PlayStation.Community Blog ›› Gulandro

25 hozzászólás

2010.07.25. 18:53:19

Utolsó hozzászólás: Joci04

2010.07.26. 16:30:40

Megosztás
Értékeld a blogot!
Minden bizonnyal a hőség teszi, az a bőr alá bekúszó kényelmetlen bizsergés, hogy nem tudunk megmaradni ahol vagyunk és folyton folyvást új helyekre, új környezetre vágyunk. Nos, Christopher Nolan legújabb filmje a hűs mozitermekben megnyugvást nyújthat az elvágyódóknak. De jajj, minden más téren taknyán csúszik el. Különvélemény következik.
Az utolsó meló: a legutolsó, ami végre visszabillenthetné életünk megszokott, megszeretett kerékvágását. A nem mindennapi munkakör: más tudatalattijának a manipulálása az álom fázisa közben. Felcsillan a szemünk, egy pillanatra megáll a kezünkben az üveg: talán most, talán valami. A Tökéletes trükk rendezője, érted. Felejtsük el neki a Sötét lovagot, hiszen ez most akár jó is lehet. A világ jégkásává sűrűsödik a légkondis teremben.

Nolan a Following és Memenot filmekkel tűnt fel a nemzetközi porondon, hogy aztán aztán az Álmatlansággal megkezdje a mások szellemi termékének újrahasznosításával kikövezett munkásságát. Így a Batman filmek újraértelmezése mellett maradt ideje egy regényből elkészíteni az utóbbi évek legokosabb filmjét, a Tökéletes trükköt is. De jajj, ezek mind mások ötleteinek gyémánttá csiszolása volt, amihez (így vagy úgy) de láthatóan értett a fiatalember.

Az Eredet kapcsán azonban hozott anyagból, konkrétan egy saját forgatókönyvvel dolgozott a rendező úr. Saját bevallása szerint már több mint egy évtizede dédelgeti az ötletet, amihez az Álomgyár dacos urai csak most biztosították a megfelelő hátteret. A történetet ő maga úgy jellemezte, mintha Ian Fleming és Sigmund Freud közösen írták volna meg. Ígéretes nemde? Nos, ha a századelejei akciójelenetek és a még korábbi álomtani anyagok megfelelnek ma valakinek, akkor az eredmény tökéletesnek tekinthető. Azóta azonban a világ megváltozott, egyesek szerint felébredt.

Leonardi DiCaprióhoz a Viharsziget óta nem volt „szerencsénk”, az pedig nem volt régen. Úgy tűnik azonban ő sem igazán érezte szükségesnek, hogy a két film között bármilyen különbséget tegyen, így nagyjából ugyanúgy játszik, ugyanazzal a semmilyen, félhomályban is hunyorító nézéssel. Engem momentán már végtelenül irritál negatív jelenléte a filmekben, de Nolan mentségére legyen szólva, hogy megszokott stábjának színészei (pl. Michal Caine) mellett kellemes újdonságokkal (pl. Ken Watanabe) igyekszik enyhíteni a szenvedésünket.

Aki azonban majdnem meg is mentette a filmet, az Marion Cotillard volt, mind színészként, mint karakterként. Sejtem azonban, hogy ahogyan nekem nagyon tetszik amit és ahogyan csinál, úgy lehet ő mások számára legalább annyira idegesítő. Neki legalább lehet különbségeket találni legutóbbi Közellenségekben alakított szerepe között. Ahogyan itt egyik pillanatban eszményi nő, másikban gyilkos fúria az valami egészen hátborzongató. Sajnos ezek a részek súlytanul úsznak el a film bullshit tengerének felszínén.

Ez egyébként jellemző az előzetesre is, ami elhitette velünk, hogy itt valami extravagáns vizuális világgal fogunk találkozni és az ott látott rövidebb jelenetek a filmben meg is lesznek magyarázva. De kérem, azért mindenki érzi talán, hogyha egy gravitációt vesztett folyosónak az a mentsége, hogy a „valóságban” (eggyel magasabb szintű álomszinten, bah) éppen bukfencezik egy kocsi, akkor ez nem mindennapi jelenség. A lavina konkrétan elkerüli a filmet és a szereplőit (tudjuk, az olyan, elkerül), míg az ezoterikus belső térbe robbanó tenger képei … hát, nos … hasonlóan profán okból keletkeznek.

Akárhogy néztem a filmet, úgy éreztem Nolan nem tanulta meg a leckét. Annyira görcsösen ragaszkodott a kis, eredetinek hitt ötletébe, hogy semmi másról nem vett tudomást. Ahogyan az egész álombizniszt rágja szájba a film 80%-ában, úgy nem lesz a film többi része izgalmasabb. A karaktereken az érződik, hogy maguk sem értik a saját mondataikat az álom különböző szintjeiről és arról amit tulajdonképpen csinálnak. A beszélő nevű Ariadné nevű kislány bevétele egyáltalán egy ilyen elszállós zsoldoscsapatba felfoghatatlan volt a számomra és csak arra kellett a rendezőnek is, hogy valami „ártatlan elmének” magyarázhassa el a baromságot (jó pásztor módjára az egész hátulütőjét a film előtti percekre hagyva).

A Nolan-párti kritikusok (vannak ilyenek) azzal kelnek a rendező védelmére, hogy filmjét nem szabad filmként kezelni. Az egész inkább egy allegóriája annak az alkotó folyamatnak, amin egy rendező-forgatókönyvíró végigmegy adott esetben. Teljes mértékben elfogadom érvelésüket, hiszen ha valaki figyel (vagy csak ébren van) a film ezerszer szájba rágott kulcsmondataira és a szabályokra, akkor pontosan értheti, hogy mit jelent a befejezés. Más kérdés, hogyha hozzám hasonlóan végig tisztában van vele, hogy a középszerűnél rosszabb akciójelenetek tulajdonképpen mégannyira sem számítanak, akkor kevés érték marad.

A legnagyobb problémának azt tartom, hogy ha Nolan nem is rágta magát át elég pszichológia tanulmányon az álmokkal kapcsolatban (és így eléggé pontatlan képet fest azokról) legalább a témában fontosabb filmeket igazán megnézhette volna az elmúlt két évtizedből. Az Eredet láttán azonban maximum azt érezni, hogy látta a Mátrixot és úgy gondolta, hogy beéri annál valamivel kevesebb látvánnyal és egyediséggel is … 12 évvel azután.

Nem kívánom elspoilerezni a film megoldását (ha van neki olyan), ahogyan senki kedvét sem akarom elvenni a megnézésétől. Tudom én, hogy nem szabad elvárásokkal moziba menni és, hogy újszülöttnek minden vicc új, de akkoris: ha az év eleji blockbuster trip Avatar után ez akart lenni az idei okos és intelligens sci-fi akkor nagyobb a baj mint hittem és valaki igazán rányomhatna a piros gombra a nevemben. Higgyétek el, az álmok, az álmaink ezerszer izgalmasabbak lehetnek annál ami itt bemutatásra kerül.
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
25. Joci04  PlayStation.Community tag
2010.07.26. 16:30:40
LV3
Válasz 24. solid üzenetére:
OK!!:)
Akkor én értettem félre...:)
Semmi gond!
" The fire rises "
24. solid  PlayStation.Community tag
2010.07.26. 14:19:04
LV12
Válasz 22. Joci04 üzenetére:
Joci, az Avataros dolgot is elsősorban Gulandro blogjára hoztam fel, csak Nálad találkoztam megint a film nevével és mivel elfelejtettem beleírni az első hsz-embe, ezért tettem még hozzá a dolgot...
De értem hogy nem úgy érted... XD
"Game has changed"
23. solid  PlayStation.Community tag
2010.07.26. 14:17:17
LV12
Válasz 20. Gulandro üzenetére:
Egyszerűen simogatja a lelkemet ez a válasz, itt most megmondom őszintén hogy a nagy átlagból kiindulva arra számítottam hogy besértődsz és nekemesel, de ezt is bevállaltam volna és akkor is leírtam volna mit gondolok a filmről. Nagyszerű, lélekemelő érzés volt hogy felfedezted, én a véleményeddel és nem teljes lényeddel vitatkozom és nem kezdtél bele mindenféle személyeskedésbe, anyázásba! THXTHX!!!!!

Nem fogok amúgy végeláthatatlan vitába fogni Veled, mint írtam az első hsz-emben tiszteletben tartom a különvéleményed, csak azért írtam amúgy amit írtam, mert alig volt olyan film életemben, aminél ennyiszer mosolyogtam volna (nálam a mosolygás abból fakadt a film közben, hogy egyszerűen tökéletesnek éreztem néhány jelenetet, ötletet és csak néztem, hogy mi jöhet még ezek után...). Barátnőmmel néztem amúgy tegnap este (szal friss az élmény...), ő nem mosolygott, hanem azt mesélte hogy több helyen azt vette észre hogy a földre esett az álla és csak ámult-bámult... XD
Szóval nem sok ilyen élményem volt még filmekkel... nem minden idők legjobb alkotásáról va szó, távol sem ezt mondom, de hogy sztem nem lett rossz, az biztos. Akárcsak a Sötét Lovag, szvsz a legjobb Batman film eddig beleértve a Tim Burton-ös első Batmant is, pedig az se volt gyenge és ott is volt egy tök más, de csaknem ugyanolyan zseniális Joker mint ebben (Jack Nicholson). És eléggé komoly témákat feszegetett a Dark Knight is, bár számomra az Inception katartikusabb volt azért...

Na hát ennyi, az akciójeleneteknél az a gránátvetős dolog sztem sima poén volt, nem kell komolyan venni, a profánról annyit, hogy "ha itt vizes leszel akkor ott is" rész talán nem működik, de olyan biztos Veled is történt már hogy álmodban zuhantál, leestél és abban a pillanatban felébredtél arra, hogy a valóságban is rándult egyet a tested, mintha tényleg leestél volna. Erre mondtam hogy egy csomó személyes élményem köszönt vissza a filmben és ez tök tetszett, számomra ettől volt hiteles...
A nem-film filmeket továbbra sem vágom, de biztos azok akik ezt a kifejezést leírták, tudják mit akartak ezzel mondani... remélem hogy legalább ő tudják... :D
Mátrix-hasonlatodat pedig bocs hogy kicsit félreértettem, csak így tűnt nekem amikor olvastam a blogot... nyilván hasonlít a két film témája, de azért valahol az Inception-ben is volt egy bizonyos fokú szabadság, választási lehetőség hogy hol akar élni az ember... a csaj is saját maga választott, nem? (oké, valamennyire mondjuk ő is befolyásolva volt, amint ez a filmben kiderül... de remélem ezzel nem mondtam el semmiféle komoly spoilert...)
De amúgy ezt a témát azért sem fejteném most ki részletesebben mert könyvet lehetne írni a filós hátteréről a dolognak, meg írtak is róla sztem többszáz könyvet, úgyhogy itt most hagyjuk...

Mindenesetre a lényeg hogy a véleményed okés, meg jó hogy megmagyarázol dolgokat, de azért én a többi fórumostársunkat arra bíztatnám hogy egy ilyen egyoldalú kritika után ne döntsön úgy hogy nem érdemes megnézni, mert szerintem simán tetszhet még sokaknak a film, pláne azoknak akik Christopher Nolan munkáit ismerik és szeretik... tehát ha tetszett a Sötét Lovag, vagy a Tökéletes Trükk, tegyél egy próbát ezzel is mindenképp!!! És a Shrekre max. csak ez után vegyél jegyet szerintem... XDD
"Game has changed"
22. Joci04  PlayStation.Community tag
2010.07.26. 13:00:32
LV3
Válasz 18. solid üzenetére:
Nem azt mondtam, hogy ugyanolyan film mint az Avatar, csak azt, hogy legalább annyian fogják fikázni mint ahányan Isteníteni.
Ez a párhuzam a két film között semmi más, nem tudom mit értettél félre.
" The fire rises "
2010.07.26. 12:47:13
LV21
Na ezt megnézem!!!
2010.07.26. 12:10:09
LV2
Válasz 15. solid üzenetére:
Nagyon köszönöm solid, végre egy vélemény érvekkel. Ma is érdemes volt felkelnem.

Akciójelenetek: kiemelném az egyik "kedvencemet", amikor a nyalt hajú srác sréhen, támaszték nélkül kinéz az ablakon és vaktában lődözve jól nem talál el semmit és akkor a másik, a vicces, odaálmodik egy gránátvetőt és meggyilkol két ártatlan transzformátort. Nagyon látszott, hogy a színészek nem tudták mire vagy hogyan is lőnek, csak követték a rendezői utasítást de így csak egy végtelenül idegesítő jelenet lett (lásd még frontális roham a tudatalatti erődítménye ellen a hóban).

Profán: hogy ilyen materiálisan, közönségesen kezeli az álmokat, mintha csak egymáshoz fizikailag kötött dimenziókról lenne szó, hogyha itt vizes leszel akkor ott is, ha itt elfordulsz kicsit balra akkor ott is annyit.

Nem-film filmek: ez inkább csak egy újkori ragozása a ragozhatatlannak. Pár éve ragasztották rá az epikus jelzőt olyan filmekre amiknek közük nincs az epikumhoz és azonnal leértékelődött a kifejezés. Vannak nem-film filmek (pl. Baraka), de én sem hiszem, hogy az Eredetet ide kellene sorolnunk.

Mátrix: nem írtam, hogy ez a Mátrix másolata lenne, hiszen sok filozófiai kérdésben eltér tőle. Ne költs a fentiekhez ilyesmit kérlek, mert még nehezebben értenénk meg egymást. Azonban az álom-valóság kérdését sok film feszegeti, sok film sokkal jobban és értékesebben mint az Eredet, többek között a Mátrix is. Ameddig ott felmerül a választás és a két világ közötti döntés kérdése, úgy itt, az Eredetben, a film közepétől tudjuk, hogy mivel az egész filmet csak LEO álmodja, nem lesz összehasonlításunk a valósággal és csak nézhetjük. Olyasmit nem is mertem, hogy más filmeket emlegetek, láthatóan már a Mátrix is sok volt (pedig az Avalont is említhettem volna).

eredeti és ötletes film: szerintem nem az és még mindig nem érv egy középszerű filmre (pl. Viharsziget) hogy körülötte csak popcorn szemét folyik, ezért értékeljük többre

persze csak szerintem
19. Lara  beauty junkie
2010.07.26. 11:49:00
LV26
Válasz 18. solid üzenetére:
játékoknál is a legabszurdabb összehasonlítások szoktak lenni, szóval ne csodálkozz, hogy filmnél is befigyel ez. :D
18. solid  PlayStation.Community tag
2010.07.26. 10:27:24
LV12
Válasz 2. Joci04 üzenetére:
"legalább úgy megfogja osztani az embereket mint az Avatar"

Ja igen, a másik meg ez, hogy Gulandro is az Avatarral versenyezteti ezt a filmet... hát most nem azért, de ez megint milyen már? Az Avatarnak tulajdonképpen semmi más célja nem volt, mint a látvány... ezt a célt sikerült is elég jól elérniük a készítőknek és látványban lenyomja az Inceptiont... de ugye mindenki számára világos hogy itt két tökmás jellegű filmről van szó... a métert sem tudod átváltani literre, ne szórakozzunk már egymással...
"Game has changed"
17. solid  PlayStation.Community tag
2010.07.26. 10:22:46
LV12
Válasz 1. ALF22 üzenetére:
Steven Segal kimaradt, LOL!!! XD
"Game has changed"
16. solid  PlayStation.Community tag
2010.07.26. 10:22:14
LV12
Válasz 5. DawidHUN üzenetére:
DawidHUN, szerintem túlzás az a kitika amit itt olvashattál, valószínűleg vannak hibái a filmnek, de szerintem nagyon jó esélyed van rá hogy nem fogsz benne csalódni...
Nézd meg mindenképp!!! (inkább ezt mint a sokadik Shreket... :D)
"Game has changed"
15. solid  PlayStation.Community tag
2010.07.26. 10:06:51
LV12
Azér' van egy-két érdekes megszólalásod, nehéz is lenne kigyűjtenem mindet, de a lényeg hogy tiszteleten tartom "különvéleményed", de az érvek sok helyen elnagyoltak, semmitmondók...

"Nos, ha a századelejei akciójelenetek és a még korábbi álomtani anyagok megfelelnek ma valakinek, akkor az eredmény tökéletesnek tekinthető." - most ez mi? Századelejei akciójelenetek? Azért mert felmerült Flemming neve? Az akciójelenetekkel nem volt semmi baj, szerintem ugyanolyanok, mint manapság bármely filmben, nem túl extrák amúgy, de baj nem volt velük... annál is inkább nem ilyen központi ez a téma, mivel az akciót a filmbe a korlátoltabb gondolkodású emberek miatt tették bele, akik nem képesek gondolkodni, odafigyelni és nem érdeklik őket lényegi dolgok... szal azért van benne akció, hogy a plebs megkajálhassa és ne bukjon a kasszáknál, de ettől függetlenül én is kiválóan éreztem magam tőlük, nem volt velük gond... és látványilag is nagyon ott volt a szeren, nagyszerűen érzékeltették az álmokat...

"...eggyel magasabb szintű álomszinten, bah... hasonlóan profán okból keletkeznek..." - ebben mi a "profán", ember? Most őszintén... a világon semmi, az álom az álomban létező dolog (najó, talán nem 3 szinten...) és nincsen benne semmi "profán"... pláne, mivel a szóhasználat sem jó, értem mire gondoltál, de ez nem "profán", maximum "képtelen", vagy ilyesmi, de a profán full mást jelent mint amit mondani szerettél volna...

"A karaktereken az érződik, hogy maguk sem értik a saját mondataikat az álom különböző szintjeiről és arról amit tulajdonképpen csinálnak." - különvéleményed olvasása közben nekem az vált egyre egyértelműbbé hogy itt egyedül Te nem értetted hogy mi történik a filmben... minden tökéletesen pontosan meg van magyarázva, itt nincsenek csúsztatások!!! Ha MINDENT meg akar érteni az ember ahhoz szerintem nem árt 2-szer is megnézni a filmet, de hogy itt nincsen kamuzás, az biztos, ez egy pontosan, tökéletesen felépített rendszer ami a film alapjául szolgál... kössél bele inkább konkrétan, ha valami gond van vele szerinted...

"A Nolan-párti kritikusok (vannak ilyenek) azzal kelnek a rendező védelmére, hogy filmjét nem szabad filmként kezelni." - lehet hogy ez a mondat nem Tőled származik, hanem Nolan-párti kritikusoktól, de akkor nekik üzenem hogy ez egy baromság... már miért ne kéne filmként kezelni? Mert nem agyatlan lövöldözés az egész és nincs benne szex? Egyszerűen nem értem...

"A legnagyobb problémának azt tartom, hogy ha Nolan nem is rágta magát át elég pszichológia tanulmányon az álmokkal kapcsolatban (és így eléggé pontatlan képet fest azokról) legalább a témában fontosabb filmeket igazán megnézhette volna az elmúlt két évtizedből. Az Eredet láttán azonban maximum azt érezni, hogy látta a Mátrixot és úgy gondolta, hogy beéri annál valamivel kevesebb látvánnyal és egyediséggel is … 12 évvel azután." - ez a bekezdés úgy ahogy van no comment... én nem tudom hogy mennyire rágta át magát az úriember a pszichológián, de amik voltak a filmben, azoknak a pszichológiai vonatkozásai rendben vannak. Nem pszichológusként, hanem egyszerű emberként mondom ezt, saját magam tapasztaltam meg nagyon sok olyan dolgot álmomban, amit a filmben láttam... ez nekem közvetlen tapsztalat, mi más bizonyítaná jobban azt hogy a filmbéli magyarázatok helytállóak?
Ez meg hogy Mátrix alapján készült... hát ember, megnézted egyáltalán a filmet? Maximum hasonló témában készült, ez mondjuk tény... de azért Mátrix-koppintásnak nevezni a filmet ÓRIÁSI túlzás...
A Mátrixban például tényként volt kezelve hogy amit valóságnak hiszünk, az csak egy program, az igazi valósághoz akkor jutunk, ha ebből ki tudunk lépni... az Inception meg álmokkal manipulált és a különböző álomszintek tetejére helyezte a valóságot (ami a Mátrixban a program) és nyitva hagyta azt a kérdést hogy létezik-e egy mégmagasabb szint, ami annál is feljebb taálható, mint amit mi valóságnak hiszünk (utolsó képkockára ha gondoltok pl. :D).
Szóval a Mátrix mondjuk Platón barlanghasonlata, míg az Inception Szabó Lőrinc: Dzsuang-Dszi álma alapján készült... persze ezek valahol hasonlóak, de hogy koppintás lenne az Inception... ezt Te sem gondolhatod komolyan, kedves Gulandro...

Engem csak azért zavarnak ezek a dolgok, mert végre itt van egy eredeti, ötletes és jól megvalósított film (oké, Dicapriót nem mindenki szereti, de vonatkoztassunk el tőle) és itt is vannak akik igaztalan vádakkal igyekszenek megtámadni, földbe döngölni, pedig inkább örülni kéne hogy nem egy újabb Harry Potter-koppintás, vagy James Bond-szerű agyatlan "pop-film" került a mozikba... ne értsetek félre, megnézem én 007-est is, de ennek az Inception-nek sokkal jobban örültem most...
Ja, és Nolan Sötét Lovagjával sem tudom hogy mi bajod volt, de ezek után már meg se merem kérdezni...
"Game has changed"
14. Alien  PlayStation.Community tag
2010.07.26. 08:34:03
LV10
tegnap néztük meg moziban.

annyi a lényeg, hogy az elejétől kezdve nagyon oda kell figyelni, mert kavarják rendesen.

zseniális és kötelező. és moziban kötelező, nem valami kamerás taknyon.
2010.07.25. 22:15:56
LV2
Válasz 11. DawidHUN üzenetére:
Nehézkes még nem mindig az itteni feltöltő felület és csak a recensebb véleményeimet, újabb dolgokról sikerül megosztanom. Majd veszek egy nagy levegőt és a korábbiakat is ideírom mert sok kellemes játékélményem is volt az elmúlt hetekben PS1-PS2 viszonylatban.
12. Norbb  PlayStation.Community tag
2010.07.25. 22:12:36
LV13
Most értünk haza a moziból , én nagyon untam a filmet , rohadt unalmas . Barátnőmnek tetszett , mondtam neki tiszta mátrix koppintás csak jóval vérszegényebb megvalósításban . Közölte , hogy ő nem látta a mátrixot ... most már tudom miért tetszhetett neki a film.
11. DawidHUN  PlayStation.Community tag
2010.07.25. 20:47:40
LV8
* Amióta ilyen kritikus vagy egyből megszaporodtak a vélemények a blogjaidban. Most csak kísérletezel, rossz a hangulatod manapság vagy tényleg nem jönnek be az utóbbi időben felkapott filmek, játékok?
10. DawidHUN  PlayStation.Community tag
2010.07.25. 20:42:42
LV8
Válasz 7. cjnin üzenetére:
Arra értettem, hogy sokan "művészfilmnek titulálják", hogy ha valaki kikel ellene és "nem érti meg". Holywoodból ilyen film nem jön...legalábbis az utóbbi pár évben nem igazán jöttek, de egyiket sem lehet ennek titulálni. A Viharsziget c. film ami szerintem talán ismét megtörte azt a böjtöt, amit a sok silány képregény és tini könyv adaptáció miatt kellett átélnünk.
A plágium a filozófiában/pszichológiában eszméletlenül kényes téma. Most ha azt állítja a rendező, hogy két nagy gondolkodó koponya is írhatta volna akár, mert akkora horderejű, akkor emögött kell is, hogy álljon tartalom és nem csak hangzatos szavak, nevek amik mindenkinek rémlenek a középiskolai agymosás idejéből.
9. lopnijottem  PlayStation.Community tag
2010.07.25. 20:39:00
LV5
hát. jajj.
most nincs aláírásom
8. DawidHUN  PlayStation.Community tag
2010.07.25. 20:36:26
LV8
Válasz 6. Greg üzenetére:
Pécsen ez úgy ment, hogy beültünk a "moziba" vagy vetítőterembe és végig kellet szenvednünk a tanár vagy a magasabb évfolyamba járó hallgatók filmjeit. A legjobban annál a filmnél tapsikoltak, amiben a szalvétagyűjtő lányról volt szó meg a pasijáról, aki egyébként házas, de annyira unalmas, hogy inkább őt kellene megcsalni.

Szóval a művészfilm az, amit csak azok nézik, akik készítik őket vagy pedig tanítják, hogy hogyan kell készíteni őket. :P Legalábbis MO-n ez a helyzet.
7. cjnin  PlayStation.Community tag
2010.07.25. 20:09:54
LV10
Válasz 5. DawidHUN üzenetére:
Ez egy látványos, rablós, több síkban játszódó, előre-hátra értelmezhető, szórakoztató film, ami nem néz hülyének, és kér egy kis filózást. Most ha valaki azon fennakad, hogy Nolan saját szabályrendszert dolgozott ki, ami nem mélypszichológia és nem is pynchoni mélység a zseniális-kamu fajtából, és nem dokufilm az álmokról, ahol az egy meg egy néha három... nos, az ilyen megérdemli a keserű szájízt.
Hogy mennyire plágium? Minden az. Mert valaki látta, olvasta, hallotta, vagy hallani vélte.
Az érzelmi szál sablonos, ez nem Nolan erőssége, ahogy a női karakterek sem. Ezek nélkül is megy neki a rendezés.
No mission too hard, No challenge too big
6. Greg  PlayStation.Community tag
2010.07.25. 20:08:12
LV25
Válasz 5. DawidHUN üzenetére:
Érdekes ez a művészfilm dolog is.... ki dönti el hogy mi művészfilm és mitől ?!
LV426
5. DawidHUN  PlayStation.Community tag
2010.07.25. 19:50:04
LV8
Még nem láttam a filmet, de ha tényleg csak "plágium" és felületes pszichológiai/filozófiai ismeretekből, saját agyszüleményekből táplálkozik, akkor inkább vérbeli holywoodi film, mintsem "műalkotás". Az egyetemen amikor a "filmes szakon" kellett végigszenvednem a művészfilmeket az tényleg borzalom volt. Talán a Homok Asszonya c. japán alkotás ami megmaradt bennem, hogy igen, az egy jó film volt és igazi pszichológiai mondandóval bírt, nem pedig drogos rendezők kábult agyszüleménye volt.
4. cjnin  PlayStation.Community tag
2010.07.25. 19:42:05
LV10
Válasz 2. Joci04 üzenetére:
Nála egy Leo rossz színész, egy Scorsese rossz rendező, míg a totálisan tévútra gabalyodott, förtelmes Alice a "tetszett" csoportba került. De hát mindenkinek szíve joga.

Nekem az az érdekes, hogy amíg Nolan kevés pénzből kis anyagi sikereket hozott, addig ment az éltetés, mikor dettó csinálja a szuper filmeket, de már sok pénzből, hatalmas bevételekkel, akkor kezdődik a szokásos fanyalgás. De már ezt is megszokhattuk.
No mission too hard, No challenge too big
3. Greg  PlayStation.Community tag
2010.07.25. 19:38:07
LV25
Még nem láttam de bírom az ilyen elvont filmeket, (pl Különvélemény). Már a trailer is hátborzongatóan jó... nehezen tudom elképzelni hogy ez nekem ne tetszen. Már az alapsztori is jó, hát még a látvány...
LV426
2. Joci04  PlayStation.Community tag
2010.07.25. 19:14:39
LV3
A blogod tökéletesre sikerült, és habár nem értünk egyet értékelendő, hogy alátudod támasztani, hogy miért nem tetszett a film.
Őszintén szólva a "Ken Watanabe igyekszik enyhíteni a szenvedésünket" kijelentéseddel a legjobb indulattal sem értek egyet.
Azért ez a film még ha szubijektívan neked nem tetszett, ilyet kijelent meglátásom szerint túlzás.
Az pedig, hogy Dicaprio idegesített a filmben szintén csak a te véleményed hiszen a filmkritikusok nagyrésze szerint Leo az idei idők legjobb színésze, Nolan pedig zseniális rendező.
Mindent összegezve nem értek egyet, én csak mindenkinek ajánlani tudom a filmet, mert nem hétköznapi látványvilága, meg története van. Ennél a filmnél ezerszer rosszabbak kerültek mostanában mozikba.
Ettől függetlenül korrekt amit írtál, és biztos vagyok benne, hogy ez a film is legalább úgy megfogja osztani az embereket mint az Avatar meg a hasonló alkotások.
Egy biztos az imdb kemény 3. helyét bitorolja!!:)
" The fire rises "
1. ALF22  Son of Liberty
2010.07.25. 19:09:10
LV26
leo majd minden filmben ugyanúgy játszik
ahogy tom cruise,c.bale,bruce willis,mi. douglas,jhon travolta, keanu r.
stb.stb.

filmről nem tudok nyilatkozni, majd megnézem
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV2
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
2665 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Szilágyi János
Fórumhozzászólások száma:
1 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
187 db
Utolsó belépés:
2011.10.11. 10:15:34
Regisztráció ideje:
2008.11.20. 10:13:13
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea