PlayStation.Community Blog ›› Gulandro

7 hozzászólás

2010.05.16. 18:39:22

Utolsó hozzászólás: Gulandro

2010.05.17. 13:14:38

Megosztás
Értékeld a blogot!
Első benyomások # 18 - KF4:AC, SW, R:R, PZ, PZ3:T, TR:A, GM, MM, MGS:DGN, ToE, R:tPL, TZ

Odakint tombol az orkán és mi jobb esetben szimulált digitális világokba menekülünk a külvilág és az aggasztó belső gondolatok elől. Hobbink megítélése lassan hasonlatos lesz régi kedves szórakozásaim megítéléséhez a kilencvenes évekből, de gondolom nem kell ezzel sem, sem a játékok milyenségével foglalkoznia senkinek hiszen CSECSEK!!!
King's Field 4: Ancient City
Van egy olyan érzésem az ilyen játékokkal kapcsolatban (ld még Evergrace és Eternal Ring) hogy ezek lesznek az utolsó játékok amiket végigviszek PS2-n. Ez azonban nem minőségjelző, csupán megállapítás. Egy méltó hattyúdal kell legyen mindenképpen majd...nem valami belefásulás egy sportjátékba.
Samurai Warriors
Eddig kellemes variációja a folytatásának, node a Koei hasonszőrű játékaiban ilyen téren lehet is bízni. Érdekes a limitált szereplőválasztás kezdetben és még többjátékos módot sem leltem, de majd...majd ha odakerülünk. Kell a többi rész is ebből...csak.
Resistance: Retribution
Azért emelem kalapomat, hozzá, hogy azt a demagóg koncepciót, amit a nyugati világ egy évszázada igyekszik nyomni, hogy világháborút viseljünk a németek és oroszok ellen egyszerre azt a játék egy primitív, Dudikoff csavarral megoldja egy ismeretlen idegen fertőzéssel ami konkrétan egybeolvasztja a megfertőzött államok népességét. Egyébként kellemesebb mint vártam és az eredeti médiumot amit ugye másol kísértetiesen hozza.
Project Zero
Kellemes keleti kirándulás egy diáklánnyal, amiről rengeteg szellemes fotó készül majd. Na, most hogy a régi Pestiest tartalomsűrítési díjának aranyfokozatát átvettem említem, hogy ez még mindig nem az én zsánerem, de igyekszem barátkozni vele. Az első lépés az AitD volt és folyamatban ugyebár az SH.
Project Zero 3: Tormented
Hálátlan dolog amúgy animációesztétának lenni amúgy. Borítékolható, hogy ahogy most a jrpg rajongók hasonulnak meg és mennydörgik, hogy "MINDEN JÁTÉK UGYANARRÓL SZÓL" úgy a horrorjátékok rajongói is csatlakozhatnak nyugodt szívvel lassanként a kórusba. És nem, senkit sem fog érdekelni, ugyanazt fogják/fogjuk kapni. Ezt látnom pedig szar, de tényleg.
Tomb Raider Anniversary
Trükkös, de már előre tudom mivel fogom zárni majdan erről a játékról az ismertetőmet. Már most megfogalmazom nektek. Akármilyen jó játék ez így, arra tudok csak gondolni, hogy szerencsétlenebb sorsú Asghan: the Dragon Slayer és Deathtrap Dungeon sohasem kap ilyen verziót, pedig nagyon rájuk férne, nagyon megérdemelnék és nagyon jók lennének.
Gitaroo Man
...és igen, nagyon japán. Ettől persze nem rossz és nem lesz kevésbé jó áras bontatlan, de nagyon japán. A koncepció szerintem egy hangyányit megkésett, ezt ugyanígy PS1en is be tudta volna mutatni, de semmi vész, a játék milyenségét ez nem befolyásolja...vagy mégis? A játék PS2-n van meg, a videó psp.
Mad Maestro
A más néven "Let's Bravo!" című játék kifejezetten tetszik, talán nálamnál fiatalabb közönségnek készült, de evvan és engem ez nem szokott sokáig zavarni. A zenék aranyosak, a kihívás kifejezetten komoly. Több játék is hagyatkozhatna a nyomógomberővel való irányításra...vagy ne.
Metal Gear Solid: Digital Graphic Novel
Mostanra már írhattam volna róla teljes ismertető, de még gyűröm magam vele. Furcsállom amúgy, hogy egyáltalán ez létezik, ismerve hogy ez (is) megbukott pspn sok kérdés merül fel a piaccal kapcsolatban, de néhányra meg választ ad.
Tales of Eternia
Ez egy nagyon kellemes élmény volt az első pár óra után. A jrpg-nek nagyon komoly jövője lehetne/lehetett volna pspn, hogyha azt erőltetik inkább a rossz, mert tényleg rossz akciójátékokkal szemben. Még mindig remélem, hogy történik valami, nyitott vagyok például NEM felújított Final Fantasy részekre (6-9).
Riviera: The Promised Land
Egy másik példa, egy lényegesen igénytelenebb, de nem kevésbé élvezhető ex-Atlus jrpg játékról. A teljes szinkron és a szép animáció feledteti velünk az eredetileg GBA játék egyszerűségét, de nem 100% hogy lesz rá türelmem. A történet viszont ígéretes...a fekete macska fétisem meg ugye ismerten van.
Tenchu Z
Átgondolva inkább csak egy 360as játékról írok, nem venném el barátomtól a lehetőséget, hogy a sajátjairól írjon ugyebár valami lélekemelőt. Mivel megfogadtam ugye, hogy next-genesekről nem írok ismertetőt így nem is teszem. "Benyomások" viszont beleférnek talán és a Tenchu Z körülbelül annyit is ér. Nem sikerült neki leutánoznia a két évvel idősebb PS2 játékot jól egy erősebb gépen, amikor minden lehetősége megvolt és a nívósabb címet is ő viselte. A helye valahol a Return From Dakness és a Dark Secret között van... LEAVE TENCHU ALONE! ...brühühühü...
Van ennek az egész nindzsa életvitelemnek egy másik fele is persze. Ebben a játék sokkal jobb megítélés alá esik, mivel nincs más lehetőség rá. Úgy értem szökő évente kapunk valami nindzsaszimulátor szerűt, még ha nem is azt. Kihalt szerverek fórumainak tüzénél adomázunk gyilkos emlékeinkről és remélni sem merünk szebb holnapot, mert nindzsák vagyunk ... és az ilyesmit egy életre választja az ember, nem egy délutánra.
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
2010.05.17. 13:14:38
LV2
Válasz 6. CountofHell üzenetére:
Igen, olvastam a kettő közötti kapcsolatról. Nekem rövid (6 óra) próba után is tetszett a Demon's Soul, ezek valami egészen különleges játékok.
6. CountofHell  PlayStation.Community tag
2010.05.17. 13:13:17
LV15
Azt tudtad, hogy a King's Field IV a Demon's Souls elődjének fogható fel ? Ugyanazok a készítők, csupán a DS 3'rd p. a KF4 pedig FPS nézetben megy.
Nekem mind a kettő megvan, a DS-ért annyira odavagyok, hogy azt nem tudom szavakba foglalni, a KF4 pedig az egyik legértékesebb PS2-es gyöngyszem ami valaha létezett.
PSN - CountofHell_HUN
2010.05.16. 22:05:28
LV1
Japánban kb. 5x annyi (de lehet, hogy ezzel még keveset is írtam) JRPG kapható PSP-re, mint Európában. Pl. a Tales sorozatból, angol nyelven az Eternia és a Radiant Mythology jött ki, Japánban idén fog megjelenni a kilencedik Tales of játék PSP-re. A Riviera-t én is be akarom szerezni. A Final Fantasy 7-8 meg letölthető formában elérhető, hamarosan a 9 is.
4. Beeblbrox  PlayStation.Community tag
2010.05.16. 20:52:15
LV3
Tales Of Eternia jó játék anno én is toltam míg volt psp-m. Bár az is csak ps1-es újragondolás.
2010.05.16. 20:18:15
LV2
Válasz 2. Lucsy üzenetére:
Köszönöm, javítottam.
2. Lucsy  PlayStation.Community tag
2010.05.16. 19:42:10
LV12
"Resistance: Retrobution" helyett Retribution.
nagy volt a pofam, elnezest kerek
1. Kyo  Szerkesztő / Admin
2010.05.16. 19:30:17
LV16
Gitaroo Man szerintem nagyon király játék.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV2
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
2665 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Szilágyi János
Fórumhozzászólások száma:
1 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
187 db
Utolsó belépés:
2011.10.11. 10:15:34
Regisztráció ideje:
2008.11.20. 10:13:13
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea