PlayStation.Community Blog ›› simon7109

22 hozzászólás

2010.05.14. 21:52:46

Utolsó hozzászólás: zaz

2010.05.17. 12:00:28

Megosztás
Értékeld a blogot!
Délután kiraktam egy blogot,hogy bizonytalan ideig késni fog a teszt de akkor még nem tudtam,hogy lesz e időm és hát most volt és megírtam:)

A játékot még 2005-ben jelentették be,akkor még úgy volt,hogy PC exkluzív lesz és a négy magos processzorokat reklámozták vele de végül sokak bánatára Xbox 360 cím lett belőle és a PC verzió nem várható.A játék eredetileg sandbox nyomozós játéknak indult de végül egy cső játék lett belőle ami nem is olyan nagy baj szerintem.
Amint elindítjuk már az elejétől kezdve egyszerűen magával ragad a játék hátborzongató hangulata.A fejlesztők sorozatokhoz hasonlátják a játékukat,pontosabban a Twin Peaks és a Lost inspirálta őket(ezt a neten olvastam:D)
A fejlesztők olyan hangulatot akartak adni a játéknak mintha a Lostot nem J.J. Abrams írta volna hanem Stephen King.Mivel a játékot már 5 éve kezdték fejleszteni ezért rengeteg videót és képet láthattunk a játékról főleg a megjelenés előtti hetekben amik bizony elég csábítónak mutatták a játékot.
Na de nem is fecsérlem tovább a szót erről hanem inkább elkezdem ténylegesen bemutatni a játékot!
A főszereplő Alan Wake Horror regény író akinek a könyvei nagy sikernek örvendenek,ám már csaknem 2 éve nem vetett papírra egy szót sem ráadásul állandó rémálmai is vannak,ezért feleségével Alice-val (aki egyébként fél a sötétben) Bright Falls-ba mennek vakációzni.
Alan csak ki szeretne kapcsolódni ám feleségének más szándékai is vannak.
Alice azt reméli,hogy a tóparti városka iheletet ad neki de mikor Alan erre rájön hát nem örül neki ezért dühösen kimegy a házból és ekkor különös dolgok kezdenek történni.
Alan érdekes módon elájul és mikor felébred az autójában van egy szakadék szélén Alice pedig nyomtalanul eltűnik.
De van ennél nagyobb gond is.Éjszaka fura lények jönnek elő akiket Takeneknek hívnak és úgy tűnik csak fénnyel lehet őket távol tartani.Nappal persze minden normális és a városban nem tudnak semmit.
Ám érdekes dolgok történnek,elkezdjük megtalálni egy könyvnek a lapjait amit Alan Wake írt pedig elvileg sosem kezdte el.Egy könyvét aminek minden szava valóra válik.
És itt kezd olyan érzésünk lenni mintha egy Stephen King könyvet olvasnánk mert soha nem tudjuk mi a valóság és mit álmodik a főhős.
A játék teljes mértékben a sorozatokra hasonlít,epizódokra van bontva melyeknek a végén kapunk egy zenét a játék sound trackjéből,majd mikor kezdődik a következő epizód kapunk egy "Előző részek tartalmából" szöveget és persze,hogy mi történt eddig.
Igazából a játékban ez egy meghatározó dolog ugyanis szerintem megadja az alap hangulatot,szinte olyan mintha egy sorozatot néznénk és ez így egyszerűen tökéletes.
Mint ahogy szinte minden a játékban!A szinkronhangok egyszerűen mesések,csak a szájmozgással van egy kis probléma mert semmi közük a szavakhoz amiket kiejtenek a karakterek de szerintem ez elviselhető probléma.
A játékmenet tulajdonképpen nagyon egyszerű.Nappal kutatunk,hogy mégis mi folyik a vidéki városkában,éjszaka pedig általában egy elemlámpával és egy revolverrel a kezünkben találjuk magunkat.A játékban a legjobb barátunk ugyanis az elemlámpa lesz mert nem szeretik az árnyék lények a fényt az elemlámpa sima fénye még nem elég fókuszálni kell és így pár mp után leválik róluk az árnyék "pajzs" majd innentől kezdve sebezhetőek pisztollyal.Nincsen túl sok fegyver de pont elég ahhoz,hogy szépen apríthassuk a lényeket.Egész pontosan 4 lőfegyverünk van.
Egy Revolver,Shotgun,vadász puska(elég lassú de nagyot sebez)és végül egy jelzőpisztoly.
Ezen kívül lesznek még villanó gránátok és fáklyák.
Az árnyékszörnyek általában baltákkal próbálnak minket elintézni de nem feltétlenül közelről ugyanis néha távolról próbálnak ledobni minket.Ha sebződünk akkor az élet erőnk egy idő után magától is vissza töltődik de vannak elszórva a pályákon utcai lámpák amelyek általában akkor romlanak el amikor odaérünk de újra lehet őket indítani egy generátor segítségével amit minijátékkal lehet beindítani majd ha a fény alá megyünk azonnal meggyógyulunk és amíg a fény alatt vagyunk nem tudnak bántani minket.
A játékban nincs célkereszt,oda lövünk ahová világítunk a lámpával.
Vannak gyűjteni való tárgyak a könyv lapokon kívül is pl kávés termoszok amiket elágazásokban találhatunk valamint ilyen elágazásokban találhatunk titkos dobozokat amikben általában fegyverek vannak.
A könyv lapokat is érdemes gyűjteni hiszen ki kerekedik velük a történet és elég hátborzongató mikor pár percel azután,hogy olvastunk valamit pontosan úgy meg is történik.
Végül pedig beszélnék kicsit a grafikárol is.
A játék grafikája szép de mivel már elég rég kezdték fejleszteni vannak nála szebb játékok is de ez nem jelenti azt,hogy csúnya lenne!
Néhány animáció,apróbb tárgyak és néhány karakter modell csúnyácskább de ezek alig észrevehetőek.
De most ejtsek még néhány szót arról is,hogy mi szép a játékban ugyebár.
Az erdőben a köd és az árnyékok egyszerűen gyönyörűek.Nappal a hatalmas tájak lélegzet elállítóan néznek ki.
A játék végigjátszása körülbelül 10-11 órát vesz igénybe amit majd a későbbiekben megjelenő DLC-k bővíteni fognak,valamint a fejlesztők már papíron készen vannak a folytatással és úgy fogják fel a játékot,hogy ez csak az első évad és remélhetőleg hamarosan jön a második évad is:)
Remélem nem hagytam ki semmit.

Az értékelés:
Grafika: 9 pont
Játékélmény: 10 pont
Történet: 9.5 pont
Szavatosság: 8 pont
Összességében: 9 pont

Egyszóval a játék kötelező mindenkinek aki rendelkezik egy Xbox 360-al.Szóval szerintem az Xbox eddigi legjobb exkluzív címe és talán minden idők legjobb Horror Psycho-Thriller játéka amit valaha kiadtak!

A játékot még nem játszottam végig és néhány dolgot ami le van írva a tesztbe a netről és más tesztekből szereztem!
Ilyenek pl a játékot Sthepen King könyvekhez és más sorozathoz hasonlító írás és még van néhány,plusz a teszt felépítését(azt,hogy milyen sorrendbe írjam le a dolgokat)más tesztek elolvasása után jött létre mivel hát nem vagyok valami nagy teszt író és nem igazán értek az ilyen dolgokhoz mint a felépítés:D
Gondoltam ezt leírom.
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
22. zaz
2010.05.17. 12:00:28
LV3
Isten ez a játék!!!!
Bioshock 1 ota nem éreztem ezt az érzést!!!!
Persze, jó játékok jönnek,mennek, de amikor azt érzed: Bazz ezt a játékot nekem találták ki!!!!

Mestermunka!!!! Mindenkinek aki rendelkezik a géppel, erősen ajánlott!!!!!
21. wasp00  PlayStation.Community tag
2010.05.16. 16:51:31
LV4
Isten ez a játék. Tényleg teljesen rabul ejt.
Tudja hozni simán anno a Resi 1-2 hangulatot. Nálam 10 pontos a cucc.
Megérte rá várni. Tudom nem egy stílus a heavy rain-nel, de azt is simán lenyomja. Grafikában is. Nem tudom minek kell ócsárolni, az összkép csodálatos. Főleg, akkor amikor jön a köd és elkezdi fújni a fákat a szél.
Nálam az utóbbi idők legjobb játéka.

X tulajoknak egyszerűen vétek kihagyni.
Bár azt hiszem ez nem a tinédzser korosztálynak szól. Azok biztos lefikázzák, mert nem egy shoot em up. Ez egy igazi thriller.
20. Ra1D3n  PlayStation.Community tag
2010.05.16. 03:19:51
LV1
Kitoltam a játékot én is, és egyszerűen fenomenális :D. Ilyenkor jó PS3 és X360 tulajnak lenni :D. A két kicsike egymásmellett fekszik a szobámban, kéz a kézben, a dögös csajszi, és a benga adonisz jelképében :D. Imádom őket! Másrészt az epizódok végén az előző rész tartalmából felidézések kicseszettül odabasznak, a legjobbak, imádom őket :D. A kommentátor hangja überelhetetlen(Previously on Alan Wake wáááá:D), a játék nem fullad unalomba, paráztat, ezért csak falatokban tudok nekiállni még másodszorra is, hiába tudom, mikre számíthatok :D. És persze a legjobb rész a farmon volt, ahol beindul a rock és a zúzás, yeaahh!!! :D
2010.05.15. 15:24:12
LV3
Jó hangulat a kulcs, írásod alapján benne van a cuccban, kár hogy nincs x-em:P.
"Wait until they get a load of me!"
18. Resiskull  PlayStation.Community tag
2010.05.15. 13:57:43
LV21
"de végül sokak bánatára Xbox 360 cím lett"
Én nem bántam egyáltalán.XD
(még több exkluzívot)
Tesztnek hátkarcsú, de mindenképp jó kis kedvcsináló volt, csak megerősített a jövőheti megvételben.;)
(amúgy nekem erről az egészről az Őrület torkában jutott eszembe)
17. akey
2010.05.15. 13:11:10
LV1
Tudnátok mondani egy olyan játékot, ami hasonló környezetben játszódik és nem Deer Hunter a neve? Már a GTA:SA-ban is tetszett ez az amcsi hegyvidék téma. Simán lehetne rá jó sztorikat építeni...
16. martin  Főszerkesztő
2010.05.15. 11:51:29
LV27
Picit sokat használod és ismétled a "játék" szót, néha egy mondaton belül is. Érdemes többféle szinonimát keresni rá, jobban fest a szöveg tőle.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
15. xbox  PlayStation.Community tag
2010.05.15. 11:48:26
LV5
Alig várom, hogy meglegyen:)
14. DAHANDE  PlayStation.Community tag
2010.05.15. 11:11:14
LV7
Elèg nagy Obscure koppintàsnak tűnik,màr ami a szörnyeket ès azok likvidàlàsàt illeti!
Kicsit sok a szòismètlès,egyèbkènt nem rossz teszt.
FMA Brotherhood - best anime ever
13. Makker
2010.05.15. 10:44:51
LV5
köszönöjük a tesztet. Feltétlenül meg fogom venni.
Online gaming will return BEFOREMay 31st 2055
12. Red13  PlayStation.Community tag
2010.05.15. 02:47:44
LV4
A látványhoz még annyit, hogy én azon szartam be, hogy vannak a játékban ilyen kisebb bokrok, cserjék, azok valami hihetetlenül jól néznek ki, pláne ha fújja őket a szél. A fenyvesekkel ugyanez a helyzet.

Megragadom az alkalmat és mindenkinek ajánlanám az 59-es Twilight Zone sorozatot. Hihetetlenül jó, és gyakorlatilag a játékban megtalálható Night Springs adások erről lettek koppintva.
2010.05.15. 02:37:50
LV5
Válasz 8. Vhiktor üzenetére:
Ráadásul még pixelesek is az átvezetők:(
Az SC-vel kapcsolatban maximálisan egyetértek.Az átlagos grafika mellett,ez a fekete biszbasz effekt eléggé olcsó trükk.

Őszintén szólva a kampányt tekintve ez a leggyengébb SC,a coop viszont szuper móka!
Csúnyán törik !!!4!
2010.05.15. 02:31:22
LV5
Válasz 7. Vhiktor üzenetére:
Pontosan a textúra az ami ocsmány,meg sem közelíti az Uncharted 2 részletességét.Viszont a fény az világbajnok,főleg az eldobott flare utáni piros effekt vmi eszméletlen.
Csúnyán törik !!!4!
9. simon7109  PlayStation.Community tag
2010.05.15. 00:59:32
LV18
Válasz 5. Raziel üzenetére:
hát igen néha nem tudtam mit írjak és ilyenkor elovettem a 3 nagy magyar játékos oldal tesztjeit és lestem kicsit,hogy mit írjak még:D
PSN: misi2mezei
2010.05.15. 00:25:01
LV3
Én az átvezetők minőségével nem vagyok kibékűlve, valahogy be van tömörítve és sokkal csúnyáb mint a játék, meg valamilyen "régítő" szűrőt is rátettek, ezt nem tudom miért kellett.
De persze izlések és pofonok, pl a Conviction-be eltörném annak a kezét aki kitalálta, hogy amikor észrevétlenek vagyunk akkor legyen fekete-fehér kép, így az új SC 80%-a fekete fehér........(bocs az offért)
2010.05.15. 00:22:13
LV3
Pár dolgot említenék meg a grafikával kapcsolatban.

Fény-árnyék effektek területén még csak hasonlót sem láthattunk eddig semmiben. Az árnyékok nem kockásak, teljesen egyenesek, és egyszerre akár 3-4 fényforrást is valós időben kezel a motor!

A textúrákról meg annyit, hogy az Uncherted 2 óta más játékban még nem láttam ilyen tű éles textúrákat. Besírtam a gyönyörtől.
A köd első osztályú, meg amúgy minden. Kilóméterekre ellátni, ja és olyan élsimítás, h még nagyítóval sem láttam recéket, egyedűl csak a távoli objektumokon megfigyelhető.

Az arcok valóban egy kicsit mű hatást nyújtanak, de állítólag majd jön egy patch ami orvosolja ezt a problémát és az arcmimikán is javítani fog.

Nekem 100%-os a gém, annyira egyedi a képi világa mint az Uncharted 2-nek vagy a GOW3-nak volt utoljára.

Aki csak tudja próbálja ki

Amilyen homi a microsoft remélem nem pénzért fogja árulnmi a patchet........
6. Lotar  PlayStation.Community tag
2010.05.14. 23:47:51
LV17
Válasz 2. HTB üzenetére:
Most én is irígykedem ! ( néha jól jönne egy X is ! - ez van :] )
psn/sen id: pcpmate
5. Raziel  PlayStation.Community tag
2010.05.14. 23:04:41
LV3
Nos igen, a beszámoló olvasása közben többször rámtört a Deja Vu érzés. :)

Egyébként most kezdtem el és valami fergeteges a játék.
A képi megjelenítés az éjszakai erdőben(főleg amikor hevesebb légmozgás van) elképesztően szép. Persze nem rosszak a nappali tájak se. :)
A számomra legfontosabb tényező a hangulat, szintén a toppon van a játékban.
Alig várom, hogy holnap folytassam!
4. Hidari_HUN  PlayStation.Community tag
2010.05.14. 22:33:13
LV17
Pont, vessző, zárójel után tegyél szpészt, nem folyik egybe a szöveg.
3. HTB  Szerkesztő
2010.05.14. 22:29:48
LV6
Válasz 2. HTB üzenetére:
ja és köszi a beszámolót :)
Just another freak in the freak kingdom
2. HTB  Szerkesztő
2010.05.14. 22:29:03
LV6
most picit irigykedek a multiplatformosokra, illetve x-esekre, mert ez a játék nagyon érdekel

faja, hogy említetted, hogy netről szedtél pár infot - nemrég olvastam egy fifa wc tesztet a neten (nem akarok ujjal mutogatni :X), és pár bekezdés gyakorlatilag szószerinti fordítása volt egy angol rívjúnak
Just another freak in the freak kingdom
1. simon7109  PlayStation.Community tag
2010.05.14. 21:51:48
LV18
tudom nem valami jó és hát néha eléggé osszefuggetlen a szoveg de elsőre tolem ennyire tellett:)
építő jellegű kritikákat elfogadok,hogy legkozelebb mit csináljak másképpen és mi a rossz vagy jo a tesztben!
PSN: misi2mezei
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV18
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
20277 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Mezei Mihály
Fórumhozzászólások száma:
8509 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
2858 db
Utolsó belépés:
2019.07.03. 15:09:21
Regisztráció ideje:
2010.01.03. 19:56:56
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea

PlayStation®Network Online ID