PlayStation.Community Blog ›› gabe83

7 hozzászólás

2010.10.24. 19:29:36

Utolsó hozzászólás: gabe83

2010.10.25. 08:43:41

Megosztás
Értékeld a blogot!
Elérkeztem az utolsó két gonosztevőhöz, akik életrajza megtalálható a Batman: Arkham Asylum játékban. Úgy érzem érdekes karakterekkel ismerkedhetett meg a blogsorozat olvasója. Voltak közismert és a magyar közönség számára szinte ismeretlen bűnözők, én is folyamatosan tanultam és újabb ismeretekkel gazdagodtam a Batman-univerzumban. Végezetül következzen hát Killer Moth és Hush.
(Forrásaim, ahogy eddig is, a batman.wikia.com és a Batman: Arkham Asylum játék.)

Killer Moth

Drury Walker nem volt számottevő bűnöző, de felvette Cameron Van Cleer személyazonosságát, és közben Killer Mothként (Gyilkos Moly) is tevékenykedik. A gothami gengszterek bérgyilkosaként dolgozik, azonban leleményes fegyverei sem mentik meg a Batmannel szemben rendszeresen bekövetkező kudarcoktól.
Valós név: Drury Walker, alias Cameron Van Cleer
Foglalkozás: Hivatásos bűnöző
Szem: Barna
Haj: Barna
Magasság: 5 láb 9 hüvelyk (176 cm)
Testsúly: 155 font (70 kg)

Főbb jellemvonások:
- A személyazonosság-csere és a hírnév megszállottja.
- Tehetséges feltaláló.
- Erkölcstelen alak, akit a bizonytalanság és alkalmatlanság érzése hajt a bűnelkövetésbe, ahol az elismertséget hajszolja.

Néhány érdekesség Killer Moth-szal kapcsolatban:
- Első képregényes megjelenésére 1951 márciusában került sor (Batman #63).
- Eredetileg a férfit csupán rabszáma (234026) alapján jegyezték. Killer Moth létrehozásának ötlete a börtönben merült fel benne, és elhatározta, hogy szabadulása után a korábban lopott rengeteg zsákmány felhasználásával anti-Batman lesz belőle, és szolgálatait az alvilágnak adja. Szabadlábra kerülése után felvette a milliomos filantrópista [jótékonykodó, az elesett emberen segítő. - gabe83], Cameron Van Cleer hamis személyazonosságát, és álcájában Bruce Wayne-nel is összebarátkozott.
- A gothami alvilágban Killer Moth néven szerepelt eközben, és a bűnözőknek infravörös Moth-jelzőt adott, melyen segítségül hívhatták. A nem egyenes úton szerzett vagyonából pedig felépíttette kúriáját (Moth Mansion) Gotham City kertvárosi övezetében. A Batman mitológiát másolva Mothmobile-lal közlekedik, és egy újságcikk Batcave-illusztrációi alapján létrehozta a maga barlangját is (Mothcave).
- Groteszk sisakot visel, melyen két antenna található. Ezek segítségével fogja a rendőrségi rádió jeleit, amely a fülénél lévő, rejtett hangszórókba továbbítja az információkat.
- Legelső „munkája” során kiszabadított néhány bűnözőt a rendőrségről, és Mothmobile-ja segítségével legyőzte, majd foglyul ejtette Robint. Batmannek felajánlotta, hogy visszaadja túszát, cserébe hadd látogathasson el a Batcave-be újabb ötletszerzés céljából. A Sötét Lovag beleegyezett, de Robinnak sikerült magától kiszabadulnia, így Killer Moth menekülőre fogta. A duó és a gonosztevő csatája a Gotham-hídon ért véget, mikor Killer Moth egy közel 30 m-es fejesugrással lelépett a helyszínről.
- A későbbiekben kiderült, hogy valójában ő nem Cameron Van Cleer, ezért elhatározta, hogy Bruce Wayne lesz a következő személyiség, akit felölt. Sikerült foglyul ejtenie a milliomost, azonban ahelyett, hogy váltságdíjat követelt volna, megkért egy plasztikai sebészt, hogy alakítsa át az arcát Bruce képmására. Elváltozott külsejével kezdetben még Robint is sikerült megtévesztenie, így Batman személyiségébe bújva az volt a célja, hogy bűnügyi alteregójának hírnevét az egekbe emelje azzal, hogy eljátssza, a Sötét Lovag retteg Killer Mothtól. Bruce még idejében kiszabadult fogságából, hogy láthassa, ahogy Killer Motht a saját bandatagja meglője, mivel azt hitte, átverték. Moth arcát roncsolták a lövedékek, és a bekövetkező koponyasérülések amnéziát okoztak nála, így elfelejtette ezeket az eseményeket. Később felépült és folytatta alvilági tevékenységét, és számos alkalommal szembekerült Batmannel.
- A Batman: Arkham Asylum játékban nem szerepel, de a készítők utaltak személyére: a Növényház (Botanical Gardens) hatalmas madárházában egy selyemgubóba kötött holttest található fenn a falon. Ugyanis Killer Moth egyik fegyvere az úgynevezett cocoon gun (hálót kilövő pisztoly), mellyel foglyul ejtheti áldozatát.

Hush

Tommy Elliot és Bruce Wayne gyermekkori barátok voltak, és – Bruce tudta nélkül – egymás ellentétes tükörképei. A gyermekként szociopata Elliot megpróbálta megölni szüleit, hogy örökölje a vagyont. Mikor terve nem vált be, részben Bruce apja, Thomas remek sebészi képességeinek, Bruce-t okolta a történtekért. Felnőttként belőle is kiváló sebészorvos lett és egy aprólékos bosszúsorozatot dolgozott ki Batman ellen. Felöltötte bűnözői személyiségét (Hush), arcát pedig sebkötszerbe bugyolálta. Végül Batman legyőzte és megszabadította álarcától. Hush azonban továbbra is bosszút sző Batman ellen sebészi pontosságú tervek kieszelésével.
Valós név: Thomas „Tommy” Elliot
Foglalkozás: Sebészorvos.
Szem: Barna
Haj: Vörösesbarna
Magasság: 6 láb 3 hüvelyk (191 cm)
Testsúly: 225 font (102 kg)

Főbb jellemvonások:
- Hatalmas testi erő, melyet csak fokoz a Bruce Wayne iránti gyűlölete.
- Világhírű sebészorvos, kivételes orvosi áttörésekre képes.
- Az álcázás mestere.
- Elkötelezett Bruce Wayne megölésére.

Néhány érdekesség Hushsal kapcsolatban:
- Képregényes debütálása 2003 januárjában történt (Batman #609).
- Gyermekként sokat játszott a szintén gyermek Bruce Wayne-nel, és általában ügyesebb is volt nála. Thomas Wayne nagyon örült, hogy fiának van egy remek barátja, egy alkalommal üzleti útra ment Metropolisba, és magával vitte a két fiút is. Bár megkérte őket, hogy maradjanak a hotelszobában távollétében, azonban a két fiú kiosont, hogy megnézze a nagyvárost. Így láthatták, ahogy a korábban már visszavonult Green Lantern összecsap öreg nemezisével, Jégveremmel (Icicle).
- Gyermekként eltökélte szülei megölését az örökség miatt. Elvágta a fékvezetéket a kocsiban, így a szülők autóbalesetet szenvedtek. A családfő azonnal meghalt, míg az édesanyát sikerült megmentenie Thomas Wayne-nek. Tommy nagyon mérges lett, hogy még évekig kell várnia az örökség megkaparintásához. Édesanyja végül rákban hunyt el.
- Felnőtt orvosként többek között Edward Nigmát (Riddler) is kezelte. Miközben gyermekkorában Dr. Jonathan Crane (a későbbi Scarecrow) páciense volt.
- A Batman: Arkham Asylum játékban nem szerepelt, de az Orvosi Központ (Medical Center) rendelőjében az egyik falon ki van függesztve az ügyeletesek beosztása. A papíron Dr. Thomas Elliot nevét is megtaláljuk. Ekkor még valószínűleg nem létezett bűnügyi alteregója.
- A Hush név egy altatódalból származik, mely a „Hush, Little Baby” (Csendet, kisgyermek) címen ismert. A szövegben mindenféle jutalmat ígér a dal, ha csöndben marad a gyermek.

Köszönöm a figyelmet!

======================================================

Post Script
Bár a gonosztevők bemutatása ezennel véget ért, de úgy érzem van még egy-két érdekesség, ami a gamerek számára fontos lehet a Batman: Arkham Asylum játékkal kapcsolatban. A jövő héttől szeretném bemutatni a törvény jó oldalán álló személyeket Gordon-felügyelőtől a Wayne-házaspáron át egészen az Arkham Elmegyógyintézet igazgatójáig.
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
7. gabe83  PlayStation.Community tag
2010.10.25. 08:43:41
LV21
Válasz 6. HUN_ter üzenetére:
Jó cikk!

Jó oldal: azok a bejegyzések inkább a játékhoz kötődnek, mintsem a több mint fél évszázados képregényvonalhoz.
6. HUN_ter  Dark Soul
2010.10.25. 00:06:44
LV26
Batman evolúció

http://dcfilms.blog.hu/2010/08/10/batman_evol[...]
So many games, so little time...
5. HUN_ter  Dark Soul
2010.10.24. 23:54:09
LV26
faxa, nagyon jó ötlet, h a jó oldalt is hasonlóképpen mutatod be, csak így tovább!

5*
So many games, so little time...
4. Reita  PlayStation.Community tag
2010.10.24. 20:02:37
LV17
Zseniálisak ezek az összefoglalók. Imádom a rejtett utalásokat, és úgy látom ebben a játékban jó sok van. :)
3. DawidHUN  PlayStation.Community tag
2010.10.24. 19:56:34
LV8
Válasz 2. gabe83 üzenetére:
:P Tipikus amerikai igazságszolgáltatás. Én pl. az akciófilmekben rühellem ezt. A piti kis "megélhetési" bűnözőket, csatlósokat, lóti-futi pancserokat lelövik, mint a kutyákat a fő gonosz meg megy a bíróságra kap x évet és mindenki boldog.
2. gabe83  PlayStation.Community tag
2010.10.24. 19:41:31
LV21
Válasz 1. DawidHUN üzenetére:
Batman meg ahelyett, hogy kinyírná a nagy nehezen elkapott bűnözőket, beviszi inkább az intézetbe. Ahonnan aztán megszöknek, és kezdődik minden elölről. :-)
1. DawidHUN  PlayStation.Community tag
2010.10.24. 19:38:55
LV8
14? Én nem laknék abban a városban! XD Annyi bűnözőt felsoroltál már most, hogy egy egész kontinensre elégek lennének, nem egy városra! :D
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV21
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
25742 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Balassa Gábor
Fórumhozzászólások száma:
10419 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
849 db
Utolsó belépés:
2019.01.31. 12:14:04
Regisztráció ideje:
2008.11.14. 11:51:35
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea