PlayStation.Community Blog ›› szakolczai

46 hozzászólás

2010.07.17. 04:28:56

Utolsó hozzászólás: gabe83

2010.07.21. 07:43:46

Megosztás
Értékeld a blogot!
Először is azért írom most ezt a blogot, mert kezd elegem lenni a többségből, aki csak szidja a Realt. Engem zavar, nekem fáj, és szeretném ha elmondhatnám nektek a véleményemet, ahogy objektíven, úgy szubjektíven is. Végtére egész életemben Madridista voltam, és leszek is. Szeretem ezt a klubbot. Madridista szemmel fogok írni, viszont elfogulatlanul. Remélem érződni fog ez a szavaimból. És előre köszönöm azoknak, akik végig olvassák, és kommentálják is az olvasottakat :)

Egyes pont: Perez visszatér

Ezt a pillanatot mindenki egyfajta megváltásként várta, annak ellenére, hogy a fiatalokat leszámítva mindenki tudta Perez elnökúr hibáit. 2000 és 2006 között megjárta a Klub a mennyet (2002 BL), aztán voltak a pokolba is (az a három nyeretlen esztendő). Nem vett tudomást a szakmai tényezőkről, neveket vásárolt, nem törődött a védelemmel, a kispaddal illetve az utánpótlásról sem. Bosque után három év alatt öt edző fordult meg a Bernabéuban.. Szerintem Luxemburgo-t leszámítva mindegyik felkészületlen volt egy ekkora csapat irányítására, így több hibát vétettek, mint amennyi még megbocsájtható lett volna. Ezek ellenére mindenki feszülten várta a visszatérését, és jelentős változást remélt a Madridizmus a vezetőséget, az edző stábot és nem utolsó sorban a keretet illetően. Az igazgatóságot és a szakmai részleget is igyekezett az együttműködő képesség maximalizálására kialakítani, oly féle képpen, hogy a klub legendáit és elismert szakembereket kért fel erre a posztokra: elismert jogászok, szakemberek, visszatért Pardeza, Butragueno, Zidane, Valdano; így a háttérmunka zökkenőmentesen folyt a 2009-2010-es szezonban. De az edzői stáb csak néhány kisebb nevű játékos esetén kapott véleményezési jogkört, ami viszont nagy hiba, és felelőtlenség volt.
Az árát nézve Cristiano leigazolásával hatalmas üzeletet csinált megint Florentino; Xabi Alonso a spanyol szurkolók szívét dobogtatta meg; Benzema és Kaká igaz utóbbi sérülés, előbbi akklimatizálció miatt a vártnál gyengébben teljesítettek, de bízok benne, hogy ősszel már a megszokott formájukat láthatjuk a fehér mezben.. Viszont voltak itt is hibák, negatívumok. Sneijder és Robben áron aluli eladása indokolatlan volt. Kakával a csatár mögött, Robbennel és Ronaldoval szélen, középen pedig a Sneijder - Alonso duóval egy eléggé impresszív középpályát lehetett volna kialakítani. Ráadásul Sneijder meglátásai és labdái Guti hiányában nagyon hiányoztak, a problémás Kaká, és a néha sérült vagy eltiltott Ronaldo mellett aranyat ért volna az ellenfelek védelmét destabilizálni képes Arjen Robben...

A legnagyobb baki viszont az edző kiválasztása volt. Wenger és Ancelotti érthető okokból nem fogadták el a Madrid kérését, Mourinhónak pedig nem volt elég szabadsága, hogy elhagyja az Intert, így a választás Pellegrinire esett. Ő volt Valdano spanyol Wengere. Én véleményem szerint képes lett volna eredményessé tenni a Florenteam-et, viszont nem egy, hanem kettő - esetleg három év alatt, ami ugye Madridban nem egy életbiztosítás. A projekt rövidtávű célkitűzései nem illettek össze Pellegrini személyével, aki négy év alatt épített csapatot a Villarrealból.

Alcorcon

Megszokott, hogy mostanában az első pofont novemberben kapja a csapat. Az akkor a Segunda División B-ben szereplő madridi (irónikus) Alcorcón hazai pályán 4-0-ra verte a B csapatos Madridot, majd a visszavágót tökéletesen kivédekezve kiütötték a Florenteam-et.

A hiba a csapat szerkezetében volt, hogy az eredményeket az egyéniségek hozzák, és nem a közös játék, a csapatmunka. Ennek köszönhetően az összeszokatlan cspattársak, begyakorolt figurák nélkül, úgy keringtek jobbra balra a pályán, mint gólyafos a levegőben. Ezen nincs mit szépíteni. Ellenpéldának ott a Barca, akiket a Sevilla hazaküldött, viszont nem kavarta őket össze egy teljesen új felállás. Pellegrini csak 13-15 játékossal számolt egész évben, így a maradéknak esélye se volt beilleszkedni az előre meghatározott nem létező rendszerbe, vagyis képtelenek voltak hatékonyan játszani, hiába voltak évek óta csapattársak.

És jött a Lyon

Az Alcorcon utáni téli hónapok önbizalmat adtak a csapatnak, és szurkolóknak egyaránt. Kiválóan meneteltek a Ligában, így bizakodva várta mindenki a Lyon elleni nyolcaddöntőt, ami évek óta a legrosszabb mumusa a Real Madridnak.

Ez ismét bebizonyosodott, mert a Lyon búcsúztatta a Madridot, ráadásul teljesen jogosan. Hiányzott a stabil, 10 emberes védekezés, 90 perces hajtás, csapategység, a helyzetek kihasználása, és a vezéregyéniség. Igaz, a Realnak az utóbbi meg volt. Cristiano Ronaldo bebizonyította ismét, hogy nem hiába ő a világ egyik legjobbja, viszont társak nélkül bukásra volt itélve a Madrid. Ha megvizsgáljuk a körülményeket amik hiányoznak, arra jutunk, hogy ezek megteremtése - helyzetkihasználást most ne soroljuk ide - az edző feladata. A szezon elején bebizonyította, hogy képes padoztatni a sztárokat, viszont utána kiderült, hogy ahogy megtalálja magának az ő csapatát, sérüléseket leszámítva nem hajlandó változtatni azon. Ott van még a spanyol bajnokság szinvonala. Két három rangadót leszámítva egy mérkőzés sem kényszeríti a nagyokat 90 perces hajtásra, és Pellegrini két három gól után lazítani hagyta a csapatot, mintsem, hogy pár cserével, illetve fegyelmezéssel növelte volna az iramot. Ennek tudatában nem várhattuk el a csapattól, hogy európai rivális ellen helyt álljon.

Mellesleg Pellegriniről tudni lehetett, hogy szélsők helyett szabadon mozgó játékosokat preferál, de nem hitte senki, hogy szószerint érti a szabadon mozgás fogalmát a chillei. A mozgásból nem lehetett semmi tudatosságot, megfontoltságot leszűrni. Ezek után jött a Marca címlapja.. Adiós Champions, Adiós Pellegrini. FUERA! - fuera magyar megfelelője pedig a "kifelé, viszlát" csúnyább értelemben "takarodj", magyarosan "húzz a fenébe". Már itt jöttek a találgatások Mourinhoról.

Rekordok

A La Liga az a bajnokság, ahol középszintű helytállással is lehet sikert elérni, hiszen a liga olyan mélységekbe süllyedt, hogy most már csak a két nagy versenyfutásáról szól - hiába játszanak szép játékot a kiscsapatok, hiába vannak sok gólos meccsek. 50%-os szezon is kupát érhet, ha a Real vagy a Barca kifog egy rosszabb időszakot.
De nincs akkora különbség a két rivális között, hogy ez kompenzálja az egymás elleni mérleget. A Barcelona vagy inkább Xavi oda-vissza verte a Madridot, ennek értelmében megérdemelt a Barca első helye. Pellegrininek igaza van, hogy a csapat rekordokat ért el vele, viszont a csapat az összes nagy derbijét elvesztette, rezgett a léc az Atlético ellen is, így tagadhatatlan, hogy bajok voltak a versenyképességgel.

A Real Achilles sarka - védelem

Több gólt lőni, mint amennyit kapunk. Már itt látszik a védelem gyengepontja. Egyik oldal fehér, másik fekete, hiszen a Madrid szerencsére sose gyengélkedett kapusposzton. Közel egy évtizede kirobbanthatatlan Casillas, aki idén magához képest kicsit gyengébben teljesített, azonban ennek fő oka a magánéleti problémái voltak, aki nagy szerencsére tisztázódtak a nyár folyamán.
A védősorban viszont akadtak gondok. Pepe kidőlése érvágás volt, mivel meghatározó alakja volt, és még mindig az a védelemnek.
Sergio Ramos nem tudta az első félévben azt a világbajnoki formát, amit a másodikban tökéletesen abszorvált, amikor bekerült középre Albiol mellé. Marcelo a nagy mérkőzésekre kikerült a kezdőből, vagy feltolta Pellegrini, ez viszont egy mentőöv lehetett az ő maga hiányosságának az elrejtésére. Ott a rengeteg példa rá, hogy egy masszív, stabil védelemmel könnyen javítható lett volna a brazil védőjátéka. Viszont nem a védelem volt a leggyengébb pontja az együttesnek.

Középpálya..

Ma a középpálya feladata, hogy összekösse a támadósor a védelemmel, hogy megteremtse az összhangot a két fél között, és leginkább segítse a labdabirtoklást. És sajnos itt voltak a legnagyobb hiányosságok. Mahamadou az Alcorcón fiaskója után kegyvesztett lett, Lass nem tudta a tavalyi formáját nyújtani, amiben betegség, családi gondok és sérülés közrejátszott. Gago szintént hanyagolt játékos volt, hiányoztak neki a meccsek, nem játszott eleget, így nem is tudott állandóságot, illetve eredményes játékot felmutatni.

Az irányítók közül Xabi Alonso pont a februári BL meccsekre érte el a csúcsformáját, viszont egy fecske nem csinál nyarat. Granero hullámzó, a nagyok ellen pedig pocsék játékot tanusított. Az egyetlen reménysugarat az a Guti jelentette, aki nem nagyon jött ki Pellegrinivel, aki az istenért se venné ki a részét a védekezésből.
Viszont a zseni meg van benne, minden passza a hihetelen techinkai tudásáról, és játékintelligenciájáról tanuskodik. Azonban a Pellegrinivel folytatott viták miatt 40%-ot is alig-alig tudott felmutatni. Gutival támadólag, nélküle defenzíven lépett fel a csapat, hiányzott egy olyan játékos, aki megtartja, és osztja a labdát, aki összeköti a védelmet a támadókkal. Pedig ha Guti végig játsza a szezont Xabival... De a fociban nincs ha.

A támadók

CR első hónapjai a 94 milliós áráról, és a zselézett hajáról voltak hangosak. Ám ezek elhallgattak hamar, amikor a mezőny egyik legjobbjaként 35 meccsen 33 gólt lőtt. És ha nincs a két hónapos pihenője, akkor nem alaptalan az a kijelentése, hogy 40 főle kúszott volna ez a szám, sőt, lehet, hogy az 50-hez lett volna közelebb, ha a meccsenkénti átlagát figyeljük.
Benzema úgy érkezett, mint a nagy betűs csatár, ám igazi klasszisát nem sikerült porondra vinni. Nem volt ideje beilleszkedni rendesen. Alonso fél évet végig küszködve jött bele, míg Karim két hónap után csak cserebogár volt. Nem is beszélve Pellegrini iszonyat rossz döntéseiről, amikor több gólos vezetésnél cserélte be. Akkor, amikor a csapat nem akar már gólt lőni.
Higuaín... vegyesek az érzelmek. Nagyon jó szezonja volt, lőtte a gólokat, igazi sztárcsatárrá nőtte ki magát. Az elmúlt évek legjobb vétele lett, hiszen 10 millió euróról 40-re elmelkedett az ára. Ámbár még (még..) nem bírja a feszültséget, hiszen a nagy meccseken (Barca, Lyon, Milan) sorra hagyja ki azokat a helyzeteket, amiket egy bajnokin mesteri módon fejez be. Benzemával ellentétes a teljesítménye. Míg a franciában ott a potenciál, láthatóan hasznosabb a mezőnyjátéka, látszik róla, hogy a világ legjobb csatára lehet. Nem hiába akarja megszerezni minden évben Ferguson. Viszont hatékonyságról az ő neve alatt nem beszélhettünk. Higuaín személyében egy gólgépet ismerhettünk meg, viszont nem tünik egyenlőre többnek egy gólzsák Inzaghinál, Nistelrooynál. Igaz, e játékosok is szép sikereket értek el, de mégse azok az igazi "játszó csatárok". Fontos lenne, hogy a két fiatal (Higuaín - Benzema) képesek legyen kibontakozni igazán, és akkor spanyol nyelven szólva, valódi halálpáros lehetnének, csak úgy, mint pár évvel ezelőtt Nistelrooy és Raúl.
Raúl... A Real ikonja egy legenda, viszont a játéka alapján már nem való a kezdőbe, egyesek szerint a keretbe se. Többek között az ő kötelező játszatása vette el a fiatalok lehetőségét. És ezt tudja ő is. Nagyon jól.

Az utolsó pont - Mourinho
Az évadzáró forduló után már írták Pellegrini munkalevelét, és az elnöki szobában Jorge Mendes kijelentette. José Mourinho lesz a Real Madrid új vezetőedzője.
Az állandó kérdés. Mourinho összfér-e a Madrid szellemiségével. Egy olyan karizmatikus személységgel állunk szemben, aki képes kiharcolni magának az őt megillető jogokat, jogokat, amik elengedhetetlenek egy sikeres csapat felépítéséhez. És ezt várják a szurkolók is, és ezt várom Én is. Ennek a nívós, erős keret csapattá alakítását, játékstílust, és győztes hozzáállást...

Mourinho szabadkezet kapott a játékospolitikát illetően, és így teljes bizonnyal kizárhatóak az olyan baklövések, mint az írásom elején említett Robben és Sneijder felesleges elküldése. Nem lettek drága igazolások, mint tudjuk, Di María, Canales és Pedro León már a klub játékosai. Mindannyian fiatal, tehetséges és nagy jövő előtt álló játékosok, nem olyanok, mint az elmúlt évek készen vett, befutott sztárjai. Már csak egy érkezőt várnak: egy mindenes középpályást, aki lehet Gerrard(?), Schweinsteiger - akinek személyszerint a legjobban örülnék - Javi Martinez avagy Khedira...

Viszont a hiányposzt még mindig nincs betöltve. Roberto Carlos óta nincs balhátvéde a csapatnak, és valljuk be, hogy se Marcelo, se Drenthe nem alkalmas erre a posztra, Arbeola pedig hiába jó alternatíva, mégis egy vérbeli jobb bekk. Bízni kell Mourinhoban, és hinni, hogy képes lesz arra, amire megannyi előde nem volt képes a Bernabéuban.

Köszönöm mindenkinek, aki végigolvasta, tudom hosszúra sikeredett, de igyekeztem mindent leírni, és kivesézni. Reméljük a legjobbakat, és persze Hala Madrid!
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
46. gabe83  PlayStation.Community tag
2010.07.21. 07:43:46
LV21
Válasz 45. szakolczai üzenetére:
C. Ronaldo nem a világ legjobbja, mivel a kiemelten fontos mérkőzéseken rendre betlizik. Egyébként igazad van. Lesz dolga a portugál edzőnek.
45. szakolczai  PlayStation.Community tag
2010.07.21. 00:37:11
LV8
Válasz 44. gabe83 üzenetére:
Ahogy írtam.. :)

" Hiányzott a stabil, 10 emberes védekezés, 90 perces hajtás, csapategység, a helyzetek kihasználása, és a vezéregyéniség. Igaz, a Realnak az utóbbi meg volt. Cristiano Ronaldo bebizonyította ismét, hogy nem hiába ő a világ egyik legjobbja, viszont társak nélkül bukásra volt itélve a Madrid."
HASTA EL FINAL, VAMOS MADRID !!! PARA SIEMPRE...
44. gabe83  PlayStation.Community tag
2010.07.20. 09:39:18
LV21
Válasz 36. zodiac55 üzenetére:
Konstruktív ötletek inkább a Real Madridnak kellenek, mert a nemzetközi porondon kiestek az elitklubok közül! Monaco, Arsenal, Lyon, Liverpool stb. verte őket az egyenes kiesésben!
43. zodiac55  PlayStation.Community tag
2010.07.20. 08:43:55
LV12
Válasz 37. taron üzenetére:
Ezek szerint mostmár oda kell majd írni bizonyos hozzászólásk után zárójelbe, hogy "irónia"... Szomorú...
"Si vis pacem, para bellum."
42. zodiac55  PlayStation.Community tag
2010.07.20. 08:41:36
LV12
Válasz 40. fifadoctor üzenetére:
Így van, ugyanezt írtam én is lejjebb. Nem kell foglalkozni az ilyenekkel... Mondom: neki kötelessége...
"Si vis pacem, para bellum."
41. szakolczai  PlayStation.Community tag
2010.07.20. 04:44:04
LV8
Válasz 37. taron üzenetére:
Intelligenciaszintedet is sikerült kinyílvánítani :)
HASTA EL FINAL, VAMOS MADRID !!! PARA SIEMPRE...
2010.07.20. 01:13:09
LV2
Válasz 39. zodiac55 üzenetére:
Ez a legnagyobb fasszság, nem azt mondom vannak csapatok amelyeket nem kedvelek mint például az Inter , de azért nézzek meccset hogy a csapatom nyerjen , nem azért hogy a másiké szopjon , sőt ha a Real jól játszott tök boldogan leültem megnéztem a meccsük , nem mindig drukkoltam nekik , de hogy utáljam őket
RegalSkillZ_gobi :)
39. zodiac55  PlayStation.Community tag
2010.07.19. 23:26:14
LV12
Válasz 38. fifadoctor üzenetére:
Hagyjad, kötelessége... Akkor lehet, hogy mi nem vagyunk elég nagy Barcelona-rajongók, hogy nem szidjuk a Realt???
"Si vis pacem, para bellum."
2010.07.19. 19:20:59
LV2
Válasz 37. taron üzenetére:
gratulálok , mondom ezt Barca szimpatizánsként, őszintén mit ártott neked a Real mert gondolom Mo.ról átérzed ám a 2 csapat közötti problémákat ...
RegalSkillZ_gobi :)
37. taron  PlayStation.Community tag
2010.07.19. 16:20:25
LV5
Válasz 36. zodiac55 üzenetére:
köszi,ez a véleményem a királyi gárdáról,mint Barca drukkernek kötelességemnek éreztem kinyilvánítani...........
Ar0nka
36. zodiac55  PlayStation.Community tag
2010.07.19. 13:27:24
LV12
Válasz 35. taron üzenetére:
Gratulálok a konstruktív és értelmes hozzászóláshoz...
"Si vis pacem, para bellum."
35. taron  PlayStation.Community tag
2010.07.19. 10:57:13
LV5
Siempre Barca!!!a real elmehet haza a köcsög murinho-val együtt.....
Ar0nka
2010.07.19. 00:49:32
LV2
Jó írás, de vannak hibák : Xabi Alonso védekező középpályás , nem irányító. Az már más kérdés hogy a Guti-Pellegrini harcnak az lett az ára hogy ő játszott irányítót, ez pedig mint láttuk nem fekszik neki, nagyon fegyelmezett , nagyon jó labdákat osztogat , de nem egy irányító és ezt Pellegrini nem bírja fel fogni. Gerrard mára biztossá vált hogy nem jön , és a Bayern nem akarja adni Schweint sem. Szerintem kell egy Khedira. Nagy kérdés nekem hogy Mou mit kezd ezzel a védelemmel mert a Portonál (Ferreira,Carvalho,stb.) A Chelseanél a Carvalho-Terry-Ferreria és Essien (vk.) valamint az Internél (legfélelmetesebb) Maicon-Lució,Samuel,Zanetti Cambiasso-Stankovic (vk.) mind rájuk épített na most a Madrid nem tervez védőt venni , márpedig a Blben illetve a Barca ellen nem tudom hogy a Ramos-pepe-albiol-marcelo(arbeola) sormég ha a Vk. jók is mire lesz elég , mert hogy Marcelot szerettem jól játszik de jelenleg védekezésben nem Real szintű , Pepét én sose láttam többnek mint hogy a Portoban volt 2 jó idénye , Albiol jó de körülményes,lassú, Ramos meg egyedül nem tudom mire elég , mert itt nem fog mellette áldni egy Piqué,puyol,capdevila szintű 3as
RegalSkillZ_gobi :)
33. szakolczai  PlayStation.Community tag
2010.07.18. 16:03:00
LV8
Válasz 32. zodiac55 üzenetére:
Elég lesz egy valamit nyerni neki. Ha egy Király Kupát sikerül összehozni, vagy bajnokságot, vagy merjünk nagyot álmodni BL-t *kopp-kopp-kopp*...

Lényege az, hogy az első évben hozzon valamit. De ahogy ismerem Mourinhot, van annyi esze, hogy kiharcolt magának valami ilyesmi záradékot :)
HASTA EL FINAL, VAMOS MADRID !!! PARA SIEMPRE...
32. zodiac55  PlayStation.Community tag
2010.07.18. 15:08:55
LV12
Válasz 30. szakolczai üzenetére:
Ezt jól látod, de Madridban egy dolog nem áll az edző rendelkezésére: az idő. Márpedig ez egy elhanyagolhatatlan tényező egy csapat életében. Mourinho eddig szerencsés volt, ahová ment, rögtön az első idényében nyert is valamit - kérdés, hogy a játék minősége meg fog-e felelni a kényes ízlésű madridi publikumnak. Mert azt nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy sem a Chelseaben, sem az Internazionale-ban nem a látványos játék volt a jellemző a taktikájára - nyilván más egy Siena-val, vagy egy Barcelonával játszani, de ez ettől még tény.

Mint írtam már, Barcelonásként is azt mondom, hogy kell egy erős Real a bajnokságba, illetve Európába, és ha valaki, akkor Mourinho képes lehet erre. Kérdés, hogy mennyi idő alatt...
"Si vis pacem, para bellum."
31. szakolczai  PlayStation.Community tag
2010.07.18. 14:35:59
LV8
Válasz 30. szakolczai üzenetére:
És most itt van. Mourinho.
HASTA EL FINAL, VAMOS MADRID !!! PARA SIEMPRE...
30. szakolczai  PlayStation.Community tag
2010.07.18. 14:34:18
LV8
Én csak azt nem bírom elviselni - ezért is írtam ezt a blogot - hogy az emberek a régi vezetőség miatt rögtön utálják, és gusztustalan titulálják a Madridot. Ahogy csinál egy nagy üzletet (Ronaldo, Kaká), azonnal kikiáltják játékostemetőnek, meg pénzköltőnek, meg ezernyi véleményt hallottam én.. A Realnak se volt mindig egy dúsgazdag Florentio Pereze, a Real se volt mindig ilyen gazdag.. És ha mondjuk egy másik klub megengedhetne egy nyáron két ilyen igazolást, meg még 30 millióékért még vagy hármat, gondolom az is megtenné.

Csak kellene végre egy edző, nem egy Pellegrini, nem egy Juande, nem egy Schuster aki csapatot tud csinálni végre, címeket nyer, és helyreállítja a klub régi hírnevét.
HASTA EL FINAL, VAMOS MADRID !!! PARA SIEMPRE...
29. zodiac55  PlayStation.Community tag
2010.07.18. 13:16:48
LV12
Válasz 25. Ra1D3n üzenetére:
Megmondom őszintén, én nem szoktam ezeknek az embereknek nagy jelentősséget tulajdonítani - nemhogy örülnének csapatuk sikerének, szapulják az ellenfelet. Tudom, naiv vagyok, de ez van...:D
"Si vis pacem, para bellum."
28. Penge70  PlayStation.Community tag
2010.07.18. 12:41:41
LV22
Válasz 27. Ra1D3n üzenetére:
A fiam is nagy Real drukker, és ő is benne bízik, hát majd meglátjuk:)
27. Ra1D3n  PlayStation.Community tag
2010.07.18. 12:39:20
LV1
Válasz 26. Penge70 üzenetére:
Én most nem esetleges új játékosok miatt várom a csodát, hanem Mourinho miatt és a jó keret adott a lehetőségek kiaknázására.
26. Penge70  PlayStation.Community tag
2010.07.18. 12:29:50
LV22
Válasz 25. Ra1D3n üzenetére:
A múlt szezonban ugyan így nagy bizakodások voltak Ronaldo és Kaká miatt, ennek ellenére megint a nagy semmi volt
25. Ra1D3n  PlayStation.Community tag
2010.07.18. 12:27:23
LV1
Válasz 22. zodiac55 üzenetére:
Akkor inkább azt mondom, hogy nem kedvelem. Épp eleget hallgattam a barka fanok éljenzését az elmúlt pár évben, hála az osztálytársamnak, meg egyik haveromnak. Már direktbe a Madriddal szopattak, szóval egy kicsit unom már... Ezért bízok ebben a szezonban.
2010.07.18. 12:24:37
LV3
Jó lett, tetszett az írásod, de a Real ma már inkább szól az üzletről(még a többi nagyklubhoz képest is), mint a fociról.
"Wait until they get a load of me!"
23. Penge70  PlayStation.Community tag
2010.07.18. 12:17:20
LV22
Válasz 22. zodiac55 üzenetére:
Így próbálja magát meg nyugtatni, hogy az agyon dicsért nagy kedvence azért szar, mert a rivális köcsög, buzi, fos, csaló, antikrisztus stb
Csak azt felejtik el a fanboyok, hogy ezek a "köcsögök"sokkal jobb csapat mint az ő pici kis kedvencük:)
Nem véletlenül verték szarrá őket oda-vissza, és pont ez ami nem tetszik nekik
22. zodiac55  PlayStation.Community tag
2010.07.18. 11:32:48
LV12
Válasz 19. Ra1D3n üzenetére:
Tényleg nem kötekedésből, de magyarázd már el nekem, hogy lehet gyűlölni egy másik csapatot. Nem mondom, hogy szívlelek minden együttest, de gyűlölni? Ilyenkor mi játszódik le azok lelkében? Mondjuk annak a csapatnak a játékosait keresztre feszítenétek? Vagy savba mártanátok a lábaikat? Például azt sem tudtam megérteni, amikor a Debrecen bejutott a BL-be - ahol lehetett tudni, hogy nem a továbbjutásért fog küzdeni - volt olyan magyar ember, aki a Loki ellen szurkolt, mert nem a Ferencváros/Újpest/Videoton stb. jutott be a csoportkörbe... Játszom már egy jóideje - 14 éve - de ezeket a dolgokat már régebben sem tudtam megérteni...
"Si vis pacem, para bellum."
21. Penge70  PlayStation.Community tag
2010.07.18. 09:56:22
LV22
Válasz 19. Ra1D3n üzenetére:
Birom ezeket a fogadkozásokat, ami után mindig a nagy pofára esések vannak:)
2010.07.18. 09:41:01
LV2
Válasz 19. Ra1D3n üzenetére:
JAJ DE BÍRLAK TÉGED!
19. Ra1D3n  PlayStation.Community tag
2010.07.18. 03:40:56
LV1
Madridos voltam világéletemben, és a középpályás résznél nagyon megörültem. Micsoda jó középpályálya lenne a Real-nak, ha sikerülne megszerezniük az évek óta (szerintem egyik) legjobban játszó középpályást Schweinsteigert. Régóta figyelem ezt a német játékost, és szerintem nagy jövő van még előtte. Még a VB győzelem is benne van simán.

Másrészt Mourinhonak szintén nagyon örülök. Nagyon komoly csapat lesz ez a Real Madrid. Ha minden jól megy, az általam oly gyűlölt barkát úgy verik oda meg vissza, hogy bele sem izzadnak. Nagyon ígéretes lehet a 2010-2011-es szezon :)
18. Lotar  PlayStation.Community tag
2010.07.18. 00:26:36
LV17
Guti meg a Besiktasban . Nem szeretem a real madridot ! HAJRÁ MANCHESTER UNITED ! :)
psn/sen id: pcpmate
17. Hpeti00  PlayStation.Community tag
2010.07.17. 19:35:10
LV2
Raul a Schalkéban folytatja. Amikor ezt először meghallottam,nem is tudtam hogy sírjak-e vagy nevessek. Vissza kellett volna vonulnia. Számomra a Madrid teljesen semleges csapat ami tele van antipatikus játékosokkal.
Horus Rising
16. zodiac55  PlayStation.Community tag
2010.07.17. 11:25:54
LV12
Nagyon nagy szükség lenne egy igazán jó Realra - mondom ezt Barcelona drukkerként. Írásodban említetted a türelmet. Nem tudom, hogy ez meg lesz-e Mourinho irányába, mert ha megnézzük, akkor az eredményei mellett csapatait soha nem a látványos játék jellemezte.
"Si vis pacem, para bellum."
15. babcsi
2010.07.17. 10:47:35
LV1
Válasz 14. SteveY üzenetére:
Így is van jól, csak sajnos mire a nagy csapatban bizonyíthatnának, jön valami francia és ennyi volt, tisztelet a kivételnek. Nem fikázom Wengert, meg az Arsenalt, de ez van. Be kell látni, hogy ez üzlet, csak kicsit igazságtalan, hogy egyes csapatok 1 milliárd euros adósággal (MU)bajnokságokat nyernek, egy másikat meg 20 milliós adósággal visszasorolnak (Leeds).
14. SteveY  the gunner
2010.07.17. 10:24:47
LV22
Válasz 5. babcsi üzenetére:
Az ilyen csapatokból él, mint a Real, ahol csak azért van utánpótlás képzés, mert kötelező.

Mi van?Nézzél már széjjel az Arsenal Reserve-ben tele vannak sajátnevelésű ANGOL játékosokkal.Az akademiáról nem is beszélve.
Kedvellek öreg, de bántani foglak!
2010.07.17. 10:06:31
LV2
Jó kis írás, de remélem Benzema szeptembertől már vörösben rohangál:) meg van der Vaart is:)
12. babcsi
2010.07.17. 10:01:26
LV1
Válasz 11. gabe83 üzenetére:
Jogos, csak az irígység szólt belőlem. Elnézést mindenkitől.
11. gabe83  PlayStation.Community tag
2010.07.17. 09:45:49
LV21
Válasz 9. babcsi üzenetére:
Egyébként furcsa egy Inter-szurkolótól olvasni a be nem vált transzferekről. Az utóbbi 12 évben rengeteg játékos érkezett, majd távozott dicstelenül az Interből: Robbie Keane-től kezdve Emréig, Batistutától Crespóig stb.
Most összejött nekik minden.
10. babcsi
2010.07.17. 09:29:55
LV1
Válasz 8. Penge70 üzenetére:
Hát ez nem jött be, mert Interes vagyok 90 óta. :) Na meg Atletico-s, de az idei szezon náluk is csicska volt, hogy maradjunk a jelzőnél. :)
2010.07.17. 09:26:11
LV1
Válasz 6. gabe83 üzenetére:
Elnézést a jelzőért, de lássuk be, hogy nem a remek adás-vételei miatt tart ott a Barcelona ahol tart. A játékosnevelése becsülendő, de pl. a Csiga-s, Ibra-s üzletük tényleg "csicskaság" volt. :)
8. Penge70  PlayStation.Community tag
2010.07.17. 09:24:33
LV22
Válasz 5. babcsi üzenetére:
"csicska Barca"

Ezek a csicskák simán leverték a te nagy kedvenceidet, sőt még ezt a csicska spanyol bajnokságot is megnyerték!
Igazad van, mekkora egy csicskák!
7. Penge70  PlayStation.Community tag
2010.07.17. 09:22:12
LV22
"madridista"

Nem inkább Reálos vagy? Madridban több foci csapat is van, pl a Atletico, de a Real Madridból csak egy van
6. gabe83  PlayStation.Community tag
2010.07.17. 09:14:17
LV21
Válasz 5. babcsi üzenetére:
"Csicska Barca?" Jól van, téged sem kell komolyan venni ezentúl.

Jó írás, van benne sok igazság. Meglátjuk mire jut José.
"Abszorvált"---> abszolvál
2010.07.17. 08:55:52
LV1
Válasz 4. SteveY üzenetére:
Neki nem kell ilyet olvasni, mert ő az egyik legjobb "rabszolgakereskedő". Az ilyen csapatokból él, mint a Real, ahol csak azért van utánpótlás képzés, mert kötelező.
Nézd meg a csicska Barca-t. Eladták Fabregast egy talicska banánért, most meg egy ország éves költségvetését költenék rá.
4. SteveY  the gunner
2010.07.17. 08:43:55
LV22
frankón felsoroltad, hogy kiket lehet olcsón elhozni.
Remélem Wenger is olvassa:)
Kedvellek öreg, de bántani foglak!
2010.07.17. 08:43:44
LV2
Nagyon jó írás!Végre egy madridista,aki remekül látja a dolgokat!Azt a passzt mikor Guti visszasarkalta szinte a gólvonalról sosem felejtjük el,tényleg egy zseni!Remélem minél többen végigolvassák az írásod barátom,gratula!
2010.07.17. 08:34:06
LV1
Szeretem a Realt, mert olcsón tudunk venni tőlük jó játékosokat. Forza Inter. :)
2010.07.17. 07:09:35
LV1
HALA MADRID!
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV8
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
8437 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Gonzalo Higuaín
Fórumhozzászólások száma:
2752 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
243 db
Utolsó belépés:
2016.08.21. 10:27:23
Regisztráció ideje:
2008.11.29. 13:22:00
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea

PlayStation®Network Online ID