PlayStation.Community Blog ›› gabe83

11 hozzászólás

2010.10.17. 12:06:45

Utolsó hozzászólás: gabe83

2010.10.18. 19:01:31

Megosztás
Értékeld a blogot!
Az Arkham Elmegyógyintézet orvosi aktáiból szemezgetve mutatom be Batman ellenfeleit. Választásom ezúttal az egymással szorosan összefüggő Hasbeszélőre, és a Sebhelyesarcúra esett.

Hasbeszélő

Arnold félénk árvaként nőtt fel, akiből a mélyen elfojtott feszültség egy kocsmai verekedés során tört ki, melyet követően a Blackgate-börtönbe zárták. Itt szembekerült a Sebhelyesarcúval (Scarface), és azonnal megölte a férfit, aki a bábot faragta. Ők ketten most már elválaszthatatlanok, és a Sebhelyesarcú számos bűncselekmény irányítója. Miközben a legtöbben úgy vélik, hogy Wesker csupán másik személyiségét vetíti ki a bábra, a férfi a Sebhelyesarcú lakájának tekinti magát, és egyszerűen gazdája parancsára cselekszik.
Valós név: Arnold Wesker
Foglalkozás: Hivatásos bűnöző
Szem: Kék
Haj: Barna [A kép a Batman: The Animated Seriesből van. - gabe83]
Magasság: 5 láb 7 hüvelyk (170 cm)
Testsúly: 142 font (60 kg)

Főbb jellemvonások:
- Skizofrén jellem, többszörös személyiségzavarral.
- Bábja, a Sebhelyesarcú megszállottja, akit saját maga irányít.
- A Sebhelyesarcúval „együttműködve” bűnözői lángelmeként tevékenykedik.

Pszichológiai profil (készítette: Dr. Penelope Young)
HOGY KÉPZI EZT A BILABIÁLIS HANGOT? EZ REJTÉLY
„Wesker egy nagyon különleges eset: korábban klasszikus példája volt az avoidant személyiségzavarnak [Társadalmi szituációkban érzett félelem. A beteg elkerüli a társaságot, azokat a helyzeteket, amikor másokkal kerülne kapcsolatba. Fél a visszautasítástól és hogy kínos helyzetbe kerül. – gabe83], amely erőszakos kitöréssé fokozódott. Ennek következtében került Blackgate-be. Benntartózkodása idején olyan valósághű illúzióba merült, melyben bábja, a Sebhelyesarcú független személyiségként átvette hatalmát felette. Lehetséges, hogy Wesker a többszörös személyiségzavar iskolapéldája. Ennek bizonyítására, kértem, hogy ne válasszák el bábjától a kezelések alatt.”

Megjegyzés
„Nagyon nehéz Weskert kérdeznem, mivel a Sebhelyesarcú állandóan közbeszól.
Wesker kényszerképzete odáig vezetett, hogy egy bonyolult háttértörténetet kreált bábjának, akinek személyiségjegyeit - úgy tűnik - banális, régimódi gengszterfilmekből vette.”

Néhány érdekesség a Hasbeszélővel kapcsolatban:
- Nagyon szelíd, visszafogott gyerek volt. Szülei egyszer elvitték a gothami kikötőbe, hogy megtekintsék a helyi látványosságnak számító albatroszt, azonban Wesker nagyon megrémült tőle. Kiabálva követelte, hogy menjenek haza. Ekkor történt a tragikus baleset: a gyermek szeme láttára elütötte egy teherautó a két szülőt, akik azonnal belehaltak sérüléseikbe. Wesker meg volt róla győződve, hogy az albatrosz baljós előjel volt, és a sokk hatására teljesen elfojtotta érzelmeit a későbbiekben.
- Felnőttkorában egy pszichotikus kitörés alkalmával megölt egy embert egy kocsmai összezördülés során. Azt állította, hogy teljesen véletlen balesetből történt. Így került a Blackgate-börtönbe.
- A börtönben egy cellába került egy Donnegen nevű rabbal, aki a börtön hírhedt akasztófájából faragott egy bábot, akit Woodynak nevezett el, de megtiltotta Weskernek, hogy a bábhoz érjen. Mikor Wesker kettesben maradt a bábbal nem bírta ki, és megtapintotta, az éppen belépő Donnegen dühbe gurult és megütötte Weskert. A férfi nagyon elkeseredett a börtönélet viszonyaitól és öngyilkos akart lenni. Egy éjjel azonban, mikor Donnegen aludt, Wesker azt vette észre, hogy a báb szól hozzá, de úgy vélte, hogy cellatársa szórakozik vele. A báb „állította”, hogy független személy, és „mesélt” a Donnegen által 15 éven át ásott rejtett alagútról, de felhagyott a dologgal, mivel a hosszú börtönévek alatt egyre apatikusabbá vált. Donnegen észrevette, hogy ők ketten beszélnek, így leütötte Weskert, a bábot pedig egy dugóhúzóval megkarcolta az arcrészen. A földre került Wesker azonban egy meglazult téglával visszavágott támadójának, és a saját öngyilkosságára készített hurok segítségével megölte. Woodyval együtt megszökött az alagúton keresztül, mely a parthoz vezetett. Bábja unszolására lelőtt shotgunnal két őrt, majd a közeli csónakházból szerzett tutajon távozott a helyszínről.
- Kettejük viszonyában Wesker az alárendelt személy, aki teljesíti a báb akaratát. A Sebhelyesarcú gyakran lekezelően beszél „beosztottjával” és állandóan parancsolgat.
- A Fever néven ismert tudatmódosító szer kereskedelmével és terjesztésével szerzett nevet magának az alvilágban a duó. A mexikói Tijuanában előállított szert holttestekben rejtve csempészik Gotham Citybe.
- A Hasbeszélő gyengéje, hogy nem rendelkezik emberfeletti hatalommal, és közelharcban sem jó. Továbbá a hasbeszélés folyamán nem tud B-t képezni, helyette G-t kölcsönöz bábjának, így a Sebhelyesarcú Batman helyett Gatmannek hívja legnagyobb ellenségét.

Sebhelyesarcú

A gothami Blackgate fegyházban hajdanán volt egy akasztófa, melyen 313 bűnöző lelte halálát. Az akasztófa fájából faragta ki az egyik bennlakó a Sebhelyesarcú bábot (Scarface), de a készítőt megölte Arnold Wesker, aki később a báb befolyása alá került. A legtöbb ember úgy gondolja, a Sebhelyesarcú csupán eszköz arra, hogy Wesker, ismertebb nevén, a Hasbeszélő sötét személyisége felszínre kerüljön. Wesker azonban hiszi, hogy a báb birtokolja az akasztófán halt bűnözők lelkét, és őt is a báb motiválja, hogy ketten bűncselekményeket kövessenek el.
Valós név: Sebhelyes arcú
Foglalkozás: Hivatásos bűnöző
Szem: Fekete
Haj: Fekete
Magasság: 2 láb 6 hüvelyk (76 cm)
Testsúly 15 font (7 kg)

Főbb jellemvonások:
- Hátborzongatóan élethű bábu.
- Gyakran hord magánál kisméretű, ámde halálos fegyvereket.
- A Hasbeszélővel „társulva” régi vágású maffiafőnökként tevékenykedik. Szociopata, aki semmi tekintettel sincs az emberéletre.

Néhány érdekesség a Sebhelyesarcúval kapcsolatban:
- Eredetileg Woody néven hívta készítője, de miután Arnold Weskerrel megszökött a börtönből elégedetlen volt ezzel a névvel. Valami jobban hangzó nevet akart, ami egy nagy ambíciókkal rendelkező bűnözőhöz illik. Így lett Sebhelyesarcú.
- Miközben a beosztottak szinte figyelmen kívül hagyják a Hasbeszélőt, addig a főnökhöz, Sebhelyesarcúhoz végtelenül lojálisak.
- Főhadiszállásuk a gothami Electric Streeten található Ventriloquist Club (Hasbeszélők Klubja), melynek kidobó embere a hírhedt, nagydarab Rhino.
- A Batman: Arkham Asylum játékban volt egy nagyon rövid szerepvállalása. Előbb az arkhami kúriában (Arkham Mansion), Sharp igazgató irodájában kiállított üvegvitrinben volt megtekinthető. Majd a játék végén Joker vette a kezébe, és egy fiktív párbeszédet folytatott vele. A bábot tette felelőssé Batman sikeres haladásáért, miközben a Sebhelyesarcú megemlítette, hogy minden Joker terve volt. Joker mérgében eldobja a bábot.
- Képregényes debütálására - nem meglepő módon a Hasbeszélővel egy időben - 1988 februárjában (Detective Comics #583) került sor.

Köszönöm a figyelmet! A következő pácienseknél nagy szerepet játszik az 'Alice csodaországban' mű.
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
11. gabe83  PlayStation.Community tag
2010.10.18. 19:01:31
LV21
Válasz 9. Zafina üzenetére:
Köszönöm, még lesz néhány ismertető.
10. ambrus
2010.10.17. 19:40:17
LV7
Válasz 8. krisz94 üzenetére:
Ja én is belenézegetek!
Tedd,vagy ne tedd,de ne próbáld!
2010.10.17. 18:06:47
LV1
Nagyon jók ezek a blogok, így tovább :)
2010.10.17. 16:41:39
LV5
Válasz 7. solid üzenetére:
Megy is a TV6-on hétköznaponként.
7. solid  PlayStation.Community tag
2010.10.17. 13:46:15
LV12
Válasz 4. Jesus üzenetére:
Pedig az zseniális, egyik legjobb rajzfilmsorozat amit csináltak... gyönyörűen van megrajzolva!!!
"Game has changed"
6. Penge70  PlayStation.Community tag
2010.10.17. 13:16:23
LV22
A Sebhelyesarcú, tényleg már őt el is felejtettem:)
Többek között ezért is jó, ez a blogsorozat!
5. gabe83  PlayStation.Community tag
2010.10.17. 13:15:45
LV21
Válasz 4. Jesus üzenetére:
Igen. 85 epizód készült belőle 1992 és 1995 között.
http://www.batmantas.com/
4. Jesus  PlayStation.Community tag
2010.10.17. 13:10:16
LV20
Válasz 2. gabe83 üzenetére:
A Warner-es? Régen néztem sok sok éve. :D De nem sokra emlékszem.
Spupul!
3. Pala  PlayStation.Community tag
2010.10.17. 12:34:45
LV3
Most játszok a játékkal, és teljesen beszippantott, fantasztikus!

Erre a bábra emlékszem az egyik magyarul is megjelent képregényből, a Láz volt a címe.

Kíváncsi leszek vajon Cornelius Stirk szerepelni fog-e a játékban, ő tőle kirázott hideg amikor gyerekként olvastam azt a Batman történetet amelyben szerepelt.
Unbowed, Unbent, Unbroken.
2. gabe83  PlayStation.Community tag
2010.10.17. 12:30:08
LV21
Válasz 1. Jesus üzenetére:
Hát igen, meg azért a Batman rajzfilmben (The Animated Series) is vannak jópofa dolgok, azt is megnézhetnéd! :-)
1. Jesus  PlayStation.Community tag
2010.10.17. 12:17:31
LV20
Erről még nem is hallottam. Asszem ideje lenne már végigtolni az AA-t. xD
Spupul!
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV21
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
25742 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Balassa Gábor
Fórumhozzászólások száma:
10419 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
849 db
Utolsó belépés:
2019.01.31. 12:14:04
Regisztráció ideje:
2008.11.14. 11:51:35
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea

PlayStation®Network Online ID