PlayStation.Community Blog ›› Gulandro

6 hozzászólás

2011.03.14. 00:53:01

Utolsó hozzászólás: kobe

2011.03.15. 21:19:18

Megosztás
Értékeld a blogot!
Hasonlóan más, korábban bemutatott klasszikushoz (Klonoa) ez alkalommal is egy ajánlott és kölcsön kapott játék végigjátszásáról adhatok számot. Magamtól nem is merem megtippelni mikor vettem volna le a polcról, adtam volna ki pénzt ilyen játékra. Pedig láthatjuk majd, hogy minden kósza forintit megér ez a darab.
Úton hazafelé, Beethoven sorozat, Benji, RinTinTin, Rex felügyelő. Gyerekkoromban megőrjítettek minket az állatos filmekkel. Még moziban is első rajzfilm amit láttam a Charlie - minden kutya a mennybe megy volt. Elmondható, hogy korosztályom alapvetően kutyabaráttá lett nevelve. Elég csak a 101 kiskutya élőhalottként vissza-visszatérő őrületére gondolnunk.

Ez a ritka játék azonban nem is igen akar eltávolodni az említett filmek okozta gyerekkori emlékektől. Alapvetően komolytalan hangvételével ezeknek a kortalan kalandfilmeknek a világát eleveníti fel és ad lehetőséget átélni egy újabbat közölük. Hősünk egy (magában) beszélő kutya lesz, aki erőnövelő csontokat gyűjtve ered szukáját elraboló ál-sintérek nyomába vidékről a város felé.

Jake, a vidám négylábú már a bevezető videó alatt szimpatikussá vált számomra. A játék folyamán is Duke Nukemként sorozva a beszólásokat nagyon komoly kedvenc szereplővé vált (köröket verve más játékok néma leventéire még a PS2 érában is). Minden hippyhez van egy rossz szava, minden emberi hülyeségre egy kutyabölcsessége és úgy általában könnyű azonosulni egy szukáért a világ végére loholó adrenalinbombával ...

Kalandjaink során bejárunk több nagyobb helyszínt is, vidéki lankákról kisvárosi idillbe, onnan síparadicsomig kapaszkodva ugatunk tovább más kutyákkal megbírkózva, feladatokat megoldva csontokért és szagokat gyűjtve. Ezek a feladatok olyan kreatívak, hogy nemigen akaródzik a csontok hátrahagyása és igen komoly tartalommal kerülünk szembe: karácsony óta kisebb szünetekkel folyamatosan pörgetve a PS2ben mostanra értem Jake kalandjainak végére, pedig én aztán nem szoktam unatkozni játék közben.

Elmondható, hogy (komolyan) egy OKAMI szintű játékkal van dolgunk ilyen téren, kizárólag a kutyálkodásra helyezve a hangsúlyt és a felfedezésre, kalandjáték elemek használatára. Kutyatárunk minden elemét fel kell használnunk, hogyha sikert akarunk elérni ebben a Pedigree uralta és (látványosan egyedüliként) szponzorálta világban.

Az irányításról el lehet mondani, hogy remek, sőt kiváló ... csak kisebb bugok nehezítik olykor JAKE dolgát amikor olyan helyre ugrott ahová nem lett volna szabad. Mondjuk azért egy-egy feladat teljesítése komolyabb tapasztalatot és reflexeket igényelnek, de ugyanakkor minden opcionális, semmi sem gátol a továbbhaladásban, magad döntöd el mit csinálsz meg és mit nem, ami egy nagyon szimpatikus mechanizmus.

Aztán ott van a játék grafikája. Igazság szerint már hetek óta játszottam a játékkal és ámuldoztam rajta, hogy mennyire jó mikor egy kritikában olvastam, hogy látszik rajta a kisebb költségvetés. Nekem nem: eltérő látványvilágú helyszínek, színorgia helyenként és a remek felhasználása a fekete-fehér kutyalátásnak ... az animáció kifejezetten szép, talán az emberek terén akad olykor (sokszor) láthatóan baltával metszettség ... de nem zavaró.

Ami viszont tényleg elsőosztályú azok a zenék és hangok. Minden effekt nagyon a helyén van, talán csak átvezetők közben van olykor zavaró csend, de amúgy ha egy állatokkal teli réten vágunk ott bizony Noé bárkájában érezhetjük magunkat könnyedén. A zenéi egészen fülbemászóak és hallgattatják magukat, kár hogy külön nem lehet hozzájuk jutni, mert egy-egy nehezebb napon igazán átsegíthetnének.

Összességében a Dog's Life meglepő volt és mulatságos. Tartalmas és szórakoztató ... nem is hiszem, hogy többet lehetne kívánni egy hasonló játéktól. Aki csak azért kerülné el mert hát csak egy gyerekjáték vagy valami debilség azt mindenképpen arra bátorítom, hogy vegye le a polcról és tegyen vele egy próbát. Könnyen lehet, hogy hozzám hasonlóan meg fog döbbenni. Ezúton is köszönöm Kopa, hogy kölcsönadtad!
Remek felvezetés volt, hogy legközelebb földig gyalázhassam a Resident Evil 4-et!
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
6. kobe  PlayStation.Community tag
2011.03.15. 21:19:18
LV11
ez az a játék, aminek a végén a gazdit bedobod a darálóba? :)
2011.03.15. 18:31:37
LV1
Érdekesnek tűnik. :)))
2011.03.14. 14:58:50
LV7
Nagyon ötletes és rendkívül szórakoztató játék.
Papesz
3. ALF22  Son of Liberty
2011.03.14. 14:00:31
LV26
demója megvan
a gyerekek is élvezik
2. Zozo8  PlayStation.Community tag
2011.03.14. 13:15:30
LV24
Ez nekem is megvan:)szerettem:)
T.függő és -.len blog: http://zar-ido.blogspot.hu
1. Greg  PlayStation.Community tag
2011.03.14. 05:25:40
LV25
Bár én általában vevő vagyok az egyedi játékokra, de azt hiszem ez már nekem túl gyerekes (mondjuk erre az LBP jó ellenpélda az pl nagyon tetszett).
LV426
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV2
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
2665 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Szilágyi János
Fórumhozzászólások száma:
1 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
187 db
Utolsó belépés:
2011.10.11. 10:15:34
Regisztráció ideje:
2008.11.20. 10:13:13
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea