tentacle)
Az elite-nek viszont, ha jól emlékszem amigán volt folytatása. Vmi szines képek rémlenek vmelyik újságból.

ilyen point-click viszont nagyon hiányzik
utoljára ps1en élveztem a broken swordot
13. bundas01  Hivatásos Troll
2011.05.01. 00:03:23
LV20
Válasz 11. ALF22 üzenetére:
Ha jól emlékszem a Maniac Mansion volt előbb aztán a Zak Mckracken.
Egyébként a Maniac Mansionnak volt folytatása Day of the tentacle címen.Az Elitenek meg a Frontier.
Na ez is egy m.f.,színtén nagy a pofája:D
12. Motoko  PlayStation.Community tag
2011.04.30. 23:15:38
LV7
Chrono Trigger
Chrono Cross
Final Fantasy VI, VII, VIII, IX, X
Metal Gear 1, 2
Metal Gear Solid 1, 2, 3
Dragon Quest 8
Suikoden I, II, III
És sorolhatnám napestig...Lucy az egyetlen igazi Tekken karakter!
11. ALF22  Son of Liberty
2011.04.30. 22:33:36
LV26
maniac mansion?
melyik volt elöbb? ez vagy a zack mckraken (vmi ilyesmi volt a neve)
10. DawidHUN  PlayStation.Community tag
2011.04.30. 21:13:52
LV8
A Star Fox már szerintem nem állná meg a helyét. Ahogyan pl. egy új Contra sem. Hiába voltak eszméletlenül jók régen. K.I. ... majd leesik a feje annyira bólogat....DoC egyáltalán nem bólogat. Az Elite....úúú azt én sosem értettem. Bátyámék meg voltak érte őrülve. Felkerülhetne még a listára a Road Rush vagy akár a Desert Strike (és még ezernyi más is) is ha ilyen messzire tekintünk vissza. ;)
9. bundas01  Hivatásos Troll
2011.04.30. 19:41:12
LV20
Én mondjuk C64en játszottam az Elittel....
Na ez is egy m.f.,színtén nagy a pofája:D
8. Reita  PlayStation.Community tag
2011.04.30. 19:41:00
LV17
Valahol olvastam, hogy Hideki Kamiya ( Resident Evil 2, Devil May Cry, Viewtiful Joe, Okami, Bayonetta rendezője ) szívesen rendezne egy új Star Fox részt.
2011.04.30. 19:33:36
LV7
A black 2-re évek óta várok,de szerintem abból már nem lesz semmi.Talán majd a Bodycount szellemiségében visszahozza a black feelinget.
6. wallace  Dark Passenger
2011.04.30. 19:02:22
LV18
Killer Instinct, Daytona USA, te jóóóóó isten. A Wizard's-ban szerintem havi átlagjövedelmeket dobáltam beléjük....
5. kris8360  PlayStation.Community tag
2011.04.30. 18:57:37
LV5
Asszem a Heart of Darknesst is ők csinálták akik a Another World/Out Of This World-öt, sokban hasonlít is. Végül is tekinthető remake/folytatásnak :P
2011.04.30. 18:51:42
LV21
Nekem kicsit más lenne a lidtám, de a Black és az FF VII vezetné azt is :)
3. daddy1989  PlayStation.Community tag
2011.04.30. 18:50:30
LV10
Válasz 1. DAHANDE üzenetére:
na akkor még a régi crash-ek, és teljes a kép. :D
Winter is Coming...
2. DawidHUN  PlayStation.Community tag
2011.04.30. 18:48:38
LV8
Tipp! Minden hétre hagyj valami jó kis sztorit. Nem kell kétnaponta írnod ennyi jót mert idővel megint nem lesz semmi ilyen itt! :D

Este átolvasom. ;)
1. DAHANDE  PlayStation.Community tag
2011.04.30. 18:39:10
LV7
Parasite Eve 2,Dino Crisis 1,2 ,Resident Evil 1,2,3 remaket akarok!
FMA Brotherhood - best anime ever
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV11
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
9438 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Takács Gábor
Fórumhozzászólások száma:
634 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
1722 db
Utolsó belépés:
2019.09.23. 16:41:34
Regisztráció ideje:
2008.10.10. 14:05:39
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea