PlayStation.Community Blog ›› Gege00

8 hozzászólás

2010.06.25. 22:46:23

Utolsó hozzászólás: WoodooKilla

2012.05.24. 17:52:07

Megosztás
Értékeld a blogot!
Rövid történetem megosztom veletek, hátha másnak is segítségére lesz! Mert én nem igazán találtam hasonló segítséget eddig az oldalon.
Mint egy páran tudjátok a régi 40GB FAT gépem behalt egy pár hónapja – sárga ledes lett!
A mai nap sikeresen megoperálták ( ideiglenes – pasztával történő orvoslást eszközöltünk, ezúton is köszönöm Zoli82 PSC felhasználónak a segítségét!! )
Közben vettem egy 120GB SLIM modellt, és ott újra aktiváltam az összes profilom!
Miután kész lett a régi, úgy gondoltam kipróbálom ezt a funkciót!
A következő dolgokat cselekedtem:
Az új ( SLIM ) gépről lementettem minden olyan dolgot, ami ezen a gépen lett használva ( mentések, videók, képek stb.. ) Majd deaktiváltam az összes profilt ( majd töröltem is őket ) egyedül azt az egy profilt nem lehet törölni ami az első indulásnál alapbeállításként megadsz!! ( nálam ez egy másik név volt, nem az amit online is használok )
A régi ( FAT ) gép elsőre elindult – mintha nem is lett volna sárga ledes!!! Semmit nem kellett újra beállítani – egyből a menü képe fogadott, mintha csak tegnap kapcsoltam volna ki! ( Mivel a javítás ideiglenes, ezért gyorsan kell cselekedni! )
A következő feladatokat kell végrehajtanunk:
Kell egy Ethernet kábel ( itthon volt egy pár ilyen kábel, de nem mindegyik jó!! Ha tutira szeretnétek menni akkor az internetes routerből húzd ki az Ethernetes kábelt! ) ( ha jó a kábel akkor egy pici zöld led jelzi ezt a FAT gép Ethernetes csatlakozásnál – SLIM-en ilyet ne keress )
És kell egy PS3-as gép amire mented az adatokat ( jelen esetben nálam ez az új SLIM modell volt )
A System Settings – Data Transfer Utility alatt megtaláljátok e funkciót.
Figyelmeztetésként jelzi a program, hogy kikapcsolt állapotban dugjuk össze a két PS3-mat az Ethernet kábellel, majd amire másolni akarjuk az adatokat ( gépet ) kapcsoljuk be.
A régi ( FAT ) gépen kiválasztjuk a Transfert, majd jelzi a felsorolás szerűen, hogy van egy pár account amit deaktiválni kell!!
Ezt a „Sign In” gomb bejelentkezett állapot alatt érjük el – System Activation menüpontnál – két lehetőség van: Game / Video ( mivel nekem nem volt fizetős videóm a Store-ról, így csak a Game menüpont alól kell deaktiválni az accountokat)
Fontos hogy a profilt ne töröld ki, mert mindent átrak ( accountok, mentések ( még a copy protected is ), képek, videók, stb.. )
Majd a következő képnél ( amit ábrával is mutat ) kettő opció van, melyik gépről akarjuk az adatokat átemelni ( nálam 40GB FAT-ről 120GB SLIM-re ) így az 1.-es opciót választottam!
Kéri, hogy miután kijelölted ( nálam az 1. opció ), a TV képét rakd át a másik PS3-as gépnek a képére ( SLIM ) Itt felajánlja hogy ahhoz hogy létrejöjjön az adat átemelés a ( SLIM ) gépet formatálnia kell!!!
( még jó hogy lementettem, és deaktiváltam mindent :D )
Elfogadás után kb 1 perc alatt formatálja a vinyót! És jön az adat a ( SLIM ) gépre!
A FAT gépnek a TV képernyőjén – Transferring Data olvasható
A SLIM gépnek a TV képernyőjén – Receiving Data olvasható
Fontos hogy ne kapcsold ki egyik gépet se, és ne húzz ki semmilyen kábelt!
A művelet, kapaszkodni – 1 óra 30 perc alatt fejeződik be ( hozzáteszem, hogy semmilyen videóm nem volt a gépeken – ha valakinek több száz gigányi film van fönn a gépén az készüljön a harakiri-re :D )
A vége felé ( nálam 97%-nál ) olyan érzése van az embernek hogy kifagyott! Ez persze nem így van, még ha nagyon lassan is de befejezi a műveletet!
Hátra lehet dőlni, minden megvan az új ( SLIM ) gépen, egyedül az accountoknak a jelszavát kell megadni, és elmenteni újra! Valamint újra aktiválni a profilokat! És azokat a dolgokat felmásolni újra amit formatálás előtt lementettünk ( a régi FAT gépen is megmarad minden )
Apropó trófeák! Hiába a központi szerverről történő szinkronizálás, van olyan játék ami hiába a kimentett állás – nullázza egy új gépen a meglévő trófeákat. Viszont ezzel a Data Transfer Utility módszerrel onnan lehet folytatni, ahol abbahagytuk!

Köszönöm a figyelmet, remélem hasznos lesz valakinek :D
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
8. WoodooKilla  PlayStation.Community tag
2012.05.24. 17:52:07
LV10
Köszönöm az összefoglalót, sajnos holnap nekem is ki kell próbálnom
"Alea iacta est"
2011.06.28. 14:09:08
LV1
szia. az lenne a kérdésem (hasonló helyzetben vagyok),hogy meg lehet e ezt csinálni úgy is ,hogy előbb egy külső vinyóra lementem a cuccokat és utánna onnan rakom az új gépre ?nekem már 10 szer sárga ledes volt a gépen még 1szer utoljára visszahoztam a halálból de játszani már nem fogok vele csak egy új gépre szeretném átteni a dolgaimat (store-os játékok is vannak +dlc-k).előre is köszi.
6. peti8099  PlayStation.Community tag
2011.05.25. 12:05:11
LV1
Hú, ez nagy segitség volt, köszi szépen. Nekem a 40 gigás FAT halt meg HDMI-n keresztül, szóval pont jó volt ez az opció hogy átmentsek mindent.
5. Zoli82  PlayStation.Community tag
2010.06.26. 21:21:50
LV8
Na látom sikerűlt.hála nem potyára segitettem:) jah nem csak pasztázni kellett ugy nem kellt volna fell az életbe sem.:) de azért őrűlők hogy sikerűlt.
4. trinity  PlayStation.Community tag
2010.06.26. 13:46:45
LV5
Épp pár napja csináltam én is, annyit fűznék hozzá, hogy patch illetve cross Ethernet kábellel próbáltam, és utóbbival voltak hajlandóak kommunikálni.
3. norbertony  PlayStation.Community tag
2010.06.26. 09:08:38
LV1
Köszi az infókat! Egyébként írtad a szerviz fórumba, hogy lenullázta a Dead Space trófeáidat, ami 60%-on állt. De itt az oldalon megnéztem a trófeáidat és ott 64% áll a Dead Space. Végül is játék során újra beadta őket vagy megint meg kellett szerezned? Válaszod előre is köszönöm!
Fasííííííííírt
2. HUN_ter  Dark Soul
2010.06.26. 09:04:27
LV26
és amint átment az adat a slimre, sárgaledes lesz xD
na jó, nem. köszi a blogot, biztos sokaknak hasznos lesz!

szerdától már folytatom a WaW Zombi projektet, szal készülj, mert van pár jó ötletem! ;)
So many games, so little time...
1. HUN_Chris0129  PlayStation.Community tag
2010.06.25. 23:27:58
LV4
Köszi!
Reméljük nem lesz rá szükség, de nem baj, ha ezt is tudjuk... :)
PSN ID: HUN_Chris0129
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV4
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
2684 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Gergely
Fórumhozzászólások száma:
848 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
286 db
Utolsó belépés:
2016.02.16. 08:18:58
Regisztráció ideje:
2009.04.22. 09:29:51
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea