PlayStation.Community Blog ›› Gulandro

6 hozzászólás

2010.08.08. 23:10:27

Utolsó hozzászólás: Johnny

2010.08.09. 09:03:53

Megosztás
Értékeld a blogot!
Talán nem titok egészségtelen rajongásom a régi formátumok iránt. Minél analógabb valami annál inkább kell. Bakelit lemez? KELL! Hangkazetta? Ki nem dobom. VHS? Mit iszol? Mint minden más jól nevelt őrületem ez is kihat az életem minden területére. Régóta elterveztem már egy alkalmat, amikor ez lesz az est témája és a kor, amikor a legendák születtek. :fanfárok:

A meghívásra végül öten gyűltünk össze egy viharos péntek estén a padlástérbe. Vízi pipa (új csővel az alkalom kedvéért), chips és sör meg energiaitalok tarkította látkép. A tetőablakokon doboló természet. Eljött a videózás ideje.
Az ünnepélyes estét egy rövid, a VHS történetét bemutató előadás nyitja (közben a videó őrült hangon csévéli visszafelé a kazettát). Az első alkotás a könnyedség jegyében a Dínózsaru (Theodore Rex), ami mint kiderül sokak emlékében ott volt valahol az emlékek peremén, de azért a droid Whoopie goldberg és a vegetáriánus T-Rex viszi a pálmát ... a klónozott varangy ellenségek pedig világbajnokok simán. (érdekesség, hogy a Sky kapitány és a holnap világa kísértetiesen hasonló történettel bírt sokkal később)

Közben elmerengünk a VHS időkön, ki-ki elmondja neki milyen gyerekkori emlékei vannak vele kapcsolatban. Én momentán sikeresen szakítottam egyszer miatta (nem is olyan régen) mert a hölgy semmilyen szín alatt nem bírta a VHS minőséget. ("A borzalom...a borzalom.") Kit hogyan tiltottak el, mennyi kazettát kellett kidobnia és hasonlók.
Az este gerincét persze a Mad Max 2: Országúti harcos (The Road Warrior, azonos címen lapozgatós könyv is készült) adta. Mel Gibson a valódi csúcson. Minden jelenet a helyén, a brutális jelenetek ellenére még mindig a lélegezve sikító gyereke a legijesztőbb. Vér és erőszak ... ilyenkor mindig úgy érzem a számomat játssza valami lelki vurlitzer. Max jött, látott és győzött ... a befejezés pedig nem igényelt semmilyen folytatást.

A tévék alatt sorakozó konzolok nagy érdeklődést keltenek. Valóban, a PS2-X360-SNES trióval minden jelenlegi cég legjobb ketyeréit tudom egyszerre az SD tévére kötni és játszani szinte bármivel rajtuk. A filmek szünetében előbb a Quake 3 irányításán szörnyülködünk majd a Fable 2 szépségei tűnnek fel. Micsoda kort élünk ... sokszor ijesztő ... sokszor túl tömény. "The pills release the pain."
Az éjszaka előrehaladtával és a vihar elvonultával egyre párásabb és sűrűbb a levegő. Van aki kidől az előkészített polifómokra és hálózsákokra. A Szárnyas fejvadászt (Blade Runner) más kevesebben pillantják meg. Pedig a Nexus 6-osok vadászata az eredeti, mozis verzióban sokkal izgalmasabb. Itt még hat elszökött replikánsról van szó és a főszereplő narrációja alig nyomja el a híres magyar mondatokat: "Lófasz! Nehogymá'! Te vagy a Blade, a Blade Runner!"

Végül azonban erősebb az álom vagy csak kitartóbb és a videó kazettája halkan megáll. Elalszanak a fények és mindenki aludni tér. A polcokon sorakozó VHS kazetták azonban az utolsó lejátszásig őrizni fogják a ma már relikviának számító szinkronokat és vágatlan verziókat. A vendégek eltávoznak, a vízipipa szén hangtalan hamvad el. Álmainkban azonban a vad ausztrál sivatagban klónozott dinókat üldöz motoron Han Solo.
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
6. Johnny  PlayStation.Community tag
2010.08.09. 09:03:53
LV5
Válasz 2. Oliv3r üzenetére:
A könyvet és a filmet nem lehet összehasonlítani szerintem.
Nem is könyvadaptáció, inkább felhasználta a könyvet alapul. Mindkettő zseniális a maga műfajában szvsz.
Hömpörö apor ündürüxi!
5. ALF22  Son of Liberty
2010.08.09. 08:56:17
LV26
első vhs élményünk '85 körül lehetett
mamámáknál nyaraltunk vidéken (2 hét befordulás)
1 nap megjelent apám és,hogy ne unatkozzunk hozott kölcsönbe egy felültöltős videót
Volt a terence hill és bud spenceres (a kamionos, delfines, pókeres), bruce lee (amikor az elején meghal a mestere temetésén és bosszút áll)....asszem ez a kettő volt csak.
Ronggyá néztük. Egymás után oda-vissza ment és nem untuk meg.

Ez a nagy élmény. Mikor sivár helyzetben kincset ér minden egyes film. A mostani időben rohadt sok film van. Ömlesztik minden csatornán és neten. Nem csoda, ha egyik se fogja meg igazán az embert.
Ehhez jön a digitális átállás. Megszünik a reklám és a kezdési időpont. És ez egy fontos rész. Elmarad egy kis izgulás,hogy XY-kor kezdődik a film és alig várja az ember. Ehelyett ott a biztos tudat,hogy akármikor megnézhetem. Hát izgulni itt már nem kell.
Aki azt mondja, hogy ez így jó, hát legyen. Én azért szeretek időpontot várni. Kicsit olyan mint az álom. Jobb, ha csak álom marad vmi,mert álmokkal fenntart az ember egy rózsaszín felhőt. Ha minden álom teljesülne, sivárabb lenne az ember. Nem csoda, hogy elvis is depis lett. Mindent meg tudod fizetni és ilyenkor hiába van sok pénze az embernek azzal se megy sokra.

Hú vazze. Jól elkanyarodtam:))
4. GAR
2010.08.09. 08:53:22
LV6
Pár hete találtam a régiségek között a padláson egy 1985-ben felvett Rambo VHS-t. Hihetetlen, de még mindig teljesen nézhető minőségű. Hangalámondásos, természetesen. :)
3. Alien  PlayStation.Community tag
2010.08.09. 08:11:02
LV10
Válasz 2. Oliv3r üzenetére:
na ezt én sem értettem soha. Direkt megnéztem bluray-en, ami dúrván ki van sikálva, de akkor sem jött be.

a bloghoz visszatérve, óriási lehetett. Annó mi is belenéztünk a gyerekkori barátommal az alámondásos mad max-be, és simán élvezhető még most is. A totálsz*r kép+hang alámondással óriási flash!!!:)
2. Oliv3r  PlayStation.Community tag
2010.08.09. 06:40:19
LV3
Blade Runner tényleg jó, én is szeretem, bár nem értem hogy lett ilyen kult film. Ugynais mint könyvadaptáció elég tré lett.
PSN ID: Oliver900303
1. HUN_ter  Dark Soul
2010.08.08. 23:40:23
LV26
kellemes este lehetett, még sok ilyet! :)
So many games, so little time...
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV2
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
2665 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Szilágyi János
Fórumhozzászólások száma:
1 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
187 db
Utolsó belépés:
2011.10.11. 10:15:34
Regisztráció ideje:
2008.11.20. 10:13:13
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea