PlayStation.Community Blog ›› Gulandro

8 hozzászólás

2011.04.10. 21:42:54

Utolsó hozzászólás: BloodyDeathH

2011.04.11. 19:42:04

Megosztás
Értékeld a blogot!
"A noir életvitelhez nem tapasztalat, hanem veszteség kell."

Most csütörtökön történt meg, hogy hivatalosan is be lett mutatva csapatom a közönségnek, mint a M.A.G.U.S. szerepjáték fejlesztői. Bár a fizikailag jelenlévők száma több okból nem volt akkora, mint azt elképzelné az ember, de a jelentéségéből ez sem vett el sokat. Hogy a jogi perek lecsengése (és kiderülése) is ezzel egy időben történik meg nem véletlen, ahogy semmi sem az.

Csütörtök óta azért kaptam is rendesen ... nyavalyám mellé még jött egy csúnya lépcsőről zakózás is, aminek köszönhetően ágyhoz lettem kötve (rossz értelemben). Ennek ellenére nagyon jól esett szombaton és vásárnap is a sok barát, aki körülvett otthonomban helyzetem ellenére is. Persze, tudom, hogy átkok és karma ez is, megérdemlek mindent és már régen másik orcámat mutatom. Köszönet főnökömnek, hogy azonnal sietett összetört testemet felnyalábolni. Ez sem mondható el minden Bossról. "Respect is everything!"

Persze ez sem olyan bölcsesség, amit egy Burger Kinges videóklipp és egy ígéret között kell elsütni. De akkor nem én lennék. :D Az biztos, hogy most már számíthattok a szerepjátékos gondolatébresztőre. Kezek a levegőbe ki kíváncsi rá! Bár mindenképpen kell ... mert nekem is szükségem van rá. Mint a Megtorlónak a szeretetre...

Érdekes eset esett meg ma. Tudni kell, hogy a legtöbben mikor a szerepjáték rendszerekről kezdik az érdemi vitát azzal kezdik, hogy ki kell gyomlálni azokat a dolgokat a régiből, amit a játékosok nem használnak. Logikus nem? Számomra is az olykor. De ma életútjáték közben esett meg, hogy egy pap karaktert úgy megnyomta egy hibás döntésének a súlya, hogy az Aszkézis varázslathoz folyamodott.

Ez játéktechnikailag nem ad neki semmit, ahogy a döntése okán sem vettem el semmit. Ő mégis őszinte bűnbánattal vetette magát a rendszer által lehetőségként tálalt önostorozás procedúrája alá. Játékostársai fel sem fogták ennek fontosságát vagy nagyszerűségét, de én egészen elolvadtam. Ezek azok a csodák, amiket kontroller vagy monitor mögött sohasem tapasztalt meg az ember vagy csak nagyon, de nagyon nehezen. Többek között én is ezekért csinálom.

Többek között ...
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
8. BloodyDeathH  PlayStation.Community tag
2011.04.11. 19:42:04
LV6
Válasz 7. prototype üzenetére:
Khm izé.........
Elsö megjegyzés: nem tudom, hogy vagy Te evvel, de a saját növéremmel nem csinálnám, de ha van hozzá gusztusod akkor csak rajta, ez már egyéni szocprobléma :) Nos akkor a 3 csajból maradt 2 (remek sziporkázik a matek tudásom)
Második megjegyzés : lehet, hogy a szöveg alkotásom gyatra, söt ....... De most pontot teszek az ire. Nos ez 14 éves koromban történt, a növérem volt anno 18 a másik két csaj meg a 20-t karcolta elég komolyan. Szal álom álom édes álom smárolom a szalmazsákom.
Csak azért csipáltak a növérem haveri társasága, mert irto hülye voltam, rengeteg alkoholt magamba tudtam már akkor is gyömöszölni, és mellesleg a növéremet mindenki imádta, és nem is csináltak ebböl gondot, ha mindig vele voltam, hisz mindig is imádtam. Csak sajnos most már jó kislány mert leelett a marhája, és nincsenek ivópárbajok, nincsenek 4 napig tarto esztelen zuzdások, nincsenek koncertre járkálás, és ki tud többet ráhányni a wc falára. De legalább ezt komolyan veszi nincs alkohol nincs cigi csak a kisgyerek, de ennek ugyebár igy kell lenie, csak nekem volt kissé furcsa eleinte, de aztán totál beleszerettem én is abba a kis nyifi nyafi fostermelöbe XD
Jah és nem tölem a kölök, mert még botal sem piszkálnám meg nem hogy oda adjam neki a kis bohocot polirozásra. Szal sajnálomprototype, hogy csalodást okoztam NEKED...
Az űrben senki sem hallja a sikolyod.
7. prototype  PlayStation.Community tag
2011.04.11. 14:21:35
LV11
Válasz 6. BloodyDeathH üzenetére:
Hát baszod, én három csajjal más szerepjátékot képzelek el :)
"Brave. Not particularly clever, but brave."
6. BloodyDeathH  PlayStation.Community tag
2011.04.11. 05:12:05
LV6
A növérem még anno teljes erö bedobással üzte eme szorakozást. Emlékszem 14 éves koromban és utána jó pár éven keresztül mindig probált beleveztni engem is, de egy laza kézmozdulattal mindig kitértem eme köteleség alól. Ilyen mondatokkal, mint: "Bocs de most nem jó!" vagy " Á hülye vagyok én ehez mint sintér kutyája az atomfizikához, inkább tolj elém egy fütési tervrajzot megcsinálom neked perfectre, de jöhet vizes is azt is vágom mint bálna fasz az iszapot. "
Nos ez igy ment párhonapon keresztül aztán jött a nyári szünet, haverokkal az ünneplés, hogy végeztünk az általános iskolával és mindenkit felvettek a kiszemelt iskolába. Mindenki föiskolai álmokat szövögetet, én meg 504 gáz és készülék szerelö leszek kö a francnak a föiskola. Lesz egy faszagányos szakmám, oszt dolgozok is ezerrel majd enyém lesz az egész világ. Mint késöbiekben sajnos kiderült hogy hiába tudok hegeszteni avi--val lángal hiába tudok víz és fütési rendszereket kiépiteni hibátlanul édes kevés ez, hogy normális életem legyen. Mert a szomszéd Irma néniböl nem lehet meggazdagoni, mert csöpög a csap gyere át megcsinálni fiam. Egy tömités egy kéz csokolom, mert mit kérjek ezért? Semmit!!!!! Menyi lyen munkám volt. Most meg 22 évesen Walesben élek mint boci a kanapén, pedig csak mosogatok.
Nah de visszakanyarodván az eredeti témához, amikor vége lett a havereokkal az ünneplés, másnap csörög a telo. Növérem az. Jöjjek be Szekora holnap megnézünk egy jo filmet a moziban utána szerepjátékossá fog avanzsálni engem. Ahh csak ezen a témán lovagol. No rendben igy is lett. Be is mentem a film is jó volt, de utána ugy berugtunk a növéremmel, mint a rosebb. De ezt sosem feledem: böszen iszogatunkén már totál káo voltam. Nem hogy mindenböl ketöt látam semmit sem láttam. No ülök a széken szorongatom a söröm khm..... inkább abba kapaszkodom, mert majd lefordultam a székröl. Elöttem az én kis imádott növérkém. Az asztalnál ült még kettö iszonyat gyönyörü csaj. Kezdet magával ragadni a ksebbségi komplekszus 3 csaj 1 fiu? Na el is kezdtem rögtön félni. De a erötlenül, alkoholtol elcsukló hangon enyit szoltam: "Te vazzeg hát ez a szerepjáték nagyon kirááály!!!" Döltünk is utána a röhögéstöl de rendesen. Na szoval nekem enyi élmény jutott a szerepjátékosdiból. XD
Az űrben senki sem hallja a sikolyod.
5. eszg_  Szerkesztő
2011.04.10. 22:47:48
LV13
Válasz 2. Gulandro üzenetére:
Ezt jó hallani. Tesóm nyomja még mindig aktívan az ilyen szerepejátékos cuccokat a haverjaival.
Jól vagyok, nagyon köszönöm.
2011.04.10. 22:40:21
LV2
Válasz 3. DawidHUN üzenetére:
Ismerős emlékek. :)
3. DawidHUN  PlayStation.Community tag
2011.04.10. 22:20:38
LV8
Első: Gratulálok! Jó kezekben van a Ynev világa ;)
Második: Jobbulást! Mihamarabb gyógyulj meg.
Harmadik: Jó látni, hogy vannak még akik tartják a frontot. Nekem évek óta se lehetőségem, se társaságom nincs erre, de merem állítani, hogy a középiskolai szerepjátékkal eltöltött koleszos éjszakák azok amik rászoktattak a könyvek szeretetére és egy kis kultúrát neveltek belém. A mai fiatalság is értelmesebben viselkedne ha játszana legalább 1-2 évet hasonló készségfejlesztő dolgokkal. Bennünket is mindig lecibáltak az igazgatóhoz, hogy pentagrammás könyvből tartunk szeánszot éjszakánként, de a jegyeink nem, hogy rosszak, a legjobbak voltak a többiekéhez képest és idővel felfogták, hogy az nem sátánista tan, hanem egy szerepjáték szabálykönyve.
2011.04.10. 22:04:00
LV2
Válasz 1. eszg_ üzenetére:
Pénzügyileg nem érdemes. Egyébként sosem volt az itthon. Kötelező kelléke a legtöbb fantasy világnak. Elegen játszanak aktívan, hogy versenyeket és táborokat szervezhessünk évek óta. Nekem első körben ez a legfontosabb. :)
1. eszg_  Szerkesztő
2011.04.10. 21:55:59
LV13
Sokan nyomják még manapság a szerepjátékokat nálunk? Érdemes még egyáltalán ilyen nagyobb lélegzetvételű dolgokat csinálni?

Jahh és jobbulást offkorz.
Jól vagyok, nagyon köszönöm.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV2
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
2665 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Szilágyi János
Fórumhozzászólások száma:
1 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
187 db
Utolsó belépés:
2011.10.11. 10:15:34
Regisztráció ideje:
2008.11.20. 10:13:13
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea