PlayStation.Community Blog ›› Bajnok

1 hozzászólás

2008.11.23. 20:18:15

Utolsó hozzászólás: ceu

2008.11.23. 21:49:44

Megosztás
Értékeld a blogot!
A hűség szót ma általában kétséggel fogadják. Azt mondják: a hűséget ígérő embereket elviselhetetlenül kihasználják, vagy: olyan nagy dologra, mint a hűség, egyáltalán nem is képes az ember; a hűség rabbá tesz, megakadályozza a humánum mélyebb kialakítását; az élet kalandja puszta kötelességteljesítéssé válik. Mégis igaz, hogy az emberek minden időben ígértek örök vagy egyszer és mindenkori hűséget.

Egy ilyen cselekedetnek egész sor összetevője van: a hűség az embernek abból a vágyából származik, hogy egész életét egy szóval foglalja össze, és bízva mindent arra tegyen fel, amit szeret. A hűség tehát a jelen pillanatból a jövőbe nyúlik, ezért tartós, örök. Aki hűséget fogad, tudja, hogy nem olyan egyszerűen adja meg magát az, ami miatt hűséget fogadtunk. Az ígéret arra szól, hogy mindig meg fogjuk hallani az emberek hívását, akik számára szavunk által fontossá lettünk. Ennek következménye, hogy a hűség elsősorban kapcsolat-jelenség. Ez jóval több, mint kötelességteljesítés. A hűség azt ígéri, hogy az önként vállalt kötelékben megmarad és szüntelenül megújítja a szeretetet.

A hűség magában foglalja azt az ígéretet is, hogy a magamban és másokban végbemenő változások ellenére ki fogok tartani valaki vagy valami mellett. Elfogadom az embereket, akik majd megváltoznak, elfogadok valamit, ami majd a jövő homályában bontakozik ki.

Tudjuk, hogy milyen törékenyek a kapcsolataink és milyen kevéssé lehet biztosítani a kezdeti lelkesedést, amivel hűséget ígérünk. A hűség ígéretének megváltozását sohase ítélhetjük el. Képtelenségünk a hűség garantálására felteszi a kérdést: nem Isten-e az, akinek biztosítania kell hűségünket?
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
1. ceu
2008.11.23. 21:49:44
LV9
a hűség pont az a dolog, amit abban a pillanatban megtörünk, amint ígéretet teszünk rá.
nem lehet erőltetni, mert akkor már nem az lesz, ami.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV4
Kitiltott felhasználó
PSC Kredit
3220 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Varga Tamás
Fórumhozzászólások száma:
822 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
114 db
Utolsó belépés:
2008.12.17. 14:52:30
Regisztráció ideje:
2008.10.11. 22:06:26
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea