PlayStation.Community Blog ›› gabe83

16 hozzászólás

2011.01.11. 15:38:03

Utolsó hozzászólás: gabe83

2011.01.12. 21:57:49

Megosztás
Értékeld a blogot!
A Final Fight első részéről szóló újabb blogbejegyzésben öt pálya bossait kívánom bemutatni a capcom.wikia.com weboldal adatainak felhasználásával. A hatodik,és egyben utolsó városrész végén a játék főellensége, Horace Belger vár a játékosra. Őt a következő írásomban szerepeltetem.

Damnd a Final Fight első pályájának (Slums; Nyomornegyed) főnöke. Az utcai bűnözés világában nőtt fel, így felnőttként is az alvilági életvitelt tartja fenn. Egykoron prominens karibi drogbáró volt, de a helyi rendőrség felfedte, majd felszámolta tevékenységét. Hosszan tartó börtönbüntetésre ítélték, de néhány elítélttel szövetkezve sikerült megszöknie, és Amerikába menekült.
Utazása végén Metro Cityben kötött ki, ahol nem okozott neki gondot megerősítenie státuszát az illegális kábítószer-kereskedelemben. A „Thrasher” (Verőember) becenévvel illették, mivel a szó legszorosabb értelmében veri tönkre ellenfeleit az utcai harcok során. Tevékenységére rövid időn belül felfigyelt a város legbrutálisabb, és legnagyobb létszámú bűnbandája, a Mad Gear Gang. Mivel a banda a város összes illegális tevékenységében érdekelt volt, Damnd nyereségeiből is részesedést követelt magának, így pozíciót ajánlott fel a férfinek a bűnszövetkezeten belül. Damnd egy ilyen jövedelmező ajánlatot képtelen volt visszautasítani, így csatlakozott.
Azt az utasítást kapta, hogy rabolja el Metro City frissen megválasztott polgármesterének, Mike Haggarnak a lányát, Jessicát. Ennek eleget is tett, de Cody, Guy, Haggar a városi rendőrséggel együtt véget vetett a Mad Gear három és fél éven át tartó terrorjának, és a lány is megmenekült. Damnd ismét rács mögé került, de mielőtt hivatalosan is elítélhették volna, egy rejtélyes jótevő kifizette érte a 100 000 dolláros óvadékot. Az utcára visszakerülve folytatta üzelmeit, Cody legyőzte, majd ismét letartóztatták. Az a pletyka járja róla, hogy bosszút forral Haggar ellen, és lecsap, mikor a férfi a legkevésbé számít erre.

Érdekességek:
- A magasságáról és a testsúlyáról nincsen adat.
- Nagyon szereti a tejszínhabbal, sziruppal tálalt eperfagylaltot.
- A Final Fight-beli bossfight során fütyüléssel hívja elő verőembereit.
- A Mad Gear Gangen belül a hierarchia alsóbb fokán áll.
A japanofil Sodom katanával támad Codyra. Nem csupán kardokkal, hanem lerohanó támadásokkal veszélyezteti ellenfelei épségét.

Sodom nem csupán ebből a játékból, hanem a Street Fighter Alpha-szériából is ismerős lehet. A Mad Gear Gang fontos tagja. Az Egyesült Államokban született férfi megszállottja a japán kultúrának. A japán kultúra számos elemében nagyon járatos, bár a nyelvhasználata meglehetősen bizonytalan. Az alvilági verekedésekben legyőzhetetlennek bizonyult, amihez a kardok használata is nagyban hozzájárult. Ennek megfelelően nincsenek segítői a bossfight során, egyedül száll szembe Codyékkal. Megtiszteltetésnek vette, hogy megmérkőzhet egy igazi japán nindzsa leszármazottjával, Guyjal, de a harcos és szövetségesei legyőzték. A vereség után, nem csupán azért utálta Guyt, mert felszámolta a banda működését Metro Cityben, hanem, mert semmissé tette veretlenségi sorozatát. Utóbbi mély nyomot hagyott benne, és bizonyította számára, hogy nem méltó ellenfele egy igazi japán harcosnak. A vereség miatt nagymértékben csökkent a bandán belüli megbecsültsége is.
A harcok során tabit és warajit (lábbeli), szamuráj kesztyűt, kék farmert, törzsét védő páncélt, kabutót (szamuráj fejfedő), valamint maszkot visel. Öltözetén a halál jelentéssel bíró japán írásjelet szándékolta viselni, de nem megfelelően rajzolta meg, így a halál és a szív jelek keveredése szerepel, amelynek semmi értelme nincs. Két katana kardjának neve Masamune és Muramasa.

Érdekességek:
- Mivel Sodom amerikai karakter, aki megpróbál japánul beszélni, így nevetség tárgyává válik. A Street Fighter Alpha játékokban olyan angol szavakat használ egymás után, melyek hasonló hangzásúak a japán kifejezésekkel. Egyik győzelmi megjegyzése: „Igazán szánalmas” (japánul: shoushi senban); ő azonban a Show Sea Send Bang-et mondja. Vagy amikor a „Minden rendben” (Dai joubu desu ka?) kérdést kívánja feltenni, így szól: Die Job Death Car? Ezek inkább a japánok számára mulattatók.
- A Final Fight és a Street Fighter Alpha 2 amerikai verzióiban nevét Shogunra vagy Katanára változtatta a Capcom, mivel a Sodom utalás az elpusztított bibliai városra, Szodomára, valamint a szodómia szóra is.
-Testmagassága 208 cm, súlya 108 kg.
A pocakos rendőr később visszatalál a tisztességes életvitelhez. Itt azonban még mindent megtesz Haggar megállítására

A gumibottal és lőfegyverrel harcoló Edi. E korábban tisztességes életet élt Metro City rendőrségének tisztjeként, de a Mad Gear Gang felbukkanása megváltoztatta ezt. A banda utcai pozíciójának megerősítésére a közismert és rendkívül vagyonos Horace Belger rengeteg pénzt adott városi tisztségviselőknek, akik többségét aztán a bandához csábította. Edi. E is döntés előtt állt, hat éve rendőrként dolgozva beleunt munkájába, és a fizetése sem elégítette ki igényeit. Felesége és három gyermeke eltartásához több pénzre volt szüksége. Ennek megfelelően vonakodva ugyan, de állásért jelentkezett a bandánál. Belger nem volt lenyűgözve a nagydarab rendőrtől, így bizonyítania kellett rátermettségét. Feladatául kapta a rivális bűnszövetkezet vezetőjének letartóztatását. Edi. E nem értett egyet a dologgal, de teljesítette a kérést, és új munkaadója is hasznát látta végre.
Ezeket újabb megbízatások követték, így a Mad Gear Gang átvette a városi alvilágának irányítását. Edi. E is jól profitált az alvilági munkákból, így életszínvonala is javult. Mielőtt azonban korai nyugdíjba vonulását tervezhette volna a Mad Gear konfliktusba került Mike Haggarral, aki felesküdött a banda felszámolására lánya elrablását követően. Pénzügyi biztonságát féltve Edi. E a Mad Gear oldalán szállt harcba, de nem bírt Haggarral és hasonlóan rátermett társaival. Végül a bandatagok a rács mögött találták magukat. Edi. E-nek sikerült elkerülnie a börtönbüntetést, de legnagyobb bevételi forrása véglegesen megszűnt, így kénytelen volt ismét tisztességes életvitelt folytatnia.
A Mad Gear bukása után Cody gyakran került illegális verekedésekbe, így Edi. E idejének nagy részét a férfi üldözésével töltötte. A rendőrt nem csupán az igazságérzete vezérelte, hanem korábbi vereségének megbosszulása is. Végül megmérkőzött Codyval, de halálosan elbukott.

Érdekességek:
- Nagyon szereti az angolosan sütött steakeket.
- Testmagassága 204 cm, súlya 145 kg.
Rolento eleinte bottal támad Codyra, de ahogy életereje csökken, ész nélkül dobálja gránátjait. Nagyon mozgékony, gyors karakter.

Sodomhoz hasonlóan Rolento is előbb pályavégi bossként jelent meg a Final Fight első részében, majd később játszható karakterként szerepelt a Street Fighter Alpha-sorozatban. Katonai öltözete árulkodik múltjáról: a Red Berets (Vörös sapkások) különleges katonai egység tagja volt korábban, ahol komoly fizikai adottságokra és képességekre tett szert. A Mad Gear Gang megbízta a Metro City ipari körzetében található titkos fegyvergyártó létesítmény irányításával, ennél fogva nagy befolyással bír. A bossfight során ide-oda szökell, bottal és gránátokkal támad. Amint legyőzik Codyék, ahelyett, hogy elhalványulna, mint a többi ellenfél, felrobbantja magát.
A Final Fight SNES verziójából nem csupán őt hagyta ki a Capcom helyhiány miatt, hanem a teljes Industrial Area pályát is. A dolog kompenzálására a fejlesztők úgy döntöttek, hogy a játék második részében szerepeljen Rolento az ötödik, vagyis az olaszországi pálya főellenségeként.
A Final Fight első részében legfontosabb segítői: El Gado, Holly Wood, Axl és Slash. Mindegyiküket maga képezte ki. El Gado és Holly Wood késeket hordanak maguknál, állandó mozgásban vannak, és egy különleges késes támadás jellemzi őket (Jumping Knife Attack). Az arab származású El Gado zöldessárga öltözetet visel, és erősebb, mint a narancssárga ruhában felbukkanó, énekesi és táncolási tehetséggel megáldott Holly Wood (erre a művészi vénára utal a név is). Holly Wood egy másik változata is feltűnik a játékban: piros ruhában Molotov-koktélokat dobál, de fizikálisan nagyon gyenge. A Guns’n Roses zenekar tagjairól elnevezett Axl és Slash motorosok, az egyetlen rosszfiúk, akik védekezésre is képesek a játékban.

Érdekességek:
- Teljes neve Rolento F. Schugerg. NDK-származású katona.
- Testmagassága 180 cm, súlya 81 kg.
- A rend és fegyelem megszállottja, így megveti a gyengeséget és a lustaságot.
Festett arc, pöttyös ujjatlan felsőrész, Abigail név... akár hölgyről is lehetne szó. Ebben a játékban azonban teljesen más személyről van szó! Még az Andoréknél is nagyobb termetű, brutális harcos.

Józan ésszel gondolkozva az Abigail nevet nem társítanánk utcai bűnbandához. Mikor a Mad Gear elhatározta, hogy átveszi Metro City Bay Area városrészében az irányítást, a legmegfelelőbb jelölt ennek elérésében egy rettentően hatalmas termetű férfi lett… női névvel.
Ha azt mondjuk, hogy születésétől fogva sújtotta nem szokványos neve, akkor enyhén fogalmazunk. Abigail megszenvedte iskolás éveit, és szüntelen gúnyolódások céltáblája volt az osztálytársai révén. Bár jelentősen nagyobb termetű volt társainál, szüleitől azt a neveltetést kapta, hogy az erőszak nem egy elfogadható módja a konfliktusok megoldásának. Miközben ez jó nevelésnek tűnt, társai kirekesztették, és szocializációja oly mértékben romlott, hogy még néhány közeli barátja is eltávolodott tőle. Szüleit is egyre inkább lenézte, és tizenhét évesen elszökött otthonról, hogy megtalálja helyét a világban. Metro City bűnös utcáin azonban az egyetlen lehetőséget a bandák nyújtották. Egy alkalommal véletlenül az egyik banda területére tévedt, és tucatnyi idősebb bűnözővel találta szembe magát, akik nem rettentek meg hatalmas termetétől, és megtámadták. Összekuporodva védekezett az ütésekkel és rúgásokkal szemben, de egyre inkább elöntötte a düh. Végül kitört belőle a feszültség, és egy kiáltást követően őrült módjára elintézte támadóit, akik közül néhány menekülőre fogta.
Alig egy hét elteltével az Abigail nagyságáról és erejéről szóló hírek eljutottak a Mad Gear Gang tagjainak fülébe is. A bandának szüksége volt egy keménykezű végrehajtóra, így embereket küldött az új jövevény alkalmazása érdekében. Előkelő hellyel kínálták a banda hierarchiájában, így Abigail megtiszteltetésnek vette, hogy van egy társadalmi csoport, amely befogadja őt. Évekig uralma alá tartozott Bay Area, de egy komoly küzdelemben Guy legyőzte; nem sokkal ezt követően a Mad Gearnek is vége lett.

Érdekességek:
- Harcstílusát leginkább a nyers erőszakkal lehet jellemezni.
- A Capcomnál érdemesnek találták megemlíteni, hogy Abigail szereti a banánt.
- Testmagassága 238 cm, súlya 265 kg.

Köszönöm a figyelmet!
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
16. gabe83  PlayStation.Community tag
2011.01.12. 21:57:49
LV21
Válasz 15. Masamune üzenetére:
Capcomnál ezt írták. Akkor azt is módosítom.
15. Masamune  PlayStation.Community tag
2011.01.12. 17:52:14
LV14
Sodom waraji-t hord, nem getát Azt Heihachi hordja. :)
"Na de Gyurma Gyuszi!"
14. BenyoBoy  PlayStation.Community tag
2011.01.11. 21:39:15
LV17
Válasz 10. Dragonken üzenetére:
FF2 tetszett ugyan, de egyértelműen az a leggyengébb része a klasszikus trilógiának. Nálam a 3 a változatos pályák, fasza ellenfelek, és az egyik legjobb OST miatt lett nagy kedvenc. :)
A retrót nem látni, érezni kell!
13. Dragonken  Szerkesztő
2011.01.11. 21:19:47
LV16
Válasz 12. gabe83 üzenetére:
Nagyon jó és helyénvaló észrevétel! :)
De Cody hiányán túl valami nem stimmelt a 3. részben. Hiába volt több lehetőség mégis nagyon hamar lapossá, unalmassá vált.
de miért nincs DK-n nadrág?
12. gabe83  PlayStation.Community tag
2011.01.11. 21:01:16
LV21
Válasz 10. Dragonken üzenetére:
Vagy inkább valaki? :-)
Do you mean Cody?
11. Onimushaman  Szerkesztő
2011.01.11. 20:02:45
LV24
Válasz 10. Dragonken üzenetére:
Én utólag néztem bele és sajnos a CD-shez képest nágyon gágyi hatásuk volt, ettől függetlenül lehet, hogy jó játék.
señor
10. Dragonken  Szerkesztő
2011.01.11. 19:53:21
LV16
Válasz 9. gabe83 üzenetére:
FF2 szerintem iszonyat nagy lehúzás, FF3 valóban jó, de valami hiányzik belőle...
de miért nincs DK-n nadrág?
9. gabe83  PlayStation.Community tag
2011.01.11. 18:47:00
LV21
Válasz 3. BenyoBoy üzenetére:
FF2 és 3? Meglátom, mit tudok kihozni belőlük. Érdemes-e közzétenni.
8. Onimushaman  Szerkesztő
2011.01.11. 18:43:07
LV24
Válasz 6. Dragonken üzenetére:
:)
señor
7. gabe83  PlayStation.Community tag
2011.01.11. 18:38:55
LV21
Válasz 6. Dragonken üzenetére:
Akkor módosítom. Köszönöm az információt.
6. Dragonken  Szerkesztő
2011.01.11. 18:35:14
LV16
Válasz 5. Onimushaman üzenetére:
Felesleges megnézned, így van.
de miért nincs DK-n nadrág?
5. Onimushaman  Szerkesztő
2011.01.11. 17:58:54
LV24
Válasz 2. gabe83 üzenetére:
Amikor jobban belemelegedtünk a játékba ott vesztettünk már csak életet. :)

Kardokat meg fogom nézni a napokban, én úgy emlékszem Masamune és Muramasa van nála egy időben.
señor
4. Onimushaman  Szerkesztő
2011.01.11. 17:57:24
LV24
Válasz 3. BenyoBoy üzenetére:
Nekem csak az első volt/van meg Sega CD-n, legjobb feldolgozás, még a psn estől is jobb.
señor
3. BenyoBoy  PlayStation.Community tag
2011.01.11. 17:35:45
LV17
Bossokat sosem bírtam egy beat'em upban sem, inkább a "sima" ellenfelek sztorija érdekelt jobban.
Remélem a második és harmadik részről is lesz szó, a FF3 a legjobb beat'em up game véleményem szerint.
A retrót nem látni, érezni kell!
2. gabe83  PlayStation.Community tag
2011.01.11. 17:22:02
LV21
Válasz 1. Onimushaman üzenetére:
Hát nem egyszerű boss az biztos.

Ami a kardot illeti, én a leírtakat találtam róla. Lehet, hogy más-más nevük van.
1. Onimushaman  Szerkesztő
2011.01.11. 17:18:32
LV24
Mekkora rohadék ez az Abigail,főleg amikor paprika piros lesz a feje és rád ront.

Majdnem biztos vagyok benne, hogy Sodom 2 kardjának különböző nevei vannak a játékban.
señor
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV21
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
25742 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Balassa Gábor
Fórumhozzászólások száma:
10419 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
849 db
Utolsó belépés:
2019.01.31. 12:14:04
Regisztráció ideje:
2008.11.14. 11:51:35
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea