PlayStation.Community Blog ›› cjnin

7 hozzászólás

2011.02.14. 23:48:32

Utolsó hozzászólás: sasukeskapa

2011.02.17. 21:59:42

Megosztás
Értékeld a blogot!
Szeretem a témahalmozást. Egyszerűbb, gyorsabb, és jópofa nézni, hogy aki olvassa, mire reagál.

más: kedvenc, visszatérő témám: a hype. Először is érdemes lenne a szót (ami, ha nem is a leggusztustalanabb, de mindenképpen top tízes) előszeretettel használók lelkes táborától megkérdezni, hogy mit is jelent. Pláne a MAI, átlagos marketing-szokások mellett. Megnyugtatok mindenkit, az olcsó európai meg keleti filmesek is szeretnének népszerűek lenni, csak se hátterük, se pénzük hozzá. Szóval tépik magukat, hogy nem is kell. Hogy akadályoz. Megront. Mert ők már csak tudják. Első kézből ugyan nem, de az aktuális hálivúdi filmben látták, hogy így van, nyögte a csávó a végén a tanulságot. Randa, csóró férfi szónokol, hogy a pénz nem boldogít, és a belső érték a fontos. Megy a pont, de mennyivel elegánsabb, ha egy jóképű, gazdag koma nyomja ugyanezt.
Másodszor: miben mérik? Van netán egysége neki, aminek ismerete csak a kiváltságosokat illeti meg? Geekblog bejegyzés szám, twitter aktivitás, plakátok, vagy mifene? Az is érdekelne, hogy mivel mérik. Műszer, egyszerű strigulázás, hasra ütés, személyes tetszési index, vagy valamilyen testrész rakoncátlankodása?
Főleg mikor például egy filmre vagy játékra azt mondják, hogy a hype adta el, azért lett sikeres. Aham. Mert ugye ez úgy működik, hogy azt adnak el, amit csak akarnak, ilyen tuti recept mindenre. Én se vagyok ám kurvafinnyás, meg te se.
Nincs rendező, színész, marketing, sokadik dimenzió, Super-bowl reklám, ami egy nem túlzottan magas szint felett sikeressé tudna változtatni bármit is (értelemszerűen az adott téma népszerűségét szem előtt tartva, ez végig áll(t)). Aki mást gondol, az bizony rosszul tudja.
És akkor a beugró kérdés után a vizsgatétel. Hol (vagy mi) a különbség a pozitív szájhagyomány és a hype között? Másképpen: mondjuk egy film sikerének útján meddig tart az egyik, és hol kezdődik a másik?
Annyi idő áll rendelkezésre, amíg a bejegyzés el nem tűnik a következő oldalra. Jó munkát!

más: jövök haza délután, a saroknál a bolt előtt hallom, hogy irdatlanul üvöltenek. Nem kétségbeesetten, vagy dühösen, inkább ilyen perverz módon, ha ezt most el lehet képzelni. Egy nő ordibált, a mellette álló szakadt, hajléktalan férfihoz. A nőnek olyan hangja volt, mint mikor basszusgityón megpengetik a legmélyebbet, az alkata pedig, mint a fekete sprintereké a tévében; a többit mindenki hozzá tudja képzelni, ha elég mélyre gondol. Közben ment a simogatás, tekeregtek egymáson, le se szarták a tömeget. Mikor már a boltban a pénztárhoz várakoztam, látom bejött a csöves, ténfereg keresztbe-kasul a sorok között, néha kiinteget annak a gyönyörűségnek, de közben járni alig tud, szinte szaladna, olyan izgatott. Nézem a kosarát, hogy vajon egy ilyen embernél mi kerül bele: egy csomag eldobható borotva, néhány óvszer, meg egy bödön sertészsír. Már csak az ártatlan kis kölyökfóka hiányzik, aztán akkor télleg mintha egy viccet kezdene az ember. Beáll ő is a sorba, időközben kint a szépsége már mást motoz, nevetgél neki a drámai baritonján. A tag félrekúrja a kosarat, aztán szinte könnyes szemmel kiviharzik, és már megy is minél messzebb. Mi a fasz van itt?

más: az utóbbi időben nagyon elmaradtam zene-ügyileg. Alig hallgattam valamit, néha csúszott csak be pár filmzene. Szóval nézegettem, hogy mi jött ki az elmúlt hónapokban, és akkor találtam ezt: http://www.youtube.com/watch?v=4sRDa-xTfwg
A videó elején bejön az a laza félmosoly, és a zenében is ez van. Hihetetlenül komolyan szólalnak meg, mégis megvan benne az, amit mondjuk a Dream Theater is bele tudott tenni a sajátjába, még a kilencvenes években. A srácnak pedig olyan hangja van, hogy alig akartam hinni a fülemnek. Hihetetlen!
(karóba húzatnám azokat - az elvileg szakmabeli - embereket, akik a különféle tehetségkutató majomkodások mirelit-bohócait ilyen meg olyan valódi énekesekhez hasonlítgatják. az egy dolog, hogy a versenyzőket vakvágányra viszik, érdekli is a halált, de az egyébként is félsüket, divatzenén éldegélő hallgatóságon is löknek egyet a rossz irány felé)

más: alig győzöm idővel a játékokat. Napi maximum két-három óra, amire futja, hétvégén kicsit több; de így is kevés. A nagyját elviszi a Gran Turismo, mellette pedig éppen az aktuális. Jelenleg a Prince of Persia fut vele párhuzamosan, amitől odáig vagyok meg vissza. Fantasztikus mászkálni a világban, átformálni, majd újra bejárni az egészet. Vigyázni a csajszira, elkapni, háton cipelni, elegánsan átfordulni vele a magasban. Ja, és a kinézet: az egyik leggyönyörűbb játék ebben a generációban. Egyébként is a kedvencem, mikor a nyugatiak beletalálnak valamilyen nem hétköznapi stílusba, legyen az Bioshock, Mirror's Edge, Darksiders (itt is órákat nézelődtem), vagy éppen a PoP.
És igazából nem zavar, hogy nem lehet elakadni, meghalni vagy leesni. Ahogy az Assassin's Creednél sem zavart (amúgy még az előzetesek szerkezete is hasonló a két játéknál). Persze lehet támadni a rendszert, ugyanakkor ténylegesen továbbgondolták a koncepciót, nem lett belőle félmegoldás, hanem bevállalták, hogy beáldoznak dolgokat a hangulat oltárán. Vagyis adott a kérdés? Idővisszatekerés vagy checkpoint? Elika vagy elsősegélycsomag? A Heavy Rainben a világ hetedik csodája volt, hogy az egész játékmenet csak előre halad, ugyanakkor a Bioshocknál se zavart egy pillanatra se az eü csomagok jelenléte meg a visszatöltögetés.
Mi van, ha a játékipar méreteiből, bevételeiből fakadó hibák, a játékosok számára nyújtott segítségek, könnyítések, meg az egyre inkább jellemző szájbarágás éppenséggel egybecseng valami olyannal, amit az egész mostani generációból sokan - talán nagyon is jogosan - hiányolnak. Ilyenkor kit kell megrugdosni?
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
2011.02.17. 21:59:42
LV21
Egyedi stílusban egyébbként a japán game-ek a legjobbak sztem.
Bayonetta, Valkyria Chronicles, Heavenly Sword (nem tomm japán-e, de király), MGS 4, .....
2011.02.17. 21:57:22
LV21
Nem rossz a zene bár én kicsit komolyabb stílust hallgatok :)
A csövesek sztem vesszenek!!!!
Nem bírom elviselni őket.
Ha akarna akkor tehetne ellene, de nem akar szal vki tüntesse el őket!!!!
Egyedi stílusú game-ek álltalában vagy bejönnek vagy nem.
A hype-ot meg leszarom, ha csak nem vmi f*st nyomnak állandóan (CoD).
2011.02.15. 12:29:36
LV3
még több ilyen témát !!!

a zene jó volt, csak egy kicsit meg kéne kínozni azt a barmot aki azt a számot "maszterizálta" :P
ez van.. ezt kell szeretni ?!
4. wallace  Dark Passenger
2011.02.15. 10:06:02
LV18
Válasz 3. Alien üzenetére:
De hisz már látod is.:))
3. Alien  PlayStation.Community tag
2011.02.15. 08:48:31
LV10
"...hogy vajon egy ilyen embernél mi kerül bele: egy csomag eldobható borotva, néhány óvszer, meg egy bödön sertészsír..."

ájjj...de kemény...nem akarnám látni, hogy a sertészsír hová kerül..:)
2. Lara  beauty junkie
2011.02.15. 08:25:04
LV26
a csöves szerelmi story-t jobb lett volna kihagyni, megkímélni az elmémet ettől. :)

jó volt a játékos gondolatokat olvasni. már múltkor is meghozta a PoP-hoz a kedvemet.

a hype témával meg láttam foglalkoztál korábban is, talán egyszer választ kapsz rá.
1. Geri
2011.02.15. 07:56:24
LV3
enslavedet is próbáld ki
HUNGARY klán
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV10
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
7070 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Miklós
Fórumhozzászólások száma:
3173 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
373 db
Utolsó belépés:
2019.07.20. 22:53:18
Regisztráció ideje:
2008.10.17. 11:55:13
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea

PlayStation®Network Online ID