PlayStation.Community Blog ›› Gulandro

3 hozzászólás

2011.01.18. 15:17:51

Utolsó hozzászólás: Gordin

2011.01.19. 09:36:23

Megosztás
Értékeld a blogot!
Akárhogy is néztem anno az első filmes inkarnációját az Alone in the Dark játéksorozatnak, nem találtam olyan felháborítóan gyalázatosnak mint a legtöbben az engem körülvevő világban. Ehhez persze hozzátartozik, hogy a játéksorozat vak fanatikusa vagyok mióta csak ismerem. Most alaposan próbára lettem téve mennyire ...
Mikor az internet bugyraiból pár éve feltűnt egy direct-to-dvd folytatás nem is igazán akartam elhinni. Az ilyenek nagyon ritkán sülnek el jól (pl. dungeons and dragons 2, tükrök 2) és leginkább alaposan rombolnak az eredeti által felállított értékeken (pl. dragonheart 2, blair witch project 2). Az újabb egyedüllét a sötétben már a külsőségeivel predestinálta magát az utóbbi kategóriába.

Nem Uwe Boll rendezte (egy plusz), szerepel benne Danny Trejo (egy plusz), szerepel benne Lance Henriksen (egy plusz) és Ralf Moeller /a Conan, a kalandor sorozatból, ahol meghágott egy CGI polipot, de a Skorpiókirályban is domborít/ ami megint egy plusz pont. No, de a fekete leves: Edward Carnby szerepében Rick Yune ... aki ... keleti származású. A produceri székben pedig azért ott figyel Uwe Boll, hogy ártson és bántson.

Rick Yune ... aki a Halj meg máskor! James Bond film óta sorozatokban szerepelt, majd nemrég a Ninja Assasin sorait erősítette. Na igen, ez a 2008-as film egyértelműen egy ugródeszka a csillagok közé. Ha úgy vesszük a negyedik játék és az előző film történetébe még bele is fér: létezik egy olyan árvaház, ahol minden fiúgyereket Edward Carnbynak keresztelnek el és okkult detektívekké képzik őket ... más magyarázat egyszerűen nincsen.

Dehát kinek kell bármiféle magyarázat ... ehhez a filmhez teljesen felesleges. A kezdő képsorokon egy fegyveres csapatot látunk menekülni a New York Central Park belsejében (utalás ugyebár a legújabb ATARI játékra) valami nagyon ijesztő, de műszerrel azért észlelhető elől. Kedves gesztus, hogy kispisztolytól nagypuskáig mindennel lövik amúgy a film folyamán, de az első pillanattól kezdve nem hat rá az ilyesmi.

De mire is nem? Természetesen egy több száz éves gonosz boszorkányra nem, ami testről testre vándorolva tette tönkre a rá vadászó Hunter famíliák életét (utalás a White Wolf kiadó hasonszőrű kiadványaira). Edward Carnby ebbe az évszázadok óta zajló hajszába keveredik bele ... nem tudom kárhoztatni érte, ki akarna egy ekkora buliból kimaradni.

Hősünk azonban az idő legnagyobb részét ágyban fekve tölti, ameddig a műsoridőt a többi szereplő vitatkozása a szenvelgése kellene, hogy kitöltse. Fordulatok és csavarok követik egymást olyan gyakorisággal, hogy amikor Danny Trejo az egyik jelenetben egyszer csak mint bennfentes feltűnik, aztán nem sokkal később megeszi egy generátor senki még csak kommentálni sem tudja az eseményeket ... mi sem, dehát ez a nagy művek sorsa.

Mikorra végre eljutunk a befejezés gyötrelmeiig tudatosulhat bennünk, hogy ez valóban egy örök érvényű film, amiket iskolákba kellene vetíteni a HOGYAN NE! tantárgy keretein belül. Remek példája az annyira rossz, hogy már jó filmeknek, nincs olyan jelenet, amin ne lehetne őszintén mosolyogni vagy kacagni. Baráti társaságban persze megfelelő mennyiségű ropogtatnivaló, alkohol társaságában fogyasztandó. Mikor lesz már harmadik rész?
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
3. Gordin  PlayStation.Community tag
2011.01.19. 09:36:23
LV2
Lance Henriksen sajnos már rég nem garancia semmire. Az 1. részt nem tudtam végignézni, ezt már meg sem próbálom, bár most meglepett, hogy egyáltalán elkészült ez a film. Nem lehetett róla hallani semmit.
2. pdw  ist krieg!
2011.01.18. 22:11:52
LV11
Na mar aszittem a jatekrol van szo, mikor az kurvajo :D
1. Penge70  PlayStation.Community tag
2011.01.18. 20:08:27
LV22
Te jó ég, ebből készítettek még egy részt?! Ki az a nem normális aki az ilyenekre és Uwe Boll-nak pénzt ad filmezésre?!
Az kéne fejbe lőni!
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV2
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
2665 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Szilágyi János
Fórumhozzászólások száma:
1 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
187 db
Utolsó belépés:
2011.10.11. 10:15:34
Regisztráció ideje:
2008.11.20. 10:13:13
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea