PlayStation.Community Blog ›› BenyoBoy

16 hozzászólás

2010.02.05. 21:35:30

Utolsó hozzászólás: BenyoBoy

2010.02.10. 14:48:52

Megosztás
Értékeld a blogot!
Miki barátom nagyon fura egy ember, a lehető leglehetetlenebb játékokra tud úgy rákattanni, hogy ki se lehet robbantani a szobájából, és van, amire rá se néz, pedig "elvileg" imádnia kéne.
Miki arc.
Megígértük egymásnak, ha lesz PS3-unk, multizni fogunk, de sajna nem találtunk olyan játékot, amivel tudtuk volna tolni.
Aztán jött az ötlet: vegyem meg a Saints Row 2-t, mert neki "hú de bejött".
Nem mentem bele.
Teltek múltak a hetek/hónapok, és találtunk egy akciót, amiben a limitált EndWar (Sony BlueTooth fejessel) 4k volt. Megvettük, de hát mire használtuk volna?
Ugyanakkor találtam vaterán egy elég jó állapotú SR2-t. 4500 volt, fémdobozos kiadás.
Egye fene, ráböktem.
Majd meg is jött.
A játékról azelőtt nem is hallottam, csak a Miki beszámolóját, hogy "olyan mint a GTA, csak epikusabb". Hát jó.
GTA? Nálam egy fogalom. A GTA 2-vel kezdtem még 2000 környékén, amivel a mai napig játszom. Majd jött a 3, a VC, a SA, a LCS és a VCS. Mindegyik 100-ra lepörgetve, a "Story"-s epidózok kivételével mindegyikhez írtam végigjátszást is (a kettőhöz is ^^), szóval mondhatom, hogy az egyik, hanem a kedvenc játéksorozatom. A San Andreas nem jött be valamiért annyira, de azért tetszett, aztán volt esélyem játszani a GTA IV-el is, ami nálam már hatalmas csalódás volt.
Hozzáteszem: nincs meg a játék, majd egyszer beszerzem, és csak 2-3 órát toltam vele, de egyszerűen ez volt az első GTA, ami nemhogy ránézésre nem fogott meg, de játék közben is ürességet éreztem. Nem jött át semmiféle fíling. Ellövöldöztem, néha kirepültem az ablakon karambol után, néha nekimentem az utcán sétáló embereknek, akik mindenfélét elejtettek, amik ideig szórakoztatóak voltak, de aztán ráuntam.
Ez a 10 pont? Na neeee...
Befogom szerezni, mert GTA, és ha már mindegyiket letoltam a Chinatown Wars kivételével, akkor ezzel sem fogok kivételezni, de valahogy úgy éreztem, a "sznob" gémereknek akartak kedvezni.
Nekem amúgy is a 2 a kedvenc részem, ami ráadásul a játéktörténelem legjobb OST-jével IS rendelkezik. Szerintem.
Szóval, úgy voltam, hogy a GTA lufi nálam kipukkadt, van itt Tekken meg Braid, azokkal elleszek, de valahogy hiányzott az a jó kis GTA.

A Saints Row 2 tökéletesen pótolta a hiányt.

Képzeljük el, hogy a GTA 2-től a SA-ig az összes részt egybegyúrjuk, na, hát ez a Saints Row 2.
GTA 3-as metropolis, Vice City-s tengerpart (és '80-as évek zenéi a The Mix csatornán), San Andres-os gettók, és a GTA 2-höz hasonló bandák, amikből ugyanúgy 3 van, jellegzetes autókkal, színekkel, tagokkal és logókkal.
A sztori nem egy nagy etwas. Az első résszel nem nyomtam (lassan jön a harmadik !!!), de valami olyasmi történt, hogy valaki elárult minket, és egy hajón felrobbantunk. Egy börtönben ébredünk, ahol megkreálhatjuk karakterünket, és ez remekül meg lett oldva. Sajna ruhából nincs sok, de magát, az emberünket úgy csináljuk meg, ahogy akarjuk, ilyen részletes karaktergenerátort még nem is láttam sehol.
Angel-t a King of Fighters-ből egy-az-egyben megtudtam csinálni, nálam ez hatalmas pont. xD xD xD
Az irányítás fura, de meg lehet szokni. Maga az irányítással nincs gond, GTA-s az egész, valahogy a gombkiosztás tűnt furának, de lehet csak a sok kihagyás miatt tűnt nehézkesnek. Az biztos, a fegyverválasztás elég kellemetlenre sikeredett, elég sokszor haltam meg, hogy szarul választottam ki a fegyvert (az analóggal kell egy kör alakú minimenüben választani, ami egyáltalán nem egyszerű).
Az alapszitu nem nehéz, miután kiszabadítottuk az első missziók egyikében Johnny Gat barátunkat (aki lazaságban és brutalitásban egymaga bealázza az összes eddig szerepelt GTA karaktert együttvéve, kedvencem, amikor egy jakuza csaj fejébe beleereszt egy teljes AK-47 tárat, persze miután jól lecsapta egy pisztollyal) , és magunk alá szerzünk három "tisztet", már tolhatjuk is a fő missziókat. 3 tisztünk lesz, mindegyik egy-egy banda alá fog dolgozni, nekünk pedig a dolgunk, hogy minél több tagot likvidáljunk, minél több üzletet hiúsítsunk meg, és a város kerületeiből minél többet vonjunk az uralmunk alá. Néha megtámadják a választott kerületet, de 5 perc munka után kész is vagyunk, a VCS-ben ez nagyon idegesítő volt, küldetésenként 2-3-szor is megtámadták a régi területeimet, és ez nagyon elbaszta nálam a játékmenetet.
A fő missziók mellett tudunk ún. "Activity"-ket vállalni, pénzért, és tiszteletért. Van itt sima autóverseny, de van, hogy celebeket kell kimenteni a paparazzik elől vagy a rajongókat megfékezni. Van itt drogfutáros, ribancfoglalós misszió, de van, hogy egy pöcésautó tartalmával kell a városban randalírozni, ahol a bankoktól kezdve a templomokig mindent leönthetünk szarral.
Ezek a kis missziók KEGYETLEN HANGULATOSAK néha a székről estem le a röhögéstől, és ami a legjobb, minden missziót játszhatunk Co-Up módban is.
Ha ez nem király, akkor semmi.

Hozzáteszem: a játék mindenért megajándékoz. Ha kirepülünk az ablakon keresztül, ha autószörfölünk, ha sok fejest vagy sima killt adunk, mindenért kapunk respectet, és minden rohadt adatot megjegyez a játék, ráadásul, ha három aranycsillagig eljutunk, még bónusz cuccokat is kapunk, főleg mellékmisszióknál, mint pl.: végtelen töltény 1-2 fegyverhez, jobb ellenállás, kedvezmények a boltokban (amiből rengeteg van, és mint az SA-ban, itt is tudunk autókat tuningolni, amiket a végtelen tárhelyű (VÉGREEEE!!!) garázsunkban raktározhatunk el), és hasonlók.

A zenék nagyon királyul lettek összeválogatva, mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő csatornát, nálam a '80-as évek zenéit sugárzó The Mix (Boy George, Duran Duran, Tears for Fears) és a metálos Krunch 106.66 jött be (Opeth, The Dillinger Escape Plan, 3 Inches of Blood), de mindegyik csatornán találtam kedvencemnek valót, így egy CD boltba betéve meg is tudtam generálni a saját kis rádiócsatornámat, ahol az szól, amit én akarok... Ráadásul a rádiócsatornák műsorvezetői és reklámai vannak olyan poénosak, mint a GTA2-ben, ami azért nagy szó. A kedvencem az atomreaktor melletti kampány, hát öcsém... azt hallani kell.
Amúgy a szinkron is kegyetlen jó lett, az a tény, hogy főhősüknek lehet választani angol akcentust, már önmagában megmutatja, hogy milyen király a játék. xD
Az átvezetők is tetszenek, a Ronin-os és egy Brotherhood-os misszióban még érzelmek is felszabadulnak, és 1-2 rész még engem is megedzett...
Vannak benne meglepő csavarok, és váratlan fordulatok.
A városnak van egy kellemes atmoszférája. Tolhatunk bluntot, be is baszhatunk, az emberek sétálnak az utcán, sosincs kihalt rész. Vannak csókolózó párok, újságot olvasó emberek, deszkázó fiatalok, járókeretes nagymamák (!!!), punkok, csövesek, akik élnek. Ha pl. gumit égetünk, körbe állnak és őrjöngenek, ez iszonyatosan tetszett. :) Ráadásul lehet a bal és jobb gombokkal beszólni vagy kedves szót szólni, illetve pózolni, amiket a városiak viszonoznak is...
A játékban lehet CD-ket gyűjteni, graffitiket festhetünk át, és itt is vannak unique stunt jump-ok, szóval a gyűjtögető életmódot kedvelők itt is kiélhetik magukat, de egyáltalán nincs erőltetve ez a vonal.
A játékhoz 3 DLC pakk létezik. Egy készítői DLC, egy olyan DLC, amit csak és kizárólag a rajongók által kért cuccokból állítottak össze (MAXIMÁLIS REPSECT), és egy szponzorált, ingyenes DLC, amiben pár új cuccot is találunk.
Két negatívumot tudok megemlíteni a játékkal kapcsolatban:
1) A repülős missziók nagyon erőltetve vannak, amik eléggé irányíthatatlanok (mint az összes rohadt sandbox játékban).
2) Némely kis misszió nagyon, NAGYON nehéz lett.

Ja, amúgy lehet nehézségi fokozatot is váltani, akinek meg nagyon nem megy, az használhat a több száz cheat közül párat.
A grafika nekem tetszett. Nem egy nagy etwas, de nem is találtam semmi kivetni valót benne, talán a karaktereket kidolgozhatták volna jobban is. Az autók úgy törnek ahogy kellenek, a vízeffekt is pofás lett, viszont grafikai bugoktól egyáltalán nem mentes a játék, rengetegszer olvadnak bele a betonba a karakterek, vagy akadunk fel dolgokon, de most komolyan, van, akit ez zavar???

A játék hangulata fenomenális, és bizony ez is hozzátartozik. Persze, a sznobok ezt sosem fogják átérezni.

Ülünk haverral, miközben írtjuk az ellent, és látjuk, ahogy az egyik járókelő deréktól kilóg a földből, majd egy kedves rakétával kirobbantjuk belőle.
Nem fordul elő gyakran, de nekem bejött.
A legtöbb játék a "tökéletességre" törekszik, de a hangulat, az élvezet kivész belőle.
Nehezen tudom megfogalmazni, de az SR2-nek van egy bája, amibe minden beletartozik, még a hibák is, amik nem zavaróak/idegesítőek, hanem inkább poénosak. Mint a korai 2000-es játékok többsége.
Ezt nem is tudom mikor éreztem utoljára.
Szórakozok.
Élvezem.
3 nap alatt majdnem 40 órát öltem bele, és csak 30%-nál tartok.
Persze, lehet fikázni, hogy a "GTA IV szebb", a "GTA IV jobb", de hangulatban nálam ez a No.1 sandbox játék, minden elvárásomon felül teljesített, sőt, megdöbbentett, hogy mennyire tökös ez a játék.
A GTA 2 is ezért jött be. Nem kellett full HD-s grafika, nem kellettek epikus, hegynyi ellenfelek.
Csak egy tank a folyó mellett, és egy működő Space gomb...

Bringin' back memories.
Már ezért megérte PS3-at vennem.
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
16. BenyoBoy  PlayStation.Community tag
2010.02.10. 14:48:52
LV17
Válasz 13. juhh üzenetére:
Jogos érvelés, de mondom, nem a GTA IV és a játékosok ellen vagyok, de nekem ezt jelenti a videójáték. Kikapcsolódás, szórakozás, röhögcsélés. :)
A retrót nem látni, érezni kell!
15. Zozo8  PlayStation.Community tag
2010.02.07. 18:53:02
LV24
Válasz 12. BenyoBoy üzenetére:
igazából már csütörtök este nézegettem,de a teszt eltántorított,a hozzászólásokba csak annyi volt hogy "Nálam 8pontos,nálam 7pontos" de a youtubeos videók alapján nem jött be (azok alapján a dj hero se élőbe meg deee),szal nem tudtam dönteni.Megszületett ez a blog,jártunk arra ahol néztem,gondoltam beszerzem:)
T.függő és -.len blog: http://zar-ido.blogspot.hu
14. Stofi
2010.02.07. 12:01:18
LV1
Válasz 13. juhh üzenetére:
Pontosan.
Invaders Must Die
13. juhh
2010.02.06. 18:45:00
LV3
A GTA IV igènyesebb, rèszletesebb, komolyabb, és ezèrt számomra hangulatosabb. A SR 2 Szórakoztatò, de hamar ràuntam, nem èreztem, hogy mennem kène tovàbb, de 1x kijàtszottam, azòta nem volt a gèpben.
Szàmomra a Ballad of Gay Tony hangulatosabb ÈS szórakoztatóbb is lesz.
Èn ilyen vagyok.
Fú, nem.
12. BenyoBoy  PlayStation.Community tag
2010.02.06. 17:26:22
LV17
Válasz 11. Zozo8 üzenetére:
Ez gyors volt!
Majd várok valami véleményt ide, hogy bejött-e vagy sem. :)
A retrót nem látni, érezni kell!
11. Zozo8  PlayStation.Community tag
2010.02.06. 14:19:58
LV24
Válasz 8. Penge70 üzenetére:
be is szereztem:)2hét és megjön a PS3am,majd akkor kipróbálom:)
T.függő és -.len blog: http://zar-ido.blogspot.hu
10. ALF22  Son of Liberty
2010.02.06. 14:13:01
LV26
A játékot nem ismerem (vagyis még nem toltam), de minden másban egyetértek. Csak nekem az első GTA az etalon:) A 2.at nem értem ,hogy miért ilyen 30as évekbeli stílusban kellett kocsikat ábrázolni. Ezt vhogy nehezen tudtam megszokni.
Az SA, már kevésbé jött be. A 4. rész engem se fogott meg már.
Ellenben a true crime:NYc-vel vagyok úgy mint te ezzel. Az is más mint a GTA mégis jobban megfogott és néhány dologban le is körözi pl. a SA-t. Manhattan 130 vagy hány utcája elég méretes egy GTA 20-30 utcájával szembe (egy síkban persze).
Lehet beszerzem ezt is, ahogy a (ajánló következik): condemned2.
2010.02.06. 08:50:55
LV2
Nagyon meghoztad a kedvem a jàtèkhoz.
Mindenki tudja hogy a madár az ász!
8. Penge70  PlayStation.Community tag
2010.02.06. 06:04:33
LV22
Örülök hogy neked is bejőn, én egyszerüen imádom ezt a játékot:)
7. Zozo8  PlayStation.Community tag
2010.02.05. 22:34:51
LV24
amúgy lehet nekem valami bajom van,mert a mercenaires 2re is azt mondják hogy fúj ps2es szintű grafikája van,de nekem valahogy az bejön,sőt.És ott ugye a rombolható város:)Kár hogy most elúszott a 10órás gameplayes mentésem:(
T.függő és -.len blog: http://zar-ido.blogspot.hu
6. Zozo8  PlayStation.Community tag
2010.02.05. 22:33:54
LV24
Válasz 2. JadenFell üzenetére:
jó hát ha én ezt elöbb tudom nem veszem meg azt a hulladék GTA4et:)
T.függő és -.len blog: http://zar-ido.blogspot.hu
2010.02.05. 22:28:34
LV1
Megvolt, átvittem, gyűjtögettem, versenyeztem. SZÁMOMRA ez nem több, mint egy párnapos móka. Elfogadom a te álláspontodat, ha erre van igényed, és ez a stílus okoz számodra örömet, ám legyen. Nekem azonban mindenképpen túlontúl összecsapott (amit felsoroltál: innen-onnan jöttek ötletek), egyéniség és koncepció nélküli, és úgy ánblokk az összes tulajdonságában gyengébb játéknak tartom, mint a GTA IV-et.
Invaders Must Die
4. BenyoBoy  PlayStation.Community tag
2010.02.05. 22:12:05
LV17
Válasz 2. JadenFell üzenetére:
Ofkóz, én sem használtam egyet sem, GTA-kban sem.
Örülök, hogy nem csak én vagyok ezzel egyedül. ^^

#3: Spike66
Igyekszem írtani. xD
#1: Zozo8
Remélem tetszeni fog. A régi GTA-s hangulat megvan. Sőt! :)
A retrót nem látni, érezni kell!
2010.02.05. 22:09:00
LV6
Gratz! Jó játékot! Aztán ne kíméld a várost :)
"This town... there's... something wrong with it."
2010.02.05. 22:08:11
LV2
Üdvözöllek a klubban. Már legalább hárman vagyunk veled. :D Én is hány embernek mondtam már el a fentieket egy az egyben, de nem hittek nekem és a GTA 4-et szerezték be ehelyett.
Egyébként ruhából is rohadt sok van. Nagyjából 120 ruhadarab minumum van benne. A karaktergeneráció köröket ver a simsekre.
Szerintem ez az a játék ahol nem érdemes cheat nélkül játszani...

...mivel úgy nem tudsz annyit ökörködni. :D
A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka.
1. Zozo8  PlayStation.Community tag
2010.02.05. 21:58:23
LV24
Mit is mondjak.Felkerült a listámra:)meggyőztél.Ahogy olvastam előtört az a régi VC/SA-s hangulat,amit a GTA4 nem tudott hozni.
T.függő és -.len blog: http://zar-ido.blogspot.hu
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV17
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
6928 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
K9999
Fórumhozzászólások száma:
5527 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
1307 db
Utolsó belépés:
2018.09.08. 17:08:19
Regisztráció ideje:
2008.12.17. 16:08:06
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea