PlayStation.Community Blog ›› Gulandro

0 hozzászólás

2010.07.26. 11:48:14

Nincs hozzászólás ehhez a napjóbejegyzéshez!

Megosztás
Értékeld a blogot!
Ki hisz a második esélyben? Önámítás az, megcsalt lelkű férfiak asszonyi kívánsága. Mit szólnál, hogyha azt mondanám olykor, de tényleg nagyon ritkán, valami egészen váratlan helyről lecsap az emberre egy nem várt második esély. Akkor bizony tátva marad a száj és elered az orrunk vére is a döbbenettől.
Emlékszem a csalódottságomra amivel kitántorogtam anno a KILL BILL 2 vetítésről. Akkor még nem tudtuk, hogy egy dugásért adta fel az elveit Tarantino, az csak lassan esett le a nyilatkozatokból (rövid kapcsolat utána Thurmannal, interjúk a dévédén arról hogyan szóltak bele a nők a forgatókönyvbe). Akkor csak a keserű megcsaltság érzése vett körül és igyekeztem mihamarabb elfelejteni az egészet.

Emlékszünk még talán, az eredeti elképzelés szerint az első rész túlfűtött keleti filmes hagyományokon alapult és ennek megfelelően a folytatás már a nyugati vadnyugat ízét kellett volna hozza. Hozott az minden mást, csak amit kellett azt nem. Pedig jelen volt a remek színészi gárda, a remek fényképezés és (istenem) az a fantasztikus zenei háttér, ami (majdnem) minden filmet a sztratoszféráig tud lökni. Hát, a Kill Bill 2 éppen hogy a hirdetőtáblákig jutott el.

Péntek éjjel a városban kavarogva barátom az átépítés alatt álló TESCOban egy érdekes filmre hívta fel a figyelmet (a többi zsákmányról majd máskor). Az ellenszenves borító felsorolt nevek nem illettek a környezetbe: Michael Madsen, Vinnie Jones, Dennis Hopper, David Carradine és Quantin Tarantino fémjelezte a produkciót. Néhány éjszakai járattal és üveggel később elhelyezkedtünk megtekinteni.

A Victors banda krízisben van: nem elég, hogy megjelentek a környéken esküdt ellenségeik a 666osok, de még vezetőjük Pistolero is inkább betépve furikázik a sivatagban amíg hasba nem lövik egy nyíllal. A helyzeten az sem javít sokat, hogy sokan átállnak a rivális csapatba, a lojálisak viszont mindenkit megölnek akire a gyanú árnyéka vetül. Vér, sör és vizelet keveredik a sivatagban.

Azonban ezt a sötét ígéretet hordozó koncepciót olyan elevenséggel és vidámsággal kelti életre a színészgárda, hogy a film közepén realizálódó "kincskeresés" már-már szerves egészének tűnik az eseményeknek. Azon kellemes filmek egyike ez, ahol nincsen kifejezett főszereplő és (figyelj) nem mindig értjük mi folyik a képernyőn.

A nálunk straight to DVD film gárdája komolyabb és gyengébb színészeket is felvonultat B kategória révén, de gyengeségeit lenge öltözetű nőkkel és az erőszak vibráns képeivel ellensúlyozza. A kezdetben szinte már fárasztó "dugjmeg" monológot előadó hölgy felöltözve is komoly érzületeket kelt a nézőben, amiben sokat segít, hogy a kvázi főszerepet játszó Larry Bishop (aki a rendező és forgatókönyvíró is volt) inkább megfigyelő és háttérbe húzódik sokszor. Az már csak nekem külön élvezet, hogy egy Dark Kabir Bedi hangulatot áraszt a figurája.

Michael Madsen szerepeltetése mindig jót tesz az esztétikai érzékemnek. Az visszafogott intelligencia amivel itt adja a motoros stricit remekül áll neki, ahogyan a kivarrt Toxedo is vagy a fél kamionnyi nő, aki körülveszi. A film werkjéből kiderül, hogy ő azt vizionálta a karaktere mögé, hogy egy esküvőről menekült el és állt be a Victors bandába ... azért az öltöny.

A film egyetlen gyengébb pontja számomra talán a zenéje volt. Tudom, hogy drágák a jogdíjak, de végig valami ütősebb, ismertebb zenére vágytam a motorozás alatt. Az sem rossz pedig ami van, csak valahogy nem éreztem azt a lüktetést amit pedig vizuálisan hozott a film, csak a hangok nem támogatták. Legrosszabb esetben ebből lesz a következő "nézői verziós" filmem amit készítek.

A pszeudó Kill Bill 2 érzés viszont nem jönne könnyen, ha nem lengené át a filmet egy olyan erős wester hangulat, ami csak a fajsúlyosabb Sergio Leone filmeket szokta. Hamar rájövünk, hogy a dögös mocik álcája mögött valójában igazi lóerők feszülnek és a vadnyugat allegória pont olyan, amilyennek annak idején vártuk attól a "másik" filmtől. Talán nem is véletlen, hiszen Madsen és Bishop is játszott ott Tarantino rendezésében és imhol megtették azt amit megkövetelt a vadnyugat erőszakkal és nőkkel teli allegóriája. Kíváncsi vagy egy filmre ami tetszik nekem? Ez az.
Blog hozzászólások
LV2
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
2665 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Szilágyi János
Fórumhozzászólások száma:
1 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
187 db
Utolsó belépés:
2011.10.11. 10:15:34
Regisztráció ideje:
2008.11.20. 10:13:13
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea