PlayStation.Community Blog ›› Zozo8

8 hozzászólás

2011.04.20. 00:20:43

Utolsó hozzászólás: Zozo8

2011.04.20. 23:43:21

Megosztás
Értékeld a blogot!
/a zsiráf nem az enyém:) /

Röviden:Vettem egy 'táccsot' , és csalódtam. Hogy érthető legyen a dolog, kifejtem:

Sose volt nagyobb gondom az almás céggel,de sose rajongtam értük.A mac-ot nem tudnám megszokni,ipod pedig nem kellett,hiszen ott volt a technika teteje, a mobiltelefonipar csúcsterméke,az abszolút világverő,tökéletes 6630as nokiám:) A "színeskijelzős" telefonozást 2004ben kezdtem egy 6600-ással és eléggé beleástam magam a symbian-ba ahhoz hogy nagyon elfogult legyek vele szemben.Aztán valami okból kifolyólag 2007 nyarán úgy gondoltam,hogy kell egy rendes mp3 lejátszó, és ha már veszek,akkor legyen a legnépszerűbb,legyen egy almás cucc.Irreálisan drága volt,45ezer forint egy 4gb-os nanoért...(2.gen,újonnan ofkorsz)

De megérte? Meg.Imádtam,mai napig használom.Az akksija hihetetlen jól bírja,még most is,arról nem is beszélve hogy az autó is kezeli.Na és itt kattant be valami,jött a classic 80gb (6.gen)...aztán úgy elvoltam.A gépemen nem volt hang,úgyhogy éjjel nappal ment a téglapod.Igen,persze meglehetett volna oldani a gépes problémát az ipod árának töredékéből,de a classic olyan erős birtoklási vágyat keltett hogy...két legyet ütöttem egy csapásra:)
Itt követtem el egy nagy hibát,ekkoriban jelent meg a touch, a classic árért egy 8gb-os 1.gent lehetett volna kapni.De úgy gondoltam hogy egy vacak mp4 lejátszóért amire van egykét jó játék,nem érdemes ennyit áldozni, így hogy csak 8gb memo jár "mellé"...utólag kiderült hogy tévedtem,mert a táccs több ennél:)

Mikor megjelent az iPhone nagyon nem értettem hogy mi ez a felhajtás körülötte.Alma-alma,általában minden bejön nekik amit kitalálnak,de akkor se értettem.Drága volt,és árához képest igencsak buta.2mpixeles kamera, 414Mhz-es proci , se multitasking,se normális blútyúk kapcsolat,semmi.De gyönyörű volt.

Aztán teltek,múltak az évek,jött a 3G,3GS,4...Bekerültem az egyetemre és láttam hogy nagyon sok ember mászkál táccsal,vagy phone-nal,és elkezdtem azon filózni hogy azért ennyi ember nem lehet hülye:)Egyik barátomnak is volt egy (még van is:D),néha megnéztem rajta 1-2 dolgot neten,meg 1-2 PDF-et és arra jöttem rá, hogy a táccs/phone páros azért több egy egyszerű drága,de agyonhype-olt cuccnál.Az N95 alkalmatlan netezésre, a totalcart még megnyitja, a PSCtől már azért néha megtérdel.A neptunt nem tudtam vele kezelni normálisan,glinket se,és a tárgyhonlapokat se.Amit meg leszedtem rá PDF-et vagy nem tudta betölteni,vagy olvashatatlan volt.Itt merült fel bennem a gondolat hogy kéne egy szifon.Sajnos nem mertem belevágni,de úgy gondoltam hogy egy "táccs" jó kompromisszum lehet,ezért szereztem be egy 3.gen-es táccsot./*Azért nem 4et mert leszarom hogy milyen játék fut el rajta és milyen nem:)A retina display szép,szép...de nem filmezni kell.*/

A táccs bizonyított,a PDFet,Word-öt tökéletesen kezeli,netezni borzasztóan jó vele,neptunnal sincs baja,de ami talán a legfontosabb,megmutatta hogy az emberek mért vesznek szifont.Egyszerűen annyira egybe van az egész,a ráírt alkalmazások,és a "gyári" megoldások annyira fantasztikusak és egyszerűen működnek hogy néha tényleg a szék mellé ültem tőle:)
/Egy példa: Számítógép irányítása N95-ön keresztül blútyúkkal: program telepítése,beállítás: 30perc.Használati érték: 0

Számítógép irányítása táccsal (wifi):program telepítése 2perc,beállítás fél perc.Használati érték:Teljesen jól működik/

A naptárat ahogy szinkronizálja a gmailos naptárammal,az valami fantasztikus:)És tök egyszerű.A szimbivel sok volt a szívás ha az ember valami hasonlót akart.

a csalódás oka?

Mióta az eszemet tudom,a nokia A TELEFON, AZ OKOSTELEFON GYÁRTÓ,erre az alma az első kaviccsal amit bedob, összedönti az egészet.Persze ott az android,de azzal is csak az a baj,ami a symbiannal."Egy oprendszer" ,ezerféle hardware variáción...ezzel szemben aki almára fejleszt az tudja hogy milyen vason fog futni a program amit ír.

Ismét megfertőzött az alma-kór,a következő telóm tuti iPhone lesz:)

Így múlik el a világ dicsősége:)...
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
8. Zozo8  PlayStation.Community tag
2011.04.20. 23:43:21
LV24
Válasz 6. vintezis üzenetére:
nekem PCn soha nem volt gondom vele...nem szar az PCn se ,csak sok a birka user...
T.függő és -.len blog: http://zar-ido.blogspot.hu
7. Alien  PlayStation.Community tag
2011.04.20. 08:18:40
LV10
a Nokia már nagyon rég nem vágja miről szól a piac sajnos. meg is lett az eredménye.

ami az apple-t illeti, ők mindig is felhasználói élményben gondolkodtak, emiatt szereti mindenki. persze a szifon buta egy-két dologban, de ilyenkor derül ki, hogy azok a szolgáltatások nem is biztos, hogy hiányoznak a többségnek.

6. vintezis  PlayStation.Community tag
2011.04.20. 08:12:40
LV3
Válasz 5. simon7109 üzenetére:
Nem is mondta senki, hogy bármi "egetrengető" lenne benne. Viszont tökéletesen működik! Mindig, minden körülmények között! Ráadásul amit tud, azt jól tudja és nem szarja össze magát egy PDF megnyitásakor (mint pl. az N95-öm korábban). PC-n nem tudom milyen az iTunes (illetve tudom, hogy szar, mert ezt olvasom mindenhol), de Mac-en tökéletesen működik.
PSN ID: vintezis-hun
5. simon7109  PlayStation.Community tag
2011.04.20. 03:53:45
LV18
én most cseréltem el egy használt aksi nélkuli PSP-t egy iPhone 2G-re:D
persze ruhellem az applet és venni soha nem vennék iPhonet.ezt is csak azért cseréltem mert ugy gondolom,hogy jó uzlet volt.
a PSP-t nem akarta seki megvenni....egy ajánlat volt rá de az is csak 70 euro.ezt meg lehet el tudom adni 150-ért:D
amíg meg még nálam van kipróbálom mert kíváncsi vagyok mit esznek rajta annyira az apple fanok.(számomra eddig semmi egetrengető nincs benne.igen tudom,hogy ez az első iPhone de próbáltam a 4-est is)
PSN: misi2mezei
4. Zozo8  PlayStation.Community tag
2011.04.20. 00:48:14
LV24
Válasz 2. sasukeskapa üzenetére:
mikor voltunk osztállyal olaszba (1hét) a nanot vittem,mert azt kevésbé féltem.Itthon feltöltöttem,éjszaka buszoztunk ki,ment a fülembe,mert "idegen" helyen nehezen alszom.A szálláson is hallgattam éjszakánként,sokszor kiesett a fülemből,de ment:) Hét közepén felraktam tölteni,és simán kibírta a hazautat:)Szólni meg szerintem nagyon szépen szólnak az ipodok /szerintem/
T.függő és -.len blog: http://zar-ido.blogspot.hu
3. Zozo8  PlayStation.Community tag
2011.04.20. 00:45:47
LV24
Válasz 1. aabelus üzenetére:
ja,szerintem se lenne vele gond,bár most van laptopom amit imádok,szal nem tervezek váltani.A win7 meg olyan amilyen,de elvagyok vele:)
T.függő és -.len blog: http://zar-ido.blogspot.hu
2011.04.20. 00:43:46
LV21
Nálam az egész Apple ignore-olva van :)
Rühellem a céget!!! Öcsémnek van Nano-ja és szerinte is meg szerintem is egy fos. Szar az aksija, tele van fölösleges szarokkal, csak az iTunes-t támogatja, ami egy használhatatlan ocsmány szeméttelep, és még rasnya is. Nem értem mit lehet szeretni az Apple-n.
2011.04.20. 00:43:13
LV16
Azért a Mac OS-t is meg tudnád szokni, hidd el. Szinte hibátlanul működik, szép, egyszerű, mindent tud.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV24
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
16719 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
M.Zoltán
Fórumhozzászólások száma:
13132 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
2695 db
Utolsó belépés:
2019.07.17. 22:04:16
Regisztráció ideje:
2008.11.14. 21:27:34
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea