PlayStation.Community Blog ›› Gulandro

6 hozzászólás

2011.04.24. 09:51:23

Utolsó hozzászólás: Riddla

2011.04.26. 13:00:10

Megosztás
Értékeld a blogot!
Eljutottam játékos pályafutásom egyik újabb mérföldkövéhez, mikor 2011-ben sikeresen végigvittem egy Commodore 64 játékot és ezalatt két jó joystickot törtem ripityára.Több lemezes játék, HÁRDKÓR NINNYÁK, LOAD"*",8,1-READY-RUN!
Már a TOP 10-ben kiemeltem milyen büszke vagyok erre az eredeti, dobozos játékomra. Igazi nindzsás! Na jó, komolyodjunk mert sosem lesz ebből ismertető. Szóval mivel éppen nem volt máshoz kedvem és érzelmileg illetve szexiálisan magamra maradtam hamar tennivaló után néztem. Érdeklődésem fókuszába hamar ez a jól rejtőzködő klasszikus került (HISZEN NINNYÁS!) és miután a Pecsát megjártam két dobozos (és drága) joystick reményében be is üzemeltem a gépet.

Van valami fenséges ezekben a C64 kori játékokban. Már nem tévéjáték, de messze nem Nintendo ... talán a személyi számítógépek hajnalának varázsa is. Ilyesmit érezhettek az aviátorok is. Dübörög a C64 SID zenebonálója, ostromolnak minket a pixelek és közben a sarokban szüttyög könnyeivel küszködve valami jelen generációs masina. Nosztalgiából játszunk vagy hisszük hogy valóban visszakapunk valamit? Gonosz szellemek hatása ez?
A sógun becsületét jelentő kardját ellopták (na ne bassz) és a gonosz hadúr ezt a lehetőséget akarja kihasználni a hatalomátvételre (neőrjíccsé má meg) ezért a sógun a leghűségesebb orgyilkosát (NINNYA) küldi el a rejtett kastélyba az ellopott kardért. HINNYÁ! EÖEaúaiá!

A történet tökéletes, a felvezetés parádés, a dobozos kiadás gyönyör és még a joystick sem tört el. A legizgalmasabb az ilyen játékoknál (is) korunk nagy vívmánya, a videóplaytrough. Annak idején ugyanis elakadtam és egy teljes tavaszi szünetig bóklásztam kábé 8 képernyőn. Bizony, az egy ilyen korszak volt. Nem volt ám blog ahol rinyáljak, sem net vidéken (a kastélyba a családi birtokon). Viszont még élt a nagyanyám.

Szóval régen volt és most megtudhattam milyen hibát követtem el: nem vettem észre egy kijáratot a képernyőről a grafika kezdetlegessége miatt. A 08:40-nél lévő pályarészen nem vettem észre az eltűnt sziklát ... Mondjuk ez Amiga, C64en azért egészen más volt az összkép. C64-en jobb a hang és a kép is (nekem), közelebb érzem magam a természethez (*fűszoknyában elrohan*).
A játékmenet ahogy a videóból lejöhet (megy úgy általában a játék is végignézhető) egy akció-kalandjáték. Idegörlő és joystick roppantó jelenetekkel, instant halálokkal és beteges, respawnoló ellenfelekkel. Az irányítás részletes ami jó, de körülményes is egy tűzgomb és 8 irány segítségével. Én így is szeretem ... csak megőszülök a nagy nosztalgiában.

A kalandjaink során lesznek ellenfelek akiket szó szerint le tudunk kenyerezni. Aki éhes annak kaját adunk, aki szakét akar annak az kell, de lesznek egzotikusabb kívánságok is. Jól jön a Ninnya a háznál ... bár hősünk annyira cool, hogy csak rejtőzködni felejt el. No mindegy, legalább jót rajolunk a feudális japánban.
A zene és a hangok fenomenálisak, szinte érezzük a cseresznyefák illatát .. mármint gyerekként anno biztos éreztem, mostanra azért fakult kicsit a dolog. Bár főleg inkább az nyomott meg, hogy anno mivel ez volt a csúcs, akár heten is a kis zöld-fekete képernyő előtt szorongtunk és együtt vettük a nehézségeket. Te, aki ma a szobád magányában harcolsz névtelen társaiddal és headsettel zárod ki a rideg párod jelenlétét nem tudod miről beszélek. Neked jobb, neked nem hiányzik ennyire.

A játék egy klasszikus ... AVGN és RPJB videókra kívánkozó anyag amit szerintem a fentiek kellően alátámasztanak. Az, hogy neten több remix és zenei utózmány található azt bizonyítja nem csak én éreztem egykor a cseresznyefák virágát az ablakomban. Az ilyen emberek mindig is szívesen látottak a lelki gyerekszobámban. Megtiszteltetés volt ennyi év után befejezni ezt a kalandot ... de azért a befejezésnél többet vártam volna jócskán.
U.i.: kár belém a hágyé, mi? :) Már írom magamban az ígért kalandmodult. ;)
A becsület mindennél többet ér!
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
6. Riddla  PlayStation.Community tag
2011.04.26. 13:00:10
LV3
OHHH!!!
Ezt én is nyomtam, de szintén elakadtam. A címére se emlékeztem. :)
Last Ninja az megmaradt, talán mert azt rengetegszer végig is vittem. :)
I'm not a Hero. I'm only an old killer.
2011.04.26. 11:59:19
LV4
Szep darab, bar annak idejen nem volt hozza szerencsem, nekem az Ushagi Yojimbo volt nagy kedvencem, na meg a Steve Coleman fele Ninnnjaaaaa : http://www.youtube.com/watch?v=BUKFV50bg9w
4. ALF22  Son of Liberty
2011.04.25. 17:04:11
LV26
impossible mission1 után nekem a blagger volt a hardkór nehéz játék

http://www.youtube.com/watch?v=4W1B9GVkJgU

5élet és 99pálya
a rekordunk az talán a 4. volt ahová eljutottunk

A te blogodhoz meg: erről sose hallottam. Last ninja és saboteur volt amit ismertem ninjas. Meg a yojimbo vagy mi (nyuszis nija).
3. Alien  PlayStation.Community tag
2011.04.24. 15:54:39
LV10
jókat mosolyogtam a blogon, bár nekem ez a játék kimaradt, de ahogy nézem pofásnak tűnik. azért játszani már nem bírnék vele...:)
2011.04.24. 11:09:42
LV4
Hát nem csak én vagyok ninja mániás.:) Bár vicces egy olyan karakternél becsületről beszélni aki lesből öl.:) A leírás nagyon tetszett, köszi!:)
Minél több dolgot ismersz, annál kevesebbet tudsz.
1. DawidHUN  PlayStation.Community tag
2011.04.24. 11:01:03
LV8
Valahogy mások az írásaid mostanában..humorosabbak. ;)
A monitor/TV előtt 7 fej...ismerős. A régi szép idők. Az volt aztán a multipalyer amikor nem azért izgultál, hogy végigvigye a haver, hanem minél előbb elpatkoljon a főhőssel mert akkor te kerülsz sorra. :D
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV2
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
2665 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Szilágyi János
Fórumhozzászólások száma:
1 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
187 db
Utolsó belépés:
2011.10.11. 10:15:34
Regisztráció ideje:
2008.11.20. 10:13:13
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea