.
 

PlayStation.Community Blog ›› edWood

3 hozzászólás

2010.12.13. 21:09:56

Utolsó hozzászólás: karfiol

2010.12.14. 16:56:03

Megosztás
Értékeld a blogot!
Ha jól emlékszem, idén januárban írtam egy bejegyzésben az év legjobban várt filmjeiről. Most ezt egy picit előbb teszem meg, de némi csavarral: mivel oldalakon keresztül lehetne regélni a 2011-re tervezett filmek felsorolásával, így szigorúan szubjektív szempontok alapján fogok szemezgetni közölük. Nem lesz szó a Másnaposok folytatásáról - melyben Liam Neeson és Bill Clinton is cameozni fog - sem a Sikoly 4-ről, vagy a tucatfosnak ígérkező Skyline-ról, de a Karib-tenger kalózai negyedik részével sem fogok foglalkozni, ahogy A három testőr feldolgozással sem. Az új Mission Impossible-t meg sem említem (hoppá,,,). Írni fogok viszont a zseniális Tarsem Singh legújabb művéről; egy középkori komédiáról az Ananász express alkotóitól; egy erősen nézős Shakespeare-feldolgozásról; valami bunyós filmről, amire igazából csak a főszereplők miatt vagyok kíváncsi; illetve itt lesz(nek) a 2011-es év legnagyobb Oscar-várományosa(i) is. Natalie Portman kisasszony és Darren Aronofsky házzasságából született balettmozi is a listámat gazdagítja. Többek között. De csapjunk is a lecsóba!

Egy feldolgozással kezdem: az Engedj be! című svéd remekmű mindenféle túlzás nélkül a (romantikus) vámpírfilmek csúcsa. Már bemutatása után borítékolni lehetett, hogy a pénzéhes amcsik lecsapnak majd rá. Pár hónap múlva úgy is lett. Tulajdonképpen sosem értettem, mi a büdös francnak csinálnak remake-eket. Mármint olyan remake-eket, amik szinte beállításra megegyeznek az eredetivel (lásd: Funny Games). Mert az előzetesből ítélve, a Let me in esetében ez lesz a helyzet. De megkapjuk a főszerepben Hitgirl-t, aki elég ok lesz a megnézésre.

A sznob értelmiségiek most húzzák egy kicsit a szájukat elfelé: idegenes-Földmegszállós sci-fi Aaron „Kétarc” Eckhart és Michelle Rodriguez főszereplésével. Mert lehet, hogy egy kalap fos lesz végül, de az előzetese az év leghangulatosabb trailere. Meg azért, mert marhára „Resistance-hangulatom” lett tőle. A címétől legszívesebben kiugranék az ablakon, de azért legyen képben mindenki, miről van szó: A Föld inváziója – Csata: Los Angeles (soha többet nem leszek hajlandó leírni).
Jöjjön az első Oscar esélyesünk, nem mintha ez valamiféle többlettel ruházná föl filmünket, mert nem az arany díjak jelentik a mércét, de érdemes lesz rá odafigyelni. Hiszen Danny Boyle nem tud hibázni (na jó, egyszer megtette: a Slumdog Millionaire-re gondolva még mindig szivárvány színűt okádok). James Franco meg jó arc, plusz hab a tortán, hogy a sztori megtörtént eseményeken alapul (a csapdába esett hegymászó kálváriája klisés lehet, de az eset külön pikantériája, hogy csak a saját keze amputálásával szabadulhat), úgyhogy a 127 óra is felírva a tuti várományosok közé.

Tartozom egy vallomással. Mikor bemutatták a Baljós árnyakat, azt hiszem, 11 éves lehettem. És szerelmes voltam Padmé-be. Natalie Portman jó csaj, sajnos marhára megközelíthetetlen, úgy él kis túlzással, mint valami apáca. Így eléggé unszimpatikus a magánéletben - bár jobban belegondolva, az ilyen nők az ágyban,,, - de most kanyarodjunk vissza filmes karrierjéhez. A Fekete hattyúval talán elgyühet a hőn áhított Ószkár bácsi számára, mivel Darren Aronofsky előző alkotásával, A pankrátorral a jelölésig repítette az ilyen ceremóniákon jobbára csak vendégeskedő Mickey Rourke-ot is. Azt olvastam, hogy a filmben lesz leszbi-szex. Remélem ez már nyomós ok.
Nos, ha már Portman-t és James Franco-t is említettük, jöjjön egy film, melyben a két színész együtt (ha nem is parádézhat, de) ökörködhet. Az Ananász expressz rendezője újabb agymenéssel állt elő a Your Highness „személyében”, most épp a középkorba repítve minket.
A Dont’be afraid of the dark egy horror lesz, és Guillermo Del Toronak köze lesz hozzá. Kérdés?

Tarsem Singh 2006-ban egy olyan műalkotással állt elő, melyet én a mozivilág Mona Lisájaként írnék le. Ha a filmkészítés művészetként definiálható (és miért ne lenne az?), akkor az indiai rendező a cinema Beethovenje. Nem véletlen, hogy ennyire várom új mesterművét (Immortals), melyben mellesleg Mickey Rourke lesz az egyik főszereplő, és a történet a görög mitológián alapul, olyan karaktereket felvonultatva, mint Thészeusz, Zeusz és Poszeidón.

Ha azt mondom, Shakespeare, az embernek elsősorban a Rómeó és Júlia ugrik be. A vihar talán legutoljára (én például most hallottam róla először). Helen Mirren, Alfred Molina és Chris Cooper garantálják az ilyen filmnél elvárható kiemelkedő színészi játékot. Kíváncsi vagyok a parádézásukra.

Emlékeztek még a John Cusack főszereplésével készült Stephen King adaptációra, az 1408-ra? Igen? És a rendező nevére? Nem? Pedig érdemes megjegyezni. Mikael Hafström újabb horrorral (A rítus) kényeztet el minket a zseniális Anthony Hopkins-szal karöltve. (A film jó részét Budapesten forgatták, és egy ördögűző-iskoláról szól majd.)
A The fighter egy „tipikus” bunyós filmnek ígérkezik, olyannak, mint mondjuk a Rocky-filmek, vagy A remény bajnoka volt. Hogy miért vagyok kíváncsi rá? Mark Wahlberg és Christian Bale egy filmben!

Egyenlőre ezek lennének azok a filmek, melyek nálam az „erősen nézős” kategóriába estek (az említett okok miatt). Játékfronton (főleg az exkluzív címekre gondolok itt) nagyszerű évünk lesz, de kérem, filmek terén sem lehet panaszunk!
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
3. karfiol  PlayStation.Community tag
2010.12.14. 16:56:03
LV19
Oscar-díjat Christian Bale-nek!
2. eszg_  Szerkesztő
2010.12.14. 08:18:23
LV13
Azt megfigyeltem, hogy (nekem) mindig azok a filmek ütnek a legnagyobbat, amikről nem hallottam semmit a bemutató előtt. A Tarsem filmre azért kíváncsi lennék...
Jól vagyok, nagyon köszönöm.
1. poet  PlayStation.Community tag
2010.12.13. 23:01:23
LV1
A csata Los Angeles-ért elég látványos lesz. Az Indepence day óta hiányoznak az erőszakos idegenek, akik el akarnak taposni...
Natalie Portman minden filmje kincs. Imádnivaló. Kedvencem az új klipje, ahol rappel és szanaszét tör mindent :)
http://www.youtube.com/watch?v=KpMPFGBtE7Q
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV6
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
5220 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Szabi
Fórumhozzászólások száma:
1543 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
810 db
Utolsó belépés:
2016.02.05. 02:12:17
Regisztráció ideje:
2008.12.03. 18:36:51
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea

PlayStation®Network Online ID