PlayStation.Community Blog ›› cjnin

14 hozzászólás

2010.05.14. 13:21:19

Utolsó hozzászólás: SOLDIER

2010.05.15. 00:24:36

Megosztás
Értékeld a blogot!
Sokszor iszonyat elbaszott dolog mások véleményét olvasni, ha például játékról, zenéről, vagy filmről süketel az illető (mást most ne keverjünk bele).
Néha felnézek a sputnikmusicra, nem is igazán a kritikák miatt, inkább csak azért, hogy ámuljak egy sort a hülye birkákon. Lepontozza a firkász a lemezt, hogy aszondja: ötös skálán egy hármas. Ami se nem annyira hűdetúljó, de nem is rossz.
Jön az első komment: 3 pont.
A második: 3 pont.
A harmadik: dettó 3.
Negyedik: hármas. T'án csak beragadt az a tetves gomb.

...tizenkét hármassal később...

A tizenhetedik: 3 pont.
Tizennyolcadik: nagyon jó írás, nagyon, nagyon jó lemez, 3 pont.
/ az a fülsértő dobbanás-hang, mikor rácsapódik a bélyegző a homlokra: mi a faszom..? /
Tizenkilencedik: jó írás, ez most valóban nagyon, nagyon gyenge lett. Piszkosul kemény csalódás: 3 pont.
Gyépés logika: eldobod a mondatkezdő nagybetűt, hagyod pattogni a gondolatmenetet a vesszők között, hátha a másik kínjában felköti magát még a pont előtt. Akkor pedig már kurvamindegy, legalább nem tudja meg, hogy már a dobás legelején kiment a vállad, mert te igazándiból arra számítottál, hogy ezt lábbal szokás játszani.

Ismerős szitu, hogyha valaki egy zsúfolt liftben háttal áll az ajtónak, akkor előbb-utóbb más is ezt fogja tenni, majd pár zavart körbesandítás után a következő, és az őt követő is. Mígnem az utolsóhoz érkeztünk, aki immár egyedüliként továbbra is az ajtó felé fordul. Mit gondolsz, vajon forog a többiek után, vagy marad ahogy van, a kígyó beleharapott a saját farkába, és ő forgat?

Huszadik: 5 pont.

...fél napos csend...

Ezután becsúszik egy négyes, egy háromfél, felbátorodnak a hármas felettiek, majd egy másfeles kicsit bizonytalanít, követi néhány kettőfél, kettő, ezután pedig már van minden. A féleszű majom ugyan sikeresen leutánozza, ahogy eszed a banánt, de ha közben melletted a klónod a saját seggébe gyűri befelé az ugyanolyan gyümölcsöt, na, akkor merre tovább? Ha gógyis a maki?, mert bizonyára annak hiszed magadat. Legyen egy te és két klónod. Vagy legyen három az egy ellen. Ismered a viccet, ami úgy kezdődik, hogy hány klón kell ahhoz, hogy egy majom annak ellenére éhen pusztuljon, hogy közben folyamatosan tömi magát étellel?
/ - Egy se?
- Barom. /

http://www.youtube.com/watch?v=-hkzBH39OiA&featu...

Nyomd be a számot, és képzeld el a liftet. Folyamatosan mozgásban van, ha kiszállsz, akkor már kin' ragadtál, vége van. Bent ezer ember: fiatal, öreg, valós, kitalált, szép, randa, öltönyös, boxergatyós, tényleg marhára sokféle. Nagyrészük a zene ütemére mozog, robot-stílusban a karok, és látszólag csak a talpuk jár, ide egy hátraarc, majd vissza, folyamatosan, megállás nélkül. A többiek szintén, viszont ahogy haladunk a tömeg közepe felé, egyre véletlenszerűbb ritmusok váltják egymást, mer' minden pillanatban változik, hogy éppen ki kit követ le.

Minden, de tényleg m-i-n-d-e-n befolyásolja a személyiséget. Bárhol, bármekkora esemény, ami veled történt, a legapróbb félmondat, ismerőstől, ismeretlentől, egy villámgyors pillantás akármire, a legapróbb infó, minden belenyúl az agyadba, néha jobban, sokszor pedig észre se veszed.
Próbáltál már fejben írni hosszabb szöveget, vagy történetet? Milyen jól hangzik a burádban, mennyire úgy érzed, hogy kerek az egész. Aztán mikor leírod, akkor mindjárt hiányzik valami. Mert a fejedben van eleje meg van vége a szövegnek, akkor is, ha nem tudsz róla. Az eleje az, ahonnan, amik miatt megszületett, alakra formálódott a gondolat, míg a vége ott van, ahova eljuthatnál, ha teljes egészében uralnád a koponyád belsejét. Egyszerűen beépült, legyen akármennyire gyenge szállal hozzákötve a többiekhez, de mindenhez kapcsolódik, mivel mindezekből jött létre. Ha leírod, akkor kiragadtad az agyad hálózatából, és ezeket az apró, érthetetlen, láthatatlan kapcsokat elvágtad. Fantom-disszonancia, ha jobban tetszik.
Főleg a gyerekkor nyom különösen sokat a latba. Manapság pedig, mikor a mókuskerék zabálja az identitást, még fontosabbak a fiatal évek.
Mintha taknyos kölyökként kapnál egy bonyolult és vaskos matekkönyvet, benne az útravalóval. Akkor ugyan még nem értheted, de ebből fogsz tanulni, és majd később világos lesz. Ez így kényelmes nem? Egyszerű, megnyugtató, ja, persze, így működnek a dolgok. Ha viszont minden jószándék ellenére is rossz könyvet kaptál? Ha rosszból tanultál, és ezt csak akkor érted meg, mikor már felnőttként, büszkén, szélesen, pimaszul vigyorogva jelentkezel, hogy igen, végre megvan, akkor most felmondanám.
És csak annyi jön ki a szádon, suttogva, hogy "rábasztam". Nem úriemberhez méltó, sportszerűtlen menet; mintha Neo-nak csak a tudatát húzták volna ki a mátrixból, hogy tegyen egy gyors kört Zionban, aztán minden marad ugyanúgy; se tabletta, se kulcsok, se repülés, se semmi, csak ez. Mindig is ez volt, mindig is ez marad, de azért megmutattuk, hogy mi is van mögötte: most már tudod, birkózz meg vele, kölyök! Fogadtunk a fiúkkal egy láda sörben, hogy megy-e.
A lift, ugyebár.
Kábé ötször néztem meg a Kick-Ass-t. Eddig könnyedén az év legjobbja, fantasztikus az elejétől a végéig (jó, mondjuk van benne szétszórtan pár perc, ahol lehetne ütősebb, de ez sem vészes). Képregény rajongóknak pedig maga az álom. Százféle dologról lehetne mesélni: az utalások és poénok tömkelege (nem az a tahó vicceskedés, így most sokan mehetnek is a dolgukra. de tényleg, olyan helyzetekkel pakolták tele, hogyha van filmes előismereted, akkor szétszed), a hihetetlenül jó vágások(!), lassítások, az ötletes akciójelenetek, a zeneválasztás (mindegyik jó helyen van, el sem akarom hinni), a rendezés, sorolhatnánk.
A féleszű beírja egy blognál, hogy gyenge a CGI. Meg, hogy unalmas. Hogy nem valós. Hogy a zene olyan, mint abban a másik filmben. Hogy ő nem ezt várta. Faszt se érdekli, hogy jó-e, ő nem ezt várta, basszameg! Szegény bugris csak azt eszi, ami a kicsi, ajtóba vágott nyíláson befér a szobájába. Hűtőt még életében nem látott.
Na, az ilyeneknek lehet öröm filmet készítene. Melózni a színészválasztással, a forgatókönyvvel, azzal, hogy miként lehetne az alacsony költségvetést kijátszani tehetséggel, ravaszsággal, hogy felépítsenek egy 120 perces poént (azért van benne drámai rész is, ami csúcspont esélyes). Mert a marha nem veszi észre a kikacsintásokat, nem látja a filmet igazából, de kiszúrja, hogy a robbanásnál esetlen a CGI. És akkor csodálkozik a nép, hogy hálivúd szarik bele a közepébe.
A másik kedvenc a hype. Látta két blogban: hype. Látott egynél több hírt róla: hype. Felnyomják az első előzetest, és fontoskodva előre furakszik, hogy bejelentse, ő bizony nem fog felülni a hype-vonatra. Ki a tököm kíváncsi rá!? Meglátja Spielberg nevét egy hírben, és már pötyögi is, hogy hype. Mert fingja nincs róla, hogy Spielberg több mint 100 filmnél volt producer. Valamit egynél több ember vár: hype.
Próbálj a hype szó nélkül létezni. Ne írd le! Sehova. Még jobb, ha megkéred anyut, hogy kötesse ki a netet.

Lényeg: az utóbbi évek egyik legnagyszerűbb alkotása, ami úgy szórakoztat, hogy közben nem néz hülyének (boruljunk térdre). Rétegfilm jellege ellenére is kötelező.
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
14. SOLDIER  49%Motherfucker/51%SonOfABitch
2010.05.15. 00:24:36
LV11
Ez egy durvajó blog volt. Most csak ennyi, fáradt vagyok.:)
Please to meet you... Hope you guess my name.
13. eszg_  Szerkesztő
2010.05.14. 22:11:36
LV13
Válasz 12. cjnin üzenetére:
Most mi van? Ez egy tökjó kép szerintem, mert például nincs rajta egy vörösre festett hajú Tokyo Hotel tag sem...
Jól vagyok, nagyon köszönöm.
12. cjnin  PlayStation.Community tag
2010.05.14. 21:08:25
LV10
Válasz 9. eszg_ üzenetére:
Naja.
Majdnem mondtam, hogy Scooby-Doo, de aztán mégsem.
Vagyis, hoppá.
http://imagecache2.allposters.com/images/pic/[...]

Ez a baj a nagy elveskedéssel; mehet dísznek a kirakatba.
No mission too hard, No challenge too big
11. wallace  Dark Passenger
2010.05.14. 20:56:37
LV18
Válasz 9. eszg_ üzenetére:
?????
10. karfiol  PlayStation.Community tag
2010.05.14. 19:54:50
LV19
Na megnéztem. Tetszett.
9. eszg_  Szerkesztő
2010.05.14. 19:54:10
LV13
Elvből nem nézek idióta promóképekkel operáló filmeket...
Jól vagyok, nagyon köszönöm.
8. Penge70  PlayStation.Community tag
2010.05.14. 17:43:16
LV22
Megnézzem már ezt a filmet, bent is erről dumálnak állandóan!
7. karfiol  PlayStation.Community tag
2010.05.14. 16:24:47
LV19
Pont ma akarom megnézni a Kick-Asst.
6. cjnin  PlayStation.Community tag
2010.05.14. 15:22:45
LV10
Válasz 5. wallace üzenetére:
Nem igazán baráti a június közepére tűzött bemutató, főleg, hogy szedhető szinte hibátlan minőségben. Persze csak akkor kiszúrás, ha valakinek nincs hatalmas türelme. Út a pokolba. :)
No mission too hard, No challenge too big
5. wallace  Dark Passenger
2010.05.14. 14:40:00
LV18
Válasz 3. cjnin üzenetére:
Hogy-hogy kiszurtak a moziba jarokkal?
4. BenyoBoy  PlayStation.Community tag
2010.05.14. 14:29:58
LV17
A Kick-Ass nagyon érdekel, tuti megnézem.
A retrót nem látni, érezni kell!
3. cjnin  PlayStation.Community tag
2010.05.14. 14:13:04
LV10
Válasz 2. wallace üzenetére:
Igyekszik az ember. :)
Sajnos nálunk kiszúrtak a moziba járókkal. Mondjuk a DVD tuti vétel lesz, majd ott hozzásegítem a készítőket a folytatáshoz.
No mission too hard, No challenge too big
2. wallace  Dark Passenger
2010.05.14. 13:57:43
LV18
K.rvara meg akarom mar nezni ezt a filmet, te pedig kedves cj virtualis haverom, csak olaj vagy a tuzre. De durvan.
1. MrZ  La Peste Noire
2010.05.14. 13:37:33
LV12
Amikor egy filmnek vagy 5 jelenete még 1 hét után is eszembe jut az jelent valamit. Epic.
" Egy bolond százat csinál....ez az én hobbim. "
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV10
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
7076 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Miklós
Fórumhozzászólások száma:
3176 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
373 db
Utolsó belépés:
2019.09.23. 07:41:10
Regisztráció ideje:
2008.10.17. 11:55:13
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea