PlayStation.Community Blog ›› Gulandro

0 hozzászólás

2008.11.21. 09:14:21

Nincs hozzászólás ehhez a napjóbejegyzéshez!

Megosztás
Értékeld a blogot!
Capcom Classic Collection vol. 2 - beat 'em up menyország

Van ez a pár gyűjteményes lemezem, de úgy döntöttem csak egyes játékokat mutatok be belőlük, azokat amik miatt megvettem. Persze akadnak más kincsek is, de ezeket a hozzám hasonló kalandorlelkekre bízom, hogy felfedezzék.
A konzol amire nagyon vágytam gyermekkoromban az a SNES volt. De akkor is szegénylegény voltam, így nem engedhettem meg ilyesmit. Ez ugyanakkor volt jó és rossz is, hiszen rá voltunk szorítva, hogy más barátaimmal együtt, valakihez belakva töltsük a délutánokat és hétvégéket. Ezek kifulladásig szerepjátékozásból álltak és videójátékozással vagy filmnézéssel levezetésnek.
Az egyik játék ami különösen megragadta a fantáziámat akkoriban a Golden Axe klón, a King of the Dragons volt, amiben öt hős közül választva, ketten vállt vállnak vetve indulhattak a birodalom megmentésére. A játék egy árkádverziós átirat volt és rohadt nehéz. Mindösszesen egyszer tudtuk nagy rákoncetrálással, váltott játékosokkal végigvinni, de a végevideó akkoriban minden fáradozásainkat megérte. A kazetta egyébként olyan hibás volt, hogy ütögetni kellett, hogy a benne lévő kis meghajtó a helyére kerüljön és működjön.

Évek teltek el és nem játszottam. Aztán mikor feltűnt a játék címe egy gyűjtemény listájában nem volt kérdés, hogy megszerezzem e. Régi bajtársaimat is felkerestem, hogy immáron hárman játszhassuk végig, végtelen continue-val sokkal egyszerűbb körülmények között. A hatás nem maradt el. A játék még mindig a hatása alatt tartott minket annyi év után is. Pedig igen egyszerű játékról van szó.
A beat 'em up játékok igencsak lecsengett műfaj, ezért is vagyok szomorú, hogy nem minden tagja kapta meg a kiérdemelt fényt. Sem a DnD kétrészes sorozata (Tower of Doom ismerős valakinek?) sem a Golden Axe valódi második része (Revenge of Death Adder) nem jutott el a köznséghez legális úton és ez elszomorít. Őszintén reménykedek, hogy egyszer valakinek lesz annyi esze, hogy elővegye ezeket a klasszikusokat és azúj netes szolgáltatásokkal megossza a játékosokkal. Félreértés ne essék, ez már igen régóta járna nekünk és azoknak akiknek nem volt módjuk megismerni ezeket.

melléklet:
King of the Dragons videó (egy játékos visz három karaktert):
videóösszeállítás a többi játékból a gyűjteményből:
Blog hozzászólások
LV2
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
2665 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Szilágyi János
Fórumhozzászólások száma:
1 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
187 db
Utolsó belépés:
2011.10.11. 10:15:34
Regisztráció ideje:
2008.11.20. 10:13:13
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea