PlayStation.Community Blog ›› cjnin

21 hozzászólás

2010.07.23. 13:31:06

Utolsó hozzászólás: Gordin

2010.07.30. 10:11:01

Megosztás
Értékeld a blogot!
Bő három éves késéssel ugyan, de csak idekerült egy Playstation 3 a polcra (már pár hete, csak mostanában nem sokat voltam a PC előtt). 250 gigás, halk, nem nagyon melegszik, még ebben a dögvészben sem, és gyönyörű (sokkal szebb, mint ami a képekből átjött). Egyedül az USB van béna helyen, de ez legyen a legkisebb bajom, egyébként se dugdosok bele minden nap valamit.
Elsőnek az Uncharted 2 érkezett mellé, majd egy COD 4 és a legutóbbi Need For Speed, a héten pedig a Mirror's Edge (talán majd írók róluk pár mondatot, mert miért is ne?, egyébként sincs róluk elég vélemény...).
A maradék időben, vagy ha nem akarok sokat a tv előtt ülni, akkor pedig demózgatok. Voltak nagyon kellemes meglepetések. Meg nem annyira kellemesek is. Anno a PS2 után nem hittem volna, hogy a következő generáció nálam nem az aktuális Burnout és Resident Evil játékokkal fog kezdődni. Aztán valahogy mégsem, és a próbakörök után sem sikerült meggyőzni. Oké, tudom, csak demó, és biztos, hogy mindkettővel nagyon jól ellennék, lehet előbb-utóbb sor is kerül valamelyikre. Csak pont az ellenkezőjét csináltak annak, amit reméltem. A Capcom nem váltott, a Criterion viszont igen. Nem lehetett volna fordítva? Nem Dead Space-t vártam új Resi néven, annál is sokkal-sokkal meredekebb újításokat, főleg még a korai E3-as infók, meg ígérgetések után.
A Split/Second esetében már a demó közben beálmosodtam (pedig ennél azt hittem, hogy majd...), vagy ott a Just Cause 2, ami egy förmedvény; a hideg ráz attól a főhőstől, a szereplők hangjától, vagy a hegyen felfelé kaptatástól (utóbbi legalább vicces).
De például a Star Wars: Force Unleashed bejött (elég a zene, és máris a készítők tenyerét nyalogatom, hálás mosollyal az arcomon), az inFamous pofátlanul szórakoztató, az Alone in the Dark is egész jó, a Brutal Legendnél még mindig csak röhögtem, mikor már rég gyakni kellett volna, a Bioshocknál pedig végigbőgtem a rövidke demót; az Uncharted 2 után itt voltam ismét a padlón.
Ezeken kívül is van vagy két tucat játék, amit jó lenne beszerezni, meg ugye érkezik a Mafia II, később pedig a GT5, azok első napos vételek.

Egyébként nagy halálok vannak a meleg miatt, a vizsgaidőszakos tunyulás után újra neki kezdtem a futásnak, felülésnek, ilyesmi. Legutóbb nagyon másnapos voltam (nem éri meg; egyszer tudnám beleverni a fejecskémbe), azelőtt pedig ropogósra sültem. Van több könyv- és forgatókönyv ötletem, ezekbe is belekezdtem, mán csak a gyakorlás végett is. Tegnap este pedig mozi volt (Inception):
igazából annyi van, hogy Nolan megin' letett elénk egy kurvajó filmet, amit hibái ellenére is körbe kellene ugrálni, meg dobálni hozzá a behűtött pezsgőt a hangos ünneplés közepette. Mondjuk kábé ez is történik. Egy dolog piszkít bele az élménybe, ez pedig újra a szinkron. Van benne valami lehangoló, hogy a Spektrumon egy átlag főzőműsor életképesebb szinkront kap, mint a nyár csúcsfilmje...
Nehéz a feledhetetlen Jokerrel megtámogatott Batman mozi, vagy a visszafogottan zseniális Tökéletes Trükkel szegélyezett térben elhelyezni; van, amiben gyengébb, cserébe másban viszont erősebb. A látvány nagyon rendben van, főleg a "kisebb" akciók szédületesek (az egyiknél a Coen tesók Nem vénnek való vidéke fog bevillanni). A legvége várható, részben, mert Nolan játszik velünk, részben, mert nem is akarja titkolni, ott már másra került a hangsúly. Kifele jövet pedig lehet elemezni, találgatni, hogy hol is vágott át, mert a trükk nem ott van, mikor a legvégén, bizsergető módon elhúzza a kamerát. Utána pedig egyre több keresztbe utalásnak lehet megtalálni az útját, egyre tágabb nézőpontokra lehet ráilleszteni egy-egy mondatot, ha nem is mindenre, és ilyenkor örül az egyszerű ember, hogy nem lettek a történeti lyukak teljesen betömködve. Aztán már rohannál is vissza a moziba. Azt hiszem, hogy kimeríti a kötelező fogalmát.
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
21. Gordin  PlayStation.Community tag
2010.07.30. 10:11:01
LV2
Elsőre úgy gondolom, hoyg csak próbálják beállítani, hogy Cobb álmodik. Erre utal ugyan, hogy a pörgettyű nem áll meg, meg a gyerekek uyganoylan elhelyezkedése. De álmában nem látta az arcukat. Plussz a stáblistán néztem, hogy a gyerekek nem lehetnek uyganolyan idősek, mert van egy 7 és 3 éves verzió, meg egy 9 és 5, bár lehet a számokra nem pontosan emlékszem, de volt valami iylen eltérés. És ha belegondolsz mikor mutatták őket idősebben? Csak a végén lehettek idősebbek, ha elsőre nem is tűntek annak.
Szóval Nolan megpróbál iylen kételyt hagyni a nézőben szánt szándékkal, hoyg akkor most ezt álmodja? De sztem nem!
20. wallace  Dark Passenger
2010.07.25. 02:00:43
LV18
Válasz 19. cjnin üzenetére:
Biztos, csak.. Nem nézek szinkronnal filmet. Még akkor sem néztem mikor nem tudtam angolul. Egy színészi játék nálam nagyon fontos, azt pedig a szinkron csak lerontja általában.
19. cjnin  PlayStation.Community tag
2010.07.24. 12:14:00
LV10
Válasz 18. Penge70 üzenetére:
Neked szerintem be fog jönni, mindenesetre jó szórakozást hozzá.


wallace: én utána se néztem, annyira biztos voltam benne, hogy marad az eredeti hang, aztán koppantam rendesen. De közülünk is volt, akinek tetszett a szinkron, és 'ahhoz képest' nem mondják rossznak, csak...csak...
No mission too hard, No challenge too big
18. Penge70  PlayStation.Community tag
2010.07.24. 09:53:50
LV22
A jövő héten én is megnézem a filmet, mert már nagyon sokan odáig vannak tőle és nagyon kíváncsi vagyok rá
17. wallace  Dark Passenger
2010.07.24. 02:42:51
LV18
Válasz 14. cjnin üzenetére:
Nem mondod hogy moziban szinkronos?! Ha tényleg az, akkor nem nézem meg, csak DVD-n.

Az első, a Silent Hill 2 a listán, az meg is ríkatott. De a Bio 1-nél ha a "jó" befejezést kapod (mert az összes little sistert megmented, nem pedig 'megölöd'), ott is lesz katarzis gazdagon (by Palik Laci).

Örülök hogy DiCaprió megint hozza a minőséget.
16. cjnin  PlayStation.Community tag
2010.07.23. 20:20:21
LV10
Válasz 13. tenyer01 üzenetére:
Nekem is Takedown a kedvenc. 3k-t tuti érne, az autós játékok igencsak hálásak; a Shiftbe is már baromi sok időt (mondjuk ez relatív, meg más a kettő, de akkor is) beleöltem. Ahogy a PS2-es Burnoutoknál dettó. Csak a "muszáj beszerezni" listáról lekerült a "nem lenne rossz valamikor beszerezni" kupacba.
No mission too hard, No challenge too big
15. cjnin  PlayStation.Community tag
2010.07.23. 20:10:23
LV10
Válasz 11. Lucsy üzenetére:
SPOILER!


Én most, egy nézés után, kicsit végiggondolva, hajlok a teljes/majdnem teljes álom felé, de hátha majd az újranézéssel tisztul. Mert a nem álom a vége is majdnem ilyen szimpi, leginkább a film koncepciója miatt.
Talán majd Nolan eldob pár morzsát a DVD extrái között. :)

Az előbb annyiből marhaságot írtam, hogy a felesége toteme miatt nem változnak jelentősen a dolgok, csak a biztonság miatt volt, ha nem hagytam ki valamit.
No mission too hard, No challenge too big
14. cjnin  PlayStation.Community tag
2010.07.23. 20:03:36
LV10
Válasz 12. wallace üzenetére:
A Bioshock demo simán leverte a fejemet a helyéről. Gyönyörű (a színek miatt a sötétebb jelleg sem zavar), a sztori meg a világ pazar (amennyire meg tudom ítélni ennyiből), tetszik az irányítás, változatos, és hangulatosabb mint szinte bármi, amit eddig toltam (plakátok, képek, stb., az étteremben mikor felcsendül a zene, na ott elmorzsoltam pár könnycseppet). Legközelebb valószínűleg ezt is fogom rendelni, kizárt, hogy ne zúgjak bele, már az is élmény, hogy Rapture-ben mászkáltam, és nézelődtem.
Egyébként mi az első a listádon?

DiCaprio nagyon, nagyon jó, így mondanám; olyasmit hoz, mint a Viharszigetben, csak itt a film jellege/témája miatt kicsivel kevesebb van a szerepében. De tényleg hozza a minőséget. Csak jó lenne eredetiben hallani a hangját, mert a 36 éves Leo-hoz a Titanicos szinkronhang már nem annyira jött be.
Majd ha megnézted megbeszéljük a végét. :)
No mission too hard, No challenge too big
2010.07.23. 19:24:11
LV1
Grat a ps-hez, hát a burnout paradise nem a legjobb a szériában(b3:takedown!), de 3k-t nekem megért.
Ha elolvad a hó hová lesz a fehér?
12. wallace  Dark Passenger
2010.07.23. 19:21:28
LV18
Hatalmas grat a PS3-hoz. Én most picit elhanyagoltam az utóbbi 1-2 hétben, de lassan nekiülök a Bioshock 2-nek. Apropó, ezek szerint az 1-nek bejött a demoja? A teljes játék az all time toplistámon a második helyet foglalja el. Imádom.

Film: Mondd hogy DiCaprio k.rva jó volt benne!:)
11. Lucsy  PlayStation.Community tag
2010.07.23. 19:21:26
LV12
Válasz 9. cjnin üzenetére:
SPOILER

A fene se tudja. Beremegett a totem, de emlékszel-e, hogy hogyan állt be egyenesbe? Nagy köröket tett egy pont körül, majd kiegyenesedett. Ilyen nincs a valóságban. :) Mindig a végén tesz nagy köröket egy ilyen pörgentyű majd eldől. Itt viszont az elején tette.

Durvák az ilyen filmek, ahol nem tudja az ember, hogy mi is pontosan a befejezés. :)

nagy volt a pofam, elnezest kerek
10. cjnin  PlayStation.Community tag
2010.07.23. 18:33:41
LV10
Válasz 5. Reita üzenetére:
Köszi. Tudod hogy van ez, nyáron beindul a fórumtakarékos üzemmód :)
No mission too hard, No challenge too big
9. cjnin  PlayStation.Community tag
2010.07.23. 18:31:45
LV10
Válasz 4. Lucsy üzenetére:
SPOILER!!!Érdekes gondolatmenet. A végén a beszéd nélküli, kicsit beállt hangulatú ébredés, meg a totem forgása, a gyerekek ugyanolyan elhelyezkedése, ruhája, kora miatt álom, viszont ezek csak a képi narráció eszközei, amikkel Nolan már a Tökéletes Trükknél is bolondította a nézőt. A másik, hogy a végén a totem kezd beremegni, és Cobb az álmaiban sosem látta a gyerekei arcát. A totem is a felesége toteme (itt ugrik az egész ellenkező előjelesre), vagy amikor menekül, és végig kell mászni a két egyre szűkűlő fal között, ami tipikus álom jelenet, pedig ott elvileg a valóságban van, ugyebár.
Mindkét verziót meg lehet támogatni egy csomó dologgal, és lehet cáfolni is, pont ez a jó benne. Lehet, hogy Nolan csak megpróbálja elültetni a gondolatot a fejekben, magával a témával, már a film előtt (mert ilyenkor mindenki végiggondolja, hogy mi van, ha az egészet csak álmodja, vagyis egy Nolan - Dicaprio párhuzam, amire a film címe is utalna, akárcsak a Tökéletes Trükknél), és ez nagyon is jól sikerült neki. Persze könnyen lehet, hogy az egész tényleg álom. Az eleje, ahol nem tudjuk, hogy honnan is került oda, a logikai bukencek, Saito felbukkanásai, az egész építészet meg álomba merülés magyarázatának (amit sokan kritizálnak is), kidolgozatlansága is erre felé mutat. Így hirtelen nem is tudom, melyik felé kéne hajolni.
De az előbb olyat olvastam, hogy Cobb ébredése a repülőn még igazi, utána a végét már a gépen álmodja, magától.
Mindenképpen újra kell nézni, és - ha lehet egyáltalán - meg kell próbálni megtalálni az első biztos pontot, amiről eldönthető, hogy álom vagy valóság. :)

Simán az év legjobb filmje eddig, bőven nagyobb csontot kapunk a pénzünkért, mint amit a moziban 140 perc alatt meg lehetne rágni.
No mission too hard, No challenge too big
8. Lucsy  PlayStation.Community tag
2010.07.23. 17:49:17
LV12
Válasz 7. Reita üzenetére:
Adom.
nagy volt a pofam, elnezest kerek
7. Reita  PlayStation.Community tag
2010.07.23. 17:25:38
LV17
Válasz 6. Motoko üzenetére:
Mert az is. :)
6. Motoko  PlayStation.Community tag
2010.07.23. 17:21:33
LV7
Nekem a Resident 5, kifejezetten üresnek és semmitmondónak tűnt a 4. után!
Lucy az egyetlen igazi Tekken karakter!
5. Reita  PlayStation.Community tag
2010.07.23. 16:36:06
LV17
Jó újra látni az írásod ( is ) :) Már kezdtél eltűnni.
4. Lucsy  PlayStation.Community tag
2010.07.23. 14:44:35
LV12
Válasz 2. cjnin üzenetére:
Ez nem biztos, én is csak magmaból indulok ki és a moziban való felhördülésről.

SPOILER

Na szal a végén egyértelmű, hogy Cobb toteme forog folyamatosan, vagyis álmodik. Ekkor képes azt hinni mindenki, hogy a csajnak, Mol-nak volt igaza, vagyis Cobb álmodott és nem Mol. De ez nem így van, hiszen ugye azt hisszük, hogy fölkel. Ha fölkel, akkor abba a valóságba kel föl, ahol korábban eldőlt a totem egy idő után, ha megforgatta, de a végén mégsem dől el! Ez ellentmondásos. Vagyis nem kelhetett föl a valóságban. Ezután állt össze nekem, hogy mi is történt. Lementek ugye a 4. szintre, hogy sikerüljön a terv és hogy Cobb visszahozza Saitot, akit előbb meg kell keresnie. Feltehetőleg nem találta meg. Sőt biztos, hogy nem. Saito meghalt a 4. szinten is, ahogy meghalt az elsőn, a 2.-on és a 3.-on is. Lekerült az 5.-re. Cobb is lekerült az 5.-re, hiszen őt megkéselte Mol, persze csak szép lassan hal meg, ahogy azt sejtteti a film. Ha ilyen mélyen meghal úgy, hogy magasabb szinteken be volt nyugtatózva, akkor lejebb megy egy szintet. A szörnyű az az, hogy már így is a váróban voltak, de még lejjebb kerültek. Ráadásul fiatal volt az 5. szinten, míg Saito öreg és erre csak az a magyarázat, hogy Saito előbb került le az 5.-re, mint Cobb, ami lehetséges, hiszen Saito előbb sérült meg, ráadásul a 4. szinten dúlt a káosz. Saito elég hamar meghalhatott ott ilyen körülmények között. Amikor az 5. szinten találkoznak, akkor itt tulajdonképpen megeteti Nolan a nézőkkel azt, ami lehetetlen a film szerint. Ha ilyen mélyen meghalsz benyugtatózva akkor fölébredsz. Ez nem így van, hiszen az első szinten ezért nem ölték meg Saitot. Ahhoz, hogy föl tudjál ébredni ilyen mélyről, ahhoz minden szinten kell egy lökés, vagy valami olyasmi, amitől igazából is fölkelnél. Visszatérve az 5. szintre. Az 5. szinten Saito és Cobb arról beszélnek, hogyha megölik magukat, akkor fölkelnek, de nem! És Saito lelövi Cobbot (hogy magával utána mit csinál, az rejtély)! Ezzel Cobb lekerül a 6. szintre, ahol azt álmodja, mintha a valóságban lenne. Amikor ebből fölkel, semmire nem fog emlékezni az égvilágon, a gyerekeire sem és lehet, hogy a valóságot fogja álomnak hinni.

Én ezt az egy magyarázatot találtam a dologra és passzol is az egész a filmhez.

SPOILER OFF

Marha király film volt, a napokban nézem meg majd másodszorra!
nagy volt a pofam, elnezest kerek
2010.07.23. 14:28:01
LV21
Grat a PS-hez!!!
2. cjnin  PlayStation.Community tag
2010.07.23. 14:16:19
LV10
Válasz 1. Lucsy üzenetére:
Nekem egy-két párbeszéd, meg egy-két színészválasztás nem volt annyira ütős. Illetve Nolan nem olyan erős a női szálakban (ezek se gyenge részei a filmnek, csak a fokozáson van a hangsúly).


Melyik verziót hiszik sokan? Ezt is, azt is halottam/olvastam?
No mission too hard, No challenge too big
1. Lucsy  PlayStation.Community tag
2010.07.23. 13:56:28
LV12
Inception véleményedet adom. Mondjuk számomra hibátlan a film.

Pici Spoiler
A végén meg ugye nem az van, amit sokan hisznek.
nagy volt a pofam, elnezest kerek
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV10
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
7076 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Miklós
Fórumhozzászólások száma:
3176 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
373 db
Utolsó belépés:
2019.09.21. 22:28:22
Regisztráció ideje:
2008.10.17. 11:55:13
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea